MAC BLOT POWDER - Puder za matiranje kože, najbolji! - MAKEUP ARENA

7/21/2012

MAC BLOT POWDER - Puder za matiranje kože, najbolji!



Kako imam jako masnu kožu, prilikom šminkanja moj prvi zadatak je pripremiti kožu da bi se što manje mastila, a drugi, održavati je mat tokom dana. 

Ovdje ću pisati o ovom puderu koji mi pomaže u obavljanju ovog drugog zadatka, tj. održavanja mat kože. 


Probala sam čitav niz različitih pudera za matiranje ali ovom niti jedan nije ni do koljena. Ono što on uradi mojoj koži je toliko vrijedno svakog novčića potrošenog na njega.








Cijena mu je 20 GBP za 12 g proizvoda. Bez obzira što se to i ne čini baš puno proizvoda, meni masnokožcu, traje već neka 3 mjeseca svakodnevnog korišćenja i nisam ga, čini mi se, niti pola potrošila.

Pakiranje mu je, kao i svakom drugom MAC proizvodu, jednostavno rečeno, elegantno. Volim ta jednostavna crna pakiranja sa bijelim slovima.

Nema miris, postoji u 5 nijansi: Light, Medium, Medium Dark, Dark i Deep Dark. 

Ja ga imam u nijansi Medium Dark, a inače sam u tečnim puderima neka od  ovih nijansi: NW20/NC20/NW25/NC25. Imam neutralan podton pa mi se čini da mi odgovara i NW i NC, bitno je samo da je 20, a ljeti 25. Ova nijansa Medium Dark mi odgovara i ljeti i zimi jer je poprilično transparentna, ne ostavlja nikakvu boju na koži, mislim da bih mogla koristiti i svjetliju i tamniju nijansu. Prijateljica je kupila ovaj tamniji od mog, pa ću ga baš isprobati.

Nakon što se ujutro našminkam već kroz 2-3 sata (u najboljem slućaju 4) se počnem prosijavati. Dovoljno je da uzmem papiriće za matiranje, pokupim višak masnoće i samo lagano, pufnom koja dođe u puderu, pređem preko lica, i eto ga, mirna sam sljedeća 2-3-4 sata!

Isprobala sam ga preko više različitih tečnih pudera, i isti posao obavlja na svakom od njih, perfektno!

Ovaj puder je za mene pravo čudo, toliko ga volim, da sam već kroz mjesec dana korištenja istog, kupila još jedan, iz straha da više nikad ne bih ostala bez njega :-) 
Uvijek to radim kada otkrijem nešto savršeno, stvaram zalihe!

Pokušala sam da napravim swatch proizvoda, ali kako sam već ranije napisala, puder je zaista transparentan i sve što bi se moglo vidjeti na slici je moja ruka, swatch ne vrijedi u ovom slučaju :-)

Jedina mana mu je što se ne može nabaviti nigdje na prostorima Ex-Yu.

Može se naći na eBay-u i po raznim online shopovima, ali ja sam samo jednom napravila tu grešku i naručila MAC rumenilo online koje je bilo fake i nikad više ne bih riskirala. Što je najgore, to je bila tako dobra kopija, da sam to tek otkrila kroz nekoliko mjeseci kada sam rumenilo depotovala, ali tada je već bilo kasno da se bilo kome žalim :-) 
Napisaću jedan post o tome kako sam otkrila da je fake, nekad uskoro.

Evo nekoliko slikica za dvije nijanse, Dark i Medium Dark. Požurila sam da slikam prije nego ga predam prijateljici, a poslije, kad joj ga predam ovako čitavog i netaknutog, ću je zamoliti da ga isprobam :-)


                                                                   Dark                   Medium Dark


Šta još reći za kraj - mojoj koži zaista odgovara, jako dug put u isprobavanju pudera za matiranje je napokon završen, našla sam svoje blago. Znajući sebe, tu i tamo ću se opet upustiti u avanturu isprobavanja nekog novog pudera za matiranje, ali o tom potom.

3 komentara:

  1. Naručujem !!!

    Mislim da bi i meni odgovarao Medium Dark i nemam pojma koji sam podton u Mac-u :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Možeš reći neki što sličniji puder za matiranje ovom blotu, naravno da se može kupiti ili tu ili online.. Isto imam masnu kožu, brzo se zasjajim, ali nikako i nikako naći više nešto što će me držati bez sjaja.

    OdgovoriIzbriši
  3. Možeš da ga kupiš u Bugarskoj, u Sofiji, tamo ima MAC radnja :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)