Real Techniques Brushes by Samantha Chapman - MAKEUP ARENA

8/17/2012

Real Techniques Brushes by Samantha Chapman



Najprije ću pisati o tome gdje se mogu najpovoljnije nabaviti a zatim i o samim kistovima.

Prvo sam naručila dva na ebay-u i to Blush Brush plaćen $11.95 i Setting Brush, plaćenu $9.95 plus shipping za obje $6.58, kod ovog sellera. Stigle su za 15-ak dana. Koristila sam ih svega nekoliko dana i poželjela ih imati još :-) Ali kod ovog sellera ih više nije bilo a kod ostalih su bile preskupe, po 7-8 dolara skuplje po komadu, a da ne govorim o UK sellerima koji su im "nabili" cijenu. Da se razumijemo, govorim o kistovima koji nisu ručno rađeni te se prave od umjetnih materijala a ne kistovima koji su ručno rađeni od prirodne dlake, te nemam namjeru plaćati neku previsoku cijenu.


Onda sam negdje pročitala da ima stranica www.iherb.com na kojoj se mogu kupiti njihovi kistovi. I tu sam naručila još i Powder Brush i Expert Face Brush.
Ovdje su još jeftiniji. Powder Brush je $9.99 a Expert Face je $8.99. Shipping je bio $6, a ako naručite preko $40 onda je shipping $4. To je standardni shipping bez praćenja pošiljke, imaju opciju i za slanje sa tracking brojem, ali je nekih $25-30 te mi se to nije isplatilo. Mana kod ove kupovine je to što su jasno na svojoj stranici naglasili da ako ne uzmete shipping sa praćenjem pošiljke oni nisu odgovorni za izgubljenu pošiljku te da to radite na vlastitu odgovornost, a druga mana je to što ne primaju paypal pa tako da ako zaista ne dođe paket, nemate se kome žaliti. Ja sam se ipak odlučila riskirati jer sam još imala i kod za popust od 5 dolara za prvu kupovinu. Pa šta bude - bude.

Dakle, oba sam platila $19.98 sa poštarinom i ostalo je samo da čekam. Imali su na stranici neku statistiku gdje piše da otprilike pošiljke stižu za najkasnije 12 dana, te sam se vodila time da bi i do mene trebale stići za najkasnije 15-ak dana. Ali nisu. Stigle su tek kroz 20 dana. Već sam bila poluljuta što sam se odlučila na tu kupnju :-)

Moj kod koji možete koristiti za prvu kupovinu na iherb.com da bi dobili popust od 5 dolara je QOF410

Pa da sada napokon krenem malo o kistovima:

Generalno za sve kistove važi, kao što sam i spomenula, da su od sintetičke dlake, te da su sa aluminijskim drškama i svi su jako mekani i nježni a ipak dovoljno čvrsti da mogu svoj posao obaviti kako treba. Ni jedan se nije linjao niti puštao boju pri pranju. Dolaze upakirani u čvrstu plastičnu ambalažu te teško da se mogu oštetiti u transportu.






Blush Brush: veliki, pufnasti kist koji jako ravnomjerno nanosi rumenilo i nemoguće je sa ovim kistom pretjerati, jer ako se to i desi, dovoljno je da nekoliko puta i dalje nastavite prelaziti sa kistom preko dijela gdje ste pretjerali i sve će se to lijepo izblendati. Nije sa cure sa sitnim crtama lica jer je zaista velik.











 Gore RT Blush Brush, dole MAC 129.


 Lijevo MAC 129, desno RT Blush Brush.


 Lijevo RT Blush Brush, desno MAC 129.

Setting Brush: kako volim ovaj maleni kist, koristim ga za sve i svašta, za setovanje pudera na području ispod očiju, te oko nosa, za hajlajtovanje sa kamenim hajlajterima, nekad s njim nanesem i malo pudera u prahu na obrve, da bih ublažila liniju od olovke, ako sam kojim slučajem malo pretjerala. Multifunkcionalan je!









Powder Brush: otkako mi je stigao ovaj kist potpuno sam povukla iz upotrebe svoj MAC 150. Tako je nježan na licu, jako je velik i u par poteza pređe preko lica.











 Gore RT Powder Brush, dole MAC 150.


Lijevo MAC 150, desno RT Powder Brush.

Expert Face Brush: ja sam mu pronašla dvije  namjena, prva je da odlično nanosi kremaste bronzere i rumenila, a druga je da fantastično nanosi kremaste pudere. U principu ostvaruje odličnu suradnju sa kremastim proizvodima :-)











Naravno da ih želim kupiti još, ali za sada ću malo stati sa kupovinom kistova, jer nakupio ih se povelik broj, i moram se prvo zasititi ovih koje trenutno imam.

Imam u planu nabaviti ovaj set, kao i ovaj.  

Preporuke za ove kistove? Svakako da ih dajem svakom ko za to pita. Pogotovo za ovu cijenu na iherb.com ako vam se da riskirati s tim hoće li paket stići ili ne.

Pitanja i komentari su dobrodošli!

Broj komentara: 25:

  1. Slike su ti odlične ... šta koristiš ? :)
    I ja sam u potrazi za novim kistovima pa važem u koje da uložim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Canon EOS D650.... Što se tiče RT kistova za lice stvarno sam prezadovoljna, ne znam da li su im jednako kvalitetni i oni za oči

      Izbriši
  2. Novi kistovi mi još neće trebati cca 10g koliko ih imam, ali sad, kad sam vidjela cijene setova po 18$ i tvoju recenziju, mislim da bi svakako trebala jedan set!
    Hvala za shop!
    PS fotke su super i mislila sam si da je jedan od eos-a, oni rade tako savršene fotke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, aparat je savršen, ne mogu da prestanem fotkati :-) Što se tiče kistova ni meni nisu trebali, vjeruj mi, ali tako su mi privlačno izgledali, svuda su ih opravdano hvalili, a i cijena im je bila prihvatljiva, pa sam "morala" da ih kupim :-)

      Izbriši
  3. Joj kako izgledaju mekani,moracu da probam.Mnogo dobar blog!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno, jako su mekani, ne prestajem ih koristiti otkako su stigli :-) svi ostali su zapostavljeni

      Izbriši
  4. Ja sam nedavno naručila Starter Set i Core Collection. Ne mogu dočekati da stignu!! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najgore je čekati da stignu, vjerujem da ćeš biti zadovoljna, meni su supeeeer, Core Collection set je sljedeći na spisku :-)

      Izbriši
  5. Već dugo mjerkam ove kistove na iHerb,ali na listi zemalja gdje šalju nema Bosne. Jesam nešto u međuvremenu propustila ili?

    OdgovoriIzbriši
  6. gledam onaj set za oči (ljubičasto pakiranje) i sigurno ću si ga priuštiti do kraja godine :) teško nalazim sintetičke četkice za oči, dok ovih za lice (konturiranje, puder, rumenilo, podloga...) ima u izobilju, barem kod nas.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se borim protiv sebe jer mi zaista ne treba, a tako ga želim :-) A tebi želim da ga što prije nabaviš ;-) i napišeš nam recenziju

      Izbriši
  7. u poslednje vreme vidim da dosta devojaka iz hrvatske narucuje ove cetkice i toliko sam postala opsednuta njima i odusevljena pohvalama da cu i ja morati da ih narucim :D

    odlican postic i super fotke ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, stvarno su odlični, ne prestajem ih preporučivati kome god stignem :-)

      Izbriši
  8. ja evo čekam svoju pošiljku sa iherba :) za početak sam uzela powder brush i shading brush za okice :) nadam se da će brzo stići da mogu napraviti i drugu pošiljku u kojoj će biti starter set, expert face brush, blush brush i nadam se također i setting brush :D slijedim te, navrati kod mene i nadam se da će ti se svidjeti pa i ti mene slijedi :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh pa ti ćeš jako puno kistova da kupiš :-) Nadam se da ćeš napisati i recenziju :-) Slijedim te, pozz

      Izbriši
    2. da budem, jer još nemam kvalitetnih kistova pa će mi ovi bit prvi :D i naravno, napišem recenziju čim skompletiram sve :)

      Izbriši
  9. Imala bih pitanje u vezi narucivanja RT cetkica sa Iherba-a posto mi je prva kupovina :)) Jel ovaj kod jos vazeci?I da li mozda znas preko koje sume se dobija taj dodatni popust?Hvala :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, kod je važeći, nema ograničenja za sumu, možeš bilo šta uzeti i ostvarićeš popust... Sretno sa kupovinom!

      Izbriši
  10. Naručila jučer starter set (ljubičasti). Nakon toga ide core collection zajedno sa expert face kistićem... Nekako se trudim da ne prelazim 50KM u narudzbama zbog carine. Ali koliko sam uspjela shvatiti da tvoje paketice nisu dosad carinili (procitala sam sve i jedan post :$ od jucer), pa se mozda usudim naruciti i za vise od 50KM.
    Usput skupljam ove godine novac za Sigma Mrs. Bunny set (kojeg cu naruciti kad bude Black Friday krajem godine).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj i ja želim i starter i core set, ali onda opet pogledam koliko kistova imam pa odustanem, ali oba seta sam kod prijateljice vidjela uživo i fantastični su......

      meni su do sada carinili samo pakete sa parfemima sa jagodice ali jagodica vraća novce od carine pa kod njih bez problema možeš naručiti koliko god te je volja..... i od victorie secret jer oni napišu stvarnu vrijednost..... većina prodavaca na netu će ti izaći u susret i ako im pošalješ upit da napišu manju vrijednost paketa to će i uraditi...

      meni je do sada puno puta stigao paket velike vrijednosti ali je na njemu pisala puno niža vrijednost i nikad takav paket nije ocarinjen, često čak nije niti išao na carinski pregled....

      i hvala ti što si pročitala cijeli blog jer znam da i ja to radim kad naletim na interesantan blog, pa se zato nadam da ti je moj blog interesantan ;-)

      Izbriši
    2. Samo da kazem da sam maloprije osvojila 50$ shopping spree na iherb.com... I ja sva happy super sve :D vec mi RT kistovi pred ocima hahaha kad ono samo na HEALTH products :( no dobro... Poklonjenom konju se ne gleda u zube.

      Izbriši
  11. Ja bih da kupim ove cetkice ali se kao pocetnik u sminkanju lomim izmedju ova dva seta. Koji je po tebi bolji za nekog ko bas i nema neki izbor cetkica?

    http://www.feelunique.com/p/Real-Techniques-Sams-Picks
    http://www.feelunique.com/p/Real-Techniques-Core-Collection-Kit

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja bih izabrala "sams picks" her tu imaš već dvije iz core seta tj onu koja je u core setu najbolja buffing plus imaš najbolju iz travel seta, imaš onda setting brush i još 2… definitivno bih uzela taj prvi set da sam na tvom mjestu, mada ja imam oba ta seta :-)

      Izbriši
  12. Danas sam svratila u DM u Beogradu sa namerom da kupim cetkicu za rumenilo Blush Blash,secam se prosle godine kada sam kupovala Expert Face cetkicu za puder da je i Blush Blush bila 1400 dinara. Kada sam pogledala cenu, kosta bezobraznih 3200 dinara,samo sto se nisam srusila. Nisam verovala,pa sam i prodavacicu pitala,koja mi je to potvrdila. definitivno sam odustala od kupovine.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)