Kistovi za blendanje - MAKEUP ARENA

9/09/2012

Kistovi za blendanje



Evo odluka je pala da prvo pišem o kistovima za blendanje, koji su, po meni, jako bitan "alat" za dobro našminkane oči.

Imam ih puno jer sam bila u stalnoj potrazi za idealnim kistom za blendanje, na kraju sam ih našla nekoliko, ali to tome ću u detaljnijem opisu svakog kista :-)


Sve moje MAC kistove sam nabavila u UK, osim 217 koji mi je kolegica donijela iz USA. Ako imate mogućnosti i nekoga voljnog da vam kistove donese iz USA onda to svakako uradite jer su najpovoljniji u USA, a ne puno skuplje kistove možete nabaviti i u UK. Definitivno su jako skupi u ostatku Europe, za druge dijelove svijeta ne znam. Bare Escentuals kistove i Sonia Kashuk sam kupovala na ebay.com, ELF na njihovom sajtu i CS isto na njihovom sajtu. Jedini kist koji sam kupila kod nas je Essence kist. Jako slab izbor kistova na našem podneblju me svakako natjerao da svoju potragu za idealnim kistovima proširim na ostatak svijeta :-)


Evo prvo malo slikica






Bare Escentuals - Tapered Crease Defining Brush - od prirodne je dlake, odičan kist za bledanje koji  jako lijepo "legne" u pragib na oku. Ovaj kist sam izbidala za neku jako pristojnu cijenu, ne mogu se baš sjetiti koliko je koštao, ali znam da nije nešto puno, redovna cijenu vam isto ne mogu reći jer je ovo kist koji je bio dio nekog BE seta koji više ne vidim na njihovoj stranici. Kao jedinu manu bih mu navela kratku dršku, draži su mi kistovi sa dužom drškom.

Bare Escentuals - Blending Brush - za moj ukus malo prevelik kist za blendanje, na BE sajtu navode da ga se može koristiti za nanošenje sjenila preko kapka, nisam ga isprobala na taj način, kao što sam spomenula prevelik je za blendanja ali sam mu našla druge funkcije. Super mi je za nanošenje highlightera, te za setovanje korektora na području ispod očiju. Taman veličina za te poslove. Od prirodne je dlake i redovna cijena mu je 18 dolara, ja sam ga isto izbidala za neku pristojniju cijenu. Eh to su bila vremena kada sam imala vremena za aukcije po ebay-u :-)

Kiko - 200 - kupila sam ga u Njemačkoj za 10 eura,  svidio mi se njegov oblik i čvrstoća, ne volim premekane kistove za blendanje. Od prirodne je dlake, prelijep kist sa crnom drškom i bijelom dlakom. Mana ovog kista je što malo grebucka. Voljela bih da je malo manje grub na mojim osjetljivim kapcima, i još jedna stvar kod ovog kista koja je loša je to da ako ga ne stavite u brush guard kada ga operete onda će svakako da izgubi oblik i dlake odu svaka na svoju stranu, obavezna upotreba brush guarda kod ovog kista. Korstim ga isključivo za blendanje, drugu funkciju mu nisam našla.

MAC - 234 - ovo je kist koji je napravljen od sintetičke i prirodne dlake. Zamišljen je tako da se jedna strana (sintetička, ja bih rekla) koristi za nanošenje sjenila a druga za blendanje istog. Ovaj kist uglavnom tako i koristim za jednostavne brzinske look-ove sa svjetlijim bojama i zaista mi je odličan u tu svrhu. Kist je LE, cijena mu je nekih 20 funti, ne bih se baš mogla sjetiti da li je to moglo biti 18 ili možda 22 funte.

MAC - 217 - odličan kist za blendanje, ima taj jedinsveni izgled koji nisam vidjela ni kod jednog drugog kista. Osim za blendanje kože se koristiti i za nanošenje sjenila preko cijelog kapka, što ja nekad i radim s njim, pogotovo ako se radi o nekom svjetlijem sjenilu. Od prirodne je dlake, malo čvršći kist, ali opet ne prečvrst. Cijena mu je 17 funti.

MAC - 222 - volim i ovaj kist, ali mogu reći najmanje od svih MAC-ića za blendanje koje imam. On je discontinued i nije mi nimalo žao što je tako. Kada sam vidjela da ga izbacuju iz prodaje, odmah sam "poletila" da ga kupim i angažirala prijateljicu iz UK da to hitno uradi, da ne bih, ne daj Bože, koji slučajem ostala bez ovog kista. Sad mogu reći da ne bi bila velika šteta i da jesam ostala bez njega jer ga svakako koristim puno manje nego bih trebala. Ali pored ostalih MAC kistova koje imam, ovaj mi jednostavno nije toliko zanimljiv. A trebao bi da bude jer ima sve kvalitete koje jedan dobar kist za blendanje treba da ima. Čvrstoća mu je baš idealna, jako je nježan i ni malo ne grebe kapke, prelijepo izgleda i zašto mi nije posebno drag zaista ne znam. Možda se vremenom javi ljubav jer dešavalo mi se isto i sa drugim kistovima koje sam smatrala promašajem da poslije postanu moji omiljeni a i obrnuto :-) Cijena mu je isto bila oko 20 funti. 

MAC - 224 - moj drugi najdraži kist, o prvom najdražem čitajte u kistu opisanom ispod ovog :-) Odličan mi je, osim za blendanje koje je uz ovaj kist jako jednostavno, i za nanošenje sjenila koje ne treba da bude intenzivna u širem područje pregiba. Obično taj dio sa svjetijom bojom započnem nanošenjem sjenila ovim kistom i onda malo jaču boju koncentriram sa kistom 226 i ova dva kista odlično surađuju po tom pitanju. Od prirodne je dlake, cijena mu je 22 funte i svakako je jedan od kvalitetnih kistova koje posjedujem.

MAC - 226  - Moj omiljeni kist za sva vremena :-) s njim je šminkanje tako jednostavno. Najveća mana mu je što je bio LE i ne može se više nabaviti, ali svakako vjerujem da će ga MAC kad tad ponovo uvrstiti u svoj asortiman i tada ću definitivno da nabavim još jedan, A sad o tome zašto ga toliko volim? To je kist koji je po meni višenamjenski, blendanje na manjoj površini odlično radi, ima taj zašiljeni vrh koji je super ako želite malo pojačati boju u pregibu kapka, može se koristiti i za nanošenje sjenila ispod donjih trepavica, ma čini mi se da bih sa ovim kistom, ako bi to bilo potrebno, mogla da napravim kompletan eye look. Eto toliko mi je dobar. Od prirodne je dlake, cijena mu je bila oko 20 funti.

Coastal Scents - C139 Stiff Tapered Crease - izgledom jako sličan MAC-u 226, ali tu sva sličnost prestaje. Na mnogim blogovima ga navode kao dupe za 226, ali nema šanse da mu može parirati, po mom skromnom mišljenju. Prvo i osnovno nema čvrstoću koju imam 226 i jednostavno ne može posao da obavi jednako dobro. Zašiljeni vrh je manje zašiljen i više ide u širinu nego kod kista 226. Kada oba kista pritisnem odozgo veći otpor daje kist 226 i to je, po meni, razlog što 226 bolje radi. Ovaj kist jako rijetko koristim i uglavnom kupi prašinu na držaču. Nisam baš zadovoljna ovim kistom. Od prirodne je dlake. Cijena mu je bila niska, nekoliko dolara, ali nema ga više na CS sajtu, nemaju u ponudi većinu kistova koje su ranije prodavali, dobili su neke nove. Rekla bih da je od prirodne dlake, ali nisam 100% sigurna.

Essence - Smokey Eyes Brush - jako volim izgled ovih Essence kistova, crna drška, ljubičasta dlaka, baš je lijep kistić. Osim što je lijep on je i poprilično kvalitetan. Mislim da bi puno bolji bio da su mu dlake malo duže, a ovako za blendanja imam puno bolju ekipu od ovog kista. Ja ga više koristim za nanošenje sjenila u pregib, za blendanje ipak moram koristiti neki drugi kist. Ovaj mi je prečvrst i premalen za blendanje sjenke na mojim krupnim očima. Rekla sam već da volim čvršće kistove za blendanje, ali svakako mi ne godi ni kad je kist prečvrst. Ako bih čvrstoću određivala sa brojevima od 1-10, s tim da je 1 najmekši, onda bi ovaj kist dobio ocjenu 8, a ja volim kistove 6-7 :-) Jesam ga zakomplicirala :-). Od umjetne je dlake, i cijena mu je odlična 3.15 KM u CM-u, vjerujem da je cijena slična i u DM-u.

Coastal Scents - C200 Deluxe Crease - eh ovaj kist je sušta suprotnost Essence kistu, ocjena za čvrstoću bi mu bila 3-4 što a svakako, za mene, čini premekanim kistom. Nemam ja te živce da mogu predugo da blendam sjenilo, a sa ovim kistom zaista treba jako puno vremena da bi se posao obavio kako treba. Isto ga više nema u prodaji na CS sajtu, cijena je bila nekoliko dolara. Ja ovaj kist uglavnom koristim za setovanje korektora, ta mu je namjena super. Od prirodne je dlake.

Coastal Scents - C138 Round Contour - simpatičan kist, jako sličan Essence kistu koji sam u nekoliko  redova iznad već opisivala. Isto vrijedi i za ovaj kist, po meni nije za blendanja, više je za nanošenje intenzivnije bolje u pregib oka. Od prirodne je dlake. Koštao je nekoliko dolara, nema ga više u ponudi na CS sajtu.

Sonia Kashuk - Large Crease Brush - od prirodne je dlake, cijena mu je 5.99 dolara, može se naći na ebay-u po višoj cijeni a ako ste sretnica kakva sam ja bila možda ga nađete i po nižoj cijeni, platila sam ga 3 dolara. Kist je zaista odličan i svakako bi ga preporučila svima koji imaju mogućnost da ga nabave. Od prirodne je dlake, čvrst a mekan - ima li ovo smisla? Odličan za nanošenje boje u malo šire područje pregiba kapka, za koji isto koristim i 224. Iako se totalno razlikuju u izgledu ova dva kista na kraju daju isti rezultat za ovaj posao za koji ih koristim. Od prirodne je dlake. Jako dobar kist.

ELF - Blending Eye Brush - Sasvim solidan kist, i ako ste u potrazi za ekonomičnijim a dobrim kistom ovaj bih preporučila. Savršen nije, ali za cijenu od 1.5 funte ne možemo ni očekivati da bude. Izgledom sličan Essence kistu ali ipak malo drugačiji, ima dužu dlaku i gušći je pa je samim tim i pogodniji za blendanje više od Essence kista za koji sam već ranije spomenula da ga koristim samo za nanošenje boje u pregib.

Naravno već se mogao steći dojam da su moji omiljeni kistovi upravo MAC kistovi kako sam već i spomenula u predhodnom postu. Vrijede svakog novčića i smatram da je kolekciju svakako bolje postepeno graditi sa kvalitetnijim kistovima. Ne kažem da to moraju biti MAC kistovi, ima i drugih kvalitetnih, ali svakako ističem važnost kvalitetnih kistova u šminkanju.

Ovim postom sam djelomično ispunila želju jedne moje čitateljke koja je poželjela da pišem o MAC kistovima. Kako sam već ranije bila odlučila da ću postove o kistovima podijeliti po namjeni kista, jer smatram da je tako bolje, odlučila sam da prvo na red dođu kistovi za blendanje jer u koj kategoriji imam najviše MAC kistova :-) 

Na kraju kada završim sve postove sa kistovima po namjeni ću svakako napraviti jedan post sa svim MAC kistovima koje imam, te o onima koje želim da imam, jer smatram da MAC kistovi to definitivno zaslužuju!

Koje vi kistove koristite za blendanje i imate li mi neki za preporučiti? I svakako, ako to želite, se izjasnite o kojim kistovima želite da pišem u sljedećem postu.

Za kraj još malo slika i želim vam svima lijep dan! Eh da, ako vas zanima neki od kistova i željeli bi detaljnije slike javite mi.




Broj komentara: 16:

  1. Odlican, odlican post! Imam MAC 239 I 266, sljedeci je na redu 217, a onda svi ostali...bankrotirat cu:-D
    Hvala na ovom postu!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu, drago mi je da ti se sviđa. Opet se ponavljam ali moram, MAC kistovi vrijede svakog novčića, definitino poslije 217 obrati pažnju i na 224, a ako nekad ponovo ubace u prodaju i 226 nemoj ga ni slučajno zaobići :-)

      Izbriši
  2. Ovo je odličan temeljt post! imamo neke iste kistove, no nadovezala bi se na Kikov. Da, obavezno ga sušit u nečemu (ja imam dry'n'shape) jer starno izgubi funkciu. meni ne smeta ta čvrstoća no koristit ga možeš i za razmazivanje korektora

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, vidiš nikad mi nije palo na pamet da ga probam koristiti za razmazivanje korektora, ali sada definitivno hoću :-)

      Izbriši
  3. sorry što ispravljam, no Essence ljubičasti je od prirodne dlake, točnije ponijeve. nažalost jer sam ga ja imala, no proslijedila jer želim koristiti samo veganske četkice. super stvarčica inače.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije problem što ispravljaš, drago mi je da jesi, idem odmah ispraviti u postu :-) Hvala

      Izbriši
    2. Ipak su od sintetičke dlake pa sam opet ispravljala post :-)

      Izbriši
  4. Divan detaljan post. Stvarno imaš puno kistova za blendanje, i ovi MAC su mi prvi zapali za oko.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno, uskoro nastavljam sa pisanjem o drugim kistovima pa će biti jos MAC-ića :-)

      Izbriši
  5. Divota, samo si zaboravila napisati adresu na kraju.. Mislim kako da znam gdje da dođem da te opljačkam :D.. Prepredivna kolekcija <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Samo još mala obavijest: kod mene na blogiću te čeka nagradica :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Divna kolekcija! A taman si mi i rešila dilemu - MAC 224 je moja sledeća MAC kupovina :) Nego baš je MAC skup u Britaniji, poređenja radi, 217 sam u Grčkoj platila 16,5 E što je mnogo manje od 17 funti!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da sam pomogla, MAC 224 je po meni stvarno odličan i na sva usta ga hvalim :-)
      To je super cijena u Grčkoj, ja sam bila ubijeđena da je UK jeftiniji od ostatka Europe.

      Izbriši
  8. Wow, impresivna kolekcija MAC kistova! Nazalost, nisam probala niti jedan njihov, ali planiram uskoro nabaviti koji. Uglavnom, super post, jedva cekam nastavak!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, novi post je skoro spreman, biće objavljen u dan-dva :-)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)