Blankety i Russian Red i koji bi to bio dupe za ova dva - MAKEUP ARENA

10/11/2012

Blankety i Russian Red i koji bi to bio dupe za ova dva


Naravno da i ova dva ruža nisu pokvarila moj dojam o MAC ruževima. Čak se moja opčinjenost ovim ruževima i pojačala jer naprosto oni imaju sve što ja želim od jednog ruža. A to je postojanost, da ne isušuje usne, da ima fin miris, pigmentiranost i da se lijepo nanosi. Da, MAC ruževi sve to imaju.

Kada sam ih tek ugledala prvo što sam pomislila je da me podsjećaju na neke ruževe koje već imam. Nakon nekoliko dana sijalica je upalila i skontala sam koji su to ruževi, ali o tome malo kasnije :-)


Miris vanilije je ono nešto posebno što volim kod ovih ruževa. Znali su mi se često svidjeti neki drugi ruževi, po postojanosti i teksturi, ali me miris često odbijao i prestala bi da ih nosim samo zbog toga. Nisam sitničava ako ste to pomislile :-) ali smeta mi i gotovo, moram to napisati. I ova dva su stigla iz UK, cijena 14 funti.

Blankety - predivna nude nijansa sa primjesama mauve nijanse. Amplified finiš.

Russian Red - intenzivna plavičasto crvena. Mat finiš.

Da skratim priču, ostaje vam da pogledate slike i swatcheve i da još jednom istaknem da s MAC ruževima nikako nećete pogriješiti, nijansi ima stotine, za svačiji ukus.









A sada da vidite da li sam im našla dobar dupe? Ja mislim da su jako slični.


Radi se od Golden Rose ruževima br. 99 - dupe za Blankety i br. 120 - dupe za Russian Red. U sredini su swatchevi MAC ruževa.


Da li imate neki od MAC ruževa i koji? Ili mi recite koji biste voljele da imate?






53 komentara:

  1. Odlični swatchevi,djupići i najbolje slike dosad! Svaka čast:*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga, učim se još uvijek sa ovim aparatom, nadam se da će biti još bolje :*

      Izbriši
  2. A sa koje stranice ti narucujes MAC kozmetiku?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne naručujem ja ni sa jedne stranice, naručujem od prijateljice koja je u UK, ona mi pošalje od tamo. Jako je nezahvalno naručivati MAC sa net-a, ima i originala, ali je puno više fake proizvoda.

      Izbriši
    2. Bas zato i pitam, vidjela sam da ima uglavnom fake proizvoda pa se nikad nisam ni usudila :/ Uvijek sam htjela makar rumenilo :)

      Izbriši
    3. Pošto si ti moja sugrađanka možemo se dogovoriti :-) Uskoro idem na put pa ti ga ja mogu kupiti :-) Javi se na mail

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. Jeste prekrasan je, a mogla sam i pretpostaviti da će ti se taj više svidjeti ;-)

      Izbriši
    2. Slažem se svakako :D mada ja volim i boje :-) Nekad mi baš intenzivan ruž podigne izgled

      Izbriši
  4. Prekrasni su. Imam oba ova od Golden Rose-a :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Onda po swatchevima vidiš da ti ne trebaju MAC-ovi :-) Osim ako nisi kao ja pa ti je miris ruža jednako bitan ;-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Divni ruževi :)
    A ovi GR su klasični oni u crnom pakiranju?

    OdgovoriIzbriši
  7. Volim tvoje postove,i cijenim tvoju iskrenost!Vidi se da voliš kozmetiku,ali puno bitnije i da znaš o njoj!!!Sve pohvale,samo tako nastavi!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na ovako lijepim riječima i drago mi je da si prepoznala moju ljubav prema kozmetici :-)

      Izbriši
  8. Wow, predivne fotke <3 Sviđaju mi se oba, ali mi je nažalost MAC teško dostupan (nema svako prijateljice ili rodice u inozemstvu :)) pa mi je super došao ovaj post. GR 99 već imam i redovno ga koristim, a mislim da bi dobar nudać i zamjena za neki od MAC nudaća (ne znam tačno ime) bio i Catrice Nuder The Better, hvale ga na sva usta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaaa :-) Znam da nema, ja bih iskreno najsretnija bila da svakoj koja poželi nešto od MAC-a to i nabavim, ali znam i sama da bi to bilo neizvodivo. Ali eto pošto znam da si i sama velika ljubiteljica šminke ako nekad poželiš nešto od MAC-a dogovorićemo se, nije SA preko svijeta :-)

      Izbriši
  9. Koji duploići :OO Prvom prilikom uzimam GR 99 :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni su stvarno gotovo identični, a vjeruj da su ovi GR ruževi poprilično kremasti i fini, jedino što meni smeta je taj neki miris koji drugi ni ne osjete, izgleda da su me MAC ruževi razmazili :-)

      Izbriši
  10. love your blog,
    very informative and you give good make up tipps,
    very usefull.
    may you want to follow eahc other?

    my blog is:

    http://thebizarrebirdcage.blogspot.de/

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja bih ipak MAC. Preeeekrasni su! :D Blankety imam, a za Russian red još štedim. xD

    OdgovoriIzbriši
  12. Super je post! Ja sam se prvo oduševila kad sam videla Blankety, a onda kad sam videla koliko je sličan GR 99 skroz sam se razočarala, taj imam i ni najmanje mi ne stoji, baš izgledam kao leš kad ga stavim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidiš na meni je 98 takva, baš izgledam kao leš što kažeš :-) uvijek sam više voljela 99 i drago mi je da mi je Blankety puno bolja zamjena za 99 :-) 98 je za topli podton a moj je definitivno neutralan ka hladnom i hladne boje mi puno bolje odgovaraju, te je za mene 99 i Blankety pun pogodak :-)

      Izbriši
  13. Obozavam te radi ovoga post!! Odmah u ponedjeljak idem pod golden rose #120! :* (niki)

    OdgovoriIzbriši
  14. Super post! Super fotke! Russian Red je prava stvar, a ova 120-tica malo izgleda sjajno, je li takva i uživo? Da nema možda sličan kod Revlonovih matte ruževa?
    gaby

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno! Nije nikako sjajna, čini ti se, vjerovatno zbog svjetlosti. Nemam niti jedan Revlonov ruž tako da ti ne bih znala odgovoriti

      Izbriši
  15. Rimmelov Lasting Finish by Kate ruž u nijansi 14 za sve one kojima kao meni ne stoji GR devedeset devetka. malo je tamniji pa ne izgleda kao korektor na usnama nego baš nekako nude. :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj ja ga imam, na meni izgleda modro, uopste mi se ne svidja...bolja varijanta je Catrice be natural...

      Izbriši
    2. ma puno ovisi i boji samih usana i podtonu kože, na meni i GR99 i MAC Blankety izgledaju super, nema tog korektor izgleda na usnama, baš lijepi nude ruž, dok sa GR98, koji puno cura voli, izgledam u najmanju ruku očajno :-)

      Izbriši
  16. Ja imam MAC Dear Diary i savršen mi je, obožavam taj ruž, ali definitivno, prvom prilikom nabavljam još koji. Moju recenziju Dear Diary ruža, možeš pogledati ovdje: http://magic-point.info/dear-diary/ Ako voliš takve nijanse ja ga definitivno preporučam :) !

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim takve nijanse, ustvari luda sam za njima :-) ali trenutno ih imam dosta sličnih, čini mi se da je MAC ruž show orchid iz pro linije jako sličan a ja taj imam i treba da mi stigne candy yum yum koji je isto sličan ovome, moraću malo još ovu nijansu proučiti :-) nemam niti jedan pro longwear ruž, ja sam toliko zadovoljna ovom običnom linijom da nikad nisam ni pomislila da probam neki drugi. Ali hoću :-)

      Izbriši
  17. Jako lijepo, hvala i za dupeove. Vidiš, nisam ranije pročitala da mirišu po vaniliji, to će me sigurno još neko vrijeme odgovoriti od kupnje pošto me glava zaboli od mirisa vanilije :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno. Ali to je tako blag miris vanilije da sam skoro 100% sigurna da ti ne bi smetao. Ja nisam ni skontala da je to vanilija dok svuda po netu nisam čitala da je to taj miris. Nemoj donositi sud dok ih ne pomirišeš, prekrasan miris, vjeruj.

      Izbriši
  18. GR 120 već imam, a dugo slinim za Russian red... nisam znala da su toliko slični! :O čak mi je i bolji GR.... :D

    a GR 99 će biti moj! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako su slični kao što vidiš, obavezno nabavi i GR99, meni je ta nijansa jako lijepa, ali ako imaš mogućnosti prvo ga probaj jer se neke cure žale da ne izgleda lijepo na njima, na meni je extra :-)

      Izbriši
  19. a u zagrebu u golden roseu čak i da ga probam, ne vrijedi mi... imaju JAKO loše osvjetljenje :/ onako žuta svjetla, većinom kad kupujem si ili moram nosit ruževe slične boje da ih usporedim (pa da vidim kakva je točno nijansa) ili ih moram swatchat i izać skroz van iz importane centra na sunce da vidim realnu boju :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a da ti kažem da ih i ja često kupim napamet, ne da mi se probati na svojim usnama tester, sreća je pa su kod nas stvarno jeftini, otprilike 10-ak kuna

      Izbriši
  20. Dupe za BLANKETY o.O - Izgleda POTPUNO isto!Au svaka cast na izboru!!! Baasbas su slicni! Skoro identicni :) I ovaj Russian Red je bas lep i nasla si super dupe!!!
    Meni samo malcice smeta miris koji imaju GR ruzevi, ali osetim ga tek onako, jedva... Pa mi onda nije problem, posto ubrzo vise ni ne primecujem... Svidja mi se blog, pratim teee :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa i meni malo smeta, nije baš da ne mogu podnijeti, ali kad već imam mogućnost da biram onda ipak MAC :-)
      Pratim i ja tebe sada :-) baš se obradujem kada nađem novi beauty blog, idem sada da te čitam :-)

      Izbriši
  21. ajme ovo je super! :D
    inače, od Golden Rose sam tek lakove za nokte otkrila prije 3 godine kad sam s klapom nastupala u Crnoj Gori (u Splitu tad nije bilo ništa njihovog), a sad kad živim u Zagrebu, imam njihov dućan blizu moje zgrade i već sam kupila nekoliko lakova, ali ruž nikad. i sad kad vidim ovo... u ponediljak idem u šopiiiiiiiiiiiiiing!!!!!!!! :D jedva čekam! <3

    OdgovoriIzbriši
  22. pa bas su isti, ali svejedno da mogu birat bio bi MAC all the way :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. MAc je MAC :-D ali bome su dobro uboli ovu nijansu :-D

      Izbriši
  23. Ja sam uzela Mac Lady Gaga viva glam, riveting rose i mogu da kažem da je grozan,kao labelo je pritom ima miris gume. :(

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)