MAC mineralna rumenila DAINTY i SUPERNOVA - MAKEUP ARENA

10/18/2012

MAC mineralna rumenila DAINTY i SUPERNOVA


Napokon dođoše i ove dvije ljepote na red :-) Dainty sam kupila još ljetos u Budimpešti, a Supernova rumenilo je stiglo u zadnjem paketu poslanom iz UK. Kako su oba mineralna odlučila sam ih obuhvatiti jednim postom.




Dolaze u standardnom pakovanju, crna plastična kutijica pa providnim poklopcem. Pakovanje jednostavno i lijepo, meni se sviđa. Imaju 3.5 g, iako vam se to čini malo, vjerujte da nije jer se radi o pečenim mineralnim rumenilima koja se jako sporo troše. Ja imam 5 takvih rumenila, neka već i preko godinu dana, ali niti jedno nije ni blizu toga da se potroši. Cijena im ne ide baš u prilog, 19 funti, ali s obzirom na već spomenutu sporu potrošnju dugo će potrajati tako da ako vam se neko rumenilo posebno sviđa vrijedi investirati u njega.



Boja se može postepeno graditi, od lagano do jako izraženog rumenila. Ova rumenila nisu mat ali nisu ni šimerasta. Ona daju taj neki blistav sjaj koji jako lijepo izgleda na obrazima. Ne ističu pore, što je meni kao jako bitno kod rumenila.

Dainty je dio stalne kolekcije mineralnih rumenila. Boja je roskasto breskvasta sa sitnim zlatnim česticama. Jedna prelijepa i univerzalna boja za koju sam poprilično sigurna da pristaje skoro svakome.




Supernova je dio limitirane kolekcije Heavenly Creatures i to je jako pigmentirano rumenilo s kojim se vrlo lako može pretjerati. Boja je jako neobična roza koja vuče malo na boju maline, ali opet ima nešto toplo u sebi zbog ove zlatne boje koja je u sredini. Ponavljam jako neobična ali i jako lijepa nijansa.



Oba rumenila imaju zavidnu trajnost i primijetila sam da lagano nestaju sa lica tek kroz 6-7 sati nošenja.

Swatchevi:

Dainty


 Supernova

Na žalost nisam slikala kako rumenila izgledaju na licu, a kako vidim ni swatchevi mi nisu baš najbolji, ali kako sam već odlučila danas objaviti post pa ako vas bude zanimalo mogu naknadno postaviti slike. 

Rumenila su inače moja velika opsesija u zadnje vrijeme, a posebno ova mineralna MAC-ova tako da ne možete drugačije očekivati nego da dam svaku preporuku za kupovinu njihovih rumenila :-)


22 komentara:

  1. Superova je savršeno *___*
    Doduše,ja nisam dosad naišla ni na jedno MAC rumenilo da mi se ne sviđa :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Dainty želim već predugo, ni sama ne znam zašto još nije moj :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dainty je zaista prelijepo rumenilo i pod hitno ga nabavi :-)

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. Meni isto jesu oba krasna, svako rumenilo na svoj način :-)

      Izbriši
  4. Odgovori
    1. Stvarno jeste i ja sam ja jako dugo željela i presretna sam što je napokon moje :-)

      Izbriši
  5. Cao! Malo cu skrenuti sa ove teme nadam se da se ne ljutis, :* zelim da te pitam nesto a nisam htjela na stari post da komentar ostavljam. Kada si narucivala sa iherba one kistove real tech., zelim i ja da narucim jednu posiljku do 50 km, vidjela sam da ona najjeftinija opcija oko 6 dolara dostavljaju DHL global mail, do sada mi je DHL sve zivo naplatio carinu u pola cijene i vise pa me zanima cime je tebi stiglo i da li si ista placala? Please odgovori svratit cu opet da vidim odgovor, hvala tiiii puno

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stigli su mi običnom poštom, ta od 6 dolara, nisam htjela da plaćam DHL ili UPS. Jeste rizično sa običnom poštom, ali kao što i sama kažeš ako naručiš sa nekom od ove dvije skuplje pošte skoro pa sigurno će da te carine, čak mogu da ti carine i poštarinu. Ja sam jednom naručila sa Victorias Secret i bilo je 60 dolara i poštarina 30 dolara i carinili su mi paket na 90 dolara, kažu imaju pravo da carine sve troškove nastale izvan države :-( Nadam se da sam ti pomogla, ako te još nešto zanima pitaj :-)

      Izbriši
  6. Evo me :) Hvala na odgovoru puno, narucujem cesto sa neta ali sam u posljednje vrijeme imala par neugodnih situacija sa DHLOM pa sam sada na oprezu. Ma meni samo nije jasno na iherbu, dakle pise ta obicna posta od 6 dolara da je ustvari to DHL i to global mail, pa ispod dodje DHL express i UPS... i zato me zbunjuje jer se bojim da mi na vrata ne dodje DHLovac sa racunom, znaci ipak je standardna posta ta od 6dolara nista DHL iako pise da jeste? Sorry na peglanju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije DHL, barem meni nije bio, stiglo običnom poštom. Sorry na zakašnjelom odgovoru

      Izbriši
  7. Supernova je stvarno prekrasna, a Dainty je nekako...hmm... ponovljiv? Ukratko, već viđen. Treutno sam u potrazi za nekim jakim bojama, tako da će pasti neko crveno što prije :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dainty jeste klasika, ali je prekrasno rumenilo, zaista. A Supernova je jako neobično i lijepo rumenilo. Uglavnom ne bih mogla izdvojiti koje mi se više sviđa, mada generalno više koristim Dainty jer se vrlo lako uklopi sa raznim kombinacijama boja :-)

      Izbriši
  8. Jao pa ne znam koji bih pre uzela! Verovatno Dainty jer je ipak klasika, ako vec budem morala da biram! Super recenzija, kiss

    OdgovoriIzbriši
  9. Super su oba, a tebi hvala na recenziji, i na cinjenici da cu bankrotirati pri poseti Mac-a u septembru. Hahah

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu, i drugi put, nema veze što novčanik trpi, bitno je da si ti sretna ;-)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)