Sephora Pro Airbrush Kistovi - MAKEUP ARENA

10/24/2012

Sephora Pro Airbrush Kistovi


Kako sam bila sretna kada sam napokon uspjela doći do ovih kistova. Čitala sam sve najbolje o njima i po recenzijama mi se činilo da su to baš kistovi koje trebam :-) Prvobitno sam htjela uzeti samo kistove #56 i #57 ali onda sam na kraju odlučila da uzmem i #55 jer nisam sigurna hoću li više ikad imati priliku da ih kupim.

Prvo kad su mi stigli svidjelo mi se kako su upakovani. Svaki kist ima plastični poklopac koji ide samo oko dlaka plus celofan koji dodatno štiti i plastiku i osigurava da se kist ne može otvoriti i pogledati dok se ne podere taj celofan. Uostalom slike govore više od riječi :-)





Kistovi su dio Pro Airbrush kolekcije i ja ih, iskrena da budem, nisam vidjela po europskim sephorama, ali ne mogu reći da sam bila u mnogo Sephora. Ovi kistovi su nedavno redizajnirani. Ranije su imali srebrnu dršku i ta kolekcija se zvala Platinum Pro i ponekad se mogu naći na ebay-u po bezobrazno visokim cijenama. Ove redizajnirane još nisam vidjela na ebay-u.

Dlaka je sintetička i jaaaaako mekana. Po pranju nije otpala niti jedna dlaka i nisu puštali boju niti su imali neki ružan miris. Oblikom su unikatni, jedino kist #56 je sličan, ali opet ne isti, jednom koji imam, pisaću o tome kasnije.






O cijeni sam već pričala u predhodnom postu, ali eto nije zgoreg ponoviti:

Pro Airbrush Brush #55 - 36 dolara,
Pro Flawless Airbrush Brush #56 - 34 dolara,
Pro Concealer Airbrush Brush #57 - 25.5 dolara.

Ovo jesu malo skuplji kistovi, ali ja moram potvrditi pozitivne recenzije većine cura koje ih koriste, zaista vrijede svakog novčića. Malo ću detaljnije opisati svaki kist i reći namjene.

Pro Airbrush Brush #55 - je kist za koji sam se na kraju odlučila da ga kupim, prvenstveno sam htjela samo #56 i #57 i moram reći da nisam niti sekunde požalila što sam ga kupila. Kist koji je izuzetno mekan, idealan za nanošenje tečnog pudera, s ovim kistom se puder tako lijepo utrlja u kožu da se ni malo ne primijeti. Princip nanošenja nije bockanje niti neko jače trljanje nego samo laganim kružnim pokretima se utrljava u kožu. Fantastičan kist. Može se koristiti i za nanošenje pudera u prahu, bronzera te rumenila. Ma jednostavno multifuncionalan kist i mislim se kako sam mogla bez njega ranije. Najčešće ga koristim za nanošenje tečnog pudera i svi ostali kistovi te namjene su trenutno u drugom planu. Jesam li ga dovoljno nahvalila ili trebam još nešto da dodam? :-) Kao jedinu manu bih mu navela da upija malo više pudera, jer mi je sada potrebno 2-2,5 pumpice a sa MAC 187 mi treba 1,5 pumpica istog pudera.




Pro Flawless Airbrush Brush #56 - ovom sam se kistu jako radovala a na kraju ga najmanje koristim, baš čudno. Daleko od toga da nije odličan ali kad ga poredim sa #55 postaje mi manje odličan :-) Ustvari ovo je kist koji je malo čvršći od predhodnog te je odličan za kremaste pudere koje ja trenutno slabije koristim. Probala sam ga sa Bourjois Mineral Matte Mousse puderom i sa njim je ostvario odličnu suradnju. Probala sam ga koristiti i za kremasti bronzer i za tu svrhu je isto odličan. Isto sam ga probala za kremasto rumenilo i taj posao je super odradio. Moram ga još malo istestirati, jer ipak nije dovoljno dugo kod mene i moguće da će na kraju ipak biti među mojim favoritima. Izgledom je sličan kistu Real Techniques Expert Face, nije potpuno identičan ali me podjeća na njega, RT je puno čvršći.




Pro Concealer Airbrush Brush #57 - po prvi put imam kist za korektor u koji se kunem. Toliko je fluffy i mekan, idealan za osjetljivo područje ispod očiju. Must have za svakoga je da ima jedan ovakav kist. Sličan nisam ranije imala, bez obzira što imam popriličan broj kistova. Isto tako je odličan za nanošenje pudera u teže dostupna područja npr. oko nosa i sl. Probala sam ga koristiti i za konturiranje nosa te i za malo intenzivnije konturiranje obraza i moram li reći da je i za tu stvrhu perfektan, tako da ći možda napokon da svladam i konturiranje s kojim nikako nisam u dobrim odnosima, ali ne predajem se ja tako lako :-)




Ne znam da li ste mogli u ovom postu osjetiti moje oduševljenje koje sam pokušala da vam prenesem. Da ne ispadne da se sada hvalim ali imam preko 100 kistova, od kojih je MAC-ovih  20-ak i niti jedan kist me nikad nije ovoliko oduševio ili sam to možda zaboravila :-)

Kao najveću manu bi im navela nedostupnost. Jedino ako ste voljni platiti one bezobrazne cijene na ebay-u i onda na kraju se može desiti da vama ne odgovaraju ovi kistovi, a biti malo nas je baš voljno toliko riskirati. Ili ga možete nabaviti ako imate neki dobru dušu koja je u USA i voljna je da vam ispuni vaše kozmetičke želje i željice. U tom slučaju ste prave sretnice :-) Mana bi im mogla biti i cijena ali ako ćete neki kist baš puno koristiti onda im ne bih to navela kao manu jer činjenica je da dobar kist jako puno vrijedi i može dugo trajati.

Jeste li vi pronašle neki kist o kojem bi mogle pričati samo pozitivne stvari i koji vas je toliko oduševio? Ako jeste voljela bih da to podijelite sa mnom :-)

Broj komentara: 25:

  1. Pu, tetka mi danas iz Kanade došla. Mogla sam reć da donese, makar neke koristi od nje da vidim. joj kako su savršeni, najviše sam "ljubomorna" na ovaj za korektor. hoću ga, kmee :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da znaš samo kako je savršen, nikad mi se nisu sviđali oni klasični kistovi za korektor, ovaj je savršenstvo :-) Reci tetki neka ti ga pošalje kad se vrati :-)

      Izbriši
    2. meni su oni klasični kistovi za korektor blee. ja ih koristim kao flat brush za sjenilo. :D sad sam sa abbamarta naručila sličan ovakav, dok je bio popust 25% . Fluffy brushes za blending su inače 2.80$ Preporučujem svima abbamart kistove, divni su a cijena im je više nego pristupačna :))

      Izbriši
    3. i moji klasični kistovi za korektor služe za istu svrhu kao i tvoji :-) nikad mi nisu bili dobri za korektor, jednostavno pregrubi za to osjetljivo područje ispod očiju :-) Ja nemam niti jedan abbamart kist, mišljenja o njihovoj kvaliteti su podijeljena, tako da nešto nikad nisam imala volju da eksperimentiram s njima :-) ali možda nekad i hoću jer ja sam ovisnica o kistovima :-) uvijek tražim nove :-)

      Izbriši
  2. 55-ca mi je apsolutno divna....meni su u principu svi mekani kistovi vrhunski jer se najlakše prilagode koži pri nanošenju pa cjelokupan dojam bude daleko ljepši i prirodniji ;D!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako, baš mi koža izgleda prirodnije, luda sam za ovim kistom :-)

      Izbriši
  3. Ja sam se tako oduševila Diego della Palma kisovima(prvenstveno za oči,naime ja sam luda za sjenčenjem,od smokey ,pa nadalje),a nedavno su me oduševila 2 art deco kista,jedan je foundation(ili tek.puder da točnije kažem) i veliki powder brush koji doslovno miluje kože,tako da je finalni izgled savršen,a meni je to jako bitno jer nakon kontuiranja lice mora biti savršeno izblendano(kako na meni,tako na curama s kojima radim)! Eto to ti je to,ukratko...E sada,čitajući tvoj post i još moja iskustva s sephorom,sve mi dođe da zamolim jednu curu da mi iz Kanade pošalje ovaj kist za korektor!P.s.ne odustaj od kontuiranja,rezultat će biti super!P.s.kad sam ja krenula u školu za vizažiste(neću sada spominjati imena i brendove za koje rade predavači) 1.pitanje na temelju kojeg sam ja odmah prošla dalje je bilo-svi geometrijski likovi i 2 boje,smeđa i bijela,te s tim napraviti pravi oval!Ako te zanima kako dalje,javi se slobodno,ja ću ti pomoći materijalima i odgovorima..a nadam se da se i moja stranica uskoro vraća u život nakon šta mi je provalilo,poskidalo fotke i tako dalje...Lijep pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Naravno da me zanima, oduševljena sam što to želiš podijeliti sa mnom :D Ja sve nešto mislim da se moje lice ne može konturirati jer sam svijetla. Kad god gledam savršeno konturirano lice uvijek je to na curi koja ima srednje taman ten. Jer naravno treba t.puder da bude u boji koja odgovara boji tena, te svjetlija i tamnija na određenim područjima. Sve ja to teoretski znam ali kada probam primijeniti na sebi ne ide, mogu napraviti tamnije konture ali sa svjetlijim mi ne ide, a najbolji efekt se dobije kada ima i svijetlih i tamnih područja. Ja se iskreno nadam da ćeš mi reći i sa čime je najbolje raditi, jedva čekam da se javiš :-)) Javi se kako god ti je zgodnije, na FB ili na mail [email protected] ili ovdje na komentare. Žao mi je što ti se desilo to sa stranicom, ne mogu da vjerujem da ima zlih ljudi koji bi tako nešto uradili, brzo se vrati :-)

      Izbriši
  4. Mljac! Želim ih sve, posebno ovaj za korektor! Definitivno ovakvih nema u našim Sephorama, mada ovaj 55 prilično liči na 45 iz redovne linije. Odlična recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ih nikad gledala jednu kraj druge da bih ti to mogla potvrditi :-) ali onako po netu što sam gledala slike 45-ice čini mi se da su joj dlake kraće i da je čvršća, ova 55 je baš mekan kist! Dugo već želim i tu 45-icu pa valjda ću i nju nekad kupiti :-)

      Izbriši
    2. I zaboravih se zahvaliti za ovu zadnju rečenicu ;-)

      Izbriši
  5. Super recenzija (i blog! ;)). Uuu 56ica mii se jako sviđaa! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno... Kistovi su stvarno extra, ne mogu ih prestati hvaliti :-)

      Izbriši
  6. Izgledaju SAVRŠENO! Mene je u posljednje vrijeme oduševio ravno rezani sintetički kabuki sa BuyInCoins, kopija ecotoolsa i EM-a, i trebaju mi barem još dva identična :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Izgledaju i jesu savršeni zaista :-) a ubjedljivo mi je najbolji ovaj za korektor, da mi je samo da svima pričam o njemu i to da naglasim koliko je svima neophodan :-)
      ja nešto nikako nisam mogla da se nađem sa ravno rezanim kabukijima, uvijek su mi pravili da mi se puder previše vidi na licu, možda je to i zbog toga što uglavnom koristim pudere koji se brzo suše pa ih nikad nisam stigla dovoljno brzo utrljati u kožu sa ravno rezanim, ovaj kist 55 to tako lijepo i brzo odradi. a i moj MAC 187 je isto odličan za te stvari tako da mi ovi ravno rezani uglavnom kupe prašinu...

      Izbriši
  7. I zaboravila sam navesti i Make Up For Ever 12 S, stalno ga koristim za nanošenje baznog sjenila ili pudera u kamenu za kapke.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovaj izgleda jako fino za nanošenje baznog sjenila, mislim da bi se jako lijepo slagali :-)

      Izbriši
  8. Super su mi njihovi kistovi, ali preskupi..

    OdgovoriIzbriši
  9. Uh, 56 i 57 izgledaju kao svorene za mene, pogotovo 57, verujem ti da je savršena za korektor :)
    Ja imam #11, #12, #13, #45 i #47 iz one prethodne linije sa srebrnom drškom i mnogo volim #47 to je pljosnata foundation četka(najmekša četka koju imam, a pošto mi se koža često peruta, puder lepše nanesem njom nego nekom buffing četkom), a #13 je savršena za smudge!
    Inače, ovih novih nema kod nas u Srbiji, šteta...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh pa ti imaš čitav arsenal Sephorinih kistova! Sad sam ti bila na blogu i nisi baš pisala o njima, btw ni ja tebe nisam ranije otkrila, pratim te od sad. Dobro bi bilo da malo pišeš o tim kistovima koje imaš, da mi olakšaš sljedeći posjet Sephori :-)

      Izbriši
  10. Kistovi su stvarno sjajni, pogotovu 57 za korektor. :)
    Da li se mogu nabaviti jos negde sem u USA? Da li si ih vidjala u Dubai mozda?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, vidjela sam ih u Dubaiju, što znači da ih vjerovatno imaju i po većim Europskim Sephorama!

      Kist #57 mi je, mogu reći, jedini kist koji svaki dan koristim, fantastičan je!

      Izbriši
    2. Super, bas mi je drago. Tako nesto mi bas treba, s obzirom da i ja imam problem sa klasicnim cetkicama za korektor. Hvala. :)

      Izbriši
  11. Kistova nikad dosta ovo ide na USA spisak kupovine... hahahaha!!! :DDDDD Na slikama izgledaju preflafkasto! XD

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)