NAKED BASICS - MAKEUP ARENA

1/13/2013

NAKED BASICS


Od trenutka kada sam prvi put ugledala ovu paletu znala sam da je želim i trebam :-) Samo sam čekala priliku da bude dostupna na nekom od sajtova koji šalju za BiH i to je to.

Pred NG su na HQhair objavili da je stigla i ne moram ponavljati da sam je istog trena naručila. Još sam imala neki kod koji u mi bili poslali nekoliko dana ranije sa 20% popusta, pa sam je umjesto po redovnoj cijeni od 20 funti, dobila za 16 funti, i još bespatna poštarina. Pa gdje ćeš bolje? 6 sjenila izvrsne kvalitete po 1,3g za 40 KM je 8 KM po komadu. Znam da znate račuati no svejedno ne škodi da to uradim ja umjesto vas :-) Pa po toliko se prodaju i drogerijska sjenila koja sigurno nisu ovako lijepo upakirana i još iznimno kvalitetna!


Iiiiii odmah idemo na nekoliko slika ove ljepote!




Pakiranje je nekako kao gumirana plastika, ne ostaju otisci prstiju po njemu.... Meni je jako lijepo i jednostavno, uostalom takva su najbolje. Jako je minijaturno te stoga zgodno za nositi u neseseru za svaki dan a da ne pričam da je idealno za putovanja. Za razliku od predhodna dva u paleti ne dolazi niti kist a ni primer ili sjajilo. Samo paleta i što se mene tiče to je sasvim dovoljno. U njemu se nalazi prekrasnih 6 nijansi koje bi trebalo da su sve mat jer paleta je predstavljena kao UD paleta mat sjenila, no ipak ovo prvo sjenilo Venus ima jako sitni šimer u sebi... 

Dakle da ipak krenem sa pojedinačnim predstavljanjem sjenila u paleti.

Venus - kako već spomenuh, je jedino šimerasto sjenilo, koje je idealno da podigne look koji ste napravili sa ostatkom ovih prelijepih sjenila, tako što ju možete nanijeti na dio ispod obrva i time istaknuti taj dio. Bjelkasto-žućkaste je boje.

Sljedeća dva sjenila su donekle slična ali ipak imaju neke razlike između sebe. 

I da ne ponavljam za svako, spomenula sam da su sva ostala mat.

Foxy - nude sjenilo sa žućkastim podtonom, za moju kožu idealno za blendanje. Ovo sjenilo je već ranije predstavljeno u Naked 2 i ja sam ga već pola potrošila što valjda govori o tome koliko ga volim.

Walk Of Shadow - nude sjenilo sa roskastim podtonom, isto odlično sjenilo za blendanje. 

Imam osjećaj da su sa ova dva sjenila željeli pokriti oba podtona kože (da ne spominjem neutralni podton jer kod neutralaca prolazi skoro pa sve) sa sjenilima za blendanje. I ako mene pitaju, u tome su uspjeli.

Naked 2 - tipična taupe nijansa, hladnog podtona, odlična za dnevni look za nanijeti u pregib kapka.  Bilo bi krasno kad bi ovu nijansu napravili u većem pakiranju da se koristi za konturiranje jer imam osjećaj da bi bila krasna.... To su samo neka moja razmišljanja, nisam isprobala pa da mogu tvrditi tako.

Faint - hladna smeđa nijansa, jako pigmentirana, odlična za smokey look.

Crave - crno mat sjenilo, jaaaaako pigmentirano, bojim se da bi bilo preintenzivno da se nanese na kapak, barem za one look-ove kakve ja volim, ali ću ga probati za setovanje olovke i vjerujem da će tako obaviti odličan posao.


 Fotografija na dnevnom svjetlu.


 Sa blicem.


 Ovdje se jako dobro vidi da su 2. i 3. sjenilo praktički nevidljivi na mojoj koži te ih čine odličnim sjenilima za blendanje. Ja sam neutralac. Sjenila su nanesena preko Essence I love stage baze za sjenila.

 I evo jedne "happy family" na okupu :-)


Da ne bi sve bilo idealno i krasno, mada većina toga ipak jeste :-) dodaću i jednu, ustvari dvije  negativne strane. Prva je da se sjenila malo truse :-( a druga je to što su dostupna jedino online pa onda morate čekati da stigne u komadu, a prije toga moliti se da se negdje ne "izgubi". Ja sam je naručila 24.12. Poslali su je 27.12. a stigla mi je 10.1. Moram li reći da sam pred kraj već bila toliko nestrpljiva da sam poštara zvala bukvalno svako jutro u 8.00 :-) Ne moram niti reći da sam onog trena kad sam saznala da je stigla izjurila s posla brzinom munje, pritom se zaboravila i javiti nadređenima :-) te otišla po nju. Cijeli dan je otvorena stojala na stolu i samo sam je gledala i divila joj se :-) 

Definitvno je preporučujem ako volite ovakva sjenila a još pritom su i mat, a sigurna sam da znate da je jako teško naći kvalitetna mat sjenila! 


Kako vam se sviđa paletica i imate li namjeru da je nabavite ili ste je već nabavile?



34 komentara:

  1. Divota, ne, predivna je :D.

    Smeta me jedino ta zadnja crna nijansa i ako se truse znaći ne bi baš bila idealna kao neka linija po kapku :/ ?

    Preostale nijanse su zato apsolutno fantastične, mislila sam da mi ne treba i da je neću htjeti a sada se evo premišljam nešto :/.

    Sjajna recenzija i odlične fotke ;).

    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga.... da malo se truse sjenila, ali probaću da li bi se crna koristiti kao linija po kapku, možda ako se malo otrese sa kista.... probam pa javim ;-)

      Izbriši
    2. Probala crno sjenilo kao liniju po kapku i meni se ne čini kao najsretnije rješenje baš zbog toga što se sjenilo trusi... ako ti se da stalno otresati pa nanositi onda bi moglo i tako da se koristi, mada se meni ta solucija ne sviđa... ali mi je ovo sjenilo ok za pojačati intenzitet na kraju kapka kada radim smokey look :-) eto toliko, nadam se da sam ti pomogla oko donošenja odluke ;-)

      Izbriši
  2. diivna je!Zavidim tiii :D
    Nadam se da cu je uskoro i ja nabaviti, odlicna recenzija!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno, želim ti da je što prije nabaviš, prekrasna je!

      Izbriši
  3. :) divna je... super su slike.. nadan se da će mene moja sutra obradovat.. (je, znan dosadna san s tim :D)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, držim fige da je poštar donese sutra, nisi dosadna, ja te potpuno razumijem!

      Izbriši
  4. Mamiš me, mamiš me... ako je kupim, ti si kriva :p

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma krasna paletica, nadam se da ćeš me "kriviti" te je nabaviti uskoro jer se sigurno nećeš pokajati ;-)

      Izbriši
  5. Tek danas sam otkrila tvoj blog, dok sam nesto cunjala oko NB palete. Kakvo prijatno iznenadjenje! Odlicna si :) Ovu paletu i ja planiram da uzmem. Imam vec i N1 i N2 i obozavam obe. Puno pozdrava i citamo se :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno, svakako je ova paletica nadopuna za prve dvije kojima je nedostajalo mat sjenila....

      Evo i ja sam sada otkrila tvoj blog :-) jako volim blogove sa noktima i lakovima ioako rijetko lakiram nokte, uglavnom nosim gel na noktima....

      Uglavnom čitamo se ;-)

      Izbriši
  6. Koja happy i pretty family!! Lijepu kolekciju imaš, zavidim :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Predivna je! Drago mi je da si me nagovorila:*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjećeš da nećeš požaliti što si je kupila ;-) meni je zaista krasna i sigurna sam da ću je često koristiti za brzinska dnevna šminkanja a i za noćna ako nekad zatreba :*

      Izbriši
  8. Prij neki dan sam slučajno "naletjela" na tvoj blog, i moram priznati da je jedan od malog broja koje pratim, a zbog odličnih recenzija ne pratim samo svježe objave nego sam te da ti pravo kažem počela iščitavati :D. Zaista si sjajna. Hvala na ovako divnim recenzijama,i zaista pomažeš pri odluci da li nešto kupiti ili ne. Samo tako nastavi. Ja sam nova u svijetu blogera, nadam se da ću se izviještiti. :). Što se tiče palete koju si predstavila sjajna je. Kao i kultne 1 i 2. Nemam ni jednu u svom vlasništvu, ali sam imala priliku korisiti je i raditi sa njom i odlična je. Nadam se da ću uskoro biti u prilici da je priuštim sebi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na ovako lijepom komentaru, zaista mi ga je bilo zadovoljstvo pročitati :-)

      I jako mi je drago da ti moje recenzije mogu pomoći i da si ih sa užitkom isčitavala :-)
      Želim ti da što prije nabaviš jednu od ovih paletica a onda nakon toga i ostale ;-)

      Pratim te od sada, ustvari odmah ujutro počinjem sa čitanjem tvojih postova jer sad krećem sa pripremama za spavanjac ;-)

      Izbriši
    2. Samo sam rekla istinu. Hvala puno i prijatno spavanje :)

      Izbriši
  9. Prekrasna paleta!!! Želim :( Iako imam već 100 sličnih nijansi i tek sam kupila prvu Naked.. xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma jednostavno kad je vidiš poželiš da je kupiš i tako je sa svakom UD paletom :-) Uglavnom sigurna sam da nećeš požaliti ako je nabaviš jer svejedno u Naked paleti nedostaje mat sjenila pa će ti ovo doći kao odlična nadopuna...

      Izbriši
  10. vidjela sam je na yt i tad su mise ova prva sjenila učinila istima,a tek sad vidim koliko su sličn ai koliko su prekrasne boje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, neke su nijanse slične, ali neka su, uvijek je potrebno imati ova sjenila za blendanje, paleta je predivna!

      Izbriši
  11. O pa čestitam, ponosna vlasnice! :) Odlična je recenzija, skroz mi je sad jasno kakva je svaka senka, ali sam, srećom, usput shvatila da mi paleta definitivno nije neophodna, nema nijanse za koju nemam dostojnu zamenu i to u više varijanti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa hvala ti puno :-)
      Istina je da ti paleta nije neophodna i da nisu neviđena sjenila, ali je svakako lijepo imati ih na okupu u jednoj ovako krasnoj paletici ;-)

      Izbriši
  12. divna paletica :) sve tri su san snova na okupu <3
    imam jedinicu, zelim dvojku i basic definitivno :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Predivna recenzija, sve pohvale :)
    Odlucila sam da kupim set Naked 2 i Naked basics palete koje na hqhair-u kostaju 70 eura. Prvi put kupujem online pa mi treba savjet oko carine. Sta mislite koji je najveci iznos carine koji mogu platiti za ovakvu narudzu? Narucujem iz Sarajeva. Unaprijed hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a zašto ih ne naručiš posebno? Onda ćeš izbjeći carinu! Čekaj da bude neki popust koji oni na hq hair često imaju i poštarina je svejedno besplatna.. Ako se ipak odlučiš da kupiš zajedno onda ćeš platiti 17% carinu 10% porez, 10 KM taksu i pregled paketa 2.5 KM te na sve to još 4 KM poštanski ttriškovi pri plaćanju tih uplatnica ;-)

      Izbriši
    2. Nazalost u ponudi nema da se kupi posebno Naked 2 paleta. A procitala sam da su na ostalim prodajnim stranicama paketi u koje se stavlja veci pa se zbog toga otvaraju. A do kojeg iznosa treba da bude kupnja da ne bi bilo carine? Je li taj popust na hqhair-u ovo sto pise ispod proizvoda da se ukuca neki kod za odredjeni popust?

      Izbriši
    3. Nema pravila.... u principu sve u vrijednosti preko 50 KM oni mogu cariniti, ali meni nekad prođe i puno skuplji paket bez carine a nekad ocarine nešto čim pređe tu vrijednost... sve ovisi kojem cariniku dopadne u ruke tvoj paket.... Samo da ti još i ovo kažem da meni u jednom mjesecu nisu stigla čak 3 paketa sa HQhair :/ a kodove oni šalju na mail... često bude 10% na UD

      Izbriši

Hvala na komentaru :)