L'oreal Nude Magique BB cream - light skin tone - MAKEUP ARENA

2/03/2013

L'oreal Nude Magique BB cream - light skin tone





Kada sam kod Ivane na Anaviglam pročitala o ovoj BB kremi koja joj je bila uvrštena u mjesečne favorite nisam odolila i upitala sam je da mi kaže malo dodatnih informacija o toj kremi jer moram priznati da sam bila sumnjičava prema BB kremama drogerijskog tipa. Probala sam i azijske BB kreme koje se ponašaju poput full coverage tekućeg pudera s tim da su mi te nijanse uvijek nekako neprirodne pa sam ubrzo odustala od njih. Plus, nisam primijetila da ispunjava išta od onih zadanih obećanja, tipa da poboljšava kožu i sl.

Vratimo se mi ovoj kremi. Dakle, kada mi je Ivana objasnila kako se krema ponaša na koži nešto mi je to mirisalo na BB kremu koju bih poželjela probati i još sam se sjetila da sam imala malo tester pakiranje koje je stajalo negdje u ladici sakriveno i čekalo na svoju priliku i eto odlučila sam da je i dobije. Tester pakiranje sam kupila kod tete na pijaci za 1 KM. Kako ona nabavlja robu iz Njemačke sigurna sam da su to testeri koji se kod njih dijele. Isto kao i kod nas ha-ha. Btw tester ima cijelih 10 ml.

Odmah sam isprobala kremicu i ostala paf. Pa ona ustvari ima sasvim solidno prekrivanje, bila je moja prva pomisao. Ok, rekla sam sebi, da vidimo hoće li potrajati na mom licu duže od jednog sata.

No, gle čuda i taj test je prošla sa pozitivnom ocjenom. Nije skliznula s lica u roku keks.

Na mojoj koži ne oksidira. Preko nje uvijek nosim neki lagani puder u prahu, čisto kao ispomoć u njenoj trajnosti na mom masnom licu. Prvo prosijavanje sam primijetila poslije 2-3 sata nošenja, s tim da računate da sam je nosila bez prajmera, znači samo krema za matiranje ispod.

Nanosim je sa prstima, iz razloga što krema u sebi ima te neke smart pigment kapsule koje se aktiviraju u dodiru sa toplinom kože. Iskrena da budem nisam je probala nanositi sa kistovima jer je krema nekako lagana i baš je u jako tekućem stanju pa imam osjećaj da bi je u slučaju nanošenja kistom dosta "progutao". Ovako se držim starog sistema nanošenja prstima i to odlično funkcionira pa ga ne mijenjam.



Krema se kod nas prodaje u 3 nijanse, FAIR, LIGHT i MEDIUM skin tone.

Oznaka 5 u 1 koju vidite na fotografiji se odnosi na sljedeće:

- ultra lagano prekrivanje, bez mana,
- poboljšava prirodni ten,
- ujednačava ton kože,
- 24 satna hidratacija,
- sadrži SPF 12 i antioksidante

Da li ovo sve ispunjava je malo diskutabilno, ali recimo da sam ja zadovoljna s time što zaista daje ultra lagano prekrivanje i ujednačava ton kože te je na licu zaista neprimjetna. Jedino što ćete primijetiti je da koža izgleda bolje.

Ja tester varijante imam u fair i medium, a regularno pakiranje sam kupila u light varijanti koja mi u principu najbolje odgovara.

Mislim da sam na fotografiji jako lijepo uspjela "uhvatiti" te kapsule u kremi.


Ovako izgleda kada se počne razmazivati na koži.


Ovdje je tek razmazana.


Nakon 5 min se već stopila sa kožom.


Kroz pola sata se skroz upila u kožu i postala je skoro neprimjetna.


Začudilo me što sam vidjela jako loše ocjene i recenzije ove kreme na Makeupalley na koji inače često zalazim da pročitam mišljenja drugih pripadnica ljepšeg spola i uglavnom su pisale da se dobije neprirodna boja na koži, pa imam osjećaj da su cure fulale nijansu i po tome ocjenjivale kremu.

Evo jedne fotografije na kojoj se vidi kako BB krema izgleda na mom licu pa procijenite i same da li je ovo neprirodna boja. Fotografija je napravljena na prirodnom svjetlu i ni malo nije obrađena, pravo iz aparata postavljena pa se jasno mogu vidjeti sve moje pore i bore :-) ali namjerno sam je takvu postavila jer mislim da je to jedini način da ocjenite šta možete očekivati od ove BB kreme. Nemam niti malo korektora, nisam nosila prajmer ispod, preko kreme sam nanijela Chanel puder u prahu da je malo fiksiram. Stoga budite blage s komentarima ;-) Fotografija je napravljena otprilike sat vremena nakon što sam kremu nanijela.


Da li ste probale ovu BB kremu ili ste razmišljale o tome da je probate? 

Imate li mi preporučiti neku sličnih karakteristika?





Broj komentara: 48:

  1. Meni ova BB krema nikako nije sjela, pretekuca mi je i nema mi gotovo nikakvo prekrivanje, a na kozi mi izgleda jako roza :/
    Sad bas testiram Garnier za masnu/mjesovitu kozu i zasada mogu reci da mi je ona najbolja od ovih drogerijskih BB krema, iako nijedna nije ni blizu ovih azijskih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj čula sam sve najbolje za tu Garnier ali nikako da je isprobam..... valjda je izbjegavam zbog loših recenzija koju je imala ona prva njihova krema.... pa ne mogu da prihvatim da je ova bolja :-)

      Ova Loeal krema je meni sjela sa nijansom.... a sa azijskim nikako da se pronađem, na žalost :-(

      Izbriši
    2. Joj da, ta prva Garnierova mi je bila grozna, grozna...tako masna, neke ljigave teksture, nikako nisam s njom mogla. Ova druga je bolja, obavezno probaj kad budes u prilici, pogotovo ako imas problema sa sjajem koze. :)

      Izbriši
    3. Hvala na preporuci, sada je moja odluka da je kupim još čvršća tako da nije isključeno da već sutra posjetim neki prodajni objekat sa navedenom kremom ;-)

      Izbriši
    4. Prva je bila užasna, premasna, premalo trajna, pre - koma. :P
      Ova je odlična, kao da je drugi brand. ;)

      Izbriši
    5. Ok, ok, ubijedile ste me, idem po nju uskoro ;-)

      Izbriši
  2. Potpis na sve navedeno...ovo je sjajn proizvod :D.

    ps- oprosti, a gdje su točno te bore, linije i pore??? :/

    OdgovoriIzbriši
  3. Gledala sam ju na nekoj akciji, ali mi je bila toliko tekuća da sam se bojala kako će to izgledati na licu. Nikako mi nije sjela. Meni je odlična ta Garnier za suhu kožu i to je jedina BB krema koju sam isprobala. Nju koristim preko ljeta. Sada nikako. Ne znam, nekako nisam baš nešto zagrizla općenito za te BB kreme.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam se bojala da neće biti dobra na licu jer je baš puno tekuća.... najveći problem sa ovom kremom je da pogodiš nijansu...
      definitivno je najbolje prvo isprobati ako imaš priliku...

      i ja uglavnom preko zime koristim tekuće pudere, ali eto nekad napravim izuzetak...

      Izbriši
  4. kupila sam ju u fair nijansi i na meni je totalno narancasta :((( i zao mi je ko psu jer mi je efekt odlican

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hej stvarno ta fair je i na meni narančasta.... jer napisala sam da imam fair u testeru i probala sam je i nije mi nikako odgovarala nijansom.... a da negdje probaš ovu light? daj joj šansu zbog efekta ;-)

      Izbriši
  5. Ja sam se bas razocarala u ovaj proizvod. Nista mi nije prekrila. Prakticno ko da nista nisam ni stavila. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ne mogu da vjerujem....

      Meni je prekrivanje sasvim ok, ništa sprektakularno ali mi ujednači ten.... ma kao da ne pričamo o istoj kremi :/

      Izbriši
    2. Ma mora da je do tipa koze. Nije sve za svakoga. :)

      Izbriši
    3. ma da, u pravu si..... najbolje isprobati i tek onda znaš da čemu si.... a do tad samo možeš nagađati...

      Izbriši
  6. ja je se plasim jer vecina bb i toniranih krema na mom licu oksidira :( a u nemackoj inace imaju obicaj da prodaju te testere koji imaju 5 i vise ml

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cure se često žale na ovu da oksidira, tako da ti u tom slučaju ni ovu ne preporučujem....

      A nisam znala to da oni prodaju ove malo veće testere... uh to bi bilo super kada bi i kod nas to radili....

      Izbriši
  7. Kupila sam kremu kad je tek stigla kod nas u Muller ali već za 2 sata sam ju išla vratiti:(
    Naime, kad sam došla kući skužila sam da je krema otvarana i isprobavana, iako turbo ljuta ipak sam ju probala na vratu i skužila da nije to-to. Em sam fulala i kupila pretamnu, em nije ni blizu BB kremama na koje sam do tada navikla.
    Tebi super izgleda na licu i nemaš si što misliti u vezi nje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno ;-)

      Tako mi je nekako krivo što vidim da većina cura nije oduševljena s njom kao ja :-(
      Ali meni se zaista sviđa ova krema....

      Izbriši
  8. jako lepo i prirodno izgleda na tvom licu :) Imam Garnier za mesovitu, i odlicna jee...light nijansa je pogodjena skroz za moj ten, lepo prekriva, mada lice mi se zasjaji relativno brzo, i hoce da se nakupi na suvljim delovima, ali bas kad je ceo celcijati dan nosim...za jedan klasicni radni dan je odlicna!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti!

      e kako ja nemam suhih dijelova na licu onda se neće ni moći nakupljati :-) sad jedva čekam da je idem kupiti jer vidim da je masovno hvaljena :-)

      Izbriši
  9. ja imam zalihe ove bb kreme. meni je savršena.
    imam i garnierovu, ali ona na mom licu izgleda previše mat i naglasi mi suhe dijelove tako da je mješam sa nekim hidratantnijim puderima u zadnje vrijeme jer sam primijetila da mi se koža počela pomalo mastiti a ne volim pudere u prahu/kamenu nositi svaki dan jer sam tek izašla iz puberteta i ne treba mi toliko težine na licu. uglavnom, dijelim oduševljenje loreal bb kremom!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro je, ima nas i koje smo oduševljene ovom kemom :-D

      Ali ja definitivno kupujem tu Garnier, nema više odlaganja.....

      Izbriši
    2. Garnierova ti je oko 10-11 KM i uopšte nije skupa a dođe je 40 ml. mislim da će tebi odgovarati jer stvarno dobro matira. ja sam čak i osjetila malo alkohola u njoj :D

      Izbriši
    3. Uh to mi se ne sviđa ako ima alkohola.... :/ to čak nije dobro ni za masnokošce....

      Izbriši
    4. Alkohola ima i to dosta.cim je krenem nanositi zapuhne me onaj miris etanola.puno je tecna i curi iz tube na sve strane,naopako je drzim,u casi.iako imam suhu kozu na obrazima i masniju t zonu,meni garnierova ipak odgovara.dobro pokriva i ne isusuje me dodatno.izbjegavam jedino oko ociju da je nanosim,ipak me strah alkohola :)

      Izbriši
    5. uh onda definitivno izbjegavati područje oko očiju.... ja kod ove lorealove nisam osjetila alkohol....

      Izbriši
  10. Nisam ju probala, ali trenutno sam na pauzi od BB krema.. pa i nemam neke želje, ali čini se super.. i šta ti pričaš o koži? Imaš super kožu! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh hvala ti, ali ja sam uvijek čeznutljivo gledala u cure sa onom čistom porculanskom puti... znam da moja nije najgora koja postoji, ali eto patim da bude baš ona lijepa koža....

      Izbriši
  11. Koristila sam ovu kremu (i pisala o njoj nadugačko i naširoko :)), nije mi odgovarala pre svega zato što je jako oksidirala. Međutim, mi nijansu Light uopšte nemamo, a ni samo pakovanje ne izgleda kao to tvoje pa lagano paranoišem da je ovo kod nas lošija, balkanska verzija ove kreme...
    PS Ni ja ne videh nikakve pore i bore ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hm... nemate light? a ona je nekako naprirodnije boje.... i drugačije pakovanje? hm....

      E hvala ti što ih ne vidiš ili što ne želiš da ih vidiš.... znam da sam ja samokritična ali evo vraćam se na sliku i bodu mi oči ;-)

      Izbriši
  12. Ja bih ju isprobala kad bi imala malo bolje prekrivanje, ovako je baš za vas s čistom kožom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj sad ispade da sve mislite da imam čistu kožu, ali nije čista.... vjeruj da ova kremica uz dodatak malo pudera u prahu fino ujednači kožu.... nema neko veliko prekrivanje ali je stvarno ok... ali hvala ti što misliš da mi je koža čista ;-)

      Izbriši
  13. Steta sto ne prekriva bolje samo :( ja sam par puta snimala, isprobavala tester, ali jedino mi se cini kao dobar primer. Fino ostavi kozu ali za prekriti moje nedostatke i nije bas. Tebi super nijansa odgovara, i ja sam za light. Jedva cekam ljeto da promijenim nijansu heh :D sad sam duh :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da može se koristiti i kao primer.... a mislim da uz malo korektora za prekriti veće nedostatke se može dobiti sasvim solidno prekrivanje....

      hvala ;-)

      Izbriši
  14. Vidiš, meni je ova BB krema sasvim ok, baš ono što si rekla, ni na meni nije oksidirala, a ja imam još dehidriranu kožu lica tako da mi je potrajala još i duže. Garnierova BB krema mi je bila totalni promašaj - nikad mi gore lice nije bilo dan poslije (ja inače namam problema s prištićima po licu, osim jednog ili dva u onim danima u mjesecu kada hormoni divljaju, ali nakon Garnierovih proizvoda (općenito) budem živi užas). Možda na tvojoj koži bude bolja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e baš mi je drago da je i tebi dobra...

      Moraću definitivno probati i Garnier.... nekako ovih dana ne stignem da odem da je kupim... ali želim je probati definitivno.....

      Izbriši
  15. NisamljubiteBB krema jer češto oksidiraju na mojoj koži i uvijek mi je li-la moć prekrivenosti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. često se cure žal da im bb kreme oksidiraju stoga ako to već rade ne tvojoj koži onda i ovu definitivno preskoči...

      Izbriši
  16. sviđa mi se to kako se lipo stapa sa kozom. probala sam tester od LRP i bila mi je odlična tako da cu probat i ovu ako uspijem nać tester tako da bi napokon mogla reći da sam nasla svoje bb kreme

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, baš jako lijepo sjedne na kožu... ma samo ti nabavi kutijicu i u drogeriju istisni malo kreme....

      Izbriši
    2. Meni je Loreal bb krema divna. Imam light i medium nijansu. Takodje ni na mom licu ne oksidira . Devojke grese pri nanosenju,treba je brzo i dobro utrljati da bi se ravnomerno rasporedile te cestice koje su u stvari pigmenti i onda nema oksidiranja.
      Nadam se da nisi kupila Garnier za mesovitu/masnu kozu jer je mnogim devojkama unistila lice i izazvala bubuljice. Pozdrav!

      Izbriši
    3. jesam kupila ali definitivno mi je loreal bolja..... garnier ima bolje prekrivanje, ali nikako mi ne sjeda ona količina alkohola u njoj.... to nikako nije dobro za kožu...... meni nije izazvala nered po licu, ali inače moja koža nije sklona bubuljicama iako je masna....

      Izbriši
  17. kupila sam lorealovu bb i prvih 7 dana me je stvarno oduševila, cover stvarno super...ali kasnije je počela *izvinite na izrazu* smrditi po ribama i samo sam je bacila. Nemam pojma što je uzrok tome...znam samo da se na mojoj polici više neće naći...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhaha �� jes smrducka malo . Ja samo da kazem da loreal bb krema nije za ispod 30 godina kozu lica i to je jako vazno .

      Izbriši

Hvala na komentaru :)