NIVEA Mattifying Day Care - MAKEUP ARENA

4/27/2013

NIVEA Mattifying Day Care



Danas jedna kratka recenzija... Nedavno sam ugledala ovu kremu na policama CM i na riječ mattifying osjetila rast adrenalina u krvi i odmah ubacila kremu u košaru. 



Cijena kreme je negdje između 10-12 km, količina 50 ml, namjenjena je za mješovitu do masnu kožu. 


Da se vratim na početak posta gdje spomenuh da će ovo biti kratka recenzija...

Ova krema nema ni M od matiranja u sebi... i ne želim ništa više da tipkam o njoj jer ona ne ispunjava svoj primarni zadatak i masnokošcima toplo preporučujem da je preskoče!


Kako god bilo ja sam sigurna da ovu kremu neću više nikad kupiti i da sam definitivno trebala pročitati recenzije prije kupovine jer pročitala sam ih nažalost nakon kupovine i većina ih i potvrđuje ovo što sam napisala, krema NE matira....

Da li ste probale ovu kremu, ako jeste zanima me da li se slažete sa mnom? Ili je moja koža super masna pa joj ova krema nije dorasla!



Broj komentara: 55:

  1. Bas sam razmisljala o kupovini ove kreme, ali sad znam da necu sigurno, hvala na ovoj recenziji!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni slučajno ne kupuj ako ti je bitno da krema matira, nema na čemu ;-)

      Izbriši
  2. Hvala i od mene na ovoj kratkoj ali korisnoj recenziji jer me baš zanimalo kakva je ova krema s obzirom da imam masnu kožu.
    Onda i dalje ostajem vjerna svojoj kremici koja zaista i matira.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu, krema stvarno nije dobra za matiranje, možda da je prodaju kao običnu day care za normalnu kožu ne bi bila loša, ali za masnu kožu ne radi ništa što bi trebalo da radi.....

      Izbriši
  3. probala i ja, i apsolutno se slazem sa tobom

    OdgovoriIzbriši
  4. nisam koristila i mislim da ni necu obzirom na lose utiske!

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam draga isprobala a sada mislim da ni neću :/!

    OdgovoriIzbriši
  6. meni je koza lica mjesovita ali ovu kremu nisam ni probala. ne odgovara mi svaka matirajuća krema jer mi zna isušit lice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma ova baš ni malo ne isušuje.... ma odmah po nanošenju vidi se da to nije krema za masnu kožu

      Izbriši
  7. dobro je znati. i u pravu si, šteta trošiti riječi na nju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Glupo bi bilo da detaljno recenziram kremu za matiranje koja to nije u stanju uraditi.... ;-)

      Izbriši
  8. Haha najbolja i najkraća recenzija ikad :))) Ja često impulzivno kupim stvari, kao da ih ne bi bilo i sljedeći dan na policama, pa požalim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehe nisam htjela dužiti o kremi za matiranje koja je sve samo nije za matiranje :-)
      ja se stvarno obično raspitam o proizvodu koji kupujem ali ovaj put sam stvarno impulsivno obavila kupovinu i pokajala se...

      Izbriši
  9. Ja probala jednom tester u nekom časopisu i samo mogu reći: gdje se to može uspoređivati s efektom matiranja na primjer kao kod Muradove kreme?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upravo tako.... šteta protraćenih para.... sreća pa nije puno skupa ali svakako sam mogla nešto bolje kupiti!

      Izbriši
  10. Znaš ta, počinju mi ići na živce ovi mega popularni brendovi! Kako ih nije sramota obmanjivati kupce. Zaista strašno. Naravno da čim vidim nešto na čemu piše mat,zalijepim se za nju, tako je bilo i sa ovom kremom. Razočarenje. A ja sam kupila i Balea navodno za matiranje. Napisaću ovih dana riječ dvije o njoj, toliko mogu da odvojim. Sve sami prevaranti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I tebe su znači navukli sa ovim mat? Ja sam nekako vjerovala Nivei, ovo mi je totalno razočarenje :-(
      Ni ja nisam puno htjela da dangubim i pišem o ovoj kremi jer to ne zaslužuje, ali morala sam ipak napisati par riječi da ne bi još koja cura nasjela kao ja....

      Izbriši
  11. Nemam masnu kožu, ali mi je krivo što "ne radi posao" ova... Nego htedoh da te pitam, koju kremu preporučuješ za stomak u kome raste beba? Pošto mi je kuma trudna, pa sam se setila da si ti pisala o tome, nađoh u februarskim favoritima, ali koliko sam razumela, to ulje nije kupljeno kod nas... Pa ako imaš neku preporuku... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne preporučujem kremu nego ulje, ja sam u ovoj trudnoći koristila ulje koje se ne može ovdje kupiti, nisam dobila niti jednu striju, ali sam u prošloj trudnoći koristila obično apotekarsko bademovo ulje i isto nisam dobila niti jednu striju.... Bitno je samo da se žena redovno maže... ja sam se obično uljem mazala pred spavanje i onda bih stomak umotala u peškir i ujutro mi je koža bila tako mekana... preko dana sam obično koristila putere za tijelo, najbolji mi se pokazao The Body Shop butter, ali vjerujem da bi i neki drugi isto dobro odrađivao posao.... Nema potrebe da se troše novci na neke specializirane produkte koji jako puno koštaju.... U principu jako je bitna i genetika kao i to koliko se žena udeblja, ako se udeblja 25 kg mala je vjerovatnoća da će je strije zaobići. Ja sam u prošloj trudnoći dobila 17 kg, u ovoj 12,5 i najvažnije mi je da se niti jedna strija nije pojavila jer kile se brzo tope a strije nikad ne odu jednom kad ih dobiješ, ostaju kao vječni podsjetnik.... Nadam se da sam pomogla, ako te još nešto zanima samo pitaj ;-) Veliki pozdrav

      Izbriši
    2. Hvala ti mnogo! Preneću joj, najbolje da uzme bademovo ulje, njega je lako naći. Nadam se da se neće mnogo udebljati :) Hvala, hvala, hvala :****

      Izbriši
  12. Pa ja koristim ovu kremu i jako je volim. Ne znam da li ti imas neku kremu koja zapravo matira. Ja sam uvek mislila da kad napisu to na kremi da to u principu znaci da nije masna i da ti se koza nece izmastiti zbog nje pre. Ja imam masnu kozu. Ova krema mi lepo hidrira i brzo se upije i ni malo nije masna. Naravno da mi se posle nekog vremena lice izmasti. Ova krema to ne odlozi ali svakako i ne ubrza. Ako imas neku bolju a po normalnoj ceni predlozi :) Taman mi je ova na samom dnu i moram novu da kupim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ova nije masna, to je činjenica, ali da matira to je stvarno zabluda.... Rado bih ti predložila neku bolju a po sličnoj cijeni, ali ne za žalost nisam otkrila, jedina koja matiranje perfektno odrađuje je cjenovno daleko iznad ove, a radi se o Murad matirajućoj kremi o kojoj sam pisala na blogu.... Vjeruj da je razlika između njih dvije nebo i zemlja!

      Ali budi sigurna ako ikad otkrijem još neku dobru matirajuću kremu da ću svakako pisati o njoj, kao i svakoj lošoj koja posao ne odrađuje kako bi trebala ;-)

      Izbriši
  13. meni je mama jednom kupila jer sam joj rekla da mi kupi nivea soft a ona nije gledala i kupila mi ovu. sve što mogu reći je da je za moju normalnu do suhu kožu bila sasvim ok. nije sad nešto wow, ali za dnevnu kremu koju koristim kad neću izlaziti vani po danu, ili kao primer za šminku navečer je odradila posao. potrošila sam je, al ne bih dala 12KM za nju kad mi je bolja balea aqua koja je duplo jeftijija,. radije ću za te pare kupiti lak za nokte ili nešto drugo.
    malo mi je bezveze što tako zeznu ljude ono nadaš se jednom a dobiješ nešto deseto. hajd da ova krema imalo matira ali ona je obična hidratantna krema. žao mi je što tako bacimo pare na nešto što nam nije od koristi, za te pare si mogla da kupiš puuno lakova za nokte (novorođena lakoholičarka u meni progovara)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potpuno se slažemo :-D tražim matirajuću a dobijem hidratantnu.. ne ne nisam to htjela ;-)
      Upravo tako, mogla sam kod tete na pijaci kupiti 12 lakova za nokte ;-)

      Izbriši
  14. Ja sam koristila jednom i mislila sam da ponovo kupim cak :) moja koza je mjesovita i ja nisam toliko pazila na matiranje, koliko mi se svidjelo sto mi je hidrirala kozu pa mi se nije dodatno mastila, nego se nekako fino upije i ne stvara mi probleme na kozi. Meni je uglavnom odgovarala, nije sad neko odlicno matiranje ali ne ostavlja masnocu, ali razumijem zasto si ljuta. Od rijeci mattifying si jednostavno ocekivala vise :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ako ti nije bitno dal matira onda ne vidim zašto je ne bi koristila :-) krema nije loša, ali ja sam je kupila zbog matiranja a to nije radila :-(

      Izbriši
    2. Ne znam, ja sam citala ovo ispod da daje dubinsku vlagu kozi i da tako reducira sjaj pa me mozda to vise kupilo nego naziv kreme. Ja kad dobro nahranim kozu onda mi se ne masti jer ne mora sama da stvara svoj sebum, tj tu masnocu :) Mozda nam se koza jednostavno masti iz razlicitih razloga, kod mene je to na t zonama i onda kad ne stavim dovoljno hidratantnu kremu.
      Jesi li uspjela naci novine jos negdje? Oni u Mercatoru su cini mi se dvaput dobili ili su izvlacili kasnije kome hoce..

      Izbriši
    3. ma meni ona ništa ne reducira, naziv neka okače mačku o rep, barem što se moje masne kože tiče ;-) a znam da postoje kreme za moju kožu koje uspiju da reduciraju masnoću...

      Nisam više ni tražila novine iskrena da budem..... ako ih slučajno gdje vidiš javi ako nije problem ;-)

      Izbriši
  15. Sad je sve jasno,necu je kupiti iako sam obilazila oko nje :D

    OdgovoriIzbriši
  16. Svaka čast na postu, baš sam se nasmejala :))) kratko i efikasno! :D

    OdgovoriIzbriši
  17. Nisam probala, ali ionako nije za moj tip kože. No, sve što sam imala prilike koristiti od Nivee i od Garniera za lice, definitivno kod mene nije dobro prošlo tako da ih sada zaobilazim :D

    OdgovoriIzbriši
  18. Bravo, kratka i jasna recenzija :) meni je super od Bioderme Sebium Pore Refiner, koja je namijenjena sužavanju pora i matiranju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čula sam dosta pohvala za tu kremu, trebala bih je probati :-)

      Izbriši
  19. nisam probala ovu, jer nemam masno lice, ali probala sam onu za noramlnu kozu, naravno uzalud, jer iako nemam masnu kozu, imam problem sa bubuljicama, i nakon nje lice mi se pogorsalo, inace zaobilazim kreme drogerijskog ranga, jer jos niti jednu nisam probala a da mi nije izazvala bubuljice, prestala sam da pokusavam na tome ustedjeti jer stvarno imam problem, a i toliko kupim proizvoda koji mi ne odgovaraju i to budu samo bacene pare, i svede se na isto :D a i ipak je to lice...meni se na mojoj kozi kao najbolja kombinacija za hidrataciju pokazao caudalie sos serum i onaj kao sorbet, apsolutno nista mi nije izazvalo na licu a hidratiziralo je, caudalie ima i onu matirajucu kremu iz vinosource isto linije...ne znam kakva bi ona bila za masnu kozu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dugo te nije bilo sa komentarom ;-)

      Gdje kupuješ Caudalie? Da ih nema slučajno negdje kod nas a ja ne znam?

      Izbriši
    2. a malo obaveze i to, i ja sam pozeljela da komentarisem :D rijetko sam na netu :D

      ja sam narucivala sa feelunique, ma kakvi nema kod nas heheh :D nisi to propustila :)

      Izbriši
  20. Ja ti imam tester od Bioderme Pore Refinera i od ovog matirajućeg fluida od Caudalie pa javi ako ćeš da ti pošaljem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh to bi bilo odlično :-D Jel problem da mi se javiš na mail?

      Pozz

      Izbriši
  21. Ja sam suha ko grožđica, pa možda nisam najkompetentnija da komentiram, al nekako sam mišljenja da kad je riječ o efektu matiranju, krema mora imati neke vrhunske sastave i sastojke, jer mislim da nije lako "narediti" koži da ne luči ulje. Mislim da takvi sastojci uglavnom koštaju, i da će se teško naći u jeftinijim kremama. A i možda griješim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moguće da je tako, a možda je potrebno "ubosti" pravu kombinaciju sastojaka.... Ja sam probala cijeli niz proizvoda za matiranje i što se tiče krema za sada samo jedna radi to što obećava a to je moja Murad krema za matiranje koju koristim zadnjih nekoliko godina i mislim da ću do daljnjeg da prestanem sa eksperimentiranjem.....

      Izbriši
  22. I ja sam razmisljala da je kupim,ali sad,nista od toga :) Mislim da je moja koza najmasnija na svetu :O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nije masnija od moje ;-) ne kupuj ni slučajno, ovo nije krema za nas sa masnom kožom....

      Izbriši
  23. Definitivno post opravdava "ne"učinak kreme, također sam u potrazi za dobrom kremom, hidrirajućom, za masnu kožu, a ova niveina mi sad samo zauzima mjesto na polici... nažalost . Slažem se sa svim što si napisala. Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  24. Ja je koristim već nekih par meseci i VEOMA sam zadovoljna ovom kremom. Inače, koža mi je masna ali ova krema je toliko matira da svaka podloga za make up ili puder savršeno stoji. Nema neželjenih niti bilo kojih drugih negativnih, vidljivih rezultata! A devojke kojima ne odgovara ova krema za lice neka probaju neku drugu ili neka posete doktora koji je specijalizovan za tu problematiku. :-) Srdačan pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ne postoji proizvod koji generalno svima odgovara ili ne odgovara, pa tako da razumijem da tebi odgovara, ali nema potrebe da iko posjećuje doktora ako već među drugim brandovima nađe odgovarajuću kremu koja radi sve što treba :)

      Izbriši
  25. u odnosu na druge kreme,ova krema bar na kratko daje efekat matiranja,ja imam masnu kozu i prva je krema do sad koja mi je upila masnocu lica prilikom mazanja..e sad sve kreme ne pogoduju masnoj kozi,najbolje je koristiti tonike za lice..a kreme jednostavno zaobici...

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)