Real Techniques Duo-fiber Collection - limited edition - MAKEUP ARENA

5/24/2013

Real Techniques Duo-fiber Collection - limited edition



Kada su se ovi kistovi pojavili u prodaji automatski su se pojavili na vrhu moje WL, najviše iz razloga što su limitirano izdanje, pa sam poželjela da ih kupim prije nego ih više ne bude u prodaji.

Kupila sam ih krajem prošlog mjeseca na www.iherb.com kada su imali popust od 20% na kompletnu ponudu RT kistova, te sam ih umjesto 20 $ platila 16 $ plus 6 $ poštarine, što mi se činilo pristojnom cijenom za set od 3 kista.

Ovi kistovi ne dolaze u klasičnoj mini torbici ili kako li se to već zove, u kojima dolaze ostali setovi. Na slici ispod vidite kako su ih smjestili.


Ono po čemu se na prvi pogled razlikuju od ostalih kistova je drška bijele boje, te slova u različitoj boji na svakom kistu. Na prvu sam zaista bila oduševljena. Nisam ih dugo čekala, putovali su samo 16 dana i prekrasno su izgledali. 

Dlaka im je kao i kod ostalih RT kistova od sintetičkih vlakana, razlika je što su ovdje dvije dužine vlakana, kraća crna i duža bijela. Slično kao kod MAC 187, 188, 130 kistova, s tim da su nabrojani kistovi ravno sječeni, a ovi su zaobljeni ili zašiljeni. Odmah sam ih oprala, da bi ih što prije mogla isprobati. Standardno, nisu puštali boju i sve dlake su bile na broju. Ujutro su kistovi bili spremni za korištenje. Već na prvi kontakt sa kožom osjetila sam grebuckanje kod nekih što mi se nikako nije svidjelo. No nisu svi jednako dobri i ne tako dobri pa ću ja ipak svaki posebno "obraditi".

Zajedničko svim kistovima je da su pogodni za tekuće, kremaste i praškaste proizvode, te sam ih tako i isprobala i u daljnjem tekstu možete pročitati moje mišljenje o njima.


  • Face Brush je najveći kist u setu, mada moram istaknuti da nije ni blizu velik kao Powder Brush ili Blush Brush. Kist je dobar, ali nije spektakularno dobar kako sam na nekim blogovima čitala. Mekši je od ostala dva i najviše mi se sviđa da s njim lagano nanesem Guerlain kuglice jer ne kupi previše proizvoda. Za puder u prahu mi se ne sviđa, ja radije koristim ravno rezane kistove s kojim puder utisnem u lice i tako zaključam tekući puder jedno izvjesno vrijeme. Nije mi se pokazao kao dobar ni za nanošenje tekućeg pudera.



  • Contour Brush sam probala za nanošenje, kako mu i ime kaže, pudera ili bronzera za konturiranje. Nisam baš neki ekspert u konturiranju, trudim se da na tom, kao i na ostalim poljima, napredujem. Ovaj kist najbolje radi sa kremastim proizvodima jer je poprilično čvrst i gust. Kako se sužava pri vrhu puder/brozner za konturiranje se može jako precizno nanijeti. Ovaj kist nije mekan kao prvi već malo grebucka pa vam to može zasmetati ako imate osjetljivu kožu.



  • Eye Brush je kist u koji sam polagala najviše nade a dobila najveće razočarenje. Svidio mi se jer izgledom dosta podsjeća na MAC 226 koji je moj omiljeni kist za nanošenje sjenila u pregib. Inače postoji vrlo malo, meni poznatih, kistova tog oblika koji se sužava pri vrhu te omogućava preciznu aplikaciju sjenila u pregib. Međutim ovaj kist je, po mom skromnom mišljenju, jako grub za kapak. Ideja je dobra, zašiljeni kist ali pobogu zašto ovoliko grebucka? Nije da se on ne može koristiti, ali izgleda da je mene moj MAC-ić toliko razmazio pa ostalim, sličnim kistovima, nalazim mane :-D




I na kraju da kažem da ovo po meni nije must have set, više je lijepa dopuna mojoj kolekcije te  bih vam radije preporučila da svoje novce potrošite na fantastični Core set u kome, po meni, Buffing Brush vrijedi više nego ova tri skupa ili eventualno na neki zaseban kist poput Expert Face, Setting Brush ili već spomenutih Powder i Blush Brush-a o kojima sam ranije pisala ovdje.

Imate li vi ovaj set ili ste ga planirale kupiti?





34 komentara:

  1. Aaaaa, sada znam da ih neću kupiti :/
    Imam onaj Core set i svi kistovi iz njega su mi super, tako divno mekani da je to čudo! I onda sam zbilja očekivala (kao i ti vjerojatno) da će i ovi biti tako mekani :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma Core set je zakon, puno bolji od ovog, bolje bi mi bilo da sam još jedan core kupila.... očekivala sam, naravno, da budu jednako mekani kao i ostali...

      Izbriši
  2. Onda san si uštedila novce, šta nisan pokleknula i kupila ovi set. Mislila san se, al mi nije bija za neku potrebu i sad mi je drago šta nisan. :)
    Hvala za post. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni ovaj set nije ništa posebno, čitam da se neke cure po blogovima oduševljavaju, ali sve mislim da je to samo zbog toga što su RT kistovi pa ne možeš ti jedina biti iskrena i reći da su kistovi totalno bezveze.... ja ih nisam dobila, kupila sam ih te imam pravo da kažem da nisu ni blizu dobri kao njihovi ostali kistovi..... onoliko koliko sam nahvalila core set toliko mi je ovaj bezveze...

      Izbriši
  3. Uštedila si mi novaca. I iskreno, sad kad si ih ovako pofotkala, djeluju mi nekako kineski i plastični. Ili se samo varam?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da jesam... totalno si u pravu da kistovi djeluju plastično i jeftino.... ovdje je Sam baš promašila :/

      Izbriši
  4. I ja sam u silnoj histeriji oko ovih kistića htjela naručiti ovaj set :D malo me odbilo, al čitaj samo malo :D do sad imam powder brush, blush brush i stipling brush.. definitivno core set naručujem slijedeći put, a i setting brush i expert.. luda sam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Core obavezno ;-) vjeruj da ćeš ga puno bolje iskoristiti nego što bi ovaj set... znam da ti je ovo teško povjerovati jer su onako privlačni i lijepi ;-)

      Izbriši
  5. Ja ih (za divno čudo) više ne želim. :D Radije bih naručila još jedan expert f.b. da nikad slučajno ne ostanem bez njega :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja sam se dvoumila cijelo vrijeme ali mislim da ću ih radije preskočit...gruba dlaka koja grebe po licu ne zvuči niti malo primamljivo :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. možda nisi osjetljiva kao ja, ali mene su njihovi drugi kistovi oduševili pa su mi ovi onako ništa posebno:-(

      Izbriši
  7. Hm, zanimljivo izgledaju, ali ništa specijalno.
    Treba mi pomoć, da li je bolje da kupim RT face expert, core set(zbog buffing brush) ili sigma f82 za tekući puder? Hvala unapred! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. core set, jer osim buffing imaš i contour brush koji je odličan, a i ostala 2 nisu za baciti... expert je isto odličan, ni tu nećeš pogriješiti ako ga kupiš.... s tim da napominjem da nemam sigma f82, ali imam f80 koji je meni ok, ali isto ne razumijem veliku histeriju oko njega :/

      Izbriši
    2. Još jedno pitanje: Da li je bolji beautyblender ili buffing brush ili expert face za podlogu? Možda sam dosadna, ako jesam izvini, ali sakupila sam novac(pošto sam đak još uvek pa ne radim) i sad bih da naručim ono što je najbolje što mogu i posle da budem mirna. Hvala puno :)

      Izbriši
    3. nisi dosadna, ne brini... ali je teško pitanje, sva tri su odlična :-D
      baš sam neko vrijeme razmišljala šta da ti odgovorim jer znam da ti je bitno da kupiš najbolje od ponuđenog... pošto imam svo troje, mogu ti reći da bih ja izabrala core set.... mada opet ponavljam da se odlučiš i za bilo koje od drugo dvoje nećeš pogriješiti... beautyblender je zaista fantastičan, njegova najveća mana je što troši puno pudera jer ga dosta upije, te je potrebno malo više vremena da se puder utapka sa njim.... expert i buffing su jako slični, možda ne toliko po izgledu koliko po načinu nanošenja pudera, za mrvicu mi je draži buffing...

      ne znam koliko sam ti bila od pomoći, ali slobodno se javi ako te još nešto zanima.

      Izbriši
  8. Mislim da ih sada neću naručiti, rade uloziti novac u ostale cetkice iz redovne linije koje nemam :/ :DD

    OdgovoriIzbriši
  9. Super recenzija:). Planirala sam ga uzeti samo zbog kista za sjenila ali kako kažeš da grebu onda svakako odustajem.
    Probaj ih kod sljedećeg pranja uvaljati u masku za kosu, ostaviti jedno sat vremena i onda oprati ponovo. Trebalo bi pomoći da manje grebu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :-)

      Probaću da ga razmekšam sa maskom, nadam se da će pomoći.... podnosim grebuckanje contour kista, ali ovog za oči nikako ne podnosim... inače mi je koža na očima jako osjetljiva i baš moram koristiti mekane kistove...

      Izbriši
  10. Ti ćeš mene ženo,navući na propast i bankrot. Vrlo moguće. Ja bih pokupovala sveeee:)I eto san,na listu moram staviti i ovo :OOOO

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahaha a ja sam htjela da ova recenzija vodi u smijeru toga da pokažem da ovaj set nije neophodan ;-))

      Izbriši
  11. Odlična recenzija. Iako ne želim kupiti ovaj set, definitivno želim core set kupiti. Na vrhu mi je WL :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti..... core obavezno, ponavljam se u svakom komentru, ali neka, da utvrdimo gradivo ;-)

      Izbriši
  12. nemam ni core ni ovaj ni jedan od svih tih hvaljenih setova...mi nemamo online kupovinu kao opciju ali ako budes sebi nesto porucivala mogle bi da se dogovorimo oko nekog seta da ga uzmem ja pa da ti posaljem novac...naravno ako si za...nemam pojma kako drugacije, ...EH, da, imala bih nesto za tebe, pa kad budes imala vremena javi mi se...poljupci mila!!! Lana

    OdgovoriIzbriši
  13. onda nista od ovog seta već uzimam core :)

    OdgovoriIzbriši
  14. bas zelim neki od rt setova ali ako kazes da ova nije must have onda ce da priceka :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Baš ti hvala. Da nisam pročitala ovaj post, sigurno bih ih kupila jer bi pala na pakiranje ;). Ovako preskačem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ništa nećeš izgubiti ako ga preskočiš, vjeruj ;-)

      Izbriši
  16. Gledala ga jesam ali sada sam odustala ;) ... hvala na recenziji!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)