MAC Heroine olovka za usne - MAKEUP ARENA

6/21/2013

MAC Heroine olovka za usne



Ova olovka je izašla u sklopu MAC kolekcije Fashion Sets. Zajedno s njom u kolekciji je i ruž, sjajilo, sjenilo i lak za nokte i svaki proizvod je dostupan u 4 različite boje: Silly, Ablaze, Embrace Me i Heroine. Kako sam već od ranije posjedovala ruž u istoj nijansi razumljivo je da sam poželjela kupiti i olovku koja se slaže sa ružem. Inače ruž sam uvijek nanosila bez olovke jer koju god bih stavila odudarala bi od ruža.

Olovka dolazi u kolićini od 1.45g. Na MAC sajtu je opisuju kao bright purple, ja bih izostavila ovaj dio bright jer po meni je ona jedna neobična ljubičasta nijansa, ali ni u kom slučaju nije bright. Olovka je potpuno mat, jako je kremasta i vrlo lako se nanosi na usne.

Izuzetno je postojana, jutros sam je nanijela zajedno sa ružem, kroz 4 sata ruž je več počeo da nestaje na sredini usana, a olovka se nije pomakla.

Moja draga prijateljica mi je greškom kupila ruž, problemi u komunikaciji :-) ali kad ga je već bila kupila svejedno sam odlučila da mi ga pošalje... pa ću već vidjeti šta ću s njim ;-)

U ostatku posta pogledajte fotografije...








Na posljednjoj slici se vidi kako izgledaju zajedno olovka i ruž, a u ovom postu možete pročitati recenziju za sam ruž.

Koristite li olovke i ako da, da li se i vama sviđa imati pripadajuću olovku uz određeni ruž?


24 komentara:

  1. Ja nisam nešto ranije koristila olovke za usne. Upravo jer mi je ili jedno ili drugo (ruž ili olovka) odudarali bar za nijansu. U poslednje vrijeme brižljivo biram pa imam nekoliko "parova".
    Što se tiče ove boje, ja nekako koristim sve blaže varijante ruževa,pa mi je najtamnije što imam crveni ruž. Ipak volim da vidim i ove nijanse kada nekom lijepo stoje. Za sebe sam skeptična, imam male ali punije usne pa izgleda kao da mi je na sred lica višnja, kada stavim neki tamniji ruž :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha nasmija me s ovim na sred lica višnja hahah ja volim ove malo neobične nijanse... ne kažem da mi savršeno stoje, sigurno ima ruževa koji bolje na meni izgledaju, no svejedno volim baš ovaj ruž!

      Izbriši
  2. Ja ne znam postoji li ljepši ruž na planeti svijetu :D inače trošim ruževe jer iako ih imam puno neke jednostavno često koristim i ne sjećam se kad sam izašla vani bez ruža na usnama, ali postoji njih 5 koje sam kupovala ponovo. Heroine mi je pri kraju. i kupovat ću ga sve dok se bude proizvodio. malo je reći da ga o-b-o-ž-a-v-a-m!!! meni se super slaže sa nicki lipglassom, iako je on boje lavande.
    btw ja sam u dilemi zašto se Heroine baš zove Heroine :P razmišljam da li je to neka kul heroina koja podiže iz mrtvih svaki look ili je ruž toliko dobar da postaneš ovisan o njemu kao o heroinu xDD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. postoji draga, ali mi ga volimo pa je u našim očima najljepši ;-)
      ja mislim da je ovaj drugi razlog zašto se zove Heroine ;-) vidiš kako smo se nas dvije navukle, a koliko je još ovakvih ;-)

      Izbriši
  3. Divne su boje i ruz i olovka, mada je malo neobicna boja da se cesto nosi. Imam olovke generalno ali svakako ih ne kupujem uz svaki ruz. Volim nekad i samo olovku da imam ili preko olovke stavim nesto providno samo da je lepo stopi da izgleda bolje. Neki sjaj ili ruz sa jako malo boje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jeste neobična boja... ne kupujem ni ja uz svaki ruž, ali ima onih ruževa, poput ovog koji zaista mogu samo uz istobojnu olovku da se nose, ili uz nikakvu kako sam ranije radila ;-)

      Izbriši
  4. Prekrasna je boja, ali nažalost ovo je jedna od rijetkih koje stvarno ne nosim na usnama jer mi očajno stoji, izgledam potpuno žuta s njom...imam dosta olovaka za usne ali ne za svaki ruž, ako je približna nijansa jedna mi prolazi za više njih, ali često sam grozno lijena uopće staviti olovku već radije kist u ruke pa mackam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, ako si previše topla teško da ovu hladnu ljubičastu možeš iznijeti... mada nije nemoguće ;-) ja uuuužasno izgledam sa toplim ruževima :/

      Izbriši
  5. Krostim olovke kada znam da postoji mogučnost razljevanja ruža ili jednostavno kada ruž izgleda punije sa olovkom ... dakle sa onim nekim intenzivnijim nijansama čisto da budem na sigurno :D.

    Krasno ti stoji ... ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala..

      znači koristila bi olovku sa ovim ružem ;-)

      Izbriši
  6. koristim takodje sa intezivnijim nijansama, a nekad da dodam dinamike boji ruza....Prelepa ljubicasta nijansa!!!
    Lana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa tako isto i ja :-) kad imam vremena stavim olovku uz svaki ruž, a kad nemam onda samo neki neutralni ruž na brzinu :-)

      Izbriši
  7. Lepa boja, baš smela :D
    Koristim olovke ali samo za po neki ruž.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste... pa rijetko ko koristi baš uvijek olovku, to je nešto što nam je dopušteno da zaboravimo staviti :-)

      Izbriši
  8. aaaaa hoces li ga prodat

    OdgovoriIzbriši
  9. Prelepa nijansa! Jako mi se ova boja svidja na svetlom tenu. Ne znam da li mi je lepsa olovka ili ruz. Divno.

    giveaway: http://jelenaswonderfulcolors.blogspot.com/2013/06/happy-blogo-birthday-jwc.html

    OdgovoriIzbriši
  10. Volim olovke više od ruževa i puno ih koristim. Imala sam čak i MAC olovku i jako su kvalitetne.

    Prelijepo ti stoji ova nijansa <3

    OdgovoriIzbriši
  11. Joooj, predivno, predivno <3 nadam se da ću pronaći MAC u Grčkoj :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Rijetko kad nosim olovke, ali dobro ih je imati. :D
    Ako odlučiš prodat ruž, javi se! ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)