MAC Studio Fix Fluid - MAKEUP ARENA

6/30/2013

MAC Studio Fix Fluid




Ja sam definitivno tip osobe koja voli stalno da isprobava nove kozmetičke proizvode i rijetko kojem se vraćam koliko god da mi se sviđa, uvijek nekako mislim da postoji nešto bolje. ALI, ovo je proizvod kojem sam se do sada vratila 5. put. Znam da je nakon ove rečenice posve jasno kojim će tokom ići ova recenzija, no nadam se da ćete ipak ostati do kraja i pročitati šta ja imam da kažem o njemu!

Nabavljam ga kako gdje stignem, nekad kad odem na put, nekad od prijateljice iz UK, a tu ću cijenu i navesti jer sam ga zadnji put od tamo nabavila, koja je 20,50 funti, za količinu od standardnih 30ml.
Probala sam ga u 4 nijanse prvo NC25, pa NW25, onda NW20 i dugo sam mislila da je to zapravo moja nijansa i da nema potrebe da dalje probam, čak sam i back up nabavila, no đavo mi ne dade mira i odlučim probati i NC20 i tada sam bila sigurna da je to to.... :-) Valjda.... ;-)

Puder dolazi bez pumpice, što se meni ne sviđa, ali ideja da se pumpa može posebno kupiti mi je sasvim ok, tako da jednom kupljenu pumpicu možete koristiti i za kasnije kupljene pudere. Cijena pumpice je 3,5 funte.


Pumpica se okreće na jednu stranu te time se zakoči i može se spriječiti da se puder slučajno istisne dok se nosi u neseseru, a osim toga postoji i poklopac na pumpici.





Proizvod je srednje gustine i jako je pigmentiran i malo ga je potrebno da se dobije potpuno prekrivanje, ustvari ovako to ide jedna pumpica za srednje prekrivanje, 1,5 pumpica za jako prekrivanje.... Ali moram napomenuti da potrošnja ovog pudera ovisi i o tome čime se nanosi. Ove mjere se odnose kada ga nanosim sa MAC kistom #187, koji po meni savršeno radi sa ovim puderom, dok sam isti probala nanijeti sa Beautyblender-om i potrebno mi je 2 pumpice za neko srednje te 2,5 za jako prekrivanje.... Beautyblender pojede dosta pudera.

Trajnost na licu je zadovoljavajuća, 5-6 sati na masnom licu.... Ono što meni malo smeta kod ovog pudera je miris, no na sreću nakon što se nanese na lice nakon kraćeg vremena se ne osjeti...

Sačuvala sam malo svake nijanse koju sam koristila da bih danas mogla da vam napravim usporedne swatcheve :-)

 prirodno svjetlo NC25, NC20, NW20, NW25

sa blicem NC25, NC20, NW20, NW25

Da kojim slučajnem nisam isprobala Shiseido sun protection foundation sigurna sam da bi ovom puderu pripao status HG pudera, ma i ovako mogu reći da je odličan, ali mi je mrvicu draži Shiseido jer je trajniji na licu. Prednosst nad Shiseido puderom mu je što mi jedna bočica ipak znatno duže traje jer ga je potrebno puno manje da bi se dobilo isto prekrivanje na licu.

Da li ste ga probale?

Broj komentara: 55:

  1. Nisam probala, ali izgleda super. Meni je isto Shiseido trenutni favorit! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Shiseido je mnogima favorit, zato što je stvarno odličan....

      Izbriši
  2. Ovo je jedan od pudera koje bih volela da probam. I definitivno bih kupila i pumpicu.

    OdgovoriIzbriši
  3. Zahvaljujući tebi sam i isprobala ovaj puder, zahvaljujući tebi i imam ovaj puder (i pumpicu) i zaista kao i ti obožavam ovaj puder :D i moram reći da je meni postojan i duplo od tebe ali valjda zato što se moje lice ipak manje masti ;).

    Uglavnom, potpis na recenziju i još jednom hvala na ovom otkriću :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nema na čemu, drago mi je da ti se sviđa i super da ti tako dugo traje, blago tebi, niko nema masnu kožu kao ja :/

      Izbriši
  4. ja ga sad definitivno hocu!!!!L

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. imaćeš uskoro priliku da ga isprobaš pa procjeni treba li ti ;-)

      Izbriši
    2. ocu !! a imam utisak da mi treba ...znas vec kakva sam...=)) L

      Izbriši
    3. pa mogao bi ti se svidjeti, ako voliš Shiseido ;-)

      Izbriši
  5. Za mene je ovaj puder malo tu mač jer ja lično ne preferiram jako prekrivanje koje mi srećom i ne treba jer mi lice nekako izgubi dimenziju.. puno mi je ljepše kad se naziru pjegice, benići.. za akne i crvenilo to stvarno nije prikladno, ali zamislimo da toga nema :p
    koristila sam ga na drugima nešto malo, ima slične osobine kao kryolan supra color pa sam se ja češće odlučivala za ovaj drugi jer je trajniji a to ustvari tražiš kad se udaješ/ideš na maturu i slično :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ti mi opasno spomišnješ kryolan u zadnje vrijeme pa nekako sve češće počinjem da osjećam potrebu da isprobam neke njihove pudere :-D

      Izbriši
    2. Ja sam tu da kupim i pošaljem ako ti treba, šta god ti treba :*

      Izbriši
    3. daj mi još reci da imate kryolan u Sarajevu?? ili imaš nekoga da ti nabavi od nekud?

      Izbriši
    4. nego šta nego imamo, šta si ti mislila :p nismo mi beze ljudi vamo.. haj se preseli :p :p

      Izbriši
    5. nisam mislila da ste bezze, nego smo mi ovdje u banani... ništa nemamo.... pa se ja iznenadim kad čujem na negdje ima nešto da se kupi hahahah..... sreća pa ima dobrih duša oko mene :-D

      Izbriši
    6. Gdje ima Kryolan u Sarajevu ?? :))

      Izbriši
  6. Pogledam ga prvom prilikom! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Koristim Face & Body trenutno, on mi je odličan za leto, a i otkrila sam kako da ima najbolju prekrivenost lice uz pomoć njega... Ovaj je hvaljen na sva usta, pa kada potrošim 2 face & Body koja ima (a dugo će trajati jer ima dosta ml), kupujem ovaj!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma o tom Face&Body slušam na sve strane, ne znam samo koliko ću još dugo odolijevati dok ga ne kupim heheh
      nego otkrij i meni, a i širokim narodnim masama, tajnu kako se dobije to da bolje prekriva?

      Izbriši
    2. Nanosiš rukama :) Jer kad se malo ugreje, mnogo lepše pokriva... To sam pročitala kod neke devojke i zaista je bolje nego četkicom, lepo ga utrljaš u kožu i mnogo je lepši finiš (više mat, što je po mom ukusu, četkom je nekako "vlažan")

      Izbriši
    3. aaa ovo ću zapamtiti kada ga kupim ;-) hvala ti ;-)

      Izbriši
  8. dugo ga mjerkam, treba li mi ili ne, no izgleda da mi treba :)
    volim shiseido, no moj apsolutni favorit je EL DW, pa ako može ukratko usporedba s njim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kako nisam EL DW koristila od zime ne smijem ti odgovoriti na pitanje, al ću ovih dana probati da ti kažem u par riječi usporedbu pa ti naknadno javim..... a ako slučajno zaboravim viči glasno ;-) znam da oba volim i još i Shiseido u tu grupu stavljam i za sada mi bolje i ne treba od ta 3 ;-)

      Izbriši
  9. Super mi se čini, jedino me zanima što misliš jel bi odgovarao za suhu kožu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da bi odgovarao i za suhu jer sam čitala da ga koriste svi tipovi kože... isto kao i Shiseido.... jer nisam primijetila da nešto posebno matira tako da ne bi trebao da dodatno isušuje suhu kožu.... samo dobar primer i eto ga ;-)

      Izbriši
    2. Hvala na odgovoru! Stavljam na papir, pa ćemo vidjeti :)

      Izbriši
  10. Čini se odličan, sličan kao Revlon CS.. Ili sam u krivu? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. što se tiče prekrivanja jako sličan.... ali razlika je što sa ovim mac-om imaš puno više vremena da lijepo razmažeš jer se ne suši onako brzo kao Revlon CS....

      Izbriši
  11. Imala sam , ali proslijedila dalje. Odličan puder ali meni je iz nekog razloga izazivao male sitne prištiče po čelu :(

    Možda mi neki sastojak nije odgovarao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh žao mi je da to čujem, ali da, čitala sam da se to dešavalo nekim curama :/ šteta...

      Izbriši
  12. Imam nekoliko ml u bočici za testiranje, ali nikako da mi dođe na red, a i ne odvajam se od EL DW :D Ali svakako ću ga istestirati prvom prilikom i napisati dojmove.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eeeee EL DW.... nije mi čudo što se ne odvajaš od tog savršenstva ;-) ali svakako probaj i ovaj MAC, iznenadit ćeš se pozitivno, poprilično sam sigurna... ;-)

      Izbriši
  13. Odavno već želim probati, a po ovim swatchevima i meni se čini da sam prije NC2o nego NC25, mada mislim da bi mi za ljeto bila odlična i NW20 :) Nadam se da ću jednom prilikom biti u mogućnosti ga nabaviti, zvuči mi fantastično :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. samo znaj a je NC žućkast a NW roskast... ne znam da li si to uspjela uhvatiti na slikama :-)

      Izbriši
  14. Godinama koristim studio fix u kamenu i uvijek si mislim moram probat fluid. Sad bi bas i mogla. Mozes li mi reci jel im se podudaraju nijanse? Vjerujem da imas oba:). Inace imam NC25 u kamenu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro si pretpostavila da imam oba :-) meni je NC20 u kamenu mrvicu presvijetao, sljedeći put kupujem NC25 što ti govori da bi i tebi fluid u NC20 mogao odgovarati.... ALI moj iskreni savjet ti je da probaš ako imaš mogućnost da ne bi lutala po nijansama ovako dugo kao ja :/

      Izbriši
    2. Sorry, nisam se potpisala, Nina. Hvala ti na odgovoru, ma i ja stalno od nekog narucujem, najvise od brata, a njemu ne smijem ni spomenut da malo pogleda nijanse:)

      Izbriši
    3. joj Nina potpuno te razumijem, i meni je glupo nekoga još obavezivati da mi i nijanse provjerava, dovoljno što nam nabave :-) a traženje swatcha po netu je igra na sreću.... stvarno ima super swatcheva ali i onih koji su daleko od toga, ali kako znati kome vjerovati dok ti proizvod ne stigne.....

      Izbriši
  15. Moram pohvalit ideju šta si sačuvala malu količinu od ovih ranijih primjeraka da nam pokažeš razliku međe nijansama :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, drgo mi je da ti se sviđa, ja sam puno lutala po nijansama jer nisam imala priliku da vidim usporedne swatcheve, pogotovo za 4 nijanse..... ;-)

      Izbriši
  16. možeš li mi reći ako si koristila shiseido perfect refining ili ELDWL koje nijanse koristiš, dvoumim se izmešu nc 20 i nc 15

    OdgovoriIzbriši
  17. Imam ELDW u nijansi 2N2 fresco 01 a imala sam tester od Shiseido perfect refining u nijansi B40 a nosim MAC NC20..... eh sad sva tri sam swatchala i evo gledam u njih i svi su različiti, ali mi sva tri odgovaraju... računaj da sam ja neutralnog podtona EL je najtamniji od ova tri...
    nadam se da sam ti koliko toliko pomogla!

    OdgovoriIzbriši
  18. uf, ja sam u shiseidu I20, isto sam neutralna, ELDWL 2, guerlain extreme 3, chanel aqua b30, givenchy mattissime 4....,
    moraću probati ELDW da vidim gdje sam..

    OdgovoriIzbriši
  19. joj, zaboravih te pitat MUFE mat velvet da li si br.30??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jesam, ali mi je mrvicu presvijetao...... u biti tebe zanima koji bi ti MAC odgovarao jel? NC15 je jako svijetao... vidiš da sam ja srednje svijetla i zaključila sam da bi mi najbolje odgovarala neke nijansa između NC20 i NC25....
      ako ti bude trebalo nekih usporednih swatvheva javi mi se na mail ;-)

      Izbriši
  20. Bok, mozes li mi mozda NC20 usporediti s bojom nekog pudera na našem trzistu.. Jako bih ga voljela isprobati medjutim ne znam hoce li mi boja odgovarati, pa bi voljela s necim usporediti da znam hoce li biti pretaman ili presvijetao.
    Puno bi mi pomogla, hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav Iva… među puderima koje ja imam a koji se mogu kupiti na našem tržištu nisam našla neku identičnu, najbliža je Garnier BB krema za masnu kožu u nijansi Light, ali opet NC20 je žuća, dok je ova neutralnija…. Nadam se da ti to pomaže….

      Izbriši
  21. Mozete li mi reci koja nijansa MACa odgovara IVORY nijansi ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav, kod kojeg pudera Ivory? Ivary nijansa postoji kod mnogih pudera i ne izgleda identično kod svih. :)

      Izbriši
  22. Izvinite na smetnji htela bih Vas pitati za pomoc, imam srednje svetao ten, kao Vas, mozda malo svetliji, da li da probam NW20 ili NC20, koja je razlika? Zahvaljujem....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav Snežana, oprostite na kasnom odgovoru. Razlika je što je NW nijansa hladnog podtona, a NC toplog. Ako niste sigurni koji ste podton na internetu ćete naći stotine tekstova o tome kako ga odrediti :) Ako vam bude trebala dodatna pomoć, slobodno se ponovo javite. LP

      Izbriši
  23. Koristim vichy dermablend 25 nude, koja nijansa macovog pudera je najslicnija toj nijansi

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)