Nešto o recenzijama proizvoda... - MAKEUP ARENA

8/16/2013

Nešto o recenzijama proizvoda...




Eh ovako.... pripremam ja maloprije recenziju jedne okoloočne kreme i razmišljam..... razmišljam koliko  je ispravno raditi recenzije preparative, u stvari prvenstveno mislim na proizvode za lice..... U posljednje vrijeme razmišljam da ih prestanem raditi jer mišljenja sam što je dobro meni ne mora biti vama i obrnuto. Vrlo često sam znala pročitati da neka cura pljuje po preparativnom proizvodu koji ja obožavam ili ga hvali a meni je toliko loš da ga ne mogu ni na slici vidjeti :-)

Ja nisam prezahtjevna i ne očekujem niti od jednog proizvoda čudo pa mi kao takvoj nije teško udovoljiti. Znam da nema kreme koja može smanjiti vidljivost mojih pora i davno sam je prestala tražiti. Znam da ne postoji krema koja može izbrisati bore pa je suludo da bacam novce na takve proizvode. Ali ipak vjerujem da je njega kože jako bitna i koristim proizvode za koje vjerujem ne da će izbrisati bore nego da će usporiti nastanak istih. Od okoloočne očekujem da mi da potrebnu vlagu tom delikatnom području. Od matirajuće očekujem da mi duže drži kožu matiranom... Znači ponavljam, ne očekujem čuda ali ipak od nekih proizvoda dobijem i više nego što očekujem. Navodim svoj EL Perfectionist serum i Mural matirajuću kremu koji su zbilja jedno malo čudo za mene ali nisu i za druge!!!

I onda dolazim na ono s početka koja je svrha recenzija preparative ako su neki proizvodi meni savršeni a drugim bezveze i to onim drugima koji imaju kožu sličnu mojoj, ne pričam ovdje o onima koji imaju suhu kožu a ja masnu!

Sa dekorativom je druga stvar jer tu nas prije svega zanima swatch nekog proizvoda, kako izgleda na usnama, očima i sl. te njegova pigmentacija, trajnost i ako se radi o puderu za koju je kožu namijenjen. Nekako mi je smislenije raditi recenzije dekorative nego preparative. 

Druga stvar koju sam primijetila je da ja uglavnom pišem recenzije za proizvode koje volim, ovdje sad ne mislim samo na preparativu nego i na dekorativu. Iz razloga što želim da svoju ljubav prema određenom proizvodu podijelim i sa vama. Vrlo rijetko pišem recenzije o proizvodima koje ne volim jer sam ionako kratka sa vremenom pa ga onda ne želim trošiti na pisanje recenzije za nešto što ne volim. Ali onda opet dolazim do zaključka da je negativna recenzija jednako potrebna kao i pozitivna. Baš jučer mi se javila jedna cura i tražila savjet za puder i kaže mi kao blago meni jer mi svaki puder odgovara a ja se mislim na osnovu čega je došla do tog zaključka jer to je daleko od istine. I naravno da je to pomislila jer sam uvijek pisala o puderima koje volim.

I onda mene u stvari zanima sljedeće:

  • da li da i dalje radim recenzije preparative?
  • ako već smarate opravdanim pisanje tih recenzija onda mi kažite šta konkretno želite pročitati u jednoj takvoj recenziji? 
  • želite li da radim i recenzije za proizvode koji nisu pobrali moje simpatije?

Molim da odvojite malo svog vremena i napišete mi svoje mišljenje jer mi je povratna informacija jako bitna u daljnjem radu!


Do tada pozdravljam vas i idem raditi recenziju nekog dekorativnog proizvoda dok se ne skontam da li ću raditi preparativu ili ne ;-)




51 komentar:

  1. smatram da su recenzije kako pozitivne tako i negativne jako bitne. jer kao sto kazes,nemora znaćiti da ti svaki puder odogvara ili da svaki proizvod volis. ja sam i sama svjesna da ono sto odogvara drugome nemora i meni i obrnuto. nevidim razloga zasto i dalje nebi pisala o preparativi ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Iskreno zanima me i recenzija preparative jer sam vec odavno trebala poceti koristiti a nisam a sad u zadnje vrijeme me sve vise privlaci i mislim da je vrijeme da ppcnem koristiti i takodjer bi voljela citati i o proizvodima koji se vama nesvidjaju tj.ne odgovaraju vam.pozdrav

    OdgovoriIzbriši
  3. Suludo je očekivati da će svaki serum, svaka krema, maska za lice imati isti učinak kod mene kao i kod tebe, makar imale isti tip kože. Stvarno je individualno,puno je tu faktora, i mislim da su čitatelji toga svjesni. Na njima je da procjene hoće li im proizvod na temelju tvoje recenzije odgovarati ili neće, hoće li otići u ljekarnu ili parfumeriju po tester i isprobati ili će odmah kupiti full size. Na temelju recenzije, nekoga ćeš potaknuti na kupnju, nekoga odgovoriti od iste i to je posve normalno. Ja i dalje želim čitati recenzije preparative jer sam tako otkrila hrpu proizvoda koje danas obožavam, a puno manje onih koji mi nisu odgovarali iako su drugima bili super. ;) Ja uvijek kažem, meni je X proizvod dobar/odličan, i preporučujem da se proba no ne garantiram da će imati isti učinak drugome kao na mojoj koži! ;))

    I moram priznati da kao i ti nekako izbjegavam pisati recenzije proizvoda koji su mi baš loši, ponajviše zbog toga što takve proizvode odmah eliminiram i ne pridajem im baš pažnju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e pa o tome baš pričam i baš to me nagnalo na ovo razmišljanje, isti tip kože i sve slično a ne odgovara nam isti proizvod... čemu onda recenzija kad se ionako sve mora probati :/ ali ok, radiću ih i dalje... veoma mi je bitno mišljenje svake od vas ;-)

      hvala ti na komentaru!

      Izbriši
  4. Ja prvenstveno vise volim da citam recenzije dekorative, ali to ne znaci da su recenzije preparative beskorisne, to je u sustini neka osnova za lepo lice (i sminku). Naravno da svima nece odgovarati isto,ali opet je lepse cuti misljenje za proizvod i imati neku sliku sta proizvod cini i kakvoj kozi. Ostalo sve zavisi od osobe do osobe, i mislim da je vecina devojaka toga svesna. :)
    Sto se tice "losih" proizvoda mislim da ih ne treba preskociti. Dovoljan je po jedan post sa proizvodima koji ti se nisu svideli, a ne posebne recenzije za svaki. Ja obozavam i takve postove jer time stedim puno vremena, a i para. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na ovoj ideji, odlična je, uradiću s vremena na vrijeme kolektivnu recenziju meni ne baš dragih proizvoda!!!

      Izbriši
  5. Svaka recenzija, i pozitivna i negativna, je bitna. Koji god dekorativni ili preparativni proizvod planiram kupiti uvijek pročitam recenzije za njega. Volim vidjeti kako su različiti ljudi reagirali na neki proizvod i znati loše i dobre stvari koje mogu očekivati od tog proizvoda. Zapravo, niti jedan preparativni proizvod koji trenutno posjedujem nije rezultat impulzivne kupnje nego je svakoj kupovini prethodilo čitanje gomile recenzija o tom proizvodu. Što se mene tiče- samo naprijed sa pisanjem recenzija preparative, pa čak iako te proizvod nije zadovoljio. Tvoj stil je ionako objektivan i detaljan i rado pročitam tvoje dojmove. :) Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da, bitna je, to mi je sve jasnije i definitivno neću više zapostavljati recenzije proizvoda koje ne volim nego ću raditi čoporativne recenzije takvih proizvoda....

      Hvala na komentaru i na lijepim riječima ;-) Pozz

      Izbriši
  6. Znam o cemu pricas jer se i ja cesto prihvatim da pisem o necem sto me odusevilo a rijetko o necem sto mi se ne svidja, to brzo leti u kantu ili ga jednostavno izignorisem i zaboravim na njega. Negativno pisem samo u potrosenim ili bacenim proizvodima ali uvijek volim kad procitam da neko daje iskrenu negativnu recenziju potkovanu jakim objektivnim argumentima, nekim sitnicama koje bi svakom zasmetale, pa mi to onda puno pomogne da nesto ne kupim. Za primjer dajem evo onu Nivea bb kremu koja je u svjetloj nijansi zapravo za tamnopute djevojke, i tu se vec vidi da nije za mene, a ni za 90% djevojaka koje bi se inace "uhvatile" za tu kremu da je kupe. Ustedi se novca, nema sta :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma sve mi više volimo pisati o nečemu što nam je drago a izbjegavamo o lošim proizvodima.... treba to mijenjati i ubaciti recenzije proizvoda koji nisu baš dobri ;-)

      Izbriši
  7. Od početka pisanja bloga imam slične nedoumice kao i ti... mnogo sam puta razmišljala o tim recenzijama preparative, ali meni one na drugim blogovima mnogo znače (bar da me na neki način usmere u kupovini, a često i presude), i nije mi se mnogo puta desilo da omanem, mada se događalo ponekad.
    O proizvodima koji mi se nisu svideli ni ja ne pišem jer mi je žao da na njih trošim vreme, a i mnogo mi je lepše i inspirativnije da pišem o onome što mi se svidelo i da to podelim sa čitateljkama, i iako sam svesna da su neg. rec. jednako korisne, nesvesno ih zanemarujem. Sad me je ovaj tvoj tekst naveo da se malo zamislim, a i Milijada je u komentaru iznad iznela odličnu ideju, pa ću u sledećh nekoliko dana napisati post o proizvodima koji me baš i nisu oduševili.
    I da, ja bih i dalje volela da čitam tvoje recenzije preparative i to onakve kakve si do sada pisala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro je da nisam jedina.... Milijada je dala odličnu ideju :-) veselim se pročitati tvoj post o proizvodima koji su te razočarali :-)

      Hvala ti na komentaru, nastavljam sa recenzijama i preparative, mada je dekorativna ipak na prvom mjestu na mom blogu :-)

      Izbriši
  8. ja volim kad neko pise o proizvodima koji mu nisu bili dobri, jer ako kupis nesto i ispostavi se da je dobro, super si prosao bez obzira je li vec neko napisao pozitivnu recenziju ili ne, a ako kupis los proizvod, bilo bi ti draze da je neko napisao da je los da dzaba ne kupujes :) i za preparativu isto, iako licno bas i ne koristim, ali ne vidim zasto se ne bi pisal recenzije, jer ako je neko vec kupio nesto potaknut recenzijom, i odgovaralo mu, velike su sanse da ce mu i ostali pohvaljeni proizvodi odgovarati...a i recenzije mogu posluzit za orijentaciju, ako neko zeli poceti koristit okoloocnu kremu, lakse ce mu bit da ima nesto okvirno na sta treba obratit paznju, nego da pogleda svaku okoloocnu kremu u prodavnicama i na internetu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na komentaru, definitivno nastavljam sa recenziranjem preparative :-)

      Izbriši
  9. Mene uvijek zanimaju recenzije preparative, naravno, svjesna sam da nam ne odgovara svima isto, ali uvijek je dobro i zanimljivo pročitati nečija iskustva. Tvoje recenzije uvijek rado čitam, kako dekorative tako i preparative, i voljela bih da i dalje radiš recenzije preparative. :)
    Također volim pročitati i pozitivne i negativne recenzije, korisno je čuti da netko nije bio zadovoljan nekim proizvodom i zašto je tako bilo, ali razumijem da mnoge cure ne žele trošiti svoje vrijeme na pisanje o nečem što im se ne sviđa. Možda bih i ja tako. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e da, i postoji puno toga 'objektivnog' što se može napisati u recenziji preparativnog proizvoda, a to je za kakav je tip općenito namijenjen, kakva mu je tekstura, boja, gustoća, kako se razmazuje, kolika je cijena... ali naravno, meni puno znače i osobni dojmovi i učinak proizvoda kako ga je pojedina blogerica doživjela. ti uvijek navedeš sve bitno i zapravo ne bih ništa mijenjala u tvojim recenzijama.

      Izbriši
    2. Hvala ti.... ma bježala sam u posljednje vrijeme od recenzija preparative jer kako sam i napisala u postu malo me izbacuje iz takta kad pročitam da neko hvali nešto što je meni bezveze ili kudi proizvod koji obožavam..... pa me to onda dovodi do toga da recenzije preparative nisu objektivne jer čak i kada dvije cre imaju isti tip kože jednoj može nešto odgovarati a drugoj ne mora...

      ali u principu meni nije teško napisati recenziju i da iznesem mišljenje o nekom proizvodu, ali ću se u svakom postu ogradii :-))
      i da, u pravu si, uvijek mogu makar opisati teksturu proizvoda i dati neke osnovne info o njemu, sigurno će makar to nekome pomoći :-)

      hvala na opširnom komentaru, jako mi je potrebno pročitati mišljenje mojih čitateljki ;-)

      Izbriši
  10. I ja se slažem s većinomn: mene jako zanimaju i recenzije preparative, naravno da nešto što, recimo, tebi odgovara meni možda i neće biti dobro, ali barem da znam orijentacijski pročitati kod osobe koja ima isti/sličan tip kože kao ja. A još su mi draži postovi koji govore o tome koji proizvodi (i preparative i dekorative) nisu zadovoljili i zašto, njih smatram još korisnijima. Uglavnom uvijek prije kupnje proizvoda (pa makar se radilo i o najjeftinijem sjajilu drogerijskog ranga) volim proguglati i vidjeti obje strane, pogotovo ako negativne recenzije opišu i što ih je smetalo kod proizvoda

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. definitivno uvodim rubriku "proizvodi koji su me razočarali" gdje ću čoporativno obraditi nekoliko njih :-)

      i ja vrlo rijetko, u posljednje vrijeme, radim impulsivne kupovine... uvijek volim pročitati koju riječ prije :-)

      Izbriši
  11. Da, ali: Napisati kakva ti je koza, sta su problemi, sta ti izavisa reakcije..porediti proizvod sa drugim komadima drugih proizvodjaca iste nemane...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. uvijek to radim, stalno ponavljam kakva mi je koša.... :-) a nemam sad baš nešto toliko puno preparative, da imam dva ili više komada određene vrste proizvoda koje koristim u isto vrijeme.... mišljenja sam da se proizvod mora sao jedan koristiti iz dana u dan da bi zna da li ti odgovara ili ne i naravno pod obavezno stamtram da se mora potrošiti do kraja da se stekne mišljenje o njemu.....

      hvala ti na odvojenom vremenu za komentar ;-)

      Izbriši
  12. Ja iskreno, više želim recenzija o preparativi pa čak i negativne i uvijek se prije kupovine oslanjam na pročitane postove. I znam da određene proizvode ne moram ni gledati jer su namijenjeni masnoj koži i za moju ne bi bile, ali volim i pročitati što ti sa masnom kožom koristiš jer nikada ne znaš hoće li možda i meni to jednom biti potrebno. Voljela bih i negativne recenzije i da objasniš zašto. Ja do sada uvijek sve samo hvalim upravo iz razloga jer sve proučim, pročitam i onda kupim i zbilja nema šanse da fulam. Ne volim fulati i zato volim ove naše blogove. Od kada njih pratim, još se nije dogodio proizvod koji sam bacila u smeće. Na sreću moju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao slatka si, čitaš i o proizvodima za masnu kožu, ja proizvode za suhu kožu ignoriram do maksimuma :-) čisto sumnjam da će se ova moja mast ikad nestati :-)

      negativne recenzije definitivno ide, to je bez daljnjeg ;-)

      Hvala ti na komentaru!

      Izbriši
  13. Mislim da bi trebala da nastaviš sa pisajem o preparativi jer svaka info nekome znači. Bilo da je u pitanju opis pakovanja, utisci ili info o ceni, nekome će značiti :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Mislim da treba da nastavis i dalje da pises o preparativi, ali u svakom takvom postu napomeni opet svoj tip koze i time se ogradi od toga da to mora svakome da odgovara.Kao i kada je rijec o puderu. Aposlutno stoji da ono sto odgovara tebi ili meni, ne mora da odgovara nekome drugome, sta vise tom nekome moze biti totalni promasaj.
    Znam ja da ti vise volis dekorativu, :-) ali ne sumnjam da kod tebe ima i jako dobre i kvalitetne preparative i vjerujem da ima dosta cura sa tvojim tipom koze koje bi to voljele procitati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da da, to ć i uraditi na taj način...

      Dekorativa je moja ljubav :-D ne mogu sad lagati i reći drugačije, jer ako nađam kremu koja djeluje, tipa ove dvije navedene u postu, a našla sam ih nakon godina i godina traženja zašto da i dalje eksperimentiram kad mi to u potpunosti odgovara!

      Preparative kvalitetne imam, to stoji :-) ali znala sam se zaletiti i kupiti nešto zato što je hvaljeno i ostala bih razočarana :-(

      Izbriši
  15. U tome i je poanta, ne odgovara nam svima isto, ali uvijek je dobro pročitati iskreno mišljene na nečijem blogu. Meni su draže pozitivne recenzije, nego negativne, ali eto, možda ljudi vole čitati i o lošim proizvodima. Mislim da trebaš nastavit ovako kao što si radila i do sad, a tu i tamo ubaciti i neko mišljenje o po tebi lošem proizvodu. I piši o preparativi, nemoj je zapostavljat! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja volim više pozitivne :-) i pozitivne ljude i sve pozitivno :-)

      Hvala ti, ma svakako ću najčešće i dalje pisati o dekorativi, to je moj fah, jer sam se u nekim bitnim segmentima preparative pronašla i ne mislim to mijenjati dokle god mi bude odgovarao taj režim, a dekorativu ću skupljati i skupljati dok sve ne skupim :-D ionako može puno duže trajati od preparative :-)

      Izbriši
  16. osobno, više volim čitati o dekorativi, a što se tiče preparative, više puta mi se dogodilo da netko napiše super recenziju, ja odem i kupim taj proizvod - i apsolutno se razočaram. imam masnu kožu, čim neka cura kaže ''ja imam masnu kožu, ovaj proizvod je napravio čuda za mene'', eto, odo ja do dućana, a doma slijedi razočaranje...nisu mi mrske recenzije preparative, ali inače u zadnje vrijeme preskačem takve postove, uopće ih ne čitam.....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh potpuno isto razmišljamo!!!! i meni se isto dešavalo.... rijetko kad sam pročitala dobru recenziju dekorative i poslije toga se razočarala, ali za preparativu mi se to više puta desilo..... pa me navelo na to da ih barem ja ne želim previše na svom blogu, a druge cure neka pišu... i ja ću to rado pročitati ali neću se više zalijetati :-) imam Ivanu Anaviglam i vjeruj mi ako ona kaže da njoj nešto odgovara male su šanse da meni neće odgovarati, skroz slične stvari volimo, i to je bitno i za čitateljke - naći nekoga čija nam većina proizvoda odgovara :-)

      Izbriši
  17. Mislim da svatko, tko čita i tko ne čita blogove, dakle svatko tko kupuje preparativu, mora biti svjestan onoga što si i sama u početku napisala: čudo je samo priroda koja nas mijenja kroz vrijeme, drugog "čuda" nema. Ipak, mislim da je ispravna njega i briga o licu iznimno važna i da je ujedno mnoge, posebice mlađe žene, zanemaruju jer se njezini rezultati ne vide odmah. Stoga, svakako nastavi pisati i o preparativi, svaki blog je osobno iskustvo onoga tko ga piše i nikoga se time ne obvezuje, ali može utjecati da na ispravan način pristupimo vlastitom licu, pa ujedno i tijelu. Koju god kozmetiku koristili. Što se tiče negativnih recenzija, zašto ne. Mene bi osobno zanimalo zašto je nešto negativno, iako, da budem do kraja iskrena, kada bi pojedine blogerice napisale negativnu recenziju nisam sigurna da bih su upuštala u dodatna testiranja. Nemam vremena :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. za negativne recenzije se sve do jedne slažemo, definitivno su potrebne :-)

      vezano za preparativu, ja jako brinem o svom licu i smatram da bez dobre brige i pripreme niti jedna šminka ovog svijeta neće pomoći, ali eto taj dio da ono što odgovara meni ne odgovara nužno svima sa istim tipom kože je ono što me cijelo vrijeme muči.... žao mi je da neka cura na osnovu moje recenzije kupi ne baš jeftin proizvod i ostane razočarana...... to je moja najveća briga! Ja ovdje najmanje mislim na sebe, jer meni nije teško recenzirati preparativu..... a isto tako može se desiti da neka cura preskoči određeni proizvod jer moje mišljenje o istom nije bilo bajno a možda bi proizvod na njoj odlično radio... eto to je to.... moram navesti Vichy proizvode koje većina žena diže do neba.... ja hoću da poludim kad čujem hvalospjeve o Normaderm liniji... diže mi se svaka dlaka na glavi..... a probala sam tu liniju samo na osnovu punooooo pozitivnih recenzij :/

      Izbriši
  18. Ja mislim da je ok pisati i negativne recenzije. Sto se preparative tice volim i te recenzije, jer u njima valja napisati kakva je krema cemu sluzi oi razne detalje. Najmanje mi je tu bitno da li se to onome koji pise svidja ili ne posto sam uvek svesna da to uopste ne mora da vazi i kod mene. Ali volim te recenzije, otkrijem novi proizvod i pozelim da ga probam. Mislim da su zato informativno kortisne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si toga svjesna i super bi bilo da su sve čitateljke toga svjesne :-)

      da ponovim, nastavljam sa pisanjem i o preparativi i o proizvodima koji su me razočarali ;-)

      Izbriši
  19. Uz dužno poštovanje prema svom makeup-u ovog Svijeta, ali ja sam upravo otvorila blog kako bih mogla pisati što više o preparativi.
    Moje mišljenje je da je bolje uložiti u odgovarajući preparativni proizvod nego u dekorativni, ali to sam samo ja :D
    Meni je baš nedostajalo takvih recenzija, ne u smislu da ću otkriti neku "čudotvornu" kremu kako kažeš . već da vidim teksturu, pakiranje, militražu, sastojke,cijenu itd. Puno puta sam uludo bacila novac jer neke osnovne stvari nisam imala gdje vidjeti ni pročitati.
    Svima je jasno da je kozmetika individualna ali ipak neke smjernice može pročitati.
    Negativne recenzije su itekako bitne , prema kozmetici treba biti kritičan jer ju preskupo plačamo. Najviše od svega me ljuti samo jedna stvar a to je da se recenzija napiše prebrzo, odnosno nakon kratkog testiranja , blogerica obično bude jako , jako oduševljena a za neko vrijeme čitam kako joj je taj proizvod jako loš.

    I varaš se ako misliš da žene znaju da ne mora svaki proizvod drugačije djelovati, ja svakodnevno dobijam na desetke mailova i poruka gdje žene traže od mene da napišem čudotvornu formulu za njih , to je apsolutno nemoguće,ne uspijevaju ni dermatolozi u tome. Zato lijepo postoje testeri i potraga se konstantno nastavlja...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. slažem se i smatram da su upravo recenzije preparative bitnije. Lijepo je vidjeti swatch ruža ili efekt maskare, ali tu je još jedino bitno koliko su postojani, isušuje li ruž i izaziva li maskara iritaciju ili se razmazuje dok je kod preparative situacija puno kompleksnija. Istina, zato je i teže pisati recenzije preparativnih proizvoda. Naravno da neće sve svima odgovarati, ali ako proizvod odgovara nekoj blogerici koja ima sličnu kožu kao ja, svakako ću obratiti pažnju na taj proizvod i nabaviti tester pa ga možda i kupiti. Isto tako smatram da negativne recenzije imaju smisla. Konkretno za Himalaya pjenu sam čitala samo dobre recenzije (kod tebe i Ivane), da bi mi se nakon moje negativne recenzije javilo puno djevojaka kojima je ta pjena bila izuzetno agresivna kao i meni. Da sam i takve recenzije pročitala prije, možda taj proizvod ne bih kupila. OK, u konkretnom slučaju se nije radilo o velikim novcima, no ne volim fulane investicije koliko god bile male :)
      I slažem se s Martinom da me smeta kad netko recenzira preparativan proizvod nakon par dana korištenja, mislim da se proizvod treba dobro testirati da bi se napisala recenzija :)

      Uglavnom, ja sam za to da nastaviš pisati recenzije preparative :D
      A ove loše proizvode možeš popisati u jednom postu i napisati ukratko zašto ti nisu bili dobri :)

      Izbriši
    2. Dear Skin - naravno da je preparativna jako bitna i varaš se ako misliš da ja ne ulažem u istu :-) o da, i te kako... samo ne volim imati više od 2, max 3 proizvoda iste namjene jer se onda pogubim u svemu tome :-) razlog zbog kojeg u posljednje vrijeme izbjegavam receznije preparative sam već navela ali meni nije mrsko ponovo napisati u slučaju da ne pročitaš sve komentare ;-) dakle, strah me je preporučiti neki proizvod koji meni odgovara čak i curama sa sličnim tipom kože jer se bojim da će neka cura uzaludno potrošiti svoje novce na proizvod koji joj ne odgovara a ja sam sa istim izuzetno zadovoljna... drugo, ne bih željela ni da na osnovu moje recenzije cura ostane uskraćena nekog proizvoda koji bi joj mogao odgovarati.... baš iz toga što je sa preparativom sve individualno!!!!! meni se desilo i jedno i drugo ;-)

      Make Up Obsessed - mislim da od većine vas nisam dobro shvaćena i bit ovoga što sam napisala u postu... ja sam jako oprezna osoba i želim iza svega što napišem 100% biti sigurna da je to to.... ne mali broj puta recenziju pročitam i 20-ak puta prije nego je objavim..... Nikad nisam pisala recenziju nakon probanog testera, neke su to cure radile!!!
      Vidiš spominješ Himalaya pjenu i to da je tebi loša, ja je OBOŽAVAM, svaki dan je koristim već mjesecima za jutarnje umivanje jer jedino su ona i Afrodita pjena (za sada) dovoljno blage da mi se koža ne zacrveni poslije nje.... i šta onda? o tome pričam: isti proizvod tebi grozan, meni odličan..... kako sada da se cure odluče da li nešto kupiti ili ne??? to je cijela bit toga koliko recenzijom preparative nekome pomognemo a drugome odmognemo..... da sam ja kojim slučajem pročitala tvoju recenziju Himalaya pjene prije nego sam je kupila možda bih i odustala, ali u tom slučaju bih ostala uskraćena meni krasnog proizvoda :-)

      Jako mi je drago da sam napisala ovaj post, čisto da sve iznesemo svoje stavove i mišljenje i da prodiskutujemo o svemu :-)

      Hvala vam objema na komentaru, puno mi znači :-)

      Izbriši
    3. nemoj to shvatiti za nedovoljno testiranje proizvoda kao kritiku jer nije išlo tebe nikako, vidi se s kojom ozbiljnošću pristupaš tome :)

      mislim da je dobro pisati i pozitivne i negativne recenzije, ali svaka čitateljica mora biti svjesna da to što tebi možda odgovara neće odgovarati i njoj :) mislim da recenzije (bilo pozitivne bilo negativne) trebaju biti preporuka na koje proizvode obratiti (ili ne obratiti) pažnju. kako me neće 1 pozitivna recenzija nekog skupog proizvoda kupiti (nego navesti da nabavim tester i sama isprobam), tako me neće ni 1 recenzija negativnog proizvoda ni odbiti, nego ću vidjeti što i druge cure kažu (ili komentiraju u komentarima).
      Ne treba smatrati nečiju riječ zakonom i treba se uvijek ograditi i napisati da se isproba prije kupnje jer svaka kože (iako možda po tipu ista) je različita i ne mora značiti da će jednako dobro reagirati na neki proizvod :)
      Po meni recenzija preparative može i treba biti preporuka na koji proizvod obratiti pažnju :)

      Izbriši
    4. nisam shvatila kao kritiku upućenu meni nego sam htjela da istaknem da ja to ne radim a znam cure koje to rade :-) ne brini ;-)

      ma znamo i ti i ja da ima cura koje nam puno vjeruju i uzimaju previše "zdravo za gotovo" ono što mi napišemo i ja ne bih htjela izigrati njihovo povjerenje time što ću ih dati preporuku za proizvod koji je meni odličan a njima se neće takvim pokazati.. To je ono što je mene mučilo... jer takva sam osoba da uvijek razmišljam hoću li svojim postom nekoga navesti da proba nešto što se toj osobi neće svidjeti... možda ne bih trebala toliko da se opterećavam s tim, znam :/

      Hvala tebi što si i ti iznijela svoje razmišljanje, ponavljam, puno mi to znači ;-)

      Izbriši
  20. moj stav vec znas , ali da , ponovicu , da za proizvode koji ti ne odgovaraju ili ti se ne dopadaju iz bilo kog razloga , da za preparativu .....a sta o njoj --pa sve , sta ti se svidelo , sta nije kod neke kreme , kako deluje na tvoju kozu , da li je ispunila ocekivanja , sastav itd...
    Lana

    OdgovoriIzbriši
  21. Ja sam apsolutno za preparativu, ionako uvijek navedes svoj tip koze (pišem na mobu pa otud čudna slova), boljke i sl..... I definitivno da i za promašene proizvode. Dobro je znati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala na odvojenom vremenu za komentar, biće postova o oboje ;-)

      Izbriši
  22. Treba da recenziras ono sto ti smatras da treba, ono sto je na tebe u bilo kom smislu ostavilo utisak. Konkretni razlozi i objasnjenja zasto ti se nesto svidja, a ne tipa "ja ga obozavam", treba da se zna zasto je nesto dobro ili zasto nije. Ne znam zasto ti to uopste pisem kad to znas i primenjujes vrlo jasno. Inace nikad ne komentarisem, al osetila sam da treba da znas i koliko je ljudi koji cene ne to sto radis, vec kako to radis. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E ovakvi mi komentari uvijek izmame osmjeh na lice :-) hvala ti što si i pored toga što nikad ne osavljaš komentare, ovaj put odlučila da to uradiš ;-) i svakako te ohrabrujem da to u budućnosti radiš, samo naravno da osmisliš neki nick kako bih uvijek znala o kome se radi ;-)

      Izbriši
  23. Mislim da bi trebala nastaviti recenzirati preparativne proizvode, jer neki sigurno drugacije ce utjecati na nama ali vecina zbog nekih sastojaka u sebi na vecini izazivaju peckanje ili crvenilo, tako da je uvijek korisno procitati takvu recenziju :).
    U recenziji preparative volim procitati ono klasicno, namjenu proizvoda, nacin koristenja, i da li je opravdao to za sto je namjenjen ili je pogorsao stanje toga dijela :).
    Lijepo bi bilo procitati i o proizvodima koji ti se nisu svidjeli, ne pojedinacne postove vec vise njih, par recenica zasto ne. Bilo bi nam veoma korisno, kao i dobre recenzije, i ovo ce ustediti vrijeme i novac, te nam reci da li da nesto ipak kupimo ili ne :) .
    Toliko od mene, pohvalila bih tvoj blog i samo nastavi kao do sada, jer je odlican :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da, čoporativni post o proizvodima koje ne volim sve želite i ja ga sigurno uskoro pišem :-)

      Hvala ti na pohvalama, lijepo ih je pročitati :-)

      Izbriši
  24. Meni je drago pročitati tvoje recenzije i o preparativi jer imamo istu kožu te o dekorativu jer imamo gotovo identičan ukus :D ... svakako je dobro čuti i negativno i pozitivno mišljenje o nekom proizvodu no ja recimo na svom blogu pišem samo negativno mišljenje o proizvodu ako me je baš toliko isprovocirao koliko je loš a ako me tek samo razočarao jednostavno mi se ne da gubiti vrijeme na njega.

    Uglavnom, kako god da odlučiš u kojem bi smjeru tvoje recenzije trebale ići ja znam da će to biti kvalitetno osmišljeno i da će i čitatelji biti zadovoljni s tobom.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)