AVON LUXE puder u kamenu - light medium silk - MAKEUP ARENA

9/23/2013

AVON LUXE puder u kamenu - light medium silk



Puder sam dobila od Avon-a BiH i bio je baš iznenađenje, prijatno naravno. Znam da kad sam ugledala da su mi baš ovaj puder poslali radost nije izostala jer obožavam luksuzna pakiranja a Avon se svakako potrudio da napravi jedno takvo. Sviđa mi se sve, počevši od crno-ljubičastog zmijskog printa na kutiji pa do sjajno zlatne ambalaže samog pudera.

Puder možete nabavite preko vaše Avon lady, vjerujem da svaka od vas poznaje jednu takvu, za cijenu od 18.50 KM u važećem katalogu, inače mu je redovna cijena 25.90 KM.

Prodaje se u 2 nijanse: Fair Silk i Light Medium Silk. Ja imam ovu drugu i nijansa mi perfektno odgovara.

Pakiranje sadrži 10g. Ambalaža je obogaćena i ogledalom, i spužvicom za nanošenje pudera, moja je odmah završila u smeću jer ne volim nanositi pudere tim spužvicama koje dolaze uz puder, uvijek ih kistom nanosim.

U Avom brošuri mu uz ime proizvoda stoji i kratak opis - predivan mat efekat.

Eh to bi bile te generalije i ono što Avon kaže a sada ću vam ja ispričati kako sam ga doživjela :-)

Prvo da istaknem da ono Silk u nazivima nijansi stoji potpuno opravdano. Puder je svilenkast na dodir i tu je odmah zaradio veliki plus. Nijansa mi se perfektno složila sa bojom mog tena, ali sam poprilično sigurna da bi ova nijansa odgovarala i curama koje su od mene malo svjetlije ali i onim malo tamnijim. Ovdje se radi o puderu koji ja koristim nakon što sam nanijela tekući, ali moram biti oprezna da ga ne nanesem previše, nije potpuno transparentan, jer mi se tada desi da dobijem brašnjav izgled na licu. Ima neko lagano do srednje prekrivanje i ako vam takvo odgovara onda ga možete nositi i samog. A ako ne, način na koji ga ja nanosim je sasvim odgovarajući. Ako ga nanesem ispravno baš mi lijepo dodatno izjednači  boju tena. Volim ga nositi u dane kada nisam posebno zadovoljna svojim tenom nakon nanošenja tekućeg te tada dobijem dodatno prekrivanje.

Matirajuća svojstva su mu malo diskutabilna, ne uspijeva zadržati prosijavanje sa mog masnog lica duži vremenski period, ali mogu reći da sam ipak poprilično zadovoljna puderom u onim danima kada ne nosim šminku cijeli dan pa mi i nije neophodno to dugotrajno matiranje.

Ako vaša koža ne traži jako matiranje kao moja, onda mislim da bi mogle jako voljeti ovaj luksuzni puder.








A evo ga kako izgleda na licu, nanesen nakon MUFE HD tekućeg pudera!


Jeste li probali ovaj puder, ako da, kakva su vaša iskustva s njim?




53 komentara:

  1. Jako lepo izgleda na licu. Prirodno i ni malo prashasto. Bas mi se svidja. Jedino sto puderi kod mene treba i da matiruaju poprilicnu, u suprotnom mi ne vrede bas mnogo. Pakovanje je jako lepo, zaista divan puder.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično izgleda jer je jako svilenkast te se stopio s mojom kožom, a još je i nijansa perfektno pogođana... Ma da još matira malo duže bio bi mi pratilac kroz cijeli život :-)

      Izbriši
  2. Luxe kolekcija je super,imam senke,ruz i olovku za usta a i pakovanja su im prelepa.Sve pohvale za izgled,kao i uvek.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno? Ostalo nisam probala, ali nakon ovog pudera koji je dobio moje povjerenje bi svakako voljela i ostatak iz te linije probati....

      Hvala :-)

      Izbriši
  3. Lijep look u kompletu ... a što se tiće pudera ... hm, imam ih previše na stanju ali ukoliko zatrebam jedan baš ovakakv prvi je na WL ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga moja....

      I ja ih puno imam, ali šta kad nam je to u sklopu opisa naše strasti prema šminci :-D

      Izbriši
  4. Kada sam vidjela Avon Luxe puder... mislila sam da je onaj tečni čiji uzorak, koja slučajnost, upravo hoću da probam :) Ali nema veze, neka znam kakav je i ovaj u kamenu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javi kakva je tekuća verzija... ovaj je položio :-)

      Izbriši
  5. Nisam ga ja probala ali si mi ga ti probala :P Ne znam stvarno sta je sve bilo zasluzno za cementnu izdrzljivost one noci :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da, njega sam ti stavila i vjeruj da je i on dao svoj doprinos :-)

      Izbriši
  6. Bas si lijepa :) prekrasnu plavu boju imas..
    Mozes li molim te reci koje rumenilo i ruz imas na sebi na zadnjoj slici :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :-)
      Radi se o rumenilu MAC Devil koje je iz pro linije, ruž je Givenchy 06 Precious rose

      Izbriši
  7. Prava šteta da si i ti počela peglati lice raznim programima.

    Do sada sam voljela čitati tvoje recenzije i postove jer su bili vjerodostojni. Ovo danas me razočaralo jer ovakvo lice - ovaj puder nije napravio !!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Varaš se ljuto! Ja ti te programe ni ne znam koristiti :-) Tek sam neki dan saznala za jedan koji je jednostavan, ali kad se ispeglam u njemu izgledam u najmanju ruku čudno :-)

      Razlika između ove slike i drugih na blogu je što ova nije slikana preblizu, kakve sam inače slike radile tj aparat bih držala rukama i slikala se. Ova je slikana na način da sam stavila aparat na stalak i iz daljine se slikala i onda sliku crop-ala te je time približila :-) to je sva mudrolija :-) Ja se sebe ne stidim takve kakva sam sa svim svojim manama i možeš biti sigurna da nikad sliku nisam niti ću obrađivati u bilo kakvom programu ;-)

      Izbriši
  8. Mislim da je zadnja slika zalutala na blog i nema veze sa puderom koji predstavljaš.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je tvoje mišljenje i ne želim te ubjeđivati ako sumnjaš u moju iskrenost! Žao mi je

      Izbriši
  9. ten ti je predivan !!
    Lana

    OdgovoriIzbriši
  10. Otkad koristim Ben nye nijedan puder u prahu ili kompaktni mi ne treba :D Savršen mi je od njega dobijem sve što mi treba.
    Avon Luxe ambalaža mi baš izgleda na oko luksuzno i lijepo ali šteta da se radi o jeftinoj, laganoj plastici pa to ubije sav dojam :(
    Btw. moram pohvalit ten, wooooow, doslovce izgleda svilenkasto :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno nije samo ovaj puder zaslužan za izgled tena na ovoj slici, ispod nosim MUFE HD i to niko nije niti pročitao a mogu ti reći da ću pomisliti da je to njegova zasluga, s tim da taj puder ne daje jako prekrivanje pa sam na mjesta gdje je to trebalo dodala ovog Avonovog kamenog te pojačala prekrivanje :-)

      Ben Nye i sama obožavam ali ja stalno nešto novo isprobavam ali njemu se često vratim, valjda ti to kaže koliko ga volim :-)

      Izbriši
    2. Ma vidjela sam, zato kažem da ti je divan ten, meni slično napravi Revlon colorstay ;)

      Izbriši
    3. Oprosti onda, molim te, mislila sam da nisi vidjela.... pa da si možda i ti insinuirala da sam se peglala u programima, ali hvala ti što nisi :-) mada planiram ovu istu sliku popeglati pa da se vidi razlika :-) ali o tome u drugom postu :-)

      Ja sa tim hvaljenim Colorstay nikad nisam mogla da se složim, mada mislim da je to samo zbog toga što mi nijansa nije odgovarala...

      Izbriši
  11. Prekrasan look :D Nemoj da me mamiš sa još jednim puderom, poveća je količina neotvorenih ;-) Nekad se i sama iznenadim kad pregledavam svoju kozmetiku koliko toga imam, neke stvari zaboravim da sam kupila ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisi jedina, meni se dešava koristim ruž, pripremam recenziju, uradim recenziju i onda ga rijetko kad ponovo stavim jer onda koristim nove ruževe, one za koje treba da radim recenziju :-) tako je nekako slično i sa ostatkom šminke, ali sam ruževe spomenula jer njih definitivno najviše imam i stavila sam embargo na kupovinu novih :-)

      Izbriši
  12. Zvuči odlično, a i jako je elegantnog pakiranja! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odličan puder, jako sam zadovoljna, samo kako sam nekoliko puta spomenula prava je šteta da ne matira dovoljno :/

      Izbriši
  13. meni ne treba neko ekstremno matiranje tako da bi mi ovaj puder fino legao :) divno ti stoji, lice kao kod lutke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga, ovo bi onda sigurno bio puder za tebe, ja bih ga obožavala da samo malo bolje matira :-)

      Izbriši
  14. ten uistinu izgleda svilenkasto :)

    Ja kao i Meli ne tražim više novi puder otkad koristim Bananu jer mi je izvrsna za sve, od matiranja, pa do fiksiranja. Nekako baš i nemam Avonovih proizvoda, nešto me ne privlače ludo, pa da budem grozna i totalno offtopic i pitam te: znam da je bilo nekih peripetija oko toga jesi li NC ili NW, pa koja si nijansa na kraju (mislim da smo tu negdje bile, ali ne znam jel to prije ili poslije otkrića greške) i koja si nijansa u MUFE?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, kombinacija ova dva pudera je napravila to da mi je ten stvarno izgledao divno, inače nisam bila u prvom redu kad je Bog dijelio lijep ten :-)

      Kod MACa meni odgovara i NC i NW jer sam neutralna, ali ono što sam ja primijetila da je NC20 malo svjetliji od NW20 mada bi se oni trebali razlikovati samo u podtonu, a ipak NC malo više volim kako izgleda na mom licu... Imala sam i NC25, ali s njim mi je bila razlika između lica i vrata... tako da bi najbolje bilo kada bih miješala NC20 i NC25 a to mi je previše komplicirano pa ja onda koristim NC20 a ostalo reguliram sa Chanel kremastim bronzerom :-) Jesam se raspisala.... eh da.... MUFE sam kupila u nijansi 125 koji je perfektan match, nikad nisam imala puder koji se tako lijepo stopi sa mojom bojom kože...

      Izbriši
    2. malo je pravih sretnica nažalost :)

      e hvala ti za nijanse, nisam više bila sigurna jesi li prije kupovala NW ili NC, pa shvatila obrnuto. I sama sam neutralka, ali mi bolje pristaju NW (a zapamtila sam da si između 20 i 25). No kako kažeš da si neutralka i čini mi se da imamo isti problem u tome što bi za nas trebala postojati još i nijansa 22,5 ( :D ), stavljam MUFE 125 kao vjerojatni match i za mene :)
      Čisto da znam ako ga uzmem online prije nego ga uspijem isprobati. Baš si mi pomogla, hvala :)

      Izbriši
    3. Nema na čemu :-) kada budem radila recenziju staviću i swatcheve od oba MACa :-) kao i od još nekih koje trenutno imam ;-) nadam se da ćeš tada moći sa sigurnošću da odrediš svoju nijansu ;-)

      Izbriši
  15. Odgovori
    1. Jeeesam i vidi kako mi odgovara, perfektno! Puder je fenomenalan, vjeruj!!

      Izbriši
    2. Hvala nebesima da ti je pogođena nijansa i da je sve ostalo dobro :D

      Izbriši
    3. :-D bolja za mene ne postoji :-) sigurna sam :-)

      Izbriši
  16. Odmah za početak,ten ti je divan!!ja sam nedavno dobila mufe hd primer i primjecujem da mi je puder postojaniji,jer muku mučim s masnom kozom a posebno t zonom..e sad nisam se usudila reci prijateljici da mi kupi puder upravo radi nijanse.pa me sad zanima kakva je tvoja..vidim da je 125 i da si neutralna.i ja sam i meni je tipa dior nude 020 jako dobar u nijansi.nedavno sam probala lancome idole ultra nijansu 030 i malo mi je tamna.pa me zanima da li bi i meni 125 odgovarao?
    Hvala ti lijepavna svim postovima,meni su dosta pomogli..nastavi i dalje..pozdrav
    Lucija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti!
      Ako ti je DIor 020 odgovarajući ovaj bi ti mogao biti malo taman jer je meni Dior Nude 020 sekundicu svijetao dok mi je idole 030 sekundicu tamniji, zamisli oba i ja imam u baš tim nijansama :-) nekako me vodi misao da bi tebi mogao odgovarati MUFE 120, ali probaj malo pogledati swatcheve po netu a ja ću čim budem radila recenziju swatchati sve pudere koje imam kraj njega, čisto usporedbe radi :-)

      Izbriši
  17. Divno pakovanje, bas mu odgovara taj Luxe naziv :-) S obzirom da kazes da ne matira bas skroz, mogla bih ga i isprobati onda.
    PS. Ten ti je super!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, ako ne tražiš potpuno matiranje kao ja, bio bi ti krasan :-)

      Izbriši
  18. Pakovanje mu je jako lepo i odlično si ga predstavila, ali mislim da ipak nije za moj tip kože.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti...
      ti znaš najbolje šta ti treba, moje je da kažem kakav je :-D

      Izbriši
  19. Divnaa ambalaza :D

    Btw, kada ce poceti sa radom web shop?? Svaki dan provjeravam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti

      Sabina web shop je napravljen, ali sad ostaje jedan dio u kojem treba to sve unijeti :-) uh.... znam da već dugo govorim, biće uskoro te više ne smijem reći kad će biti, ali nadam se stvarno uskoro!

      Izbriši
  20. Kako ti dobro stoji :)
    Pakovanje me odusevljava :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Pakovanja su strava, i kameni je skroz ok, ali sem po pakovanju se i ne razlikuje mnogo od njihovih Color Trend kamenih.Prelepo izgledas!

    OdgovoriIzbriši
  22. ejj, upadam nevezano za ovu temu, ali da te pitam,znas li moze li se u tuzli kupiti negdje revlon colorstay?? :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koliko ja znam, Revlon dekorativa nije dostupna u Tuzli, na žalost :/

      Izbriši
  23. Ja sam kupila Avon Luxe Miracle tečni puder, on je za suvu kožu. Odlično prekriva, ne presijava se, lagan na licu, ne isušuje mi kožu. Ali mi od njega izlaze bubuljice. One velike crvene, pune gnoja. Prestala sam da ga koristim i bubuljice se provlače. Lice mi je kao suvo na čelu i obrazima, a i masno. Doktorka kaže da imam seboroičnu kožu. Da li mi možete reći zbog čega nicod ovog pudera izlaze bubuljice i šta bih mogla da koristim kao alternativu da prekrijem nedostatke na licu? Pozdrav, Marija

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)