DIOR - Diorshow Fusion Mono - 081 Aventure - MAKEUP ARENA

10/28/2013

DIOR - Diorshow Fusion Mono - 081 Aventure




Oduševljenje izazvano Chanel sjenilima ove teksture me je inspiriralo na kupovinu Dior-ovog izdanja. Htjela sam vidjeti kako je to Dior uradio. Onako na prvu, probajući tester, tekstura je bila odlična a nijansa, za moj ukus, očaravajuća i brzo sam ga zgrabila i odnijela na kasu :-)

Sjanilo je smješteno u staklenu teglicu sa tamno plavim sjajnim poklopcem sa CD logom.

Kupila sam ga u nijansi 081 Aventure, koja je onako tamnija siva nijansa sa sitnim shimmerom u raznim bojama. Uz sjenilo dolazi i mali spužvasti aplikator koji ovaj put nisam bacila jer mi je onak zgodan, odvojila sam ga sa strane, možda zatreba.

Puna cijena za 6.5 g proizvoda je 58 KM, svoj primjerak sam kupila sa 10% sniženja.

Sjenilo se jako lijepo nanosi običnim flat kistićem pritiskanjem, slično kao i recenzirana Chanel-ova. Pigmentirano je odlično. Trajnost je kao i svakom sjenilu koje koristim odlična, ja ponavljam da je najvažnija baza jer s njom meni sva sjenila jako dugo traju. Nanosim ga nakon MAC Paintpot Painterly.

Teksturu nisam sigurna da ću znati najbolje opisati, ali da probam. Kad stisnem kist u njega, kao da je neka gumena masa, ali kad podignem kist na njemu je ostalo dovoljno sjenila. Kada prođem prstom preko njega sjenilo je jako kremasto i prst klizi preko njega. 

Imam ga već mjesec-dva, ne koristim ga svaki dan, ali za sada nije pokazalo znakove sušenja, nadam se da će tako ostati i u budućnosti. Nisam sigurna da ću ovo sjenilo uspjeti potrošiti u predviđeno vrijeme koje nije navedeno nigdje na pakiranju, ali pretpostavljam da je max 1 godinu.





 sobna svjetlost

 blic




Sjenilo je prekrasno, pogotovo za noćne izlaske jer zbog tih sitnih čestica koje im daje vam lijepe iskričave oči koje su, primjerenije za noć, mada to naravno mene ne sprječava da ga nosim u sred bijela dana. Da li bih ga ponovo kupila? Da i Ne, ali to "ne" je zbog toga što je preskupo, mislim da sam mogla ove novce bolje potrošiti. Ali ako bih nekad imala nekog viška možda bih ga ponovo investirala u neko u drugoj nijansi. Možda. Ovo je bila jedna od impulsivnih kupovina.

Imate li ga, želite li ga?


Broj komentara: 38:

  1. Ja nikako nisam odusevljena Dior sjenilima, imam 3 one paletice i mislim da postoji puno kvalitetnijih i pigmentovanijih sjenila za puno manje para. Ovo nisam probala, ali mi se boja itekako svidja, samo sto ne znam da li bih se vise usudila kupiti! :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno postoji, ali nisam mogla odoljeti ovoj prelijepoj nijansi…. :-)

      Izbriši
  2. Meni se dopada, nisam probala jos uvek te Dior senke, ali boja izgleda bas lepo, podseca me malo na Lancome Eriku F. I tebi stoji odlicno :) I meni bude zao da dajem toliko novca na pojedinacne senke, ali s druge strane cesto mi se svidi neka nijansa koje bas nema u nekoj paleti... tako da i ja nekad pokleknem i kupim, i naravno skoro nikad ne istrosim ni do pola.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U pravu si, jako podsjeća :-) Pojedinačna na kraju više iskoristimo, istina...

      Izbriši
  3. au kako dobro stoji!!!
    u teglici deluje moćno i pomalo rizično
    za kombinovati, ali stvarno izgleda divno na očima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije tečko za kombiniranje, vjeruj :-) mada ga ja u biti uvijek nosim sa mat smeđim sjenilom u pregibu :-) nekako mi tako da svoj maximum

      Izbriši
  4. U kakva je senkica,savrsena,imam nesto slicno Armani Eyes to Kill,super stvar :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako lijepo ti stoji ovo sjenilo. Mislim da ipak preskačem, malo mi je prešljokičasto , a rijetko izlazim :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Martina, ja isto nikako ne izlazim, ali kako sam i napisala u postu to mi ne smeta da ga nosim u sred bijela dana :-)

      Izbriši
  6. Prelepo je i nemoj ga posmatrati kao impulsivnu kupovinu uopšte. Stoji ti fenomenalno, a nosivo je u svakoj prilici. Uvek treba udovoljiti sebi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U pravu si, jednostavno ga nisam mogla ostaviti, morala sam ga ponijeti sa sobom :-)

      Izbriši
  7. Preeeelijepo *.* Otkako je jesen počela skroz sam u fazonu ovih metalik kremastih sjenila, ali mislim da su drogerijske varijante odlične i ne bih se odlučila na ovakvu investiciju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam vidjela nešto ovakvo u drogerijskim proizvodima… Ima sitno mljeven shimmer koji niti jedan drogerijski nema ili ga ja nisam vidjela :/ Na koji si proizvod mislila?

      Izbriši
  8. Joj, ne da je lijepo nego prelijepo:) Kako je super ovaj sjaj i ove šljokice, baš mi se sviđa:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda razumiješ zašto sam "morala" da ga imam :-)

      Izbriši
  9. Nemam, ali želim :-D, ako ništa sanjaću o njima. Divno izgleda i divno ti stoji.. Ja bih sebi neku smaragdnu nijansu, mogu misliti kako izgleda sa tim sjajnim česticama..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, ma sad si me zadala u razmišljanje i vjerujem da bi smaragdna izgledala krasno… nisam sigurna imaju li je…..

      Izbriši
  10. Meni je jako slično jedno sjenilo iz Bourjois smokey eyes trio paletice, trusi se pa puder uvijek stavljam tek nakon što pobrišem tragove pod očima ali s bazom traje dosta dugo a cijena je i više nego odlična naspram ove ;) Krasno mi je ovo ali ne bih dala toliko novca za samo jedno sjenilo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo se ne trusi, skroz druga tekstura…. ali moguće da na kraju na očima izgledaju isto… obratiću pažnju na ta sjenila ;-)

      Izbriši
  11. Imam dva ... jedan plavi i drugi ljubičasti i obožavam, zaista su posebna ali mi je ipak Chanel D'Ombre draži :/.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma oba su super, šteta samo da imaju tako visoku cijenu….

      Izbriši
  12. izgledaju savrseno , meni se ta tekstura bas svidja !! Lana

    OdgovoriIzbriši
  13. Svakako ga želim :D I podsjeća dosta na Chanelovu varijantu ovakvih sjenila...Jel tvoj glas ide Chanelu ili Dioru?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh teško je to reći… možda su mi nijanse bolje kod Chanel-a, a ovo se još lakše nanosi, jao teško mi je dati glas nekom od ta dva, oba su mi super...

      Izbriši
  14. Prelepo,moram ga imati :-)!Prelepo ti stoji!

    OdgovoriIzbriši
  15. Stvarno je prekrasno i odlično ti stoji, ali nekako mi je to previše para za samo jednu senku ma koliko posebna bila :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste previše, to sam odmah rekla, ali eto nekad...

      Izbriši
  16. Još mu odoljevam, kao i Chanel varijanti samo iz razloga jer se bojim hoću li ih uspješno iskombinirati na očima. A srce me boli dati novčiće za nešto što ne bih koristila. Iako, uletila sam bila u parfumeriju kada je stigla cijela, još netaknuta, Dior jesenska kolekcija. Ajme šta sam se nauživala, a prodavačica me pustila u miru, samo taj ogromni štand i ja!!! Jako sam se motala oko tih sjenila, doista su prekrasne boje, tekstura.. Osobno su mi i bolje pd Chanela jer su čestice sitnije. Na kraju ipak opet nisam kupila, ali sam kupila jedno prekrasno rumenilo i ruž. Za početak :-) Obrve su ti prekrasne!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. odlično, ruž i rumenilo :-)) i ja bih još ponešto ali odolijevam :-) i hvala :-)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)