Make Up For Ever HD foundation N125 - MAKEUP ARENA

10/25/2013

Make Up For Ever HD foundation N125



Ovo je definitivno tekući puder koji sam najduže željela probati. Kada mi je muž početkom godine rekao da mi može nabaviti šta mi treba iz Sephore ovo je bio prvi izbor i onaj dio porudžbine koji sam najviše isčekivala (šta sam tada sve dobila možete pogledati u ovom POST-u).

Ne da sam malo bila razočarana kad sam dobila pogrešnu nijansu, naručila sam N120, dobila N115 koji je na meni bio jako jako svijetao, stavila sam ga jednom i izgledala grozno, stavila ga drugi put i pokušala nešto popraviti sa bronzerom i nakon pitanja kolege s posla "nešto se nisi naspavala, blijeda si" odustala sam od daljnjeg pokušavanja i ostavila puder da sjedi zaboravljen i onda sam ga nedavno odlučila prodati.

Kada sam ugledala na Jagodici da su ih dobili odmah sam naručila, no ovaj put nijansu N125 jer sam se bojala da bi i N120 mogla biti presvjetla a ne bih to podnijela. Nijansu sam odlično pogodila ovaj put :-)

Prvo da krenem sa kratkim opisom ambalaže, jer nema se puno toga reći. Plastična bočica sa duplim zidom odaje interesantan dojam i malo izdvaja ovaj puder iz mase njemu sličnih, standardnih. Posjeduje pumpicu, no skoro svaki puder je danas ima. Količina je 30 ml, cijena na Jagodici 46.5 $ s tim da su te neke svijetlije i srednje nijanse trenutno rasprodane, ali vjerujem da će ih ponovo nabaviti.

Na puderu stoji natpis "Invisible Cover Foundation" yeah right pomislila sam :-) barem sudeći po onoj prvoj nijansi koju sam imala te sam se ne malo iznenadila kada sam ovaj puder nanijela na lice. Potpuno se stopio sa mojom kožom i izgledao vrlo prirodno i neprimjetno na licu, vjerovatno je tome doprinijela i potpuno pogođena nijansa.

Nema matirajući efekat te je na mojoj koži ne može dugo potrajati kako bi, vjerujem, na nekoj drugoj vrsti kože potrajao, ali moram istaknuti da me nije dodatno mastio te nije oksidirao.

Prekrivanje je srednje. Puder je bez mirisa. Jako lijepo se razmazuje. Preporučuje se bočicu protresti prije upotrebe. Nema SPF.

Ovo nije vrsta pudera za kojom bi posegnula ako želim da imam trajnu šminku sa potpunim prekrivanjem, ali je definitivno vrsta pudera kada želim da mi ujednači ten te prekrije nepravilnosti a da izgledam kao da ne nosim puno šminke. 

Ostavljam vam da pregledate ostatak fotografija kao i swatcheve kraj nekih pudera koje imam, jer će vam možda pomoći u odabiru nijanse za sebe, ako se nekad odlučite negdje poručiti puder.










MAC Studio Fix NC20 - MUFE HD N125 -  MAC Studio Fix NW20

 Dior Nude 020 - MUFE HD N125 - Lancome Idole 030

 Shiseido Sun SP40 - MUFE HD N125 - Shiseido Sun SP60





Sve u svemu puder mi se sviđa, najviše zbog toga što je jako neprimijetan na licu, u usporedbi sa drugim puderima koje imam. Moja koža ali puno bolja je efekat koji dobijem s njim i koji mi se dopada.

To bi bilo to za danjašnju recenziju, sva pitanja su dobrodošla!


33 komentara:

  1. Ja puder nikad koristila nisam, tako d ao svemu ovome ni pojma nemam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. AKo ga nisi koristila očito ti i ne treba ;-) onda si sretnica :-)

      Izbriši
  2. E pa zanimljivo zvuci. Ja volim te pudere sa srednjim prekrivanjem, jer nemam mnogo nepravilnosti, pa volim da mi ujednace ten i malo srede lice ali da ne budu previse ocigledni.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj je najneprimjetniji puder koji sam ikad probala, šteta da malo duže ne drži pod kontrolom masnoće na mom licu :/

      Izbriši
  3. Imam ga i obožavam. Imam nijansu 123 i sjajna mi je.

    Meni je doduše postojan tokom čitavog dana i ne zamasti mi se pretjerano lice :/, zapravo sam i više no zadovoljna u topm segmentu. Prekrivanje je pravo savršenstvo a također se slažem da djeluje jako prirodno na licu.

    Obožavam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago tebi kad ti je tako dugo postojan, ali znaš da sam ja masnija od tebe :-)

      Izbriši
  4. Po ovoj recenziji,ovaj puder je odličan i vrijedi ga probati ;) i još je neprimijetan a odlično prekriva,ma superrrr ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. ja sam imala taj puder, isto dugo zeljen, a onda sam ga kupila u UAE, i .... davala mu 1001 sansu i na kraju ga - BACILA! s njim sam bila sjajna i masna kao ni s jednim do tad. nijanse su im divne, cak sam pogodila sebi dobru nijansu, ali dzaba - jedno od vecih razocarenja, bar za mene. ne znaci da drugima nece odgovarati, a i kupila sam ga samo zbog odusevljenih recenzija na netu. p.s. ipak mislim da ti je pretamna nijansa ili se samo na slikama bas vidi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao kako mi je žao da se niste mogli naći... istina je stvarno da ono što većini odgovara ne znači da će baš svima odgovarati... meni odgovara u mnogo čemu, najviše mi smeta što nije malo trajniji, ali šta sad...zato ima tu prednost da je skroz neprimijetan na licu.....
      ako gledaš u vrat onda možeš pomisliti da je tamna nijansa za mene ali kad bih kupovala puder koji mi je boje vrata onda bi mi se iz aviona vidio na licu jer bi bio prebijel.... ono što obično radim gledam nijansu po boji lica i onda dodam bronzera na vrat, koji mi je inače dosta bjelji od lica, a ovdje nisam dodala bronzer, zaboravila :/

      Izbriši
  6. Dobila sam uzorak prosle godine i odusevio mi je,jedva cekam da ga uzmem ali cim bude snizenje ovi u nasoj u Sephori preterali sa cenom :) cekam i post o Dior senkama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidjela sam cijenu kod vas, baš su pretjerali :/

      Izbriši
  7. Meni osobo je Illamasqua skin base 100% bolje od MUFE HD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam nikad probala niti jedan Illamasqua puder :/

      Izbriši
  8. Ovaj puder želim tako dugo probati, najveći problem je što ne znam koja bi mi nijansa odgovarala.

    Na tebi presuper izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga, da baš je najveći problem izabrati nijansu :/

      Izbriši
  9. Volim pudere sa srednjom ka slaboj pokrivnoj moci, cak i BB kreme su mi odlicne ;) Dopada mi se taj osecaj "moja koza samo bolja", bez efekta maske ;) :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni se taj osjećaj dopada, ne volim teške pudere...

      Izbriši
  10. Napokon sam docekala ovu recenziju.prosli put sam te pitala za nijansu jer nisam znala koju uzet,a inace koristim dior 020.uzet cu i ja ovu 125.nekako mi je najsigurnije.a na ovim slikama mi se nekako cini kao da je dior cak mrvicu tamniji..ili se ja to varam?nadam se da cu i ja biti zadovoljna s njim..lijep pozdrav
    Lucija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo su drugačijeg podtona.... ovaj ima nešto bež u sebi, dok je Dior poprilično neutralan...Nadam se da će ti odgovarati.
      Pozz

      Izbriši
  11. Kad sam bila u Ateni, dvoumila sam se između njega i MAC Studio Fix pudera i na kraju sam kupila MAC. Ali nije mi žao jer sam baš zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
  12. svidja mi se efekat koji pravi , obracam paznju na njega !! Lana

    OdgovoriIzbriši
  13. me wanna! I sjajno si ovdje našminkala oči :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, vjerujem da bi tebi ovaj puder bio savršen :-)

      Izbriši
  14. Ja imam jedno pitanje, :D obzirom da sam ga skoro uzela, i nisam jos nasla pravi nacin, cime odnosno kako ga ti nanosis? :D ja sam zadovoljna i trajnoscu i pekrivanjem ali nekako samim finishom nisam, imam osjecaj da bi mogla izvuci odnosno dobit jos od ovog pudera :D jos sad kad vidim kako na tvom licu lijepo izgleda.. :D i iako nema veze s ovom temom, da ti javim da sam ruzem prezadovoljna, nosila sam ga odma sinoc hihi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javi mi se na email :-) moram s tobom pričati :-)

      Izbriši
  15. Ne čini se da je nešto wow, neviđeno, ali je opet nešto što bi potpuno odgovaralo mojoj koži. Obožavam tvoje recenzije. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ti imaš divnu kožu i tebi bi on baš lijepo sjeo na lice ;-) Hvala ti :*

      Izbriši
  16. E baš su me zanimali tvoji utisci o njemu! Moj je u nijansi 118 i prilično sam potrefila.

    OdgovoriIzbriši
  17. Meni je bas potreban neki dobar puder za mjesovitu kozu, ali da na fotografiji ne ispadnes bijel ko duh, kada je slikano blicem, ako moze uskoro neki post na tu temu :-) a cula sam pohvale za ovaj puder...

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)