UPDATE Moja makeup kolekcija i organizacija (11/2013) - MAKEUP ARENA

11/18/2013

UPDATE Moja makeup kolekcija i organizacija (11/2013)




Prošli put kada sam radila post o kolekciji i organizaciji sam jasno naznačila da neke cure ne treba da brinu o količini moje šminke, o tome hoće li se pokvariti, šta radim s tim, zašto toliko kupujem i sl. jer ni ja ne brinem o tome imate li 30 crnih haljina, 100 pari štikli ili 50 torbi. Ali opet je bilo takvih komentara.  Znači suzdržite se nepotrebnih komentara, ma koliko vam to teško bilo, jer ne treba da vas zanima na što trošim svoj novac i da li sam ga mogla pametnije utrošiti jer šminka je ono što mene veseli kao što nekog vesele cipele ili možda hrana. Ja ću rado jesti u toplini doma svoga a novac koji bih potrošila u restoranu potrošiti na šminku. Oko toga ne treba da se raspravljamo. Odrasla sam žena i imam pravo da trošim SVOJ novac na što želim. Pa taman da mi se sva šminka pokvari, moja je briga. Nisam bogatašica, ali nisam ni siromašna, radim pa eto dosta toga mogu sebi priuštiti. Dokle god moja djeca i moja porodica imaju sve što požele i ne dižem kredit i ne zadužujem se na karticu da bih kupovala šminku smatram da nisam u problemu i ne želim nikom da se pravdam za to. 

Moje skupljanje šminke je krenulo prije 3 godine kada sam otkrila beauty blogove :-) 

Ok, sad idemo na organizaciju i kolekciju, akcenat stavljam na samu organizaciju jer kolekcija jeste velika, ali nije po mom mišljenju baš pretjerano velika, dokle god stižem sve to koristiti s vremena na vrijeme. Svaki dan se šminkam, pa se to troši, pogotovo tekući puderi i korektori koji spadaju u lako kvarljive komade šminke.

Stol i pomoćni ormar su smješteni u prostoriji koja je trebala da se koristi kao ostava, ali kako ja nemam potrebu da ima ostavu iskoristila sam prostor i sve svoje smjestila tu, pa tako ni ne smeta ukućanima, kad je neuredno zatvorim vrata :-) 

Pregledala sam 1000+ youtube videa tražeći kako da najbolje organiziram svoj kutak i iako nisam 100% zadovoljna (vjerujem u činjenicu da uvijek može bolje) ipak sam poprilično zadovoljna.

Po svaku cijenu sam htjela izbjeći uniformiranost koja vlada na većini videa. Akrilnim ladicama nisam uspjela odoljeti, znala sam da su super jer se sve vidi kroz njih. Tu dolazim do sljedeće stavke koja mi je bitna a to je da mi je sve na dohvat ruke. Meni je šminkanje ritual a ne samo neki čin koji "moram" napraviti. Ja uživam dok se šminkam i jako mi je bitno da je okruženje ugodno i da mi je sve na dohvat ruke. Ako bih morala ustajati da nešto dohvatim onda mi to ne bi bilo to.

Dakle organiziranost, sve na dohvat ruke, preglednost i ja sretna :-)

Ovo je pomoćni ormar koji mi je bio neophodan te sam gledala da maksimalno iskoristim svoj mali kutak i napravljen je do plafona, po mojoj skici. 



Prva polica odozgo je zauzeta od strane mog prelijepog kofera za šminku :-) pored njega Clarins set (mlijeko i tonik) 


Na drugoj polici je kofer sa nakitom, ispred njega par sprejeva za dezinfekciju, lijevo kremice i sprejevi koje još ne koristim jer imam previše otvorenih, iza viri set za posvjetljivanje dlaka.


Polica sa svim i svačim :-) parfemi, sprejevi, tablete, puteri za tijelo, maske sa iherb-a….


Iza se nalazi nekoliko neotvorenih parfema, u prvom planu je moj Golden Rose koferčić, kao i fen i pegla za kosu smješteni u svom stalku.


Prva ladica je napunjena stvarčicama za nokte, turpije uglavnom, kolut za prikaz swatcheva lakova. Tu su i papiri za blotanje.


U drugoj ladici su palete koje ne mogu stati u ove male ladice od stola a i ne koristim ih svaki dan da imam potrebu da su kraj mene. Tu su i pregrade koje čekaju da se napune :-)


Treća ladica sadrži proizvode za samotamnjenje, neke neotvorene losione, sprejeve za suho pranje kose, tu je i figaro. 


Zatim ispod ladica se nalazi zatvoreni dio u kojem su u plastike smještene stvari kojima trenutno nisam našla bolje mjesto a trebala bih :-) Ovo za blaznice sam dobila od drage Ž. i super je za putovanja, ali nisam nigdje dalje putovala već neko vrijeme pa za sada čeka bolje dane. Douglas dvofazni odstranjivač čeka da se potroše neki drugi odstranjivači pa da dođe na red :-)

Ispod u donjoj polici su dvije kutije u kojima je nova šminka koja mi trenutno ne treba. Nekad završi kao poklon dragoj osobi, a nekad samo malo sačeka dok mi se ne ukaže potreba za njom.


Izgled ormara sa bočne strane. Ovu ideju sam pokupila od jedne youtuberice koja ima sobu za šminku veličine manjeg stana :-) Super ideja da se iskoristi prostor maksimalno i da lakovi budu pregledni.


Pogled na dio koji ću vam sad predstavljati. Krećem od lijeve strane.


Držači za kistove u koje sam smjestila kistove koje najčešće koristim. Tu je još i ovaj plastični dio ispod njih koji ima izdignut jedan dio sa strane te mi odlično dođe kada perem kistove i želim ih malo nagnuti da ne bi ušla voda unutar kista.


2 seta akrilnih ladica a na njima ovaj divan držač za kistove koji je poklon od moje Ivane Anaviglam, i koji je zamijenio moj stari držač za kistove koji mi je postao tijesan :-) Sat da me podsjeti koliko treba da požurim :-) 


Na narednim fotkama ću vam prikazati sadržaj ladica.


U središnjem dijelu ispred ogledala se sa lijeve i desne strane nalazi display za lakove koji sam iskoristila i od njega napravila display za pigmente i još ponešto. Tu je i nešto testera koje sam dobijala od moje Ivane. U središnjem dijelu su korektori, nešto baza za kapke kao i pinceta i spatula.


Police stoje na ladičarima čiji sadržaj vam prikazujem na fotkama ispod.


Prelazim na desni dio stola. Opet kistovi smješteni u identičnom stalku, kao i NYX i Avon jumbo olovke u držaču koji je isti kao i onaj za najčešće korištene kistove. Ispred držača najbolja baza za lice od Collistar-a te jedan od EOS balzama. Lijevo od stalka se vidi mala kantica, a ispred nje držač za štapiće za uši.


Opet otvaram ladice i pokazujem vam sadržaj.


Zatim prelazim na zid desno od stola. Ranije korišten stalak za začine prefarban u omiljenu wenge boju je i dalje u funkciji, pregledno i jednostavno.


Ispod njega je stalak za turpije koji je iskorišten za razne olovke, te za iluminatore, gelove za obrve te nekoliko baza za kapke koje nisu mogle stati na središnji dio. Ispred njega su puderi i bronzer kojima je odzvonilo, potrošeni skoro do kraja te tu stoje da ih što prije potrošim i maknem iz vidnog polja :-) tu je i jedan držač za prljave kistove i Vichy kremasti puder koji sam dobila na probu od moje Melise sa bloga The Beauty Department. Flormar sjenilo za obrve je također tu na vidnom polju jer ga testiram.


Desno držač sa kistovima koje rjeđe koristim, nastavlja se držač za maskare, te nešto pudera u prahu, primer, sjenila za obrve, razna sredstva za fixsiranje šminke kao i za čišćenje kistova, moj najdraži MAC čistač kistova.





Zatim prelazim na sam stol, ispod desnog dijela stola ima prostor u kojem stoji ova košara sa sitnicama poput brush guard-a, maramice i sl. Ispod toga je "bunker" u kojemu su razni neseseri, te neka druga pomagala koja ne koristim tako često. Sam prilaz tom dijelu nije baš najlakši pa kako već i napisah tu i ne ostavljam ništa što često koristim i nisam čak ni pofotkala taj dio jer totalno je nezanimljiv :-)


Ladica na sredini stola je prepuna olovaka što za oči to i za usne. Tu je čak i skladište nekoliko maskara te 3 kamena pudera i higlighter. Stalo je i nešto gel liner-a.


Prelazim na donji lijevi dio stola. Tu je brush roll za kistove, moja predraga Z paleta i kutijica koju čuvam za nešto, a ne znam još šta je to nešto :-)



Slijedi niz sa prikazom 4 ladice, u prvoj su gel lineri, MAC MSFovi, što natural što non natural :-) Chanel d ombre sjenila, te neka druga mono sjenila. Kao i MAC set za konturiranje u kojem su još uvijek 2 mjesta upražnjena :-)


Druga ladica je dupke puna ruževima, do daljnjeg ne kupujem nove :-) yeah right ;-)


Treću ladicu su zauzele moje palete, veće i manje, kao i nešto kamenih pudera.


Četvrta ladica je ostala kao i u ranijoj organizaciji napunjena umjetnim trepavicama.


Ne smijem zaboraviti policu iznad stola na kojoj stoje moji vrlo dragi Golden Rose lakovi, Holiday (najdraži) te Rich Color (samo malo manje dragi :-))  u samom uglu stoji moja fakultetska diploma, iako možda nekome potpuno besmisleno meni ipak nije jer se nalazi u mom najdražem dijelu stana :-) među stvarima koje jako volim :-)


Nakit, nakit i nešto stvarčica za nokte.


I na kraju još jedna pogled na stol kada su na njemu još i ova ogledala koja su mi neophodna u šminkanju jer na žalost ne vidim dobro, moja dioptrija se povećala :/


To bi bilo to, još jednom vas molim da pročitate uvodni dio, ako ste ga kojim slučajem preskočile jer ne odgovaram na komentare tipa "šta će ti toliko, pokvariće ti se" i bla bla bla….


Sviđa li vam se i imate li još neki prijedlog kako bih mogla unaprijediti organizaciju?


Svakako planiram nastaviti sa detaljnijim prikazom pojedinih dijelova kolekcije. Rumenila, bronzere, highlightere, MAC ruževe (sad već ne sve jer su novi u međuvremenu stigli) sam već završila, krećem dalje…



Broj komentara: 111:

  1. Predivno! Kad pomislim da imam previse sminke i da mi ne treba nista novo, samo cu doci ovde da pogledam jos jednom post :) Svaka cast na organizaciji, treba vremena sve to sredjivati i drzati urednim!

    OdgovoriIzbriši
  2. Organizacija za pohvalu, i mnogo mi se dopada ovaj kutak :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne znam sta da kazem osim pravi raj za oci! Btw jako mi se dopada novi logo za blog! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ovo je nesto prekrasno,uzivala sam u svakoj sekundii citanja!
    Ono sto ti mogu reci je da se ne brines oko tih zavidnih i ljubomornih dusa jer bi sve dale da budu na tvom mjestu!
    Kolekcija ti je zaista predivna i mislim da nema cure/zene koja to ne bi pozeljela!
    Svaka cast i na otganizaciji i jedva cekam slijedeci post

    OdgovoriIzbriši
  5. Super..pogotovo ona ideja sa lakovima za nokte :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ovo izgleda i kao raj i kao parfimerija u stanu :D Iako je svrha bila pokazati organizaciju, ja sam se više zagledala u ono što stoji po ladicama, kud ćeš mahaluši dokazati :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Prelepo,zaista,uzivala sam gledajuci i verovatno cu ga jos gledati.Ja cu ti reci,samo ti kupuj i uzivaj,ja te razumem jer i meni to govore!

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlično je sve,baš dobra ideja s ovim sa strane za lakove :D

    OdgovoriIzbriši
  9. I opet se nadje neko ko ne procita :D al haaajd -.-
    Ja vec sve iznjuskala uzivo, i opet cu :P
    Nasla si puder ipak vidim :D Isprobavaj pa da vidim kakav ti je :)
    I ugledala sam lou-manizer bez obzira sto samo dijelic viri hihih :)
    Samo jos da nadjem te ladicare, makar dva i ja sve svoje sto se sminke tice mogu poredati :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ovo je raj za sminkoljupce, sjajna kolekcija svega i svacega, ne znam sta bih prije izdvojila. Zapela mi je doduse za oci ova Z paleta, prekrasna je, nadam se da planiras post uskoro da tu divotu vidimo detaljnije. :-)

    OdgovoriIzbriši
  11. WOW ovo je parfumerija u stanu. :D Svaka čast. Ne mogu virovat da još imaš mirise koji su zapakirani u celofan. :D To se u mene ne može desit. :D

    OdgovoriIzbriši
  12. WoW. Predivno, divna sminka i divno organizovano. Ne znam sta da posebno izdvojim jer mi je sve pre pre dobro :-D
    Jedino-Koja su ti ono dva nyx rumenila, svidjaju mi se nijanse, pa cu nakon black fridaya morati naruciti kod tebe :-D Kad vidim koliko mi je love ostalo :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lijevo Dusty Rose, desno Mauve ;-) sretno u kupovini za BF :-)

      Izbriši
  13. Apsolutno savršenstvo :)
    Prekrasan mi je kofer za nakit i primjetila sam Pores No More od Dr. Brandta. Možemo li uskoro očekivati recenziju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Može, to je proizvod koji godinama koristim…. Marija ne smijem obećati kad ali biće… ako te baš zanima javi mi se na email ili u inbox na FB pa ću ti jednu kratku recenziju napisati i odgovoriti na pitanja :-)

      Izbriši
  14. Gledajuci tako inostrane tutroriale, njihovo predstavljanje makeup kolekcija i mesto na kojima ih drze, zapitala sam se da li bi neki nas Balkanac dozvolio da mu zena drzi pola sobe, kao sto kod njih tamo ima? :) Primer za to, mi je idol Dulce Candy, ne znam da li si nju gledala? :) U poredjenju sa njom ti si mala maca, tako da bilo sta da neko prokomentarise kako imas previse je besmisleno. Lepo si napisala u uvodnom delu, i mislim da za dalje nema potrebe da se bilo kome pravdas. Svoj zaradjeni novac trosis na stvari koje ti zelis, i jedino sta se razlikuje izmedju tebe i tamo nekog ko ce to prokomentarisati je sto ti prikazes u ono sto ulazes, i sto u krajnjem slucaju volis i sta zelis sa nama da podelis. Meni se jako dopada stalak za cetkice, kako si slozila karmine, lakove... dosta je pregledno, i prakticno. Ja sam na pocetku uredjivanja, tako da cim zavrsim ono sto sam zamislila, uslikacu kako sam uredila licni kutak za odmor i uzivanje pre svega! :) ♥

    OdgovoriIzbriši
  15. prekrasno organizirano,svaka čast! pravi mali raj :)

    OdgovoriIzbriši
  16. WOOW pa ovo je savršeno! Mislim da je ovo san svake devojke :) Sve je lepo organizovano i imaš diiiivnuuu kolekciju!

    OdgovoriIzbriši
  17. Ajme, ajme... predivno je Jasmina!! Kao što sam ti već napisala i u prvom organizacijskom postu - zavidim!!
    Što se tko ima buniti na što si potrošila svoje novce? Pa ako hoćeš i stotinu istih pudera odjednom kupiti, koga to briga? Ne razumijem takve ljude! Kamo sreće da ja imam i mjesta i ovakvu organizaciju :D Predivno je! Mislim da bi me morala pomesti s poda da ti dođem u posjetu :D

    OdgovoriIzbriši
  18. Predivno! :D svaka čast na organizaciji, sve mi se sviđa :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Ovo je raj :) divno...mislim da ću danima da gledam ovaj tvoj post :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Ja sam se zaljubila,predivnoo je:-) a osobe koje govore da ce ti se pokvarut i bla bla , to je u vecini tj u 99% slucajeva ljubomora.Ja sam ljubomorna , ali ne govorim da ce ti se pokvarit :-)

    OdgovoriIzbriši
  21. Mahaluša u meni je jedva dočekala ovaj post! Ti zli komentari su uvijek tu (čak i za manje kolekcije), pa se samo trebaju ignorisati. Šta boli briga ljude na šta trošiš pare koje si sam zaradio :)
    Organizacija je stvarno..wow! Ovakvu policu za lakove tražim odavno, ali nemam gdje da je stavim. Ovako u ladici su skroz nepregledni :(

    OdgovoriIzbriši
  22. Gde kupujes ove providne fiocice? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kupila sam ih u Jysk-u nekad prošle godine, ali na žalost kod nas u Jusk-u ih više ne drže, mada se ovakve mogu naći na ebay-u po malo višoj cijeni :/

      Izbriši
  23. Zavidim, zavidim <3 sve je tako lijepo i uredno posloženo, svaka čast!

    OdgovoriIzbriši
  24. huhu bas mi se svidja ovo ovako, iskoristen svaki kutak :D lijepo je kad je sve ovako na vidnom mjestu i na dohvat ruke :D ja opet nekako slozim to da nista nema po stolicu za sminkanje, iako nikad nisam otkrila zasto, gledam da mi je sve ili u laticama ili u ormaricu :D moguce da ako nije slozeno po ps-u izbi mi oci, a ovako ne vidim :D a za te gluposti i komentare, toga je uvijek bilo i biti ce, nazalost..a svako ima potpuno pravo da trosi svoje zarđene novce, onako kako on zeli, i bez potrebe da se ikome pravda :D a koga ne zanima sminka ili ima potrebu da osudjuje nekog ko sebi moze priustiti vise nije mu mjesto ovdje :D

    OdgovoriIzbriši
  25. Milina :) Jako ti je lijepa tvoja špajzica, a ovo s diplomom me oduševilo :)) i moja je negdi u špajzi, samo je nama špajza stvarno špajza. Mogu mislim koja je uživancija šminkati se kod tebe! Mislim da ću ja jednog dana svoj makeup kutak napravit u lođi, za sad sam jako sretna u kuhinji jer je ujutro samo moja...jedino brijem da bi meni apsolutno sve stajalo u zatvorenom, zbog prašine :) idem gledat fotke opet...

    OdgovoriIzbriši
  26. Vjerovatno je već bilo pitanje, a i vjerovatno je dat odgovor, al' nemam živaca da tražim..Gdje kupuješ MAC-ove proizvode ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pitanje je bilo više puta, isto toliko puta sam i odgovorila, ali evo opet :-) MAC nabavljam od prijateljice iz UK koja tamo živi i od tamo mi šalje…. LP

      Izbriši
  27. Bas me posteno nasmiijao ovaj dio teksta "hoce li se pokvariti" Ne mogu uopce pojmiti takve sklopove, zar postoje ljudi koji se stvarno zamaraju time?

    Odusevilo me dio sa lakovima i sredisnja ladica u stolu. Iako je sve jako lijepo. Bas mi je bio uzitak proviriti u tvoj kutak :)

    OdgovoriIzbriši
  28. Sest puta sam prelistala slicice, i ostala sam bez daha. Svaki detalj je divan... A sitne duse ce uvek komentarisati... Neka sede u svoja cetiri zida za tastaturom tako "pametni", a ti uzivaj u svom malom raju :))))

    OdgovoriIzbriši
  29. Haha...uvod je originalan. Inace rijetko kad komentarisem po make up blogovima,jednom sam samo ,cisto da je pohvalim,prokomentarisala na blogu djevojke MAKE UP NERED. toliko je harizmaticna! I sad kod tebe. Redovno pretim make up blogove,vise domace nego strane. Ahhhh ... zato i komentarisem sad,samo da ovo objasnim. Toliko puta sam pomislila,pa sta rade sa tolikom sminkom ,kako stignu to sve potrositi...iskreno. Ali ni jednom to nije bilo zlonamjerno,cak sta vise mastam da i ja tako nekad imam nesto,da mogu sebi priustiti sta god pozelim ,da kupim a da me ne grize savjest :) Mislim da ce to biti Nikad,heheh,ali nema veze ;) . U svakom slucaju,sve pohvale i za blog i za kolekciju, a naravno puno srece povodom novog posla,sa prodajom sminke.... uff mogu misliti kako tek tu uzivas !!! veliki pozdrav iz Banjaluke,
    Ivana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Ivana što si i na mom blogu ostavila komentar…. Osjetim ja dobronamjerno razmišljanje od zlonamjernog…. u pravu si što se pitaš šta se dešava sa tom šminkom, ali eto ja zaista uživam da je imam :-) Nemoj misliti da nekad i sama ne osjećam grižnju savjesti, ali eto opravdavam ovu količinu i pisanjem bloga :-) jer činjenica je da je kolekcija znatno porasla otkako sam u ovim vodama :-) Lijep pozdrav

      Izbriši
  30. WOW odlično !
    Moram negdje naći ove akrilne ladičare

    OdgovoriIzbriši
  31. Zavidna kolekcija! Verujem kakav je ovo raj za tebe, i ne cudi me sto uzivas u ovom kutku! :)

    OdgovoriIzbriši
  32. Moje oci su ostale na tvojoj kolekciji i nece da se odlepe :) Zanima me kako ti se pokazao PF plavi kabuki?

    OdgovoriIzbriši
  33. Kolekcija savrsena a tek organizacijaaaaa uhhh... Divno,predivno.... Bas se vidi da uzivas u kozmetici :)
    A takvih ljubomornih komentara ce uvijek biti a tebe treba boljeti briga za to :) Svoje pare posteno zaradis i potrosis na ono sto volis...Zasto ne :) A ljubomorni nek crknu :)
    Btw. nakon ovog posta ce ti tek zene slati poruke da ima nesto poklonis :P

    OdgovoriIzbriši
  34. UHhhhhhhhhh...divotaaaaa...da se malo "uvaliti"u ovu tvoju sobicu.... Bravo..uzivala sam gledajuci...i odoh opet.... :) ♡

    OdgovoriIzbriši
  35. ajmeeeeeee *.*
    ostadoh bez teksta... obožavam ovakve postove <3

    OdgovoriIzbriši
  36. Jaooooo <3 Najimpresivnije su mi mono sjene, ruževi i MSF-ovi...raj za oči <3 Mogla si recenzirati neku od plaeta sjena, ne sjecam se da sam citala kod tebe, i Diorshow Mono ako imas vise od onog 081 koji si recenzirala:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daco moja kad bi dan trajao 30 sati možda bih sve stigla a ovako sam uvijek u nekom zaostatku :-) pisala sam jedino o MAC paleti neutralnih sjenila

      Izbriši
  37. Nemaš ti previše ovih divnih stvarčica nego sasvim dovoljno, a uostalom sve ovo ženi treba (i više, i više) :D A uvod... nisi trebala uopšte bilo šta da komentarišeš. Tvoj blog, tvoje pare, tvoja šminka i šta radis s tim tvoja stvar. Drugima što kažu "Ni u džep ni iz džepa" :)

    OdgovoriIzbriši
  38. Asocijacija na prvu fotku:''Usvoji me!'' A na posljednju:''Opljackat cu te!'' :))
    Vjerni sam pratilac i svaki dan skoknem na blog bar dvaput jer me odusevljava kolekcija kozmetike koje se ni velika Lisa ne bi postidjela.Donedavno sam,zbog ranijih problema s tenom,kupovala highend tekuce pudere,ali evo presla sam i na kameni,i na rumenila i bronzere,a omakne mi se pokoji i ruz.A sve si ti kriva!:)Zadnji ulov mi je Dior Nude bronzer dvobojni i nisam pozalila ni centa kupivsi ga.Iako mi je budzet ogranicen,uopce ne osjecam potrebu pravdati se nekome zbog tihe zenske patnje,pogotovo uzevsi u obzir da propagiram zdrav nacin zivota:za mene je pravi luksuz jesti kvalitetno kod kuce a ne smece po birtijama i restoranima koja muda pod bubrege prodaju,ne konzumiram sokove,cigarete,alkohol.Vanka pijem Janu ili Cedevitu i tako...Mislim da svi ti ruzni komentari odrazavaju sliku naseg loseg odgoja i bespotrebne zavisti.Da ne duljim vise,postaj cesto i dalje.S nestrpljenjem cekam svaki tvoj post a i da online shopping proradi :)Pozdrav iz Cazina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao nasmijamo me početak komentara :-D
      Hvala na lijepim riječima ;-)

      Izbriši
  39. Šta reći.....savršenstvo bez mane... ;)

    OdgovoriIzbriši
  40. Svaka cast za organizaciju, vidi se da si uredna osoba i da ti je sve tip top poslagano!
    Ajde usvoji me molim te :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoću, hajd dođi, ti meni modne savjete za uzvrat ;-)

      Izbriši
  41. Meni je ovo orginalno, toliko svega a sve na svom mjestu, uredno, posloženo. Svaka čast...

    OdgovoriIzbriši
  42. Malo je reći da je savršeno :)))

    OdgovoriIzbriši
  43. Wao ovo je predobro, ja samo kad bih znala da se lijepo nasminkam i ja bih imala ovaku kolekciju.
    Zasto ne snimia video " kako se nasminkati"?
    Ili jos bolje organizuj skolu(kurs) sminkanja, ja sam prvi kandidat ;)
    Pozz Lejla

    OdgovoriIzbriši
  44. Prelep ti je kutak, prava si srećnica :)
    Podržavam kada ljudi imaju strast, bila ona u vidu šminke kozmetike ili bilo čega trećeg...uživala sam u pogledu!
    Lidija

    OdgovoriIzbriši
  45. Pala sam na dupe od ljepote! :DD Prekrasno, zbilja prekrasno.. ne znam sto bih prvo komentirala. :D

    OdgovoriIzbriši
  46. ajme predivno ♥
    i nije previše, za jednu ljubiteljicu šminke je taman :)

    sve mi se sviđa i super mi izgledaju ovako posloženi lakovi, ali ja manijak bi to stalno stalno čistila i samo se još više mučila s čišćenjem, tako da pokušavam po pitanju toga biti praktična :)

    a koliko mi se sve sviđa će ti reći to da ću i sutra otvoriti ovaj post za dobro jutro da uživam u divotama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, ali kako se u ovoj prostoriji ne boravi baš često i mala je to se jako malo prašine kupi :-D a mene nekako i smiruje to briskanje i preslaganje :-)

      Izbriši
  47. wooooooooooooooooooooooooooooooooooooooow!!! Jasmina, ovo je Raj! <3

    OdgovoriIzbriši
  48. Ajme Jasmina, ja nisam ni očekivala ništa manje , ali naprosto si me oduševila!!! Dolazim prvom prilikom na kavu :))

    OdgovoriIzbriši
  49. Moram odmah naglasiti jedan veliki lajk za uvod ;) sa kojim se u potpunosti slažem i podržavam.

    Kolekcija je zaista impresivna, bogata i nadasve prelijepo organizirana ... prava privatna parfumerija :D. Vjerujem da uživaš u svojim kozmetičkim ritualima jer prostor izgleda baš jako osobno a to i je ono najbitnije. Kao ni ti nisam ni ja fan da to sve izgleda nekako sterilno, treba biti ugodno :D.

    Svakako kako se radi o predivnoj prostoriji sa još ljepšim proizvodima u njoj :D i sama organizacija je vrhunska i baš kako kažeš sve ti je na dohvat ruke.

    Hvala na tako lijepom prikazu jer sigurna sam da si kako meni tako i mnogima pomogla sa idejama za organizaciju ;).

    Sada kada sam ostavila komentar idem da gledam fotke kojih 100ak puta danas pa opet sutra itd..... ;)!!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da imamo slično razmišljanje :-) ali sve je ok, podržavam i one koje vole apoteku ;-)

      Izbriši
  50. O my God!!! Ovo izgleda kao da nema kraja, ali ja ti necu govoriti zasto imas toliko sminke jer vidi se da to volis, uzivas u tome i sve je naprosto predivno wooow... Pored ovolike sminke ja bi rekla da je organizacija odlicna jer sve to slozit nekim redom i da izgleda uredno vjerujem nije jednostavno.. Uzivancija od posta sad opet pogledati fotke ispocetka :)))

    OdgovoriIzbriši
  51. Prelepo! Ovo sad više izgleda kao makeup studio nego kao nečija soba :) Najviše zavidim na ogledalu sa tim divnim osvetljenjem, blago tebi!

    OdgovoriIzbriši
  52. jaaao Jasmina draga! Fakat je odlicna ideja da snimis video, ima na internetu videa tipa: my room tour, how I organize my things i tako to. Pa i neki makeup tutorijal, zasto ne, to bi bas bilo super. Ja da imam ovoliko sminke, trebalo bi mi tri sata da smislim sta cu da stavim od sve ove divnoce, pa tek onda da se sminkam.
    Merima

    OdgovoriIzbriši
  53. Ono sa diplomom je vrh! Mozda je ona I najzasluznija sto mozes da stvaras sebi ovaj svojevrsni raj....Hvala sto si podelila sa nama, bas je lepo...Jelena Čvoro Miloševic , Trebinje

    OdgovoriIzbriši
  54. Moram da prokomentarisem .Za pocetak teksta BRAVO.Svi ti koji se brinu za tvoje materijalno stanje i zasto toliko kupovanje sminke i ostalih preparata da ne nabrajam su jako veliki primitivci nisu jadni ni svjesni kako su primitivni ,ljubomorni i zavidni . Zato ma ja mislim da nisi mogla bolje da ih stavis na svoje mjest . Za tvoj kutak cista 10.Zaista divno i sve pri ruci . Osobe koje vole to mislim da ce te u svakom slucaju podrzati u tvojim jako mastovitim idejama .DA ustvari svaka zenska osoba ima svoj kutak sa svojim omiljenim stvarima dali sminkom parfemima ili nesto drugo .CISTA +=:):):):)

    OdgovoriIzbriši
  55. Preeeedivno!! Ja bih voljela otići na godišnji odmor u tvoju ostavu :DD Ova ideja za police na bočnoj strani ormara je genijalna, a sviđa mi se i to što si iskoristila držač za začine, nikad se tog ne bih sjetila! O kolekciji i organizaciji svega nemam šta da kažem, ponovo si me ostavila bez daha :*

    OdgovoriIzbriši
  56. Zaista je neukusno diskutovati o imovinskom stanju bilo koga, to je naprosto za prezirati. Ne bih dalje trosila rijeci o tme vec su samo pohvaliti ovaj krasni kutak i zavidnu kolekciju. Licno mislim da smo dosta razlicite, vise preferiram da su mi sve stvarcice sklonjene, ne drzim kozmetiku u sobi i preferiram minimalizam no to ne znaci da ne umijem ili da ne mogu uzivati u drugacijim aranzmanima ili ukusima od vlastitog. Nekako sam uvijek mislila da se nikada ne moze imati previse sminke no ipak pokusavam da mi ratio bude prevalentan. Suprug mi uvijek pomaze da ostanem uravnotezena na svim poljima pa i u tom jer sam inace nepopravljivi hedonista (sve ti je jasno) :D Divan post, uzivala sam u njemu.

    OdgovoriIzbriši
  57. Ajmeee <3 i onda opet ajmeeee <3 ovo je bio blagdan za moje oči <3 Stvarno si sve lijepo i pregledno organizirala, oduševljena sam :)

    OdgovoriIzbriši
  58. Raj za oci, odmor za dusu! Vec vidim da cu se cesto vracati na ovaj clanak <3

    OdgovoriIzbriši
  59. OMG!!! Hocu i ja kod tebe na "kaficu" :D :D :D
    Ovo je fenomenalno :) Sve ima svoje mesto, sve je lepo i pregledno. Volim kada je celokupna kolekcija sminke na vidnom mestu kako bih uvek mogla da joj se divim i uzivam u njoj <3 Verujem da i ti mislis tako ;) I ne opterecuj se, nemas previse, ustvari, kako nekom moze da ima previse sminke?!!! Uzivaj :* :* :*

    OdgovoriIzbriši
  60. Ja imam jedan mali savjet za cure koje će možda dobit ideju pretvorit svoje špajzice u male makeup arene...ako odličite napraviti ormar prema svojim željama odaberite svijetliju boju za mali prostor i izgledat će veće, a super s malim prostorom je i to da možeš kistove i sve držati vani jer nema puno prašine - nema goreg nego brisati prašinu s lakova :)
    A ja sam napravila reorganizaciju svoje makeup kolekcije i poklonila sve što ne koristim (par paleta, 15ak ruževa i bacila pola lakova, pogotovo onih koji su bili poluosušeni ili jim je trebalo 5 slojeva da budu lijepi(samo bacila sam 40ak komada) i sad mi sve što imam stane v dvije kutije za cipele) i osječam se 10kg lakša i imam lijep kutak za kozmetiku i 5 zadovoljnih prijateljica i jednu sestru koje su udomile moju kozmetiku :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da baš sam primijetila da nema puno prašine i pomislila sam da je to zbog toga što samo ja boravim u prostoriji kad se šminkam i jako je mala…. ja sam iskoristila boju koja mi je ostala od dnevne sobe, a slažem se da treba da bude što svjetlije da izgleda veće

      Izbriši
  61. Impresionirana sam kolekcijom ruževa, a i ostalo, sve same divote...Ako smijem pitati od kojeg je fakulteta diploma?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Smiješ naravno, Tehnološki fakultet, smjer prehrambeno inženjerstvo :-)

      Izbriši
  62. Prelepo, ali sledeće godine očekujem novi post i proširenje kutka za makeup :D

    OdgovoriIzbriši
  63. Preselila bi se u tu sobu, savrseno je!

    OdgovoriIzbriši
  64. Predivna ti je kolekcijaaa. I mnogo mise svidja kako je sve divno raporedjeno. Ali sto se mene tice ja sam vise kao Selma, volim da mi je sve sklonjeno negde u kutijama i nije ovako na otvorenom. Imam maniju ciscenja i koliko god da sam se odusevljavala divnom kolekcijom i kako je sve uredno i predivno slozeno u mozak me je kljucala cinjenica da je ovoaj tvoj kutak smrt za brisanje prasine! Mesec dana bi mi trebalo a kad zavrsim samo bi krenula od pocetka opet :) AL ja sam isto luda za ovim providnim sorterima i ima miste one fiokice, ali mislim da cu morati uskoro jos jedne da kupim. Naravno i Z paleta mi je odmah zapala za oko :) Eh stvaro prelep kutak skroz sam pod ustiskom!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj da nema prašine, razlog je što se ne boravi se u prostoriji i jaaaaako je mala iako se tako ne čini na fotkama… a ja kad sam najnervoznija liječim tamo živce tako što brišem, slažem…. :-) kako sam i rekla u postu meni to ne bi bilo uživanje kad bih morala stalno ustajati da nešto dohvatim jer ne znam u kojem smjeru će šminkanje krenuti :-) ali sasvim razumijem da ti voliš da je sklonjeno ;-)

      Izbriši
  65. cisto savrsenstvo! ovako zelim da izgleda moja kolekcija jednog dana :)

    OdgovoriIzbriši
  66. A šta reći na ovo....OMG bez teksta sam
    od ovog noge klecaju i dah zastaje :-*

    OdgovoriIzbriši
  67. Mogu se ja preseliti u tu tvoju sobicu? :) Stvarno ti je sve divno, oduševljena sam! :D

    OdgovoriIzbriši
  68. Ja sam starija teta,a sminku volim od svoje 15-te godine,sto ti je punih 35 g. Nikad nisam mislila da zena moze imati previse kozmetike. I svoje tri cure sam naucila da u njoj uivaju. Kao mladje su one pozajmljivale od mene,sad ja od njih,a najvece uzivanje nam je da zajedno obilazimo parfimerije. Kutak ti je divan. Osecala sm se kao dete u poslasticarnici dok sam gledala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uživala sam u vašem komentaru… drago mi je da ste uspjeli prenijeti ljubav na svoje kćerke. Kako i sama imam kćerku nadam se da ću jednog dana i ja s njom obilaziti parfimerije :-)

      Izbriši
    2. hoces sigurno ;-) Ja sam danas i cure i sebe obradovala W7 paletom i sa 3 Aurina rumenila, kojima nisam mogla da odolim citajuci pozitivne komentare o njima. Prijatno su me iznenadila iako do sad taj brend nismo koristile

      Izbriši
  69. Odlično! :D
    Samo da te pitam,što držiš u onim bijelim kutijicama sa brojevima?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala…. tu su uzorci nekih pudera koje mi je prijateljica dala na probu :-)

      Izbriši
  70. Ne mogu virovat koliko toga ima i čega sve...oduševljena sam:)

    OdgovoriIzbriši
  71. Ne mogu virovat koliko toga ima i čega sve...oduševljena sam:)

    OdgovoriIzbriši
  72. Presviđa mi se! :))

    gdje si nabavila "kutiju" za lakove za nokte, ja ih imam brdo i nemam ih gdje stavit..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam na koju kutiju misliš, ako ovo na vrhu to je od Golden Rose gdje budu izloženi njihovi lakovi…

      Izbriši
  73. Odusevljena sam organizacijom i kolicinom sminke, san svake cure :) Mene zanima gdje si kupila ovaj roze kofercic sa srcima? U potrazi sam za slicnim :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :-)

      kupila sam ga kod kineza…. to je koferčić za nakit i zaista je divan…..

      Izbriši
  74. Zar nebi bilo preglednije i lakse da si napravila videoo :/ al i ovako mi se svida ja bi vjerovatno sve po ladicama organizirala i poslozila prvio mac rumenila,pa nars pa ardeco itd. pa da bude fino pregledno. Kistove bi sve na jedan dio stola da nebudu razbacani svaki na svoju stranu. Ja upravo trazim stol koji ce mi posluzit kao makeup stol i cini mi se najprakticnije da ima jednostavne ladice odmah ispod stola i u njih se sve organizira i poslozi. ako ces radit update bilo bi mi super da je video poozz :)

    OdgovoriIzbriši
  75. wow savrsenooo :)))
    http://asja91.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  76. Mnogo lijepo.
    Zanima me ova paleta u leopard kutiji, pise Z palette, gdje si je kupila i koliko kosta?
    LP

    OdgovoriIzbriši
  77. Mislim da sam zinula dok sam gledala! Preeeeedivno!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)