NYX Shine Killer - MAKEUP ARENA

12/13/2013

NYX Shine Killer




Ono što me posebno oduševilo kod branda NYX je što imaju dosta baznih proizvoda za lice jer su svjesni da je dobra priprema lica jako bitna. 


Da nabrojim svih postojećih 6 prije nego krenem recenzirati upravo ovu:

  1. Studio Perfect Primer - clear,
  2. Studio Perfect Primer - lavender,
  3. Studio Perfect Primer - green,
  4. HD Studio Photogenic Primer,
  5. Shine Killer,
  6. Pore FIller.
Od nabrojanih probala sam zadnja dva, o Pore Filleru pisala ovdje. Planiram probati i ostale 
(HD je sljedeći), jer sam muku mučila sa šminkom koja bi nestajala s lica dok prije par godina nisam otkrila baze za lice i od tada se svaki dan družim s njima i u stalnoj sam potrazi za nekom još boljom :-)

Elegantno crno pakiranje u tubi krasi ovu prozirnu bazu "ubicu sjaja", kako bi bukvalni prijevod glasio. Količina je ista kao i za Pore Filler, 20 ml. Novac koju ćete izdvojiti za nju je oko 26 KM (13 eura), ovisi o mjestu gdje kupujete, ali ne razlikuje se znatno.

Kako je na na tubi navedeno, može se koristiti prije makeup-a, samostalno ili čak i preko makeup-a. Ja sam ju probala na sva tri načina, mada ovaj drugi način gdje se nosi samostalno sam nosila samo po stanu, u svrhe testiranja. 

Dakle nakon uobičajene (već više puta spominjene) rutine: umivanje, prskanje Beauty Elixir-a, matiranja omiljenom matirajućom, nanosim Shine Killer i dalje nastavljam sa uobičajenim šminkanjem. Na dodir je baza skliska i čak mi se čini i masnjikava, takvo je i lice nakon što se baza nanese, što mi nikako nije djelovalo obećavajuće kada je matiranje u pitanju. Kroz par minuta baza se upije ali lice i dalje ostaje malo sklisko što nanošenje tekućeg pudera čini dosta jednostavnijim, može se lijepo razmazati.

Šminka duplo duže traje sa dobrom bazom, ovo je definitivno jedna od onih koje to potvrđuju. Izgledom samog proizvoda i trajnošću koju daje mojoj šminci me dosta podsjeća na Smashbox bazu koja je barem duplo skuplja.

Kada sam ju nosila samostalno, lice bi duže ostalo matirano, pore bi bile manje vidljive, stoga proizvod nošen na ovaj način je preporučljiv za muškarce koji imaju problema sa masnim licem.

Iako sam spomenula da pore jesu manje vidljive nakon što bazu nanesem, ističem da to ne radi tako dobro kao Pore Filler

Način na koji sam najzadovoljnija kako ovaj proizvod "radi" je jedan koji sam pročitala negdje na netu, a koji djelomično i sam proizvođač predlaže. Proizvođač kaže da se može nanijeti nakon nanesene šminke što mi nije baš djelovalo uvjerljivo. Kako da nanesem ovo masnjikavo čudo ako sam već fiksirala šminku puderom u prahu? Međutim ova cura koju sam čitala negdje na netu je rekla da proizvod odlično radi kada bi ga nanijela nakon tekućeg pudera a onda sve to fiksirala puderom u prahu. To je za mene bio bingo i najbolji način da duže vrijeme ostanem matirana.

Proizvod je preporučljivo potrošiti unutar 6 mjeseci, kao i većinu proizvoda ove vrste.

Na mom licu nije izazvala nered, ali ako znate koji vam sastojak smeta i uzrokuje nerede po licu preporučujem vam da pogledate listu sastojaka OVDJE prije eventualne kupovine.






Neću vam preporučiti ovu bazu, iako je meni istinski "sjela", iz samo jednog razloga, a to je da biste znali hoće li na vašoj koži raditi morate ju probati. Ne mali broj puta sam ostala razočarana hvaljenim proizvodima i pozitivno se iznenadila nekim ne baš hvaljenim. Tako sam i za ovaj proizvod prije nego sam ga se odlučila sebi kupiti čitala i pozitivne i negativne recenizije, zaista je išlo iz jedne krajnosti u drugu. 

Kako na skoro svim NYX prodajnim mjestima postoje testeri i najbolje bi bilo da proizvod isprobate i vidite da li ste u grupi žena kojima ovaj proizvod odgovara. Ja jesam :-)


21 komentar:

  1. Ja kada sam ugledala NYX policu prvo ugledala ovo i rzmišljala u smjeru, moram ovo imati. A onda sa, ipak sačekala da vidim neka mišljenja, ne zato što ne mogu prežaliti te pare, nego jednostavno, skontala sam da se lijepim za sve što piše MAT i hiljadu puta se razočarala. E sad, iz tvoje priče i ja bih radije pokušala sa Pore Filler.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovisi šta kome treba… meni treba i jedan i drugi :-) i nekad ih i kombiniram…. ma šta znam, oba mi se sviđaju :-) Pore Filler mrvicu više :-)

      Izbriši
  2. I ja bih radije probala Pore Filler jer problema sa pretjeranim sjajem kože nemam. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. mislim da ću onda prije probati Pore Filler :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako misliš da je više on za tebe onda njega definitivno probaj, za mene su oba, masna sa proširenim porama :/

      Izbriši
  4. i ja cu Pore Filler da probam =))
    Lana

    OdgovoriIzbriši
  5. JOj zvuci bas zanimljivo! Ja sam bas gledala te njihove baze i pitala se koju da uzmem. Ona HD baza mi je isto zanimljiva. Ova zvuci bas super definitivno ostaje u uzem izboru kada budem neku kupovala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HD je sljedeća, kako sam i pisala u postu…. :-)

      Izbriši
  6. Ja imam jednu Sally Hansen bazu i gotovo nikad je ne koristim bas zato sto mi je masnjikava i stalno imam utisak da je losa zbog toga. Moracu se naterati da je probam. Ovu ne bih probala ali bih NYX Pore Filler uzela i bez testiranja :D E sad... Bi li ga koristila? Nadam se da bih, s obzirom da me nekad nazivi i obecanja proizvoda motivisu vise nego sam kvalitet :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnoge su masnjikave, samo ti probaj :-) ali ako ti ne treba onda je bezveze bacanje para…. ja ne mogu bez baze….

      Izbriši
  7. Uh, pa stvarno ne bi imalo nikakvog smisla mazati ovako nešto nakon šminkanja :O Više me se dojmio Pore Filler, ali svakako hvala na recenziji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne nikako nakon pudera u prahu! mislima kako bi se to sve lijepo izmiješalo i napravilo pravi nered na licu…. hvala tebi na komentaru ;-)

      Izbriši
  8. U Osijek nije stigla ova baza i Pore Filler a ostale imamo, i toliko me to naživciralo jer sam baš htjela te dvije, ova mislim da bi mi u ljetno vrijeme odgovarala.

    Morat ću ih naručit online jer nemogu spavat zbog njih hahah (da to te mjere je došlo) :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne mogu da vjerujem da to nemaju u ponudi…. hm… valjda će ispraviti grešku…. nije valjda da je dotle došlo da ne možeš spavati heheh

      Izbriši
  9. Ja sam malo staromodna sto se tice ovih primera,zapravo nikad nisam ni jedan probala :/ :o

    >> milna89.blogspot.com <<

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurno ti onda ni ne trebaju :-) jer da imaš problema sa zadržavanjem šminke na licu onda bi ih probala :-)

      Izbriši
  10. Ahhh, moju priču o primerima znaš, no svakako bih radije izabrala Pore filler, iako mogu shvatiti da masnoj koži trebaju ovakve stvari :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaista mi je neophodno da nosim primer… spas za moju kožu… zaista….

      Izbriši
  11. Ovo onda nije loš proizvod za one dane kada smo bez pudara i bez zapravo nekog "konkretnijeg" make up-a ;). Dobro je znati.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)