DM #2 Alverde matirajuća krema i pjena za normalnu i mještovitu kožu i Balea balzam od naranče - MAKEUP ARENA

1/29/2014

DM #2 Alverde matirajuća krema i pjena za normalnu i mještovitu kožu i Balea balzam od naranče





Kada sam nedavno dobila na recenziju proizvode od DM-a moram priznati da sam bila zainteresirana jer se radilo o nekoliko proizvoda među kojima jedan koji obećavaju ono čemu ja težim cijeli svoj život, a to je matiranje, drugi koji je omiljena vrsta umivalice - pjena i treći koji mi je prijeko potreban u zimskim danima.

Ne koristim ih dovoljno dugo da bih vam mogla napisati neku detaljniju recenziju ali vam ipak želim predstaviti svoje prve dojmove o ovim proizvodima.

Prvo da po, ne znam koji put, istaknem svoj tip kože, izuzetno je masna, a sada možemo dalje :-)

Alverde krema za matiranje i pjena za umivanje sa limetom i jabukom su iz nove Beauty & Fruity linije za njegu normalne i mješovite kože




Pakiranje kreme je tubica, klasika koja je jednostavna a praktična. Stoji na poklopcu te se sav sadržaj može iskoristiti do samog kraja. Krema ima 50 ml. Može se kupiti u svim dm drogerie markt po cijeni od 5.95 KM što ju čini izuzetno povoljnom.

Rjeđe je konzistencije, jako se lijepo razmazuje i odmah kroz 20ak sekundi se osuši na mat. Bukvalno. 
Na pakiranju vidimo da miriše na limetu i jabuku a mene miris jako podsjeća na dječiji sirup. Iako sam sirup ne asocira na nešto lijepo ja moram priznati da se meni miris dječijih sirupa jako sviđa.

S obzirom da ova krema nije namijenjena za moj tip kože te je uspjela malo matirati i moju masnu kožu (ne onoliko koliko bih ja htjela) vrlo je vjerovatno da će sasvim dobro raditi na normalnoj i mješovitoj koži za koju i jeste namjenjena.

Sastojci: Aqua, Alcohol*, Caprylic/Capric Triglyceride, Glycerin, Helianthus Annuus Hybrid Oil *, Cetearyl Alcohol, Distarch Phosphate, Butyrospermum Parkii Butter*, Malus Domestica Fruit Water*, Myristyl Myristate, Microcrystalline Cellulose, Citrus Aurantifolia Fruit Extract*, Glyceryl Stearate, Glyceryl Stearate Citrate, Xanthan Gum, Calcium Alginate, Sodium Cetearyl Sulfate, Parfum**, Limonene**, Citral**, Linalool** (izvor)

*certified organic agriculture
**natural essential oils

*****




Pjena za umivanje mi je najdraži proizvod od ova tri, prvo zato što volim tu vrstu proizvoda za umivanje, drugo zato što je ova zadovoljila moje zahtjeve a to je da nakon umivanja koža bude dobro očišćenja a ipak neisušena. Pjena sadrži 150 ml i cijena joj je 6.95 KM.

Za potpuno umivanje potreban je samo jedan potisak na pumpu, na fotografiji iznad vidite 2 potiska koja su previše.

Miriše potpuno isto kao i krema za matiranje i namjenjena je također normalnoj i mješovitoj koži međutim jako dobrom se pokazala i na mojoj masnoj koži.

Pjena obećava tri radnje u jednom koraku:

  1. Formulacija s organskim ekstraktom limete i organske jabuke čisti normalnu i mješovitu kožu temeljito ali nježno i oslobođa ju od čestica prljavštine i viška ulja iz kože. 
  2. Make-up Remover: uklanja vodootporni make-up očiju i make-up sa ostatka lica na blag i temeljit način. 
  3. Pročišćavanje i toniranje: koža je pročišćena i osvježena bez isušivanja te je stoga spremna za daljnju njegu.

Iako se navodi kao odlična i za skidanje makeup-a sa očiju ja je na tom polju nisam željela ispitivati jer volim koristiti dvofazne skidače šminke u tu svrhu te ih isprati običnom vodom a ostatak lica oprati jednim ovakvim proizvodom.

Sastojci: Aqua, Alcohol*, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Glycerin, Malus Domestica Fruit Water*, Glyceryl Oleate, Citrus Aurantifolia Fruit Extract*, Citric Acid, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Parfum**, Limonene**, Citral**, Linalool** (izvor)


 *****




Balea balzam za usne od naranče, dolazi u količini od 10g, cijena mu je 2.75 KM. Ambalaža je metalna i jako simpatična, kompaktna je te lako stane i u najmanji džep. Limitirano je izdanje.

Voćkasti balzam je nešto što mnoge cure vole. Miris nije intenzivan citrusni kako neki citrusni proizvodi znaju mirisati. Jako je blag te ako niste ljubiteljica mirisnih proizvoda mogao bi vam se svidjeti. Spada u masnije balzame koji se uglavnom zadržavaju na usnama, nisu od onih koji se upijaju te ga ne bih mogla nositi prije ruža jer bi mogao skliznuti s usana. Po meni je ovo mazalica idealna za njegu usana tokom noći ili ako ne nosite ruž pa vam treba dodatna zaštita u ove hladne zimske dane koju on može pružiti.

Edit: nemam suhe usne sklone pucanju koje zahtjevaju pojačanu njegu!


Sve u svemu jedan jako lijep odabir proizvoda koje je dm drogerie markt BiH napravio za mene.

Jeste li nešto od ovog probali i kako vam se čini? Ili možda tek imate namjeru da probate?


PR proizvodi




23 komentara:

  1. Jako mi je drago da se na našem području sve više daju PR proizvodi, a bilo bi super i kad bi se po drogerijama počelo pojavljivati više testera...
    Od ovih proizvoda me najviše privukla krema, svojom veselom ambalažom i onim što obećava da radi, ali alkohol visoko u sastovu me odbija, tako da ju neću probati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni alkohol nije neprijatelj, čak naprotiv poželjan je za moju kožu ali razumijem da mnoge cure odbija visoko mjesto na listi sastojaka… :-)

      Izbriši
  2. stvarčice mi se čine super, pogotovo ovaj dio s limetom. izgledom su šarene i zanimljive... :) zanima me jesi li primijetila neugodno zatezanje kože bilo kod pjene bilo kod kreme?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ivana kako je moja koža jako masna zbilja mi je nemoguće osjetiti zatezanje nikad ni sa jednim proizvodom… Ali kako sam napisala u postu primijetila sam da odmah posuši na mat, što pripisujem alkoholu u sastavu…

      zbilja ambalaža izgleda veselo i privlačno :-)

      Izbriši
  3. Najviše me privlači ova,, grožđana mast''jer mi se čini da je baš kao nekadašnje groźđane.,, a okus,miris narandže oboźavam.:-)
    Marijana Šimić

    OdgovoriIzbriši
  4. Joj moram da proam tu kremu i umivalicu mislim da bi mi bas odgovarale. Posebno sto mi u poslednje vreme koza nije nesto mnogo masna. A mazalicu imam i ok je ali nista spektakularno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tebi bi mogle odgovarati jer nisi masna kao ja :-) mazalica je kao što ti reče ok, za namazati pred spavanje, ili nekad preko dana kad se neću šminkati….

      Izbriši
  5. Moram probati penu za umivanje,ona mi je naajprimamljivija.

    OdgovoriIzbriši
  6. Imam 'Juicy Orange' i ok mi je. Ne pruža spektakularnu njegu, ali ako usne nisu suhe, ok je.

    OdgovoriIzbriši
  7. Ja imam ovu mast za usne,super mi je,narocito ukoliko su usne bas ispucale. Slazem se da nije dobro nanositi ga pre ruza jer je tako mastan

    OdgovoriIzbriši
  8. Ovo nista nije za mene ali sam procitala cijelu recenziju jer ih pises odlicno. Zaista sve jednu tvoju recenziju procitam jer imas bas dobar stil pisanja, sazet, jasan sa pokojom finom digresijom. Uglavnom, inspiracija:)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja baš volim Alverde i baš me zanima ova umivalica jer sam lijena i volim skidat lakšu šminku s očiju istovremeno s umivanjem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pjene su generalno meni odlične, i mogla bi raditi dobro i na tom polju ali se ja ne usudim, pomno pazim na taj dio oko očiju :-)

      Izbriši
  10. Pjena mi je najdraža na listi. Ja imam Afroditinu i famozna je. Oni koji imaju masnu kožu znaju kako je kad se "naleti" na dobru preparativu ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imala sam i ja Afroditinu jednom i dobra mi je bila. Za masnokožce je preparativa zlata vrijedna… ma u biti za svakoga je :-)

      Izbriši
  11. kremu za matiranje bi prekočila jer nemam tolikih problema sa t zonom ali bi mogla probati pjenu

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja imam normalnu kozu, sa skroz malo masnom t zonom, i ova krema mi je fenomenalna...predivno mrise.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)