Bourjois 123 Perfect CC cream - MAKEUP ARENA

2/14/2014

Bourjois 123 Perfect CC cream




Bourjois je jedan od drogerijskih brandova koje zaista volim, pisala sam koji su to proizvodi i brandovi koje volim u OVOM postu, njihov 123 Perfect je moj, za sada, omiljeni drogerijski puder. Osim te činjenice postoji još nešto je doprinijelo tome da sam čekala da ovu kremu izlože i da ju odmah kupim, a to je da sam imala priliku probati tester Chanel CC kreme koji me je oduševio, a kako je Chanel vlasnik Bourjois-a, pomislila sam da bi proizvodi bili slični te se odmah odvažila na kupovinu.

EDIT: draga čitateljka me ispravila i ukazala da je u stvari Chanel u vlasništvu Bourjois-a, što nisam znala, provjerila sam i zaista je tako, OVDJE možete naći sve informacije ko je u čijem vlasništvu :-)

Kupila sam nijansu 32 Beige Clair, inače se prodaje u 4 nijanse, jedna svjetlija od moje i dvije tamnije. Količina od 30 ml koju su smjestili u klasičnu tubicu sa uskim grlom odakle izlazi ono o čemu ću vam pisati u ovom postu sam platila 22.60 KM. 




Priča je slična kao i kod Bourjois 123 Perfect tekućeg pudera, a to je da cc krema sadrži 3 korigirajuća pigmenta (ovaj put umjesto žutog i ljubičastog su boja kajsije i bijeli dok je zeleni i ovdje prisutan), od kojih svaki radi sljedeće:

KAJSIJA - daje odmoran izgled

ZELENI - neutralizira crvenilo i ujednačava ten

BIJELI - neutralizira tamne mrlje na koži


Na ambalaži je naznačeno da pruža 24-satnu hidrataciju.


Sada ću vam pisati o tome kako se ponašala na mojoj koži i kako sam ju doživjela:

  • prekrivanje joj je lagano do srednje, može se nadograđivati;
  • kada sam ju fiksirala sa Avon Luxe kompaktnim koji daje i određeno prekrivanje sve nepravilnosti po licu su ipak bile pokrivene; 
  • završnica pudera je prirodna, čak vuče i na dewy na mojoj koži;
  • mislim da nije namjenjena za masnu kožu te joj neću uzeti za zlo što sam već sat vremena nakon nanošenja primijetila prva prosijavanja;
  • imam jak osjećaj da bi krema odlično odgovarala curama sa normalnom do suhom kožom;
  • vjerujem da daje hidrataciju koja mojoj koži nije potrebna pa je to još jedan od razloga što sam brzo prosijala;
  • kada sam ju nosila uz najbolja matirajuća sredstva koja sam do sada otkrila, Murad matirajuća krema i Collistar baza (recite mi ako sam dosadna koliko hvalim ovo dvoje, ali sreća je velika jer mi se mnoge cure (masnokožke poput mene) javljaju da mi se zahvale što sam im otkrila ove proizvode pa ako još kojoj curi pomognem da makar malo regulira lučenje sebuma ja ću i dalje biti dosadna i stalno ponavljati :-)) dakle uz ovo dvoje trajnost CC kreme se utrostručila te sam 3 sata izdržala prije nego sam prosijala;
  • gore navedeno nije dovoljno sa jednu ženu koja čezne za mat izgledom, ali je zato zaista prirodan izgled na licu te činjenica da sam dobila ujednačen ten koji ne izgleda kao da nosim masku doprinjeo tome da joj oprostim što me ne matira;
  • sigurna sam da ću ju i pored toga nositi često u narednom periodu, zato što postoje dani (mada vam se možda ne čini tako) kada nosim malo šminke te želim da i to malo izgleda što prirodnije;
  • sadrži SPF15 što ju čini pogodnom za nošenje u nadolazećem, nadam se sunčanom, periodu.
Moram reći da će i dalje tekući puder 123 Perfect ostati moja velika ljubav, a CC krema će tu biti za dane u kojima ne nosim puno šminke na licu. Da vratim na usporedbu sa Chanel CC kremom, niti blizu, nema veze što su srodni brandovi, Chanel krema daleko jače prekriva, dosta je gušća od ove te definitivno nisu ni sličan proizvod.

Swatchevi su rađeni na unutrašnjosti podlaktice koja je jako bijela pa vam se može činiti da nijansa nije odgovarajuća za moju kožu, ali bacite pogled na lice na fotografiji ispod i vidjećete da je nijansa skroz pogođena.





Iako je novitet na našem području vjerujem da su ju već neke od vas probale. Ako jeste slušam vas, kako vam odgovara? Ako niste, imate li namjeru?


Broj komentara: 45:

  1. Mene jako zanima, ali odolijevam kupovini, jer mi ne treba još jedna bb/cc/tonirana/puder, a također zato što kažu da nije za mješovitu/masnu kožu. Na tebi jako jako lijepo izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni meni ne treba i čekam kad ću sama sebi moći reći e dosta je više :-D

      Izbriši
  2. Ja sam u velikom razmišljanju da li da kupim Missha BB kremu ( za koju sam čula sve pohvale ) ili da kupim ovu Bourjois CC :/

    Imam poprilično suho lice, neproblematično, sa puno benova po njemu :D vrlo rijetko se T zona zamasti, pa po tvom opisu ova CC bi mi odgovara skroz, jediho kad sam u prolazu gledala testere, odbilo me je to što mi se učinila previše tečna, pa sam kontala da bi mi bio problem sa onim preljevanjem po rukama kod nanošenja.

    Plus joj je što je mogu kupiti odmah, ali me i Missha jaaako privlači. Ovo se zovu slatke muke :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Missha prekriva oooodlično…. nisu ni slične vjeruj… jeste jako rijetka ova krema, to je istina dok je Missha baš baš gusta…

      Izbriši
    2. Jel' to znači da glasamo za Mishhu? :D

      Izbriši
    3. Sad sam isla da ih usporedim i zeznula sam se, nemam Missha nego Skin79…. :/ alli sve te azijske bb kreme su potpuno drugačije od europskih… rado bih ti zalijepila jednu krasnu recenziju gdje se Missha preporučje suhoj i normalnoj koži ali ne mogu se s mog bloga kopirati tekstovi pa ti ništa moj link ne bi značio jer ga ne bi mogla prekopirati u svoj browser…..
      najbolje zaleti se do DM-a i probaj CC kremu, mogla bi ti se i ona svidjeti...

      Izbriši
  3. Imam taj puder i odličan je. Cc kremu možda probam za ljeto, kad ne podnosim puno šminke!
    A što se tiče izbora nijansi, kod tih bb ili cc krema je uvijek problem u slaboj ponudi. Meni se eto čini, pogotovo na desnoj slici, da ti je ova nijansa mrvu pretamna?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vrat mi je jako bijel pa ne volim da puder biram po njemu :/ tako svijetao puder istakne i moje hiperpigmentacije… Kristina velike su moje muke u izboru nijanse tako da je ovo najbolje što mogu izabrati :-)

      Izbriši
    2. Znam sve, nažalost, nije lako nama bljedolikima :)

      Izbriši
    3. baš nije :/ pogotovo bljedolikima sa hiperpigmentacijama, grozna kombinacija, ne znam da li bi ugodila onom bijelom dijelu lica ili onom tamnijem sa hiperpigmentacijama pa izaberem neku nijansu između i gotovo nikad mi u potpunosti ne odgovara…. tako da sam sa ovim poprilično zadovoljna :-)

      Izbriši
  4. Zvuči sjajno za moj tip kože...nažalost su mi svi Bourjois puderi uvijek malo prežuti, baš ću pogledati tu najsvjetliju kakva je...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eh za tvoju kožu bi baš mogla biti dobra… imaš krasan ten, malo ujednačavanja i to je to…. sretnice jedna :p

      Izbriši
  5. Jako lijepo ti stoji ta nijansa ruza,,,voljela bi jednom vidjeti neki tvoj look bez crne olovke i tusa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala… nekad uradim look bez to dvoje i skontam koliko mi se ne sviđa kad vidim svoje fotke :-) navika je čudna stvar…. :-)

      Izbriši
  6. Potpisujem od riječi do riječi samo što je na mojoj mješovitoj ipak malo postojanija do prosijavanja ;).

    Divan look i prelijep ruž!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisi masna kao ja, ne postoji masna koža kao moja :/

      hvala draga

      Izbriši
  7. ja se baš mislim oko kupovine i još nisam odlučila. super recenzija! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja nisam odoljela, jedva sam čekala da ju kupim… ali perfect 123 puder će ostati moj Bourjois favorit :-)

      Izbriši
  8. Razmisljala sam o njoj ali sam na kraju kupila Pupa bb+primer i mislim da nisam pogresila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I? baš me zanima taj Pupa proizvod… čini se jako interesantnim….

      Izbriši
    2. Odlican je,prezadovoljna sam.

      Izbriši
  9. divno izgledas draga , super ti stoji kompletan make-up..
    puder nisam probala , ali imam vec nekoliko otvorenih , pa ne kupujem novi do daljnjeg ,....*(sto bih trebala da primenim i na ostalu kozmetiku, jer su vec neke stvari pocele da mi se kvare ...=( )

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja sam na velikim rezovima kod kupovine, ali nekim proizvodima jednostavno ne mogu odoljeti, ovo je jedan od njih…. na sreću ništa se još nije pokvarilo :-D

      Izbriši
  10. Ja već sledeće nedelje kupujem. :) Mislim da će uz matiranje puderom u kamenu, mojoj mešovitoj koži biti sasvim ok. Samo nijansu da pogodim, jer Bourjois i ja vodimo rat oko previše žutila u njihovim puderima. Takođe, čitala sam na netu da je porede sa Chanel Vitalumier Aqua tečnim puderom. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam taj Chanel isprobala a vjerujem i da neću jer mi ovakav ti proizvoda ne odgovara na moju jako masnu kožu :/

      Izbriši
  11. Hmmm, ja bih kupila ali nisam sigurna da ću pronaći nijansu za sebe.Mislim da bi mi ova čak i bila prežuta/pretamna :/ Baš ću pogledati u DMu sljedeći put :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. definitivno probaj jer baš jesu svi njihovi puder žućkasti…. nadam se da ćeš uspjeti naći nijansu za sebe ;-)

      Izbriši
  12. Da li si probala novi Infalible Loreal puder? juce sam ga vidjela u cm-u. Novo je pakovanje, ali i formulacija, a cijena mu je 26 KM. Jako me zanima tvoje misljenje kad ga budes probala.... Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam a vjeruj da sam ga gledala na tv-u, ali zaista imam previše pudera pa nisam sigurna da ću ga kupiti, mada opet volim isprobavati novu šminku pa možda :-)

      Izbriši
  13. Izgleda skroz odlično, nadam se da ću uhvatiti kakav tester, obično ih ima u Dm-u.)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kod nas nikad nema testera za ponijeti… :/ probaj, probaj...

      Izbriši
  14. Ja ću je preskočiti... Masnokožac alert!

    OdgovoriIzbriši
  15. ja bih je i mogla probati, volim bb kreme, a cc kao poboljšanu
    varijantu bih mogla zavoleti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. volim i ja laganija prekrivanja, meni više smeta što brzo prosijam :/

      Izbriši
  16. A da li bi mogla uporediti 123 perfect puder i healthy mix? Imam masnu kozu, a nekako sam skroz naviknuta na HM, pa kad procitah tvoju pohvalu za 123 perfect puder, odmah se pokolebah. :) Volim da te pratim i veliki pozdrav za tebe. Sladjana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HM nisam nikad probala, više puta sam čula da nije dobar za masnu kožu pa ga nikad nisam ni htjela probati :/
      hvala ti što me pratiš, veliki pozdrav i za tebe ;-)

      Izbriši
    2. Evo, da se ubacim, otkad su mijenjali ambalažu HM pudera, to više nije to :(
      Ali zato je ovaj 1,2, 3 fenomenalan za mješovitu i masnu kožu, nudi i jako dobro pokrivanje i ugodan je na licu!

      Izbriši
  17. Samo da ispravim Bourjois je vlasnik Chanela odnosno posjeduje ga, ne obrnuto :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno na ispravci, provjerila sam i zaista je tako, bila sam uvjerena da je onako kako sam napisala, čovjek se uči dok je živ :-) editovaću post :-)

      Izbriši
  18. Sviđa mi se jako opis, mislim da bih ju bez problema nosila u dane kad sam makar (polu)zadovoljna tenom, nisam toliko luda za potpunim prekrivanjem.. A zimi mi ne bi smetalo ni što malo i hidrira pošto mi koža zna biti isušena, iako je masna. Kod tebe ja uvijek nađem nešto za sebe, baš (sebično) volim što si masnokožac :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahha drago mi je da ti pomognu preporuke :-) trenutno ispitujem nekoliko novih proizvoda za masnokožce tako da pišem ne baš uskoro, ali za mjesec možda :-)
      btw i meni nekad gode upravo ovakvi proizvodi, najviše mi se sviđa to što ne prekriva potpuno, treba imati nekoliko različitih proizvoda te koristiti ovisno o stanju kože :-)

      Izbriši
  19. mozda je uzmem kad potrosim bb kremu

    OdgovoriIzbriši
  20. Ja je stalno koristim, evo, već druga tuba i stvarno sam prezadovoljna s njom (dok idem van, stavim si još i matirajući puder u kamenu na to sve, ali mi je i bez toga sasvim oke) ... imam poprilicno masnu kozu, ali mi svejedno ova CC krema najbolje odgovara.
    Znam da nije malo para dati ako vam se kasnije neće svidjeti, ali ja je stvarno preporucujem svakome (barem probajte testere ako nista drugo).

    OdgovoriIzbriši
  21. CC krema za svaki dan, osigurava prirodan izgled,lagano-srednje prekrivanje, dugo traje pakovanje, lijepo se razmazuje zbog rijetke konzistencije, ima prijatan miris=toplo preporucujem. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)