Garnier Perfect Blur baza za lice - MAKEUP ARENA

2/08/2014

Garnier Perfect Blur baza za lice




Kada je krenula sva gungula oko ovog proizvoda nisam ni jedne sekunde dvojila oko toga treba li mi. Pročitala sam nekoliko pozitivnih recenzija kod blogerica iz susjednih zemalja čija je koža slična i pohitala da ga tražim. Potraga je završena bezuspješno, nije ga bilo kod nas :/ Ali dobra vijest je da je od prije 2 dana dostupna i u BiH.

Nisam se smela tadašnjom bezuspješnom potragom i popusti na Feelunique su odradili svoje te sam Perfect Blur u kombinaciji sa UltraLift kremom platila nekih 10ak funti. 



Baza dolazi u količini od izdašnih 30 ml. Bijele je boje i srednje gustine. Miris joj je blag, skoro neosjetan. Kad ju diram pod prstima je skliska , na uvid vam ostavljam njen sastav.





U Garnieru obećavaju da će ova baza da zblura (ne sviđa mi se prevod na naš jezik te ću koristiti ovaj posvojeni izraz):
  • bore
  • nepravilnosti
  • otvorene pore
  • sjaj

Kada ju nanesem na lice malo mi popuni pore, zagladi linijice, nemam neke duboke bore (za sad :-)) da bih mogla znati šta njima uradi. Nema neki naročito jak matirajući efekat na mojoj koži ali ipak mi šminka traje znatno duže s njom nego bez ikakve baze. Iako nema taj matirajući momenat koji je meni jako bitan kod odabira proizvoda ipak ju smatram sasvim dobrim proizvodom. Teško da će Collistar bazu skinuti sa trona ili ona ili neka druga, ali činjenica da 30 ml košta 15.55 KM je dovoljna da kažem da ću sigurno ovu kupovinu ponoviti i koristiti bazu za neko svakodnevno šminkanje.

Baza se može nositi i samostalno kada želimo samo malo zagladiti nepravilnosti. Na fotografiji ispod je macro opcijom pofotkano moje rupičasto lice pa su rupice još više došle do izražaja, no htjedoh vam dati potpuno dojam kako proizvod radi i koliko zaista može ili ne može popuniti pore :-)



Uglavnom sve u svemu cijena ovog proizvoda koju prati solidan učinak su doveli do zaključka da je baza nešto što bi vam moglo odgovarati ako imate mješovitu, normalnu pa čak i suhu kožu dok nije baš najbolje rješenje za okorjele masnokošce poput mene. Naravno na vama je da odaberete da li je ovo proizvod koji bi vam odgovarao.

Probale ili ćete tek?

I da ne zaboravim, novi rok za novo ruho bloga je sutra… znala sam da nisam smjela najavljivati jer ne ovisi o meni :/


Broj komentara: 57:

  1. Tek planiram,djeluje mi sasvim OK sudeći po komentarima i tvojim fotografijama.I micelarnu naravno planiram isprobati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To i jeste, ok baza, ne znam kakva ti je koža, ali ako nemaš potrebu za nekom snažnijom bazom onda probaj….. micelarna me za sada ne privlači, ali sigurno ću je jednog dana probati…..

      Izbriši
  2. imam je ali nikako da je otvorim i probam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sigurno nećeš dugo izdržati da ju ne probaš :-)

      Izbriši
  3. Taj efekt popunjavanja pora mora se gledati doslovno mikroskopom :/ mene nije oduševila...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tako nekako…. :-) vidi se uostalom na fotkama, minimalna razlika….

      Izbriši
  4. Meni ne valja, sigurno zato što imam suhu/normalnu kožu, htjela sam uzeti zbog tog blur efekta, ali pošto mi isušuje kožu ništa :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam se vodila tim ako meni nije nešto posebno znači da bi suprotnoj koži od moje mogla odgovarati… ali vidi ti tebi isušuje kosu, onda je sigurno dobra za normalnu do mješovitu :-)

      Izbriši
  5. isplati li se kupovati ako je u pitanju masnokozac?? brze masti kozu ili samo ne pomaze u duljem matiranju?? bolje bez njega se sminkat ili s njim?? nadam se da ces razumijet pitanje,tj srz pitanja :)) haha

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako si jako masna i treba ti da te matira zaobiđi… ako ti pore nisu poput mojih i manje si masna vrijedi isprobati :-) ne masti brže kožu, produži trajnost šminke ali ne toliko koliko bih ja voljela :-) ja imamo neko osrednje mišljenje o ovoj bazi… nije loša, ali nije baš ni nešto wow…..

      Izbriši
  6. Čitala sam dosta o njoj, divna joj je tubica i mami me opasno, ali obzirom da sam nedavno kupila bazu, stajaće na WL još neko vrijeme :)

    Samo da pohvalim tvoj trud, kroz većinu blogova, pa tako i ovaj, da nam dočaraš svaki detalj. Zaista cijenim kada se ljudi potrude i ne mogu da to ne pohvalim svaki put!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Lejla puno, uvijek se stavim u ulogu čitateljke pa razmišljam šta bih voljela pročitati i vidjeti :-)

      Izbriši
  7. A bas sam jedva cekala da dodje kod nas. Sad sam malo razocarana i necu se odmah zaletiti da ju kupim, buduci da sam pravi okorjeli masnokozac :( M.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako si okorjeli, onda će ti biti ista stvar kao i meni… i sama sam jeeeedva čekala….

      Izbriši
  8. Odgovori
    1. jel? ja sam mislila da na tebi radi bolje…..

      Izbriši
    2. i meni zvoni da ju je Ivana poprilično nahvalila :)

      meni je super po pitanju popunjavanja pora i zaglađivanja lica, puderi mi predivno sjedaju na nju, ali slažem se u potpunosti da nema neki mat efekt. već sam mislila da je problem u mojoj koži jer su sve cure nahvalile da ih super matira (a ja čak ni nisam masnokožac nego mješovita). iako mi je žao da ti se nije iskazala po tom pitanju, tješi me da nemam neku posebno ludu kožu kojoj jedinoj ne pomaže po pitanju matiranja :)

      Izbriši
  9. meni bas i nije losa , ok mi je ....ja sam mesovita

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da :-) ja sam na žalost u veoma masnoj kategoriji :/

      Izbriši
  10. Nedavno sam ga kupila i malo koristila i cini mi se da mi bas lepo odgovara. Ja sam mesovita ali nisam bas okoreli masnokozac :D

    OdgovoriIzbriši
  11. E nisam znala da je stigla kod nas. Ja imam problem sto mi je ujutro kad se umijem lice suho, a u toku dana mi se bas zamasti. Ali uzecu da probam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stigla je prije 2 dana, napokon :-) isplati se probati, nije skupa…. mogla bi ti odgovarati….

      Izbriši
  12. vidi se baš razlika na slikama. uspješno sam joj odolijevala,no kako volim Garnierove proizvode mislim da ću ipak pokleknuti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidi se, ali imam proizvoda koji bolje rade… nadam se da će tebi odgovarati :-)

      Izbriši
  13. Jel mozes da kazes kakva je ova baza u odnosu na Pore Filler? Koja bolje popuni pore i zagladi bore?
    Adrijana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Adrijana, ni jedna ne matira pretjerano… ali NYX bolje popuni pore i zagladi bore….

      Izbriši
  14. Definitivno cu isprobati.Moram da pohvalim kako si predstavila proizvod:sazeto,konkretno i "pravo u metu" :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno…. sve se bojim da ne pretjeram sa tekstom jer nekad se pogubi smisao u predugom postu…. bitno je da se sve glavno naglasi ;-)

      Izbriši
  15. Ja je preskačem jer nisam baš na TI sa Garnier proizvodima :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Imam ju i volim ju. Masnokožac sam i meni ok matira kožu, očito ovisi od osobe do osobe,

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago tebi, ja bih voljela da mogu reći da i meni matira, ali nakon svih isprobanih kombinacija jednostavno mi se nije pokazala kao dovoljno matirajuća…. :/

      Izbriši
  17. Ja nisam pretjerano oduševljena, ok je ali samo za par sati, sviđa mi se tekstura jer puder lijepo sjeda nakon i onaj osjećaj zaglađenosti, jer to zbilja učini, ali ta ljepota traje samo 3-4 sata , i onda lagano sa prvim znakom prosijavanja dolazi ono što mi se nimalo ne sviđa, cijeli puder krene klizit... probala sam sa sa više pudera , bb kremom, cc i uvijek isti rezultat i sa Murad kremom prethodno ista situacija. Onda sam zaključila da je dobra, al ovako za otić popit kavu i vratit se doma, jer meni duze od 4-5h bude užas stanje na licu, al taj užas nije prouzrokovan klasičnim sebumom,kojeg nazivam cirkus na licu, nego je ovo neki pjena party , klizi, teče, ode :D Raspisa se ja :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kod mene Tanja još kraće traje, svega 2-3 sata max, ali upravo je odlična za jednu kraću šetnju kada mi nije neophodan dugotrajni učinak… pjena party je odličan opis stanja kroz nekih 5 sati… odlično rečeno… ista stvar i kod mene :-)

      Izbriši
  18. Čini mi se da je OK za tu cijenu i dostupnost u drogerijama, a na fotkama kao da se vidi taj blur efekt.. Ili možda zato što nemam naočale sad :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa malo se vidi, istina…. i činjenica je da je super što je dostupna…. da bolje matira voljele bi se jako :-)

      Izbriši
  19. gdje ga ima kupiti u Bosni??? koje radnje konkretno jer u DM nema!?

    OdgovoriIzbriši
  20. Mnogi hvale ovu bazu, tako da zelim i ja da uzivam u njenim carima :) Moracu da je probam ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :-) ja je ne hvalim previše jer nije baš za moj tip kože osim ako ću samo na kratko vani :-)

      Izbriši
  21. Ostajem vjerna YSL Matt Touchu :D

    OdgovoriIzbriši
  22. Ne volim Garnier, iako je sveopća pomama, zasad preskačem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pomama je jer je to prvi drogerijski proizvod ove vrste…. zapamtila sam da ti ne voliš baze bez kojih ja ne funkcioniram pa svaku želim probati u nadi da ću naći neku bolju od moje najdraže :-)

      Izbriši
  23. I ja sam bas Masna sto se koze tice,tako da mi je ovaj tvoj post,jakooooo pomogao u tome da ni ovaj put Garnieru ne dam pare!! :) Hvala ti!!

    OdgovoriIzbriši
  24. Pore definitivno deluju uže mada me je iznenadilo to za slabo matiranje, bila sam ubeđena da tu nema greške kod ovakvog proizvoda. Ne znam ni sama da li da kupim, s jedne strane me zanima, a sa druge stvarno imam dosta otvorenih proizvoda ovog tipa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kako sam i napisala ipak je bolje nego bez baze, ali valjda me Collistar baza razmazila pa nikako ne mogu ništa drugo zavoljeti :/

      Izbriši
  25. imam je, i nisam bas odusevljena…kod nje dosta znaci i to koliko je stavis, ne valja ni kada je ima premalo na licu a ni previse..a to ponkead irtira, jer stalno moras gledat tacnu neku mjeru :D ne mogu rec da ne radi nista, ali…nesto joj fali :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma probala sam na razne načine i nikad ni približno isti efekat kao sa Collistarom :/ radi ok, ali ne onako kako bih željela :/

      Izbriši
  26. Meni nije odgovarao blur,smetaju mi silikoni,ali od Loccitana esencija za besprijekornu put je fantastična,matira,super kao podloga,i nema silikona,sužava pore,ma san snova :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moraću malo proguglati to od Loccitana, hvala na prijedlogu :-)

      Izbriši
  27. Meni nije odgovarala kao baza, ali sam negde procitala da moze da se stavi preko pudera i uradila sam tako samo na T-zoni, mnogo je bolji efekat... Stvarno izgleda blurry i matira, mada je zbog gomile silikona ne koristim cesto

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)