Arena Battle #3 - Golden Rose Style u nijansi Plum vs Chanel Le Volume u nijansi Prune - MAKEUP ARENA

3/06/2014

Arena Battle #3 - Golden Rose Style u nijansi Plum vs Chanel Le Volume u nijansi Prune





Naučila sam da ne dajem puno novaca na maskare. To je proizvod koji traje 3-4 mjeseca te mi baš bude žao dati malo bogatstvo za nešto što će kroz tako kratko vrijeme završiti u smeću. Drugi razlog je što su moje trepavice jako rijetke i kratke pa meni u principu niti jedna maskara ne  pravi čudo neviđeno, umjetne trepavice su zadužene za čuda. Ali kada sam pregledajući Chenel stalak uočila jako hvaljenu maskaru Chanel de Volume u nijansi Prune zaboravila sam na pravilo nekupovanja skupih maskara i pohitala na kasu. Maskara je zaista divna, daje obećani volumen na mojim tankim trepavicama a boju sam daaanima pokušavala uhvatiti i na kraju sam jedva uspjela, mada se uživo još bolje vidi. Kada je prošlo ono ushićenje s početka pitala sam se da li postoji alternativa ovoj maskari u nekom cjenovno prihvatljivom brandu. Alternativu sam pronašla sasvim slučajno tako što je kupac vratio maskaru u našu prodavnicu jer nije crna kakvu je žena htjela :-) oh moje sreće kad sam vidjela tu željenu nijansu koja mi je bila na dohvat ruke a nisam znala za nju. 



Chanel maskara (nijansa Prune) košta 60ak KM i dobije se 6g proizvoda. Četkica je gumena. Ova maskara je na početku jako mokra, kroz neko vrijeme dok se malo stisne dobije se njen puni kapacitet. Zaista je potreban samo jedan sloj da dobijem željeni volumen.

Golden Rose Style (nijansa Plum) maskara ima 7.5g i za nju ćete platiti 4.5 KM. Njena četkica je klasična. Malo je suhlja od Chanelke te je potrebno malo više vremena da se nanese.


 Kada gledamo četkice nijanse se razlikuju, Chanel vuče na ljubičasto, dok je Golden Rose više bordo.


Da vidimo kako to izgleda na trepavicama. Vidite li razliku? Ja ne. Na lijevoj strani, moje desno oko je Chanel.


Iako sam Chanelku obožavala jedno je sigurno da kupovinu neću ponoviti jer potpuno isti efekat dobijem sa za više od 10x jeftinijom Golden Rose maskarom.

Pobjednik ove bitke je definitivno Golden Rose, nijansa na trepavicama identična, cijena prava sitnica,  jedino polje gdje je Chanel osvojio bitku je vrijeme nanošenja te taj osjećaj da je maskara zaista puna kada četkicom prolazim po njoj.

Jeste probale neku od ove dvije ili tek imate namjeru?


41 komentar:

  1. OK... Nagovorila si me. Ovo će biti moja prva GR kupnja!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno??? Ne mogu da vjerujem da nemaš ništa njihovo :-)

      Izbriši
  2. Definitivno kupujem!

    OdgovoriIzbriši
  3. Po slici ne mogu da vidim da li se vidi ova boja maskare kada je na trepavicama ili vise izgleda kao crna obicna maskara?? kako god za koji dan dolazim u Tuzlu, tvoja prodavnica mi je prva na spisku, jedva cekaaam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nijansa je teško uhvatljiva aparatom jer nije previše intenzivna ali se ipak vidi da se ne radi o crnoj maskari…
      Bićeš dobrodošla :-) nadam se da ćeš za sebe pronaći sve što želiš :-) možda se i vidimo jer često budem tamo :-) LP

      Izbriši
    2. hvala ti na odgovoru :) sigurna sam da praznih ruku necu izaci.. nadam se da se vidimo :) lp

      Izbriši
  4. preporučujem: s-he stylezone volume boost maskara - 002 violet - meni apsolutno otkriće, jeftine ljubičaste maskare koja na neku foru od mojih kratkih trepavica napravi vidljivo čudo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj juče ja u DM-u i 30% na S-he proizvode i znam da sam pročitala preporuku za neki njihov proizvod ali nisam se mogla sjetiti koji, a kupila bih definitivno…. sad mi valja po punoj cijeni kupiti hehe :-)

      Izbriši
  5. Moram probati ovu GR,nadam se da cu uspeti da je pronadjem!Savrsen post!

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja inače nisam vična nošenju makara u boju, ali za cenu GR-a svakako bih probala. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo nije baš neka intenzivna nijansa, jako je nosiva stoga ti ju toplo preporučujem ;-)

      Izbriši
  7. Prune sam imala i volela ali je zaista skupa, GR Style sam imala crnu i nije mi se dopala ali bih je rado probala u boji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. GR Style je dosta suhlja i kako sam napisala u postu treba vremena da se nanese ali na kraju izgleda skoro isto ali kako ovo nije maskara koja se koristi svaki dan ipak je GR puno bolja opcija ;-)

      Izbriši
  8. Planirala sam probati par maskara u boji od essenca, ali cu svakako potraziti i ovu na standu sa golden rose kozmetikom. Volim maskare u boji pa je svaka informacija o dobroj i jeftinoj pozeljna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da sam ti skrenula pažnju i na ovu :-)

      Izbriši
  9. Ja imam GR plavu jer sam danima ludila da nađem plavu povoljnu maskaru, jako sam zadovoljna s obzirom da je puno jeftinija od ostalih maskara u boji , ljubicastu imam od marke KIKO i duplo vise je koštala a sve do jedne od te marke su im banana jer se brzo suše. GR je odlična za tu cijenu a vjerujem da je i Chanel prava poslastica....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja imam plavu, ali ona obilna volume :-) Jeste Chanel poslastica ali mislim da neću ponoviti kupovinu jer na očima izgledaju identično…. tu Kiko ljubičastu jako želim probati, sad si me malo razočarala ako se tako brzo suši :/

      Izbriši
  10. GR mi je malo lepsa :D Joj sad bih da je probam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. probaj, barem nećeš bankrotirati kupovajući je, cijena je prava sitnica ;-)

      Izbriši
  11. Ja vidim blagu prednost u korist Chanela ali vjerujem da se golim okom ne vidi uopste. Meni nisu toliko jednake ni kad istu maskaru stavim :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne vidi, vjeruj, vidjećeš uostalom…. moje su hajde da kažem poprilično jednake, ali džaba im, radije bih ja da su one nejednake ali malo veće, barem jedno 3 mm :-) skromna sam, priznaj ;-)

      Izbriši
  12. Stvarno dobro deluje ta GR! Nažalost, meni ništa u plum boji ne stoji, izgledam kao da sam cele noći plakala :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a joj žao mi je da ti ne odgovaraju, meni su upravo te plum i plumaste najljepše :-)

      Izbriši
  13. Procitam uglavnom svaki tvoj post,a ovo mi je mozda najbolji do sad.zasto?vrlo efektno,ne predugo,a vi volimo procitati o zamjenama za skupe proizvode.Ti si u par recenica sazela sve-deset puta jeftinija maskara radi skoro isti posao..odlican post

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Brankice, trudim se ponuditi sve info a da ne pretjeram sa tekstom, nekad se volim raspisati pa se zaustavim :-)
      čitaćeš u budućnosti još sličnih tekstova jer to je bila primarna zamisao ovog bloga, Arena Battle :-) jer imam i dosta skupih i jeftinih proizvoda pa da ih uspoređujemo :-)

      Izbriši
  14. Jao super bitka :D još kada bi ta GR bila vodootporna!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. na žalost nije, ali kad na mojim osjetljivim očima koje dosta suze opstaje cijeli dan onda nemaš brige :-)

      Izbriši
  15. Nisam znala ni da GR, a niti Chanel imaju ovakvu maskaru. Predpostavljam da se idealno uklapa sa sjenilima iz Naked 3 palete.
    Obavezno cu potraziti, GR verziju naravno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. DObro pretpostavljaš, super se slađe sa Naked 3… I ja sam Chanelku slučajno otkrila, pričajući sa Chanel curom, ona mi je predlagala Le Volume maskaru ali kako sam tad imala nekoliko otvorenih maskara ona mi je predložila neku u boji i kako mi je otvorila Prune pojavile su se iskre u mojim očima, ljubav na prvi pogled :-)

      Izbriši
  16. Joj meni je genijalna crna Chanelka, imala sam one samplove što su dolazili uz Gloriju, ispočetka mi je bila premokra ali nakon tjedan-dva genijalna. No definitivno nikad ne bih dala tolike pare za maskaru i slažem se potpuno što se tiče umjetnih, ništa ih ne može nadmašiti :D

    Ovu Golden Rose kupujem obavezno!

    P.s. super post, ova kategorija mi lagano postaje najdraža na Makeup Areni <3

    OdgovoriIzbriši
  17. jedva sam čekala ovaj battle!! :)
    imam crnu šanelušu i presavršena mi je, a otkako sam vidjela ovu prune kod anaviglam, jedva se suzdržavam da i nju ne kupim, iako mi je pomalo suludo dati tolike pare za maskaru koju čak neću ni nositi svakodnevno :)) tako da stalno tražim neku jeftiniju varijantu a ovaj tvoj prijedlog je i više nego dobrodošao!!-možeš li mi molim te još reći kakva ti je ova GR u usporedbi s onom bourjoisovom u nijansi mauve, vidjela sam nekad negdje da imaš onaj set s Jagodice (tuš+maskara) - ja ga isto imam, ali ta maskara em mi je (pre?)suha em moram puno nameljat da bi se imalo vidjela boja....i na kraju krajeva to ne izgleda baš reprezentativno :D
    (opet se ja raspisah, sori :O )

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ta Prune nas sve oduševljava, moja Chanel cura mi je preporučila Le Volume ali kako sam imala nekoliko crnih maskara nisam ju htjela kupiti i onda mi je ona predložila da ju kupim u Prune nijansi u koju sam se instantno zaljubila kada ju je otvorila i kupila, onda sam pričala i Ivani o njoj i sjećam se pitala me je "da li mi treba" i moj odgovor je bio "treba" a inače bih joj uvijek rekla ne treba s obzirom na količinu šminke koju ona ima, kupila ju je i ostala jednako oduševljena kao i ja :-)
      Još uvijek nisam isprobala tu Bourjois, inače uvijek se trudim da nemam više od 3 maskare otvorene, sad imam čak 5 :/ pa čim neku potrošim ta je sljedeća i ubaciću i nju u Arenu ;-)
      Nemoj da ponavljam da volim kad se raspišeš, piši piši :-)

      Izbriši
  18. I meni se Golden Rose više dopada jer se bolje ističe boja. Odoh i ja u potragu za njom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se dopada, maskara nije čudo neviđeno ali za tako nisku cijenu i maskaru koju ćemo koristiti povremeno zbilja je odlična :-)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)