DM #4: Alverde Vintage Rose kolekcija (puder za umivanje, ruž i rumenilo) - MAKEUP ARENA

3/25/2014

DM #4: Alverde Vintage Rose kolekcija (puder za umivanje, ruž i rumenilo)


DM paketić je, sa već standardno rukom ispisanu poruku koja mi odaje dojam prisnosti sa DM-om, pristigao u nježno roza boji. Dizajn ove kolekcije me osvojio na prvu. Jedva sam čekala isprobati pa sam žurno pofotkala novitete i dala se u isprobavanje. Ovaj put u DM-u su za odabrane blogerice poslali Alverde proizvode iz nove kolekcije Vintage Rose koja je limitirana.

Prije nego će mi stići ovi proizvodi obilazila sam oko stalka sa ovim proizvodima koji su baš magnet za oko i tada nisam uspjela zapamtiti sve proizvode koji su se našli u kolekciji, pa sam informaciju našla na netu i dodavala ostale nijanse koje postoje uz ove koje ću danas recenzirati.


PUDER ZA UMIVANJE




Puder je bijele boje, u dodiru sa vodom postaje zaprljane, sivkaste boje, dolazi u količini od 40g i ono čime se on odlikuje je da je napravljen od organskih sastojaka i jedini parfem koji mu je dodavan je onaj od esencijalnih ulja. Cijena mu je 9.95 KM.

Iako sam nalazila u recenzijama da ovom puderu najviše zamjeraju zbog kompliciranosti upotrebe ja nisam imala takvo iskustvo, stavim određenu količinu na dlan, dodam mlake vode i voila.

Ja umivalice dijelim na dvije vrste, one koje koristim za skidanje šminke i one kojima lice osvježim ujutro ili nekad u toku dana. Ova spada u ovu drugu jer je praktički nemoguće skinuti ostatke šminke s njom.

Moja koža je dobro reagirala na puder, nije izazvao osip, nije mi isušio kožu te me nije zatezala nakon korištenja, što se i meni kao ekstremnom masnokožcu nekad zna desiti, sa proizvodima koji su malo agresivniji. Baš iz tog razloga pretpostavljam da bi se dobro ponašao i na drugim tipovima kože, mada se to ne može znati dok se ne proba.

Posebno me osvojio dizajn ove bočice, pravi je ukras u kupatilu.



RUŽ


Ambalaža ruža je plastika prljavo roze boje, čvrsto se zatvara i sasvim je solidna. Cijena mu je 7.95 KM. Gramaža nije naznačena na ružu, ali sam našla podatak na netu da sadrži 5.5g (ovdje) što je sasvim izdašna količina za jedan ruž.

Naziv ovog ruža ukazuje da se radi o rozoj boji, pa čak i kada ga gledam odaje dojam rozog ruža, međutim nakon što ga nanesem na usne na njima poprima breskvastu nijansu. Osim ove u ponudi postoje još dvije nijanse: Sweet Kiss i Velvet Kiss. 

Nijansa je mat, ako mi usne nisu pripremljene zna istaknuti suhlje dijelove. Sam ruž ih neće dodatno isušiti, informacija se odnosi samo na usne koje imaju te suhe dijelove. Pigmentacija je jako dobra, ruž je lijepo maziv. Sve u svemu jedna lijepa nijansa sasvim dobre kvalitete.


SJENILO




Meni je stiglo sjenilo u nijansi 40 Vintage Rose. Osim njega u kolekciji postoji i Innocent White, Vintage Taupe i Passion Pink. O samoj ambalaži vam neću puno pisati jer vjerujem da dosta vas, poput mene, smatra da je ovo pakiranje neodoljivo. Sjenilo se čvrsto zatvara. Cijena mu je 7.45 KM, ni na ovom proizvodu nije naznačena količina te ju nisam uspjela naći na netu.

Sjenilo je satenskog završetka, niti potpuno mat a niti ima shimmera. Nanosila sam ga, kao i sva sjenila inače, preko baze i ostajalo je na kapcima sve dok ga ne skinem. Malo se trusi. Za sjenilo ove jako svijetle nijanse mogu reći da je prilično pigmentirano. Kad sam radila swatch na ruci nije se nešto posebno istaklo jer je slične boje boji moje kože, ali uz malo smeđeg sjenila na pregibu jako liepo se ističe.


Proizvodi da djelu :-)


Osim ovih dostupni su još neki proizvodi iz ove kolekcije, olovke za oči, pjenasta rumenila, maskara, svjetlucavi gel za lice i tijelo. Fotografija preuzeta sa neta, odavdje, možete tu vidjeti i još neke proizvode koji su sastavni dio ove kolekcije.



Jeste li nešto isprobale ili namjeravate?



PR proizvodi


Broj komentara: 18:

  1. Ambalaža je zaista neodoljiva, a mene najviše zanimaju sjenila - čula sam pohvale za Vintage Taupe. Inače baš ne volim njihovu dekorativu, ali ovo djeluje obećavajuće.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj ta je meni nijansa zapala za oko… mislim da na kraju neću izdržati da ju ne kupim….

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Ne znam Ana zašto si obrisala komentar no meni je ostao na emailu pa ću ti svejednu odgovoriti. Da, kontaktirali su mene i još 5 blogerica i ponudili da svaki mjesec šalju proizvode na recenziju :-)

      Nadam se da će ova kolekcija uskoro stići i kod vas….

      Izbriši
  3. Već sam rekla da nisam do sada bila luda za Alverde-om, ali mislim da ću ipak nešto probati jer mi je ambalaža čarobna...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ambalaža malo koga može ostaviti ravnodušnim… divna….

      Izbriši
  4. Koliko divno izgledaju ambalaže. Prolećno i jako ženstveno! :) Rumenilo mi se baš dopada. :))

    OdgovoriIzbriši
  5. Meni je ovaj prah potpuni fenomen, nisam stvarno ranije videla tako nešto. :) Baš me zanima cela kolekcija.

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako im je slatka ambalaža, a najprivlačnije mi izgleda rumenilo (kako neobično za mene :D)

    OdgovoriIzbriši
  7. Sve ovo tako divno izgleda, ambalaza je krasna, a cini se da su i proizvodi prilicno kvalitetni.
    A sad offtopic, ljubav sa GR Holiday lakicima je bila na prvo mazanje. :) Malo je reci da sam odusevljena, a kupila sam na tvoju preporuku. U iscekivanju sam Velvet Matte ruzeva s obzirom da ih nema u Zivinicama. Inace redovno pratim blog,odlicno to radis, ali prvi puta komentarisem. :)
    P.S. Da znas da cu ti se javiti ako te vidim u Tz u radnji ili u Zivinicama. :)
    Lijep pozdrav
    HannaH

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav HannaH, izvini zbog kasnog odgovora… drago mi je da ti se lakići sviđaju, odlični su, ja ih isto jaaaako volim….
      hvala ti sto si odvojila vrijeme da ostaviš komentar… imam za tebe tužnu vijest, selimo tu radnju iz Živinica u Tuzlu, jednostavno izgleda nije bila dobra lokacija te nije dobro radila… Ali nije ti Tuzla na kraj svijeta pa se nadam da ćeš nam doći u Omegu ili ovu novu o čijoj lokaciji ću pisati na FB stranici od radnje, jednom kad sve bude gotovo :-)

      Lijep pozdrav

      Izbriši
  8. Divno pakovanje ce me naterati da kupim proizvode, ako nista drugo, bar da ulepsaju prostor. Salu na stranu, pakovanje me uvek osvoji kod proizvoda, ovo je divno, pa se nadam da cu imati prilike da ga isprobam

    OdgovoriIzbriši
  9. nema nista od njih u dm-u samo bacim pogled na sampone, gelove ali nikad nista ne kupim

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. žao mi je da nema Alverde dekorative u tvom DM-u :/

      Izbriši
  10. Zanimljiv je ovaj prah, prvi put i vidim i čujem da postoji prah za umivanje a pakovanja su preslatka, padam na roze pakovanja :D :)

    OdgovoriIzbriši
  11. JOJ HVALA TI OVO TREBA MNENI .MENI JE OVAJ RUŽ IDEALAN

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)