Farmasi grupna recenzija (CC krema, rumenilo, sjenilo i ruž) - MAKEUP ARENA

3/20/2014

Farmasi grupna recenzija (CC krema, rumenilo, sjenilo i ruž)



Sa Farmasi proizvodima sam se susretala ranije u Didaco shop-ovima ali nikad ništa njihovo nisam bila probala a poslije se Farmasi preorijentirao na katalošku prodaju.

Kada sam kontaktirana i upitana da li želim isprobati njihove proizvode i napisati recenziju rado sam prihvatila, volim isprobavati različitu šminku te je ovo bila prilika za napokon isprobati i Farmasi. 

Za one koji ne znaju Farmasi je turski brand i prodaje se u velikom broju zemalja širom svijeta, svuda kataloški.

Proizvodi koji su za mene odabrani su CC krema, rumenilo, sjenilo i ruž. Danas vam donosim njihovu grupnu recenziju. Kada su mi tek stigli prvo što sam pomislila je bilo wow za rumenilo. Da li i sada nakon isprobavanja imam takvo mišljenje ili se neki drugi proizvod pokazao boljim pročitajte u nastavku.

CC KREMA






Sve što bih vam ja htjela pisati o CC kremama je jako lijepo obrađeno kod moje mlade kolegice Eme na njenom blogu stoga vam iskreno predlažem da bacite pogled na to šta ona kaže o BB, CC i sada DD kremama, čak je i recenzirala istu ovu kremu u tom postu. 

Istinski nisam polagala veliku nadu u ovu kremu, njen sastav je ukazivao da je bogata uljima te mi se činilo da će to izazvati veliko neslaganje sa prirodnim masnoćama moje kože. A plus niska cijena od 11.50 KM za čak 50 ml proizvoda mi nije davala neki posebno dobar nagovještaj. Ali morala sam probati. 

Smještena je u malenu tubu koja stoji na poklopcu te se prozivod po istiskivanju sam slijeva prema otvoru što omogućava potpuno iskorištenje kreme. Otvor je zaštićen folijom što je odlično jer smo sigurne da nije korišten.

Po istiskivanju sam vidjela da se radi u proizvodu gušće konzistencije. Ima blag i prijatan miris. Jako lijepo se razmazuje. Probala sam ju nanositi različitim kistovima te na kraju i prstima i moram reći da mi se ipak najviše svidjelo kada bih ju nanijela prstima, nekako bi mi se tako najljepše stopila sa kožom. 

Prekrivanje joj je srednje ka jačem, nadogradivo. Postoji u dvije nijanse, ovo je svjetlija, koja vuče ka hladnijoj i moram reći da se na mom neutralnom licu ipak malo primijeti. 

Kako sam spomenula krema je bogata uljima no unatoč tome kada bih ju nanijela dobila bih mat izgled lica bez potrebe da lice dodatno matiram no ja bih to ipak po navici uradila i  koža je ostajala matirana satima. Bukvalno. Apsulutno nikakav nered nije izazvala po mom licu.

Na kraju da rezimiram, oduševljena sam ovom kremom, nosila sam ju na licu kroz protekli mjesec-dva prije koliko sam dobila ove proizvode, unatoč svoj sviti skupljih tekućih pudera koje imam. Teška srca priznajem :-) I kao jedini nedostatak joj navodim postojanje u 2 nijanse od kojih je ova svjetlija hladnijeg podtona, za tamniju ne znam.

Nakon ovog sam sigurna da ću se malo pozabaviti uljima jer što ih više uvodim u režim njege kože to se moja koža manje masti!

RUMENILO


Stižem do proizvoda u kojeg sam polagala najveću nadu i koji je jedini bio primijećen u momentu kada sam paket otvorila. Prekrasna nijansa mat rumenila označena brojem 08 smještena u klasičnu posudicu za rumenila me oborila s nogu. Ne znam kako bih najbolje opisala ovu nijansu, crvenkasta, vuče na tamno tamno rozo, primjetna je i malinasta. Sve je to izmiješano u ovoj divnoj nijansi.

Ali, dio koji me nije oborio s nogu je njegova pigmentacija. Ovo rumenilo je prepigmentirano, a već sam vam spominjala da ja ne volim prepigmentirana rumenila jer je s njima potrebna lagana ruka i dosta utrljavanja. S obzirom na režim utrljavanja, jednom kada bih ga tako aplicirala nije mrdalo sa lica satima.

Kako se radi o mat nijansi ipak se solidno blenda i ne trusi se.

Rumenilo ima 5g i košta 7.10 KM te će vam zaista potrajati jako puno ovih 5g s obzirom na pigmentaciju. U ponudi postoji ukupno 6 nijansi ovog rumenila.

Neću reći da rumenilo ne valja zato što ja ne volim ovakva, ako ste ljubiteljica pigmentiranih rumenila imate moju preporuku, ako ne...

SJENILO


Stižemo do sjenila, koje me baš kao i CC krema ostavilo ravnodušnim jer sam pomislila, da ok još jedna smeđa nijansa, ništa posebno, i nastavila sam gledati u rumenilo i diviti mu se.

Ali, kada sam sjenilo probala jako mi se svidjelo. Nijansa je prekrasna topla smeđa protkana bakrenom, sedefasta. Za kreiranje ovog jednostavnog look-a uskočilo je samo još i malo smeđeg mat sjenila u pregib, te bež sjenila ispod obrve i u unutarnji kut kapka. Gornja fotka oka je pofotkana na prirodnom svjetlu, donja sa blicem.

Sjenilo je jako mekano, minimalno se trusi i poprilično ga je lako blendati zbog njegove puteraste teksture. Nakon što ga nanesem preko baze ostaje satima jednako kao na fotografiji iznad, te se ne skuplja u pregibu.

Dolazi u količini od čak 5g za koje trebate izdvojiti 4.5 KM. Osim ove u ponudi imaju još 19 nijansi.

RUŽ


U Farmasiju su očito primijetili da ja jako volim crvene ruževe i često ih nosim, te su i odabrali jedan jako lijep primjerak neutralo crvenog :-) S obzirom da sam dosta blijeda i svijetle kose mišljenja sam da mi treba jači ruž da ubijem monotoniju :-)

Radi se o ružu mat završnice koji je superpigmentiran i za razliku od rumenila kod ruža je to nešto što ja jako volim. Ruž je označen brojem 03, ukupno ih imaju 10 u ponudi i cijena im je 5.70 KM. 

Ambalaža je klasična crna, zatvara se na klik što mi daje sigurnost da se neće otvoriti u neseseru. Miris mu je toliko blag da ga moram baš blizu prinijeti nosu da bih nešto osjetila.

Lijepo se nanosi i ne zapinje. Poprilično dugo ostaje na usnama, 2-3 sata prije nego se lagano počne brisati sa unutarnjeg dijela usana. Nakon što ga malo popravim ponovo izgleda ok i dugo se zadržava. Ruž je ok, nije me oduševio u smislu u kojem je to uradila CC krema i sjenilo, ali je ipak ipak više nego rumenilo. 


Na kraju ako bih bila učiteljica koja dijeli ocjene već se nazire da bi CC krema i sjenilo dobili 5, ruž 4, a rumenilo 3. Po mojim kriterijima, naravno :-)

Evo svih proizvoda u krupnom planu. Imajte na umu da sam rumenilo morala jako lagano nanijeti i dosta utrljavati u lice te se na kraju i izgubila njegova prava boja koja se pomiješala sa CC kremom, ali mi jednostavno kao onako intenzivna nijansa nije na mom licu najbolje odgovarala. 


Jeste li kad probale nešto od Farmasi proizvoda i ako da kakvi su vaši utisci?


Pr proizvodi


33 komentara:

  1. wow, rumenilo je stvarno pre-pigmentirano, ni ja ne volim ovakve....

    OdgovoriIzbriši
  2. Sjenilo je super i baš mi se sviđa kako si se našminkala.. Predivna :-*

    OdgovoriIzbriši
  3. CC krema je odlicna, ja sam je koristila proslo ljeto, stvarno sam bila odusevljena njome. Ja imam suhu kozu i to je jedini razlog zasto je mogu koristiti jedino ljeti, za zimu mi previse zateze i matira.
    Sjenilo je predivno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. istina, teško da može odgovarati na suhu kožu kad je meni za masnu odlična… ali ljeto je odlično vrijeme za nju :-)

      Izbriši
  4. Preporuka kad su Farmasi proizvodi u pitanju je: must have- Farmasi eye make up remover, sampon protiv peruti(i ko nema perut, taj sampon nestvarno lijepo mirise, i predivna je kosa od njega), takodje samponi iz Farmasijeve Herba linije (nezamjenjivi). :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam do sada nista probala pa cu to morati da promenim,cc krema izgleda prelepo na tebi kao i senka.Kod mene je trenutno faza odusevljenja Bioten cc kremom,fenomenalna je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti… divno je kad pronađemo proizvod koji nas oduševi :-)

      Izbriši
  6. Nemam pojma ima li ih kod nas?! Ali sad me full zanima ova CC krema.

    OdgovoriIzbriši
  7. Uskoro Farmasi stize i u Srbiju,tako da jedva cekam da probam!

    OdgovoriIzbriši
  8. CC kremu imam i jednako sam oduševljena. Predivna je.

    OdgovoriIzbriši
  9. ja kad vidim ovakvu boju rumenila ja to moram imati i ne mogu protiv sebe. a treba mi uvijek 5 min blendanja najmanje i borbe s njim, ali sta cu :D
    boje me kupe, iako znam da se ta boja na kraju izgubi i nij ena licu sto je u ambalazi, ali kad voliiiiim. otvorim ladicu, a ono lijepo, crveno. dan mi popravi.
    super je i sjenilo, svidja mi se, a kremu bih probala da imam od koga kupiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i meni je prije tako bilo, uvijek sam morala imati takve nijanse, ali kako se svaki put napatim sve manje me privlače prepigmentirana rumenila….

      Izbriši
  10. Kad ti preporucis nesto, onda se to mora imati :)
    Definitivno cu probati CC kremu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. samo pazi ako imaš suhih dijelova na koži kako li će se ponašati na njima….

      Izbriši
  11. CC kremu koristim ljeti u dnevnoj varijanti, jer je u biti i ne osjetim na koži i to mi je baš onako fino u vrelim ljetnim danima .. od ruževa koristim njihove True Color i oni su mi prediivnii zbog one kremaste teksture i mat su, što je definitivno kao pravljeno za mene :D aa u zadnje vrijeme sam uzela i tri iz Rouge linije, imaju divnu bordo nijansu, ne pamtim kada sam zanji put izašla navečer bez njega na usnama :D

    trenutno koristim Hydravite puder, i moja preporuka za njega, prilično je hidratantan i lako razmaziv a na kraju daje jedan fin matirani izgled, pa mi nos ne svjetluca jer eto s tim dijelom lica zna biti malo problema .. ali i dalje ne moram dodatno matirati kamenim puderom (koje i onako nesto posebno ne volim) pa dakle veliki plus od mene ... on je 11KM i da ga ja pravim, ooo zacijenila bih ga mnoogooo bolje haha jer vrijedi više vjerujte mi! :D

    Ma probala sam još niz proizvoda, jedinu zamjerku imam na maskare.. super su, odrade posao, ali mi se nekako brzo potroše, imam osjećaj kao da se isuše kroz kratko vrijeme ..

    :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti puno na preporukama što si se potrudila natipkati jednu kraću recenziju :-) puder mi se čini kao dobar za mene :-)

      Izbriši
  12. Ja sam vjerni kupac Farmasi proizvoda, jako su pristupačni po pitanju cijena, a zaslužuju svaki fening :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Meni sve to jako lijepo izgleda a naročito na tvom licu ;).

    OdgovoriIzbriši
  14. Odličan look, a moram da pohvalim i blog, jako je lepo sređen sa tehničke strane :) Ko bi rekao da je krema tako dobra! Prilično sam sigurna da je kod nas nedostupna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :-D vezano za blog još uvijek nije sve završeno, a s obzirom da ide brzinom puža možda bude no nove godine ;-)
      Krema je tako pozitivno iznenađenje, u komentarima je cura napisala da i vama uskoro stiže Farmasi :-)

      Izbriši
  15. Hello from Turkey. Very nice . Thanks for sharing.

    OdgovoriIzbriši
  16. Farmasinin en güçlü ekibiyle ekonomisine katkı sağlamak ve ya alış veriş yapmak isteyen arkadaşlar istediği her an bize ulaşabilir... http://farmasikatalogu.net/

    OdgovoriIzbriši
  17. Farmasi kozmetik ürünleri ile sizde güzelleşirken kazanın.
    http://www.farmasi-kayit.net/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)