January - February 2014 Favorites - MAKEUP ARENA

3/05/2014

January - February 2014 Favorites





Već neko vrijeme radim dvomjesečne favorite jer mi je jednostavno previše da ih radim na mjesečnom nivou, imam osjećaj kad da proizvod ne uspijem ni zavoljeti kako treba. I tako mi izgleda kao da sam neki dan radila favorite. Hajmo mi zaviriti u post i vidjeti šta se to izdvojiilo među gomilom u proteklom periodu.






  • Avon ruževi, nijanse su sve redom divne, ovdje je samo jedan primjerak, a nekoliko sam ih jako voljela;
  • Golden Rose Matte Velvet, neću u ovom postu puno pisati o njima jer recenziju za čak 10 komada pripremam i nadam se da će što prije biti završena jer to su ruževi koje morate probati. Morate! :-D


  • Naked 3, paleta koju sam nosila skoro svaki dan otkako mi je stigla, obožavam ju!
  • MAC Feline olovka za oči, moj HG proizvod kada je u pitanju crna olovka, u posljednje vrijeme sam otkrila jako puno olovaka koje su jako dobre, ali niti jedna nije jednako dobra kao ova. Primijetile ste da volim crno u waterline-u, a ovo je jedina crna koja ne spada satima. Pisaću o njoj, moram;
  • Chanel i Golden Rose maskare, njihov duel sutra naa blogu;
  • MAC brow gel creme dirty blond LE i Omega sjenilo su činili to da obrvama nikad nisam bila zadovoljnija, što su mi i druge cure potvrdile u nekoliko navrata.  



  • Dr. Pasha ulje od sjemenki grožđa, dugo nisam znala da li ovo ulje volim ili ne te je to razlog što davno najavljena recenzija kasni… Morala sam biti sigurna. Sada jesam te i ovu recenziju pišem uskoro, već je poluspremna;
  • Alverde krema za zanoktice je zaslužna za oporavak mojih zanoktica. Oporavljam nokte a i zanoktice koji su jedno vrijeme bli u katastrofalnom stanju jer uskoro mi stižu neki lakovi na recenziju pa moram reprezentativno da ih predstavim :-) ne želite se valjda zgražati nad mojim zanokticama :-)
  • Apivita pjena za umivanje, još jedan proizvod koji mi je Ivana Anaviglam poklonila i koji me oduševio. Sreća je još veća što su Apivita proizvodi dostupni i na Jagodici te ću ih i dalje moći koristiti :-) Recenziju isto planiram raditi, ali za nju ne smijem najaviti kad :-)


  • uz gore nabrojane proizvode za obrve ne bi bilo moguće postići obrve kakve želim da mi nije mojih MAC pomagala, 208 za gelcreme a 266 za sjenilo; 
  • Lancome blending brush, hvaljen kist koji i dalje ne prestajem hvaliti.


  • Ovo je jedan proizvod o kojem se malo piše a koji je savršen. Ja sam dugo razmišljala kako bih vam ga predstavila te sam došla na ideju da uradim jedan klipić koji ću staviti u recenziju te ćete vidjeti kako očisti kist za sekundu.


  • Kada sam došla do kraja pisanja ovog posta vidjela da sam zaboravila najvoljeniju kremu za ruke uvrstiti i morala sam tu nepravdu ispraviti. Kupila sam ju na Jagodici, 2 komada platila 10-11 dolara, od početka smo kliknule, ovo je savršena krema za ruke, njeguje, miriše, sve pohvale za nju. Inače jedan komad košta 9-10 $, ali ja sam naletila na neku akciju i kupila dvije za tu cijenu.

Eto to su proizvodi koje sam jako voljela. Volite li neki od ovih mojih? Koji su vaši omiljeni?

Broj komentara: 20:

  1. Collistar baza zasluzuje jos jednu recenziju,jos jednom se pokazalo da volimo iste stvari,sve su ovo i moji favoriti.:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. definitivno zaslužuje, jednu malo vjerniju da se vidi kako ispuni pore :-)

      Izbriši
  2. Jedva cekam post o GR ruzevima! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Molim te preporuči mi četkicu za blendanje,drogerijskog ranga a da je dostupna kod nas u BiH.Hvalaaa........

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. od onih kod nas dostupnih a povoljnih preporučujem ti onu essence…. ako si u Mostaru, Bijeljini ili Tuzli imaš i Blush kistove :-)

      Izbriši
  4. aaaa, ne sumnjam nikad u tvoje favorite :)
    koristim i sama ovu alverde kremu za zanoktice,
    jel da da je super? miris mi je tako blag a privlačan :)
    u poslednje vreme od favorita kod mene, hm...možda
    l'oreal pakovanje od kog mi je kosa savršeno nahranjena :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :-) super je kremica… dobro radi, fino miriše… divna je….

      koje loreal pakovanje? meni su generalno svi loreal proffesional proizvodi za kosu fenomenalni

      Izbriši
  5. Bas bih volela da probam taj GR ruz, inace volim njihove a te jos nisam vidjala... Nadam se da ce stici uskoro :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nije valjda da vam još nisu stigli, nadam se da hoće uskoro :-)

      Izbriši
  6. Bas me cudi da koristis mac cleanser sa pumpicom? Ne dodajes vodu ili... ?

    Lancome 17 brush je fenomenalan, ja sam na drugom prvi mi se skoro totalno raspao.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. samo isperem vodom…. tj. ide ovako: poprskam kist i onda obrišem od peškir i samo ga isperem… tako manje proizvoda trošim a fenomenalno i jednostavno očistim kistiće… sad me zanima tvoja metoda, kako ti radiš?

      Izbriši
  7. Slažem se za alverde kremicu. Spas za zanoktice! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i tebi?? ja sam nekako mislila da je slabo poznat proizvod, kad ono mnoge znaju za nju :-)

      Izbriši
  8. Logična mi je tvoja odluka da o favoritima pišeš svaka dva mjeseca, ali ja sam toliko guštala da bi, što se mene tiče mogla raditi i tjedne ;). Jednostavno toliko lijepih proizvoda...

    I da... I ja glasam za novu recenziju Collistar baze jer čim koristiš riječi "sužavanje" i "pore", imaš moju pažnju! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. MAC brush cleanser je i moj 'fabruary favorite' :D Slažem se, premalo se piše o njemu a spas je za sve nas koji želimo čiste kistove a nemamo toliko kistova ni vremena da bi ih prali svaki dan :D i naked 3, naravno.

    OdgovoriIzbriši
  10. Mljac je odgovarajuća reč za ovo šta osećam kad vidim ovakve proizvode na fotografijama :D
    Probala sam Collistar bazu i stvarno je sjajna, a moraću i ja da kupim tu Alverde kremicu za zanoktice kad je svi spominju. Zavidim na MAC četkicama, jedva čekam da dođu pa da unapredim kolekciju :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja MAC cleanser pretačem u malu bočicu s pumpicom, pošpricam kist, protrljam ga na papirnati obrus (oni kuhinski su mi najbolji jer su tvrdi) i gotovo...kako mi je slatka ambalaža od ove kreme za ruke :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Chanel maskara je i meni super. Guerlainov puder nikad nisam probala, a što reći za Naked nego da ih želim, ali kad već imam toliko sjenila ne znam što bi s njima.

    OdgovoriIzbriši
  13. Krasni favoriti a mnoge i dijelimo ;D.

    Drago mi je da ti se sviđaju moji prijedlozi ;).

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)