DM #5: Balea šampon, regenerator i kura za dugu i zahtjevnu kosu, Sprej za ravnanje kose - MAKEUP ARENA

5/15/2014

DM #5: Balea šampon, regenerator i kura za dugu i zahtjevnu kosu, Sprej za ravnanje kose



Eh tek sada kada su mi i šampon i regenerator pred kraj, kura za kosu davno potrošena i sprej istestiran, spremna sam da vam prenesem svoje utiske.

Prije nego krenem pisati o ovim proizvodima u uvodu ću vam malo reći o svojoj kosi. Zaista je zahvalna, za razliku od lica s kojim muku mučim jedini problem koji imam kod kose je vrijeme sušenja koje uz vrhunski profesionalni fen ide i do preko pola sata i opet ne bude skroz suha. Imam jako puno kose a dlaka je tanka. Kosu bojim često, s vremena na vrijeme idem na skidanje pigmenta. Peglam je u 80% slučajeva, uvijek sušim fenom i sve to nije napravilo da mi kosa bude oštećena, čak naprotiv vrlo često dobijam puno komplimenata za to kako mi je kosa divna i zdrava. Ne znam da li se puno trudim oko nje ili ne jer je to relativan pojam, ali ću definitivno napisati post o mojoj njezi kose koji mi je dosta puta tražen, pa procijenite same :-) Kosa mi je ravna, ispod površine djelimično valovita, dosta  napuhana pri vrhovima kada je tek osušim. Teška je pa mi je nemoguće postići volumen pri korijenu pa je i to jedan od razloga zašto sam odsjekla šiške, da bih dobila frizuru s kojom ne izgleda da je kosa slijepljena, a u stvari je slijepljena zbog težine.


Sprej za ravnanje kose



Prvo ću krenuti od spreja za ravnanje kose. Ovdje se ne radi o spreju koji štiti kosu od topline i ako ste, kao i ja, to pomislile, varate se :-) Postoji drugi, sličan ovome sprej koji služi za zaštitu kose od toplote. Dakle radi se o spreju koji se poprska po kosi i koji se aktivira uz pomoć toplote i pomaže da se kosa izravna i zagladi. Mnogo mi se dopala ova ideja.

Krećem od samog pakiranja, dolazi u rozoj bočici sa sprej pupicom koja se lako dozira i ima ovu bijelu plastikicu na slici ispod koja nam dozvoljava da sprej zakočimo i spriječimo slučajno pritiskanje pumpice ako se desi da ovaj preparat nosimo sa sobom. Bočica mi je preslatka, padam na tu ambalažu, uvijek bi djevojčica iz mene, koja odbija da odraste, izabrala nešto ovako. 

Miris mu je voćni, ali se ujedno dosta osjeti i alkohol, što me navelo da pogledam sastav i vidim da je  alkohol na visokom 2. mjestu, što, iskrena da budem, nije posebno hvale vrijedno, ali s druge strane gledano nije mi dodatno isušilo kosu u proteklom periodu korištenja pa ni sama ne smijem da se izjasnim po ovom pitanju.

Nikad ranije nisam koristila nešto slično te moram reći da mi je trebalo dosta vremena da skontam da li mi se ovaj sprej dopada ili ne.

Na početku sam ga nanosila na suhu kosu i po nanošenju na taj način ukruti kosu, te dobijam dojam kao da sam nanijela neki učvrščivač za kosu, da li gel ili lak. Ali nije mogao postići da izgleda skroz zaglađeno i ravno, na mojoj gustoj kosi ne. 

Nakon nekog vremena sam odlučila pročitati uputstvo (da, da, vrlo često pravim grešku nečitanja uputstva :-)) te sam zaključila da zaista jako dobro radi na kosi samo ako se koristi na način na koji je preporučljivo, a to je da se poprska na poluprosušenu kosu sa udaljenosti od 20-25 cm, te nakon toga da se kosa rasčešlja. Na načine na koje sam ja pokušavala prije nego sam pročitala uputstvo  nije radio, ne treba da se stavlja na suhu kosu jer tada ništa ne napravi osim da kosa postane kao žica. Nisu ljudi džaba napisali kako da se koristi :-)

Dolazi u količini od 200 ml, cijena je 5-6 KM, nisam zapamtila, a ova kiša koja danima ne prestaje mi ne da da se prošetam do DM-a.



Balea linija za dugu i zahtjevnu kosu se sastoji iz tri proizvoda: šampon, regenerator i kura. Svi proizvodi su: bez silikona, sa fitokeratinom, za zdravu i sjajnu kosu od korijena do vrha.

Šampon




Iz DM-a kažu: Njegujuća formula s Panthenolom omogućava prirodnu hidrataciju kose. Kosa postaje čvrsta i otporna na sve vanjske prilike.

Već ga koristim mjesec dana, i moram odmah reći da mi se jako sviđa. Teško je naći šampon koji čini da kosa bude svilenkasta i glatka a da je pri tome ne slijepi. Upravo to sam postigla sa ovim šamponom i moram reći da sam impresionirana. Obično šamponi koji su postizali da mi kosa bude svilenkasta i glatka sadrže tonu silikona koji utječe na to da mi se kosa još više zalijepi u tjemenu. Sa ovim šamponom sam postigla da bude veoma svilenkasta a da pri tome ostane neslijepljena u tjemenu.

Šampon je smješten u tubicu koja stoji na poklopcu te na taj način se može potrošiti do zadnje kapi. Otvor na tubi je optimalne veličine, što doprinosi lakšem doziranju. Jako lijepo se pjeni te time čini da kosu odlično opere. Miris je, za moj ukus, jako prijatan, osvježavajaći.

Iskreno, prezadovoljna sam za ovaj protekli period koji ga koristim. Vrijeme će pokazati da li ću i dalje biti zadovoljna a vi ćete biti prve koje ćete saznati ako dođe do promjena :-)

250 ml / 3.95 KM

AQUA · SODIUM LAURETH SULFATE · COCAMIDOPROPYL BETAINE ·SODIUM CHLORIDE · PANTHENOL · PROPYLENE GLYCOL DIBENZOATE · GLYCERIN · PLUKENETIA VOLUBILIS SEED OIL · HYDROLYZED WHEAT PROTEIN · GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE · POLYQUATERNIUM-10 · HYDROLYZED CORN PROTEIN · HYDROLYZED SOY PROTEIN · PARFUM · POLYQUATERNIUM-39 · PEG-4 DISTEARYL ETHER · DISTEARYL ETHER · DICAPRYLYL ETHER ·LAURETH-2 · CITRIC ACID · TOCOPHEROL · GERANIOL · LIMONENE · SODIUM BENZOATE ·PHENOXYETHANOL. Izvor s kojeg sam preuzela sastav.




Regenerator




Iz DM-a kažu: Uz Balea Professional regenerator za kosu duga kosa će biti glatka i besprijekorno njegovana od korijena do vrhova!

Što se tiče regeneratora priča je malo drugačija. Toliko mi je teško pisati o regeneratoru jer u glavi svaki uspoređujem sa regeneratorom kojeg obožavam i niti jedan mi nije kao on, a opet kad realno gledam ovdje se radi o jednom zaista jako dobrom proizvodu koji košta dosta manje nego moj HG regenerator. Dobra stvar je da se ne mora predugo držati na kosi, nakon što ga isperem kosa se lakše češlja, četka bukvalno klizi kroz kosu. I kad malo promislim mislim da za manje novaca bolji proizvod teško da se može naći.

Ambalaža je veoma slična onoj za šampon, da ne opisujem ponovo, razlika je jedino u izgledu tube, koja je ovdje malo kraća i šira.

250 ml / 3.95 KM
AQUA · CETEARYL ALCOHOL · STEARAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE · BEHENTRIMONIUM CHLORIDE · PANTHENOL · PLUKENETIA VOLUBILIS SEED OIL · HYDROLYZED WHEAT PROTEIN · DIPROPYLENE GLYCOL · HYDROLYZED CORN PROTEIN · HYDROLYZED SOY PROTEIN · PROPYLENE GLYCOL DIBENZOATE · HYDROXYPROPYL GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE · PARFUM · CETRIMONIUM CHLORIDE · PEG-90M · CITRIC ACID · HYDROXYETHYLCELLULOSE · SILICA · CALCIUM CARBONATE · TOCOPHEROL · GERANIOL · SODIUM BENZOATE · PHENOXYETHANOL. Izvor sa kojeg sam preuzela sastav.


Jednokratna kura




Iz DM-a kažu: Omogućava kosi potrebnu hidrataciju i omogućava besprijekornu njegu. Upotrebom jednominutne kure za kosu možete sa sigurnošću reći da je Vaša kosa u potpunosti njegovana. 

Ja generalno više volim maske i prava je šteta da ovaj proizvod nisam uspjela naći na policama DM-a u nekom većem pakiranju. A možda je i bolje da nisam jer bi, ako proporcionalno posmatram, za količinu od 200 ml morala platiti 21 KM što je ipak malo viša cijena, posebno u usporedbi sa druga dva proizvoda.

Ako pričamo o samom proizvodu kosa je odlčno nahranjena i četka bukvalno klizi kroz kosu nakon ispiranja i kuru bih vam od srca preporučila ako želite da nahranite kosu, posebno ako je to za neke prilike. Dovoljno ju je držati 1 minut, no ja sam ju ipak ostavila nekih 5 minuta. Kura je dosta bogatija i hranjivija od regeneratora, što je bilo i za očekivati.  Nanijela sam ju na komplet kosu osim na samo tjeme i ova količina mi je bila dostatna. Ako vam je kosa rjeđa i kraća od moje, možda bi kuru mogli iskoristiti i na nekoliko puta.

20 ml / 2.10 KM



Rokovnik



OBOŽAVAM GA. Neću vam puno pisati o njemu, osim da me osvojio i da je dobra stvar što je od aprila ove do aprila naredne godine i što ćete ga dobiti uz svaku kupovinu preko 30 KM. Postoji u ljubičastoj i limeta zelenoj boji. Naravno da je moj favorit ovaj ljubičasti, mada sam i zeleni dobila u jednoj kupovini i vidite i same da je lijep i on. Uglavnom pogledajte neke od fotki unutrašnjosti :-)








Kako sam dobila još 2 rokovnika uz kupovine, jedan sam već poklonila a drugi poklanjam jednoj od vas i sve što treba da uradite je da mi u komentaru napišete da ga želite i slučajnim odabirom jedna od vas će ga osvojiti. Ljubičasti :)

Ovaj put je darivanje otvoreno samo za cure/žene sa teritorija BiH. Dobitnicu objavljujem u utorak.

Ako bih izdvojila jedan od proizvoda (osim rokovnika naravno) onda bi to definitivno bio šampon.

Jeste li probale neki od proizvoda iz recenzije?


PR proizvodi

Dobitnica rokovnika je Mej! čestitam…

žao mi je, istinski, da nisam imala još koji da podijelim….


33 komentara:

  1. Zaista divan rokovnik , naravno
    zeeelim ga :))*

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja ga jako zelim, zakasnila sam da ga u DM-u uz kupovinu dobijem.
    Amina Bešić
    [email protected]

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne da ga želim, nego sam luda za ljubičastom bojom i za rokovnicima. Ovaj nemam i nisam uspjela da ga dobijem, ipak sam i studentica i ovaj mjesec sam na " dijeti" , pa upravo zbog toga nisam uspjela ni potrošiti 30 KM da bih ga dobila. Luda sam i za organizacijom, a ovaj rokovnik bi definitivno uljepšao moje slobodno vrijeme kojeg nemam mnogo.

    Svidja mi se tvoj post, pročitala sam ga u jednom dahu. Do sledećeg posta. Nadam se da nisi poplavila :)

    OdgovoriIzbriši
  4. rokovnik odlican nacin za uvesti malo promjene u svakodnevnu monotoniju :) zeliiim ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. ŽELIM. :)
    Inače, pozitivno sam iznenađena Baleinim stvarčicama za kosu. S obzirom na cijenu, da, bila sam skeptična, no, bez razloga. Zadnji sam kupila njihov šampon za kosu koji se nanosi nakon izlaganja sučevim zrakama i služi za zaštitu od UV zračenja (ako sam dobro zapamtila) i moja inače, zahtjevna i suha kosa je pre premekana nakon njega, super je! :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ako ja budem slucajni odabir-bicu sretna!

    OdgovoriIzbriši
  7. zelim =D
    [email protected]
    nisam probala nista iz te linije, ali zelim ili sampon ili kuru, a sprejeva za kosu od Balea, ne, jer sam imala par i ni jedan mi nije odgovarao, tako da sam udlucila da ne uzimam Baleine sprejeve za kosu =D

    OdgovoriIzbriši
  8. Draga Jasmina jeste li Vi poplavljeni,jeste li sigurni?Poz iz BL

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na brizi, sigurna sam :-) u dijelu grada u kojem ja živim nema opasnosti, nadam se da je i u BL situacija povoljnija nego u nekim drugim dijelovima BiH

      Izbriši
    2. Autor je uklonio komentar.

      Izbriši
  9. Zelim jako jako jako najjače :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Zelim ga bas je divan....

    OdgovoriIzbriši
  11. Želim ljubičasti rokovnik! :D Zašto ga nema kod nas :(

    OdgovoriIzbriši
  12. Želim ljubičasti rokovnik! :D Zašto ga nema kod nas :(

    OdgovoriIzbriši
  13. Želim ga naravno, posebno jer sam dva puta imala kupovinu iznad 30KM u različitim prodavnicama i nisam ga dobila jer je bilo nestalo :(
    Mej

    OdgovoriIzbriši
  14. Au, malo je reći da želim taj rokovnik :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jel se stavlja na mokru opranu kosu?

      Izbriši
  15. Želim ljubičasti rokovnik :-) a nabavila sam si i ovaj šampon, ali svoje dojmove ne mogu reći jer sam ga samo jednom koristila... Na prvu mi djeluje super, ali poučena iskustvom, treba tu još pokoje pranje kose pasti da bih mogla reći realne /osobne dojmove. A nakon toga se bacamo ne isprobavanje ovih ostalih proizvoda iz linije

    OdgovoriIzbriši
  16. joj jako ga želim :))

    pozz,
    Ivana S.

    OdgovoriIzbriši
  17. Nisam probala ove proizvode, ali si me zainteresirala za većinu (osim za sprej jer imam nešto slično i smara me da se prisiljavam da ga potrošim). Iako imam osjetljivo vlasište pa na njega trenutno nanosim samo Alverde nježni šampon, ovaj šampon bih rado isprobala na ostatku kose. I regenerator me jako zanima. Imam jedan njihov u tubi za smeđu kosu i odličan mi je. Rokovnici su predobri. Nadam se da ih i u Hr poklanjaju :D.

    OdgovoriIzbriši
  18. ovi proizvodi baš dobro zvuče, a meni uvijek treba nešto za dodatno nahraniti kosu, mislim da ću potražiti, ako ništa, barem ovu kuru :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Zelim ga :)
    Danijela D.
    nisam ove,ali koristim druge Baleine proizvode i zadovoljna sam, narocito cijenom ,ali i kvalitetom,meni njihovi proizvodi,apsolutno svi odgovaraju

    OdgovoriIzbriši
  20. Bas je lijep :) zelim ga i ja :)



    OdgovoriIzbriši
  21. Naravno da zelim. Moze se od balee naci jako dobrih proizvoda i cijenom jako prihvatljivim, a sampon cu da kupim.

    Mirnesa Mioč, [email protected]

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)