MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder / Pressed - MAKEUP ARENA

6/26/2014

MAC Prep + Prime Transparent Finishing Powder / Pressed



Kameni puder čiju sam recenziju najavila ovdje i eto nekako je promaklo da ju napravim, ali sam se toga sjetila sada kada sam vam pisala preporuku za pudere u ljetnom periodu.

Kao i svi proizvodi iz linije Prep + Prime i ovaj dolazi u "galaksijskoj" ambalaži (i kutija i ambalaža samog proizvoda su od crne sjajne plastike sa sitnim shimmerom u više boja)

Osim po neobičnoj galaksijskoj amabalaži ni po čemu drugom se ne razlikuje od uobičajenih proizvoda ove namjene. Zatvara se na klik, ima ogledalce i jednostavno da ne može biti jednostavnije.

Ovo je završni puder, koji se nanosi nakon tekućeg da bi se fiksirala šminka i povećala njena trajnost.

Ono što bih navela kao najveći minus ovom proizvodu je mala količina od 6.3 g za koju sam morala izdvojiti 20 funti, mada moram biti iskrena i priznati da se proizvod jako sporo troši jer ga je potrebno malo. Ja samo lagano pređem kistom preko pudera i nanesem ga po cijelom licu jer je kod mene cijelo lice masno, a ako je vaše lice mješovito nema potrebe da se nanosi na cijelo lice, dovoljno je preći preko t zone.

Ako kojim slučajem niste koristile bijele pudere neka vas ne brine bjelilo jer je potpuno transparentan i odgovara svima, od onih sa jako svijetlom kožom pa do onih sa tamnom, trasparentnost mu to dozvoljava. 

Ja ga ljeti obavezno koristim, kada u igru ulaze svi proizvodi neophodni da postignem matiranost kojoj ljeto nikako ne ide u prilog jer osim što se moram boriti sa sebumom, tu je i znoj.




Udio silike u proizvodu je na visokom drugom mjestu, a u slučaju da vam nije poznato ona je zadužena za apsorpciju bilo sebuma ili znoja te je odličan sastojak za proizvode koji treba da vrše matiranje i to je sastojak koji ja kao masnokožac jako volim.


Uglavnom ovo bi bio proizvod koji ja volim i rado koristim, ali neću reći da je must have jer postoje i druge povoljnije opcije koje imaju sličan sastav i jednako dobro rade.


Koji je vaš omiljeni završni puder?

Broj komentara: 5:

Hvala na komentaru :)