Moj Izbor MAC Must Have Proizvoda - MAKEUP ARENA

6/12/2014

Moj Izbor MAC Must Have Proizvoda




Više od pola moje šminke je MAC stoga neka vas ne iznenađuje što mi je ovo bio izuzetno težak zadatak, odabrati među velikom količinom umjeren broj proizvoda. Generalno ja MAC jako volim, pa kako onda da vam kažem koji bi to bili proizvodi koje bih odmah kupila u slučaju da moja kolekcija nekim čudom nestane. Ne smijem o tome ni razmišljati jer me odmah počne hvatati gušenje i napad panike :)

Uglavom dvoumila sam se također da li ubaciti LE proizvode ali onda mi pade na pamet da među ovom ekipom postoje 2 proizvoda koja su nekad bila dijelovi LE kolekcija a sada su u stalnoj ponudi te ima i 1 proizvod koji se već 2 ljeta ponavlja, očekujem ga i ove godine da obnovim zalihe :)



Kad je riječ o kistovima ja MAC kistova imam 30-ak i obožavam ih, i iskreno jedva sam izbor suzila na ovih 9. Jednom ću vam ih sve pokazati u jednom postu (ne obećavam kad će to biti :)) ali sigurno da hoću i pokušaću pronaći dupe-ove među povoljnijim kistovima. Dakle na fotografiji vidite redom s lijeve strane:
  • 138 - nedavno sam ga kupila ali od tada ga obožavam, obožavam. Ne znam koju su mu namjenu dali u MAC-u ali meni je idealan za nanošenje kamenog ili pudera u prahu. Zašiljen je pri vrhu te se jako dobro može prići svim dijelovima lica (mislim na dio oko očiju i oko nosa)
  • 165 - moje obožavano savršenstvo, najdraži i najljepši, savršen za highlighter, samo jednu manu ima a to je da je zadnji put bio dostupan prije skoro 3 godine i od tada sam ga čekala kao ozebao sunce :) Pisala sam vam da sam ga dobila od jedne divne cure koja ga također obožava a imala je čak 3 komada :)
  • 226 - još jedan LE kist, isto zadnji put dostupan prije 3 godine, njega mi je prijateljica uspjela uloviti, on je na isti fazon kao i predhodna 2, zašiljen na vrhu i to mu daje veliku preciznost.
  • 227 - kada sam ovaj kist tek kupila (nisam ga tada vidjela uživo nego sam ga naručila od prijateljice) šokirala me njegova veličina. Kontala sam što s njim da radim. Sada se pitam da li postoji nešto za što on ne bi bio dobar, možda ne za nanos sjenila u pregibu, mada možda bi i to uspio :) uglavnom odlično nanosi sjenilo, čak ga može i blendati, može konturirati manje dijelove, prvenstveno nos, mogao bi se i za highlighter koristiti. Uglavno jedan pravi multipraktik.
  • 224 -  odličan za blendanje kao i za blago nanošenje sjenila u pregib. Moj se nakon 3 godine malo ofucao ali to je zato što je u svakodnevnoj upotrebi.
  • 217 - dugo sam sa ovim kistom bila na vi, nekako mi nije dolazio na red pored predhodno pomenutog kista. No međutim u zadnje vrijeme ga vrlo često koristim. Dosta je tvrđi od prethodnika pa samim tim odlično skida i blenda sjenilo koje je nanešeno malo više nego je trebalo. Može i nanijeti sjenilo. Isto jedan multiprktik.
  • 239 - kist koji savršeno nanosi sjenilo a odlično čak i sjedinjuje olovku i sjenilo na donjem dijelu kapka.
  • 266 - najsavršeniji kosi kist koji sam ikad vidjela, toliko je tanak i precizan da nemam dovoljno riječi s kojima bih ga nahvalila. Imam 2 i valjda vam je dovoljno rečeno koliko ga volim.
  • 210 - malo deblji kist za gel liner koji će jednako dobro nanijeti i deblju liniju kao i tanju po potrebi. Dovoljno je i čvrst a i savitljiv u isto vrijeme. I on je moja ljubav.



OVDJE sam vam pisala o tadašnjoj kolekciji MAC ruževa i tome koliko ih volim. Ako mislite da mi je lako bilo odabrati samo 2 bome se grdno varate. Iako već sada znam koji sam to zaboravila neću ga spominjati jer je LE i bolje da ne gledate tu ljepotu :)


  • Impassionated, prekrasna nijansa, pogotovo idealna za nadolazeći ljetnji period.
  • Angel - ruž koji svima stoji, savršen za smokey, nude ali ima mrvicu roskaste u sebi. Jedini koji sam po 2. put kupila a uskoro ću morati i 3. put jer ga je ostalo "samo" pola :)



Kad je riječ o sjenilima znam da mnogi smatraju neopravdanim cijenu pojedinačnog sjenila. Slažem se da su preskupa, zbilja jesu, ali s druge strane meni su ovo jedina sjenila koja se skoro pa nikako ne truse i sva ova koja vidite, kako su mi omiljena, trošim jako često a vidite koliko ih je malo porošeno.

Već znam koja sam zaboravila staviti, ali da sam ih stavila sve koje volim pretjerala bih, ovako su tu ona koja baš baš jako volim. MAC sjenila imaju razne završnice a moja omiljena su matte2 ili ti ga dvostruko mat :) Imaju savršenu pigmentaciju a odlično se blendaju


  • U duo setu se nalaze sjenila Soba i Omega, Omega je ono koje je ušlo u favorite, Sobu vrlo rijetko koristim,
  • Blanc Type,
  • Copperplate,
  • Handwritten,
  • Patina,
  • Satin Taupe.




  • Bronzer koji sam jedan potrošila, drugi trošim a treći imam u rezervi. Radi se o Pro Longwear bronzeru Sun Dipped. Dio je limitirane kolekcije i ako mi vjerujete bez obzira što imam jedan rezervni i ovaj skoro cijeli ja bih ga, ako ga stave i ovo ljeto u ponudu, kupila ponovo jer je meni ovo najljepši bronzer ikad. Ova mi nijansa savršeno odgovara, jako lijepo se nanosi i dugo traje. Hvalila sam ga nebrojeno puta, spominjala u raznim favoritima. Obožavam.
  • Soft & Gentle highlighter - meni samo nije jasno zašto ga ranije nisam kupila. Vjerovala sam da mi ne treba jer sam već imala nekoliko highligtera, ali ovaj je ubjedljivo najuniverzalniji i ide uz svaku šminku. Must must have...


Još jedan tip proizvoda za koji sam imala problem odabrati samo 2 komada, MAC rumenila su meni prekrasna. Odlučila sam se za ove 2 nijanse jer vjerujem da su najuniverzalnije. Iako sam mislila staviti i nijansu Dame odustala sam jer vjerujem da većini cura ta nijanse ne bi stojala.

  • Warm Soul mineralno rumenilo, uz svu šminku ide i vidim da odgovara i svim tipovima kože,
  • Rosy Outlook, pro longwear rumenilo koje sam nedavno kupila ali mu je nijansa tako lijepa da ga mogu zamisliti skoro na svakoj curi.
Jao kako mi je ovo bilo teško, samo 2 odabrati :)



Kad je riječ o kremastim proizvodima tu su:

  • Painterly Paintpot, baza koja ujedno ujednačava boju kapka i drži sjenilo na okupu,
  • Fluidline GelCreme za obrve, bio limitirano izdanje a od nedavno u stalnoj ponudi i jako sam sretna zbog toga jer je ovo već 2. pakiranje koje trošim i osjećala sam laganu tjeskobu pri pomisli da ću morati tražiti alternativu
  • Pro Longwear korektor, odlična korektor, minimalno se uvlaču u linije (da ne kažem bore) ispod očiju.


Kad je riješ o olovkama za usne tu vam predlažem da preskočite MAC, ne zato što njihove olovke ne valjaju, nego zato što se može naći dosta povoljnijih a jednako dobrih olovaka, ako ne i boljih. Ali kad je riječ o olovkama za oči eh tu im nema premca:
  • Chromagraphic olovka NW25/NC30, savršena olovka za waterline, posebno u danima kada je moj waterline crven od nespavanja a ne želim ga opteretiti crnom olovkom
  • Khol Power Feline, za moj ukus najbolja crna olovka ikad. Kraj priče.



Što se tiče preparative nisam zadovoljna sa probanim, ali iskreno nisam puno ni probala, ako izuzmem ovaj Volcanic Ash piling kojeg ooooobožavam! Savršeno mi ispilingira kožu i kao jedinu manu mu navodim što isprljam pola kupatila dok se pilingiram pa uglavnom u zadnje vrijeme radim piling s njim kad krenem da se tuširam. I on je nekad bio dio LE a od prošle godine je u redovnoj prodaji.




I upravo sam skontala da sam najbolji MAC proizvod IKAD, Blot Powder, zaboravila uvrstiti u listu, stoga posebna fotka za njega plus posebna ljubav za njega, masnokošci moji ne postoji bolji matirajući puder. On je potpuno transparentan, ne ostavlja nikakvu boju a ubjedljivo najduže drži moje lice matiranim. On je must nad must have-ovima. Najmust proizvod a eto zaboravljen… Hmmmm…. 
Stara slika jer sam bila prelijena za ponovo fotkat ;)

Nastojaću recenzirati što prije sve proizvode koji su se našli na popisu a koje do sada nisam.

Eto to su moji proizvodi koje bih svima od srca preporučila. A koji je vaš MAC must have?



Broj komentara: 40:

  1. Koliko ljepote na jednom mjestuuuu.. Jedva čekam da i ja sebi nabavim nešto od MAC-a :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako sam se obradovala kad sam vidjela naslov posta :))
    Blot je definitvno jedan od najboljih macovih proizvoda i zasluzio je biti sam na slici

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znala sam :) šta si sada zapikirala? :)

      Izbriši
    2. I Warm Soul kao rumenilo koje pristaje bas bas svima, preeeedivno!
      Svakim tvojim mac postom moja wl raste, pa tako i sada, sjenila me zanimaju :)
      Imam samo woodwinked a to mi je jedino od najdrazih sjenila, naneses ga na kapak i izblendas prema gore, cini se kao da si najmanje 3 boje korisila za taj smokey eye a tu je zapravo samo jedno sjenilo.. I boja je totalno moja :)

      Izbriši
  3. auh, koliko se samo ne slazem da angel stoji svima =))) sta vise, stava sam da retko kome stoji. Olovke mi ne diraj, imam ih preko 20 i za vecinu nema zamene =) Za blot se slazem, mislim da sam vise od 20 potrosila. Super basic senke, predlazem i Wedge da probas

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno? ne mogu da vjerujem jer ja sam ga vidjela na desetinama cura i svima stoji :) mora da je to onda bila slučajnost :)
      a joj šta znam meni su mrvicu suhe olovke, ja volim kremastije…. koje su tvoje omiljene? Blot od masnokožaca ko proba mislim da ne želi više nikad niti jedan drugi puder probati :) Wedge mi je već dugo na listi, ali nikako da dođe na red, moraću to ispraviti :) ima još i soft brown koju obožavam ali se više ne proizvodi i baš mi je žao pa sam nju zato i izostavila :/

      Izbriši
    2. probaj onda liniju olovaka pearlglide intense =)

      Izbriši
  4. Uh ova sjenka Copperplate je taman nesto sto dugo trazim, trcacu po nju :D, moji omiljeni su Studio Fix fluid i pressed, Ruby Woo karmin, Paint Pot Painterly i naravno Prolongwear korektor :).

    Ne koristim olovke za oci, ni hajlajter ali sam vidjela u radnji Soft&Gentle i odusevila sam se.

    Sledece na listi sto zelim da probam je Fluidline Gel Cream za obrve i ajlajner :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Copperplate je prekrasna nijansa, trčiii :) dobar je i meni studio fix i fluid i pressed ali mi nije must have nakon što sam isprobala neke druge pudere… ruby woo je prekrasna nijansa, istina… pro longwear korektor je miljenik mnogih žena :)

      Izbriši
  5. Love MAC!

    I´m following you now. Would you like to visit my blog and follow me back?

    xx

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja trenutno imam samo 2 MAC proizvoda, a nadam se da će ih u (skorijoj) budućnosti biti i više.
    Što se tiče ta moja 2 proizvoda to su 2 ruža, Russian Red i Cyber :) i to su moje ljubavi <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma generalno su im proizvodi odlični ali eto morala sam napraviti neku selekciju, russian red je divan… cyber nemam, čak ne znam ni koja je to nijansa a mislila sam da sve nijanse znam :D

      Izbriši
    2. Russian Red mi je trenutno favorit, volim crveni ruž a ta nijansa mi je naj naj do sada
      a Cyber je neka tamna ljubičasta, naletila sam na netu na nijansu slučajno i osvojila me :) Iako može bit malo i ekstremna, nekome...s obzirom u kakvoj zemlji živimo (al neću sad hejtat XD)

      Izbriši
  7. Da li je postojan Khol Power Feline na waterline-u?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni najpostojanija olovka koju sam probala, iako ti moram reći da mi je na waterline-u najpostojaniji maybelline gel liner, ništa ne traje tako dugo, odmah iza je Feline .)

      Izbriši
  8. Divan post draga,obozavam kada svaki dan nesto objavis.

    OdgovoriIzbriši
  9. Pridodajem Mineralize Skinfinish Natural Light puder u kamenu, a neka od mojih najdražih sjenila su club, winkle, humid, parfait amour, lucky green...imaš pravo, jednostavno ih ima previše....za blendanje mi je od početka 217 bio draži od 224 baš zato što je čvršći pa mi super blenda tamnija sjenila...a i mislim da imam neki defektni 224, linja se ko lud od prvog dana...u Grazu sam prošli mjesec uzela Rosy Outlook i stvarno predivno osvježava lice!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. msf je odličan ali nije za moju kožu jer se przo umastim od njega :/ sva ova sjenila koja si spomenla imam, osim ovog winkle, ne znam koje je to, i zaista jesu divna, ali ja sam više tip od neutralih nijansi….moj 224 se ni malo ne linja…. tvoj je onda sigurno defektan :/ jesi vidjela kak je divan ovaj RO, baš osvježavajući :)

      Izbriši
    2. Winkle je jedna divna plava :)

      Izbriši
  10. Divvno jeeeee sveee, saglasna sam naročito za korektor - odličan je :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Ja ne kužim taj BLOT, znam da postoji light, medium, ili tako nešto, ali svi kažu da je bezbojan. Jel to znači da mogu uzeti npr light i koristiti na svim živim osobama, bilo koje puti? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iskreno ne znam zašto su ga stavili u nijansama… eto ja nosim medium dark a znam i svjetlije i tamnije cure od mene koje koriste istu nijansu… potpuno je transparentan, mislim da je ova moja baš univerzalna… i dosta cura isto koristi medium……

      Izbriši
  12. Odusevio me je ovaj tvoj post! :-)
    Imam jaku zelju da probam Blot puder, deluje obecavajuce. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vjeruj da jeste…. :)
      drago mi je da ti se post dopada...

      Izbriši
  13. želim si puno stvari sa ove tvoje liste, a posebno blot <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da i ti imaš masnu kožu i vjeruj da kad jednom probaš blot nećeš moći bez njega, ja trenutno imam 3 jer imam ogromni strah da ću ostati bez njega… znam znam da je to malo previše, ali razumi me da se bojim ostati bez njega, kad dođem do pred kraj jednog i ostane mi jedan nov već tada nabavljam drugi hahahah frikuša sam prava :)

      Izbriši
  14. Nemam puno toga od Maca, ali ono što imam - pomno je birano, tako da sam i prezadovoljna :) izdvojila bih (opet :D ) haux sjenilo, ruž FoF i Relentlessly red, zatim rosy outlook rumenilo (kupljeno prema tvojoj preporuci :D) i naravno općehvaljeni Pro Longwear concealer. sljedeće što namjeravam uzeti jest neki highlighter (dvoumim se između lightscapade i soft&gentle, pa ako imaš preporuku - vičiii :) ), zatim Mineralize Skinfinish Natural Light puder u kamenu (iako se još premišljam oko nijanse), možda i fleur power rumenilo (mada mi realno apsolutno ništa od svega ovog ne treba :-/ )...suma sumarum, dok nisam tebe počela pratiti, bila sam poprilično ravnodušna prema macu (i uglavnom se iščuđavala tolikoj pomami kod žena), a onda sam se polako počela i sama "navlačit"...thank you very much :P :)) :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haux sjenilo jeste divno, na tvoju preporuku sam ga kupila, vidi kad razmislim definitivno je trebalo biti ovdje, kako ono tako još barem 10 drugih :) što se tiče highlightera meni je je cura čije mišljenje cijenim, a ona ima oba, rekla da su oba must have, a ja samo prenosim :) btw i Lightscapade ću nabaviti :) a soft & gentle je zaista savršen i univerzalan. MSF nisam stavila iako imam 2 i odlični su, samo zato što nisu baš najpostojaniji na mojoj koži, ali zato bi ih rado svima sa drugim tipom kože preporučila. No kako na mom blogu ima dosta masnokožaca prešutila sam ga :)
      Joj vidi ti si meni ovdje spomenula neke proizvode koje ja volim a nisam ih uvrstila, npr Relentlessly red, uh moraću i drugi dio ovog posta raditi :)
      Nadam se da si bare upola zadovoljna MAC-om kao ja. Meni se kod njih, uz kvalitet, najviše dopada širok raspon nijansi… šta znam generalno kistovi, rumenila, sjenila, ruževi i još poneštoo - sve je odlično :) do sada su me samo 2 njihova proizvoda razočarala, to su matirajuća krema i prep + prime baza…. samo dva a toliko toga imam :)

      Izbriši
  15. BLOT Z A K O N!!!! JA NE MOGU DA ZIVIM BEZ NJEGA I TAČKA :)

    OdgovoriIzbriši
  16. Imaš li četku #168? Meni je ona sledeća za kupovinu :)

    Inače divan, divan izbor - jedino zajedničko nam je Warm Soul iz ove ekipe, kojeg obožavam <3 ok i #217 i #239 :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Samo 2 ruža?Svaka čast!!:D 138 jakoo želim. Mislim, puno MAC proizvoda ja jako želim, ali bolje da ne počnem nabrajati:D

    OdgovoriIzbriši
  18. ooo pa samo ti napiši i nastavak ( i dva i tri i više ako treba), vidiš i sama koliko nas to sve zanima i koliko željno iščekujemo MAC preporuke i recenzije :))
    tako da ću opet reći kako sam i prezadovoljna svime kupljenim, pogotovo ruževima iz retro matte linije (ovi ostali mi nisu toliko postojani, pa za njih smatram da se mogu uglavnom naći i jeftinije alternative). užasno me privlače i kistovi, ali još uvijek nisam u svojoj glavi prešla tu psihološku barijeru da za 1 (jedan :D) kist izdvojim novac za koji mogu kupiti skroz solidan set (RT npr), ali zahvaljujući tebi sam na dobrom putu i sve više i o njima razmišljam...zato bih apelirala i da požuriš sa postom koji si gore najavila i da nam pokažeš eventualne dupove :D mislim, bio bi red i da nam uštediš koji dinar a ne samo da nas navodiš na trošak ;))) šalim se naravno, nadam se da je to jasno :)

    OdgovoriIzbriši
  19. sve divote na jednom mjestu <3

    OdgovoriIzbriši
  20. Ja sam jedna osoba kojoj "Angel" ne stoji, izgledam totalno "isprano" kad ga stavim :) Za ruzevima nisma luda ali zato njihove sjajeve obozavam i imam ih par. Od nedavno koristim i njihov Studio Fix fluid i obozavam ga! Promijenio mi je zivot :D A na kistovima ti zavidim, moram i ja zbaviti koji :)

    OdgovoriIzbriši
  21. Lep odabir :) Svasta nesto od Mac-a zelim, lista je sve duza :)

    Jel bi mogla usporediti prolongwear korektor sa select moisturecoverom korektorom? Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
  22. Da li moze mali savet, koju nijansu crvenog karmina bi preporucila osobama sa hladnim podtonovima, a koji sa toplim?
    Hvala unapred, divan ti je blog.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)