Collistar koncentrat za ubrzano tamnjenje (pekmez/marmelada) - MAKEUP ARENA

7/19/2014

Collistar koncentrat za ubrzano tamnjenje (pekmez/marmelada)





Dok sam još bila na moru rekla sam vam pisati o ovom proizvodu. Nedavno sam ga kupila za prijateljicu te sam iskoristila priliku da pofotkam nov proizvod i iskoristim fotografije za post. Bio je u akciji gdje se za kupovinu dobio i sprej sa SPF 30, te još i 10% koji se u Mercatoru mogu iskoristiti utorkom ili četvrtkom te sam joj ga kupila za, umjesto regularnih 53.50 KM, 48.15 KM te je naravno dobila i sprej, što je jako dobar deal.

Sadrži 150 ml. Preporučljivo ih je potrošiti unutar 2 godine. Ja sam svoj proizvod kupila prije 2 godine i potrošila 1/3 jer sam ga te godine intenzivno koristila, skoro pa svaki dan, prošle godine ga nisam koristila jer nisam bila na moru, nakon ovog ljetovanja ostalo mi je još 1/2 i malo više i proizvod nema nagovještaja promjene niti kvarenja.

Prvo, osnovno i veoma bitno NE SADRŽI SPF. Ni slučajno ga ne treba koristiti u periodu kada je sunce jako te ni slučajno stavljati na jako svijetlu kožu koja još uvijek nije dobila podlogu.

Proizvod je gust, taman i lagano ljepljiv. Ne ostavlja tragove i vodootporan je.



Kako se na mojoj srednje svijetloj koži pokazao najdjelotvornijim:

Ja sam na moru bila 10 dana, prvih 7 sam koristila SPF 20 za tijelo i 50 za lice i jedva dobila nijansu-dvije jer ionako većinu vremena provedem u hladovini ili u sobi kada je sunce baš najjače. Onda sam 8. dan namazala tijelo pekmezom, nekad u popodnevnim časovima, iza 17 h. Nisam mogla da se načudim kada sam se pogledala u ogledalu nakon povratka s plaže. Bila sam dosta tamnija. Ponovila sam to i naredna dva dana u isto doba dana i dobila jako lijepu boju, te se s mora vratila vidno tamnija što smatram odličnim uspjehom s obzirom da sam sunce vidjela toliko koliko bih bila u moru ili bazenu i to u periodu slabijeg sunca.

Može se koristiti i ako nećemo ići na more, u popodnevnim šetnjama pri slabijem suncu.




Posjeduje zaštitu ispod poklopca koju sam ja sačuvala, vjerujem da pomaže da proizvod ostane u prvobitnom stanju.



Sve u svemu ovaj ili njemu sličan proizvod preporučujem koristiti na opisani način i vjerujem da rezultat neće izostati. Ne ostaje mi drugo nego ponovo upozoriti da ne sadrži SPF te ga se treba oprezno koristiti!


Jeste li probale ovaj ili njemu sličan?


EDIT: Na zahtjev ubacujem dio tijela gdje se vidi koliko sam potamnila, napravljen je noć prije povratka u BiH.



21 komentar:

  1. Nisam nikad probavala proizvode za ubrzano tamnjenje, ali ne sumnjam u Collistar :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Nisam nikada koristila pekmeze i sl. za tijelo, ali sada rado bih, dosta poziztivnih recenzija sam pročitala :) Super je ako zaista djeluje :)
    Samo ima manu jer toliko košta, skoro 50 KM, ali s obzirom na količinu, učinak i kvalitet, očito da vrijedi, posebno uz taj sprej, i ne izađe skupo :)
    Meni nije žao dati novac za kvalitetne proizvode, tj za one koji opravdaju tu cijenu svojom kvalitetom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ne zaboravi da proizvod jako dugo traje, te se ne kvari brzo, te jedna ovakva investicija nije nikako neisplativa :)

      Izbriši
  3. Nisam koristila i mene interesira da li pospesuje tamnjenje ili je kao sprejevi/kreme za potamnjivanje?!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je proizvod koji ubrzava tamnjenje prirodnim putem… dakle na suncu, mogao bi eventualno i u solarijumu, ali kako isti ne preporučujem onda ga ni ne spominjem rado… zato sam i napisala da se može nanijeti na kožu i u šetnji gradom, da se "nahvata" koja zraka sunca i odrazi tamnjenjem kože :)

      Izbriši
    2. Super, hvala na odgovoru!
      Ne volim sarenilo kod samopotamnjivajucih preparata.
      A solarijum ne koristim ni ne preporucujem ga! ;)

      Izbriši
    3. Nema na čemu… ima odličnih proizvoda za samopotamnjivanje koji je ostavljaju šarenilo, gledaću da o jednom takvom što prije pišem mada ima odličnih postova po netu gdje možeš naći recenzije super proizvoda...

      Izbriši
  4. Ja ga jucer kupila.Nadam se da cu bar malo uhvatiti boje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Budi oprezna u korištenju i uspjeh sigurno neće izostati ;)

      Izbriši
  5. Nisam ga probala jer mi je dosta skup! Već godinama koristim L`erbolario marmeladu i savršena mi je

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Spada u kategoriju skupljih proizvoda, ali uz ovakvu akciju ne možemo reći da je skup jer inače sprej koji se dobije kao gratis ima istu cijenu kao ovaj, tako da za cijenu jednog dobijemo dva jednako vrijedna proizvoda. Ne mogu komentirati L`erbolario marmeladu jer ju nisam probala, ali vjerujem ti da je dobra :)

      Izbriši
  6. Moze li fotka tvoje koze poslije upotrebe proizvoda?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Može ubaciću jednu fotku dijela tijela napravljenu noć prije povratka u BiH gdje se vidi boja na nogama i ruci :)

      Izbriši
  7. Kakav je miris? Stvarno izgleda kao marmelada.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bila sam sigurna da sam napisala kakav je miris jer sjećam se da sam ga u sred posta išla opet mirisati da mogu napisati :) godine rade svoje ;) miriše fenomenalno, ali da ti probam opisati na šta miriše to će ići malo teže… moj opis mirisa ide od smrdi do divan, fantastičan miris ;) dok bih ti boju znala opisati do u bobu i uspoređivati sa svim i svačim :)

      Izbriši
  8. Nisam koristila ovaj proizvod,ali verujem da je dobar :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ja sam probala L'erbolario pekmez prije dvije godine i nisam baš oduševljena,nekom odgovara a nekome ne.Za ovaj sam čula same pohvale ali ove godine sam koristila home made smjesu s maslinovim uljem,orasima i mrkvom i dobila sam fantastičnu boju uz minimalno izglanje suncu.Svakako, Collistarov pekmez mi je na WL. :-)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja sam pisala o ovom dzemu jos pre 3,5 godine, jer sam ga navijse koristila tada kad nisam imala problema sa kozom. SAd već moram na jake faktrore i ovakve stvari moram zaobići! Najbolji je za noge, ali jako boji kupće, nema šanse da ih posle opere čovek! ODličan proizvod!

    OdgovoriIzbriši
  11. mene zanimaju ovakve vrste proizvoda ali me strah da bi bila velika razlika između lica i tijela. tj. da bi tijelo bilo tamnije u odnosu na moj svjetli ten lica

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja imam biobaza pekmez za tamnjenje i koristila sam ga nekoliko puta ali zbog mirisa(citaj smrada) ga vise ne mogu koristiti.Jako mi smeta, a miris mi je jako vazan pogotovo po ljeti kada na suncu mirise osjetimo jos jace,
    Mozda dogodine nabavim ovaj :))

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)