DM #8 - Balea fluidi (za sve tipove kože i za mješovitu kožu), maslac i kristal-kupka za stopala - MAKEUP ARENA

7/21/2014

DM #8 - Balea fluidi (za sve tipove kože i za mješovitu kožu), maslac i kristal-kupka za stopala



Jarke boje DM proizvoda ne mogu ne privući pažnju. Ne mali broj puta sam ostala duže nego sam planirala ispred polica u DM-a jer to šarenilo mi ne da mira dok ne pregledam šta se sve tu krije. Iako imam veliki arsenal raznih Balea proizvoda (imal koja da ih nema?) uvijek se nađu noviteti koje me zainteresiraju.

Ovaj put donosim vam dojmove za:

  • Hidratantni fluid s vitaminskim koktelom i mirisom maline za sve tipove kože;
  • Matirajući hidratantni fluid sa voćnim kiselinama za mješovitu i prištićima sklonu kožu;
  • Maslac za stopala;
  • Kristal kupka za stopala.

Zašto samo dojmove a ne recenzije? Zato što mi treba mjesec dana da nanosim jedan fluid svaki dan da bih vidjela stvarne rezultate a do tada vam makar mogu napraviti upoznavanje sa ovom ekipom u smislu predstavljanja, da vidite kako izgleda, koji su mu sastojci i da ih eventualno uključite ili isključite :) na svoju listu proizvoda koje ćete probati ili nećete. Kako će mi se kasnije pokazati saznaćete kroz druge rubrike na blogu.



HIDRATANTNI FLUID S VITAMINSKIM KOKTELOM I MIRISOM MALINE ZA SVE TIPOVE KOŽE


 

Moram da kažem da generalno ne volim proizvod koji je namjenjen za sve tipove kože. Ako je za masnu, kako može biti i za suhu ili obrnuto. Ali s obzirom da se ipak radi o proizvodu za hidrataciju koja je potrebna svim tipovima kože pa mu onda priznajem opravdano dodijeljen opis "za sve tipove kože", mada se i tu proizvodi mogu i trebaju da razliku, ali hajde da ne sitničarim ;)


Fluid dolazi u prozirnom pakovanju sa pumpicom i jedan stisak na nju odvaja dovoljnu količinu za cijelo lice.

Proizvod koji napusti pumpicu je mutno blijedo roze boje, jako je gust. Po nanosu na lice relativno brzo se upije, no i nakon što se upije ostane lagano ljepljiv osjećaj kada pipkam kožu lica, koji se kroz nekih 15-20 minuta skroz izgubi. Nakon toga lice bi bilo mekano i zategnuto što me dovodi do toga da se zapitam kako bi odgovarao drugim tipovima kože ako je ovako sjeo na masnu. Primjećujem i alkohol na visokom mjestu pa to potvrđuje moje sumnje, no opet s druge strane tu je glicerin, pantenol… da ublaže ono što bi alkohol mogao izazvati na drugim tipovima kože pa pretpostavljam da upravo oni obezbjeđuju onu mekoću koju sam vam spomenula. 

S obzirom da ovo nije tip fluida koji bih nosila ispod šminke ne smijem vam reći kako bi se na licu ponašao ispod nje. 



Preporučljivo ga je nanijeti ujutro i navečer na očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea te nježno razmazati. Tako sam i radila, ali samo navečer, ujutro sam koristila nešto o čemu ćete čitati u nastavku.

Miris mu je jako lijep, miriše na malinu, ali se na početku osjeti i miris alkohola koji brzo ispari.



U ambalažu je smješteno uobičajenih 50 ml koje koštaju 5.40 KM. Ono što mi se posebno dopalo je da je čak i na samoj plastičnoj ambalaži, a ne samo na kutiji, naveden datum do kojeg je preporučljivo proizvod potrošiti pa kutiju mogu slobodno uputiti na mjesto koje joj je i namjenjeno bez potrebe da nepotrebno zauzima ionako prijeko potrebni prostor za lagerovanje ljepota koje volim.


Koliko je proizvod gust govori i činjenica da ne miče sa ruke čak i nakon što ga okrenem naopačke :-)



MATIRAJUĆI HIDRATANTNI FLUID S VOĆNIM KISELINAMA ZA MJEŠOVITU I PRIŠTIĆIMA SKLONU KOŽU


S obzirom da je ovo proizvod koji mi je (podrazumijeva se) izazvao veću pažnju, naučila sam da bude u ovoj boji. Primijetićete u postu koji će biti objavljen za nekoliko dana da su svi proizvodi za masnu kožu u zelenoj boji, sa par iznimaka u plavoj. 

Isto kao i prethodnik nanosi se na očišćenu kožu lica, vrata i dekoltea, ali samo ujutro. Kome još treba matiranje pred spavanje :) Podrazumijeva se da je preporučljivo da se izbjegava područje oko očiju.

O tome koliko je matirajući još uvijek nisam spremna da se izjasnim jer osim što ga ne koristim dovoljno i vremenske (ne)prilike mu ne idu u prilog.


Alkohol je također prisutan na visokom mjestu, što je uglavnom slučaj kod proizvoda kojima u naslovu stoji matiranje. Prisutan je i glicerin na istom mjestu kao i u predhodnom ali je pantenol izostavljen.


Providno jabuka zelene boje je i konzistencija mu je dosta rjeđa. Miriše upravo na spomenutu zelenu jabuku i ono što je interesantno je da se kod ovog fluida ne nazire miris alkohola a upravo sam to očekivala kod njega.


I on je na pumpicu, za nanos mi je potrebno 2 pumpice. Isto kao i prvi, većinski se upije brzo ali izvjesno vrijeme ostaje na površini kože dok se skroz ne upije.


Jednako ima datum do kad ga je preporučljivo iskoristiti koji stoji na samoj ambalaži.



50 ml / 5.40 KM

Razlika u gustini fluida je vidljiva na fotografiji ispod.




Sljedeća dva proizvoda sam koristila u paru pa će se dojmovi ticati za kombiniranu upotrebu.


KRISTAL KUPKA ZA STOPALA


Ovdje se radi o kristalima koji se stave u mlaku vodu, kada se otope standardno se potope stopala i drže se 10-20 minuta. Vrećica je dostatna za 2 upotrebe.

Kada se stave u vodu ona postaje zaprljane boje. Miris je citrusni, ali se ne osjeti prejako.

Nakon što sam stopala "namakala" tvrđa koža na petama je razmekšana što se desi i kada stopala držim u običnoj mlakoj vodi no ono što sam primijetila da su ostala malo mekša i kada su se osušila.




40 g / 1.15 KM

MASLAC ZA STOPALA


Nakon što bi se stopala skroz osušila na scenu bi stupio maslac. Iste mirisne note, ali puno intenzivniji. Osim što sam ga nanijela 2x nakon korištenja kristal-kupke, koristila sam ga 1x i samostalno.

Kao istaknuti sastojci navode se pored ekstrakta crvene naranče koji mu daje miris i shea maslac, aloe vera, ulje suncokreta i mente.





Jako lijepo zaštićen od nestašnih prstića raznoraznih neobzirnih cura kojima je normalno zabiti ruke u proizvod koji ćemo kupiti ti, ja ili možda ona.

Maslac je prljavo bež-nude boje, lijepo se razmazuje i potrebna je količina lješnjaka uobičajene veličine po stopalu. Najbolje bi bilo namazati stopala njime i onda navući pamučne čarape, ali zbog vrućina koje vladaju zadnjih dana nisam na to smjela ni pomisliti. No i samim mazanjem (bez umotavanja stopala) je znatno omekšao stopala.


200 ml / 4.95 KM

U DM-u u ponudi imaju i Ebelin dodatke i nakit za koji vjerujem da ste primijetile, dobila sam naušnice koje su jako lijepe ali nisu u mom fazonu. Njihova cijena je 3.90 KM.



To bi bili neki od noviteta koje su nam u DM-u predstavili u skorije vrijeme? Da li ste ih probale ili imate namjeru? Ili ste možda isprobale neki drugi DM novitet koji preporučujete meni?

Čitam :)


PR proizvodi

Broj komentara: 30:

  1. Vidim da te se fluidi nisu bas dojmili....zanimala me recenzija ovog zelenog fluida. Mislim da ga necu kupoti

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidi Marijana teško da bi me nešto preparativno moglo dojmiti za 7 dana isprobavanja… Nisam, niti ću ikad moći preporučiti nešto što tako kratko koristim…. Često mi se desi da mi se nešto na prvu dopadne pa se posije razočaram ili obrnuto, ja ću ipak sačekati neko vrijeme dok se mišljenje stabilizira a do tada mogu samo da ih predstavim u ovakvom obliku… Za sada nemam neko posebno mišljenje o njima, niti su me dojmili niti nisu :)

      Izbriši
    2. Proslo je dosta vremena ali mozda sada imas drugacije misljenje o ovom zelenom fluidu ili barem opsirnije ako si ga i dalje koristila.. naletim na ovaj post trazeci bilo kakvu recenziju o ovom fluidu a da nije na njemackom,mada sjecam se da sam ovaj post vec procitala,samo mi tada nije bio zanimljiv ovaj zeleni fluid :-)

      Izbriši
    3. Spada mi u grupu proizvoda "nit smrdi nit miriše". Jednostavno ništa posebno ne uradi, na sreću ni loše, ali na žalosti ni dobro :/ tako da, ne bih ga smjela preporučiti :/

      Izbriši
    4. Kao prvo hvala ti puno na odgovoru,sasvim dovoljno :-) a kao drugo svaka ti cast, svaki put me podsjetis zasto pratim tvoj blog,nikada nisam ostala bez odgovora na komentar! Inace komentarisem samo kada me nesto konkretno interesuje a vjeruj mi kod dosta blogerica sa naseg prostora odgovor ocigledno nama obicnim smrtnicima je smaranje! Salu na stranu,hvala jos jednom :-)

      Izbriši
    5. Hvala ti Tanja, ali desi se i meni da zaboravim odgovoriti, nenamjerno naravno. Vidim pitanje na emailu na mobitelu, ne mogu u tom momentu odgovoriti, poslije se nakupi komentara i ja zaboravim. Ali se zaista trudim da uvijek odgovorim pa makar sa hvala ako nema pitanja :) i da, nema na čemu, i drugi put, ako nekad zaboravim odgovoriti znaj šta je u pitanju ;)

      Izbriši
  2. ja cekam da dode ono baleino ulje za skidanje sminke. imala sam ovaj zeleni serum u staroj ambalazi i nije me impresioniralo, bolji mi je cell energy serum.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh javi ako ga ugledaš i mene bi jako zanimalo :) cell energy nisam probala još uvijek što ne znači da neću ;)

      Izbriši
  3. Baš su me zainteresirali ovi fluidi, točnije ovaj prvi... ali nekako mi se čini da mi ne bi odgovarao, niti mi se sviđa alkohol u sastavu...
    Isprobala sam solnu kupku za stopala, meni su one super, iako nisu neophodne i nešto s čim primijetim nekakvu razliku :) I maslac sam isprobala, ne sjećam se da li je bio točno taj u pitanju, no nije me nešto oduševio po pitanju hidratacije, ali je nekako osvježavajuć i paše umornim nogama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisu neohodne ali eto priznajemo da su zanimljive :) stopala su mi trenutno u ok stanju, malo sam ih sredila pred more, pa i nisu zahtjevna te mi ovaj maslac potpuno odgovara za njih u stanju u kakvom su :)

      Izbriši
  4. Ništa ne čitam, ništa šareno za stopala mi se ne sviđa, ama baš ništa :)))

    OdgovoriIzbriši
  5. Voljela bih vidjeti recenziju ovog zelenog fluida. Razmisljam da ga kupim ili ne, a tvoje recenzije mi uvijek pomognu pri odabiru:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelena strpi se onda malo :) zaista ne bih ništa konkretnije od ovog što si pročitala pisala za sada… sigurno da će u narednom periodu biti ponovo spominjan… a možda i zasebno recenziran ili barem provučen kroz neki post…. :) Ono što si, nadam se primijetila, je da nije išao pravo u smeće što znači da može biti ok ili odličan ali ne za smeća kao potpuno neupotrebljiv ;)

      Izbriši
  6. Probacu sigurno zeleni fluid :) Imam jedno pitanje: da li si mozda probala Himalaya Neem Face Wash gel za umivanje? Navodno je antibaterijski i za masnu kozu? Hvala unapred :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam gel a imam ga, čekam da potrošim proizvode koje trenutno koristim, ali pjenu sam potrošila i ta pjena je meni tako dobro odgovarala da sam sigurna da ću je ponovo kupiti ako mi se u međuvremenu gel ne pokaže još boljim :)

      Izbriši
  7. Heart in box :)21. srp 2014. 13:30:00

    Rado bih voljela isprobat ovaj zeleni fluid, imam osjecaj da bi on mogao rijesit moj problem sa prištićima. :)
    Ne znam da li je to novitet, ali sam u DM-u pronasla seelenzart maske kojih ranije nisam viđala i odlučila sam da probam ovu ( http://www.beautybabbels.nl/wp-content/uploads/2014/04/Balea-masker.jpg ). Jako mi se svidjela i postala sam ovisna o njoj. Koristim je jednom sedmično i stvarno koža lica bude predivna, mekana i mirisna. Jedno pakovanje se koristi za dvije aplikacije, a cijena je ja mislim 1.95 KM. Meni je stvarno godila i preporučujem da probate ako niste do sad.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskrena da budem nisam ih primijetila, ali pred silnom ponudom na koju naletim u Dm-u i ne mogu baš sve primijetiti, ali ću obratiti pažnju, hvala na prijedlogu :)

      Izbriši
    2. Tokom jednog impulsivnog haranja DM-om sam kupila ovu masku kad je tek stigla, ali nije još uvijek stigla na red za isprobavanje, ali eto ako kažeš da je dobra odoh je odmah isprobati, taman sam danas mislila masku stavljati, nadam se da će se i meni dopasti. :)

      Izbriši
  8. Vjerovatno ću kupiti oba fluida, iako nemam masnu kožu uzeću i zeleni... Što se proizvoda za stopala tiče preskočiću jer sam nakupovala milion krema za stopala kao da sam stonoga :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. joj i ja ih imam previše, jesmo proklete žene :)

      Izbriši
  9. Fluidi su me baš privlačili, ali mi se zeleni nikako nije svidio nakon što sam ga nekoliko puta koristila, a imam mješovitu kožu :/ Meni se sviđaju takve naušnice, ali nikada ne nosim nikakve, a imam 11 rupica na lijevom uhu xD dosadile su mi sve :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja volim one viseće, ali opet da su jednostavne… ili ako su ove uz uho onda da su skroz male…. ove su lijepe ali zaista nisu nikako moj fazon… šta da radim kad je tako :) a vjerujem da su ti dosadile ako ima 11 rupica ehhhhhehe

      Izbriši
  10. Kada smo već kod njege stopala, mogao bi i jedan članak na tu temu, kada uhvatiš vremena, s obzirom da vidim da ih njeguješ :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Sve zelim da probam sve! Ja sam bas nedavno kupila jedan puter za stopala Balein ali od limete. Mnogo je dobar. Sad me ovaj mami a ne smem da ga kupim jer mi je onaj i dalje skroz pun.

    OdgovoriIzbriši
  12. Što se tiče proizvoda za noge definitivno AVONOVE kreme toplo preporučujem. A za ispucale pete Scholl krema mi je pomogla u svega 10ak dana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potpisujem za Avonove kreme, sjajne su, naročito sa bijelim čajem i đumbirom :)

      Izbriši
  13. od balee najvise volim njihove gelove za tusiranje i losione :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Vidim da većina kritizira zeleni fluid, ali eto ja sam kupila cijelu liniju i super mi je! :) malo mi je zeznuto koristit bilo što jer mi piling isuši kožu, a da ne velim kako je nakon tonika (i ako ga ne isperem osipa mi se lice), a kad bi stavila hidratantnu kremu opet bi mi koža bila masna :/
    Evo piling iz zene linije mi bas osviježi lice, tonik nisam isprala i nije mi se osipalo lice (jeeeejj!! :D ), a fluid mi je sasvim ok. Liniju koristim nekih tjedan dana i ten mi je ljepši, nemam one crvene flekiće oko prištića i miteseri mi se ne ističu, novi prištići se nisu pojavili :)koristila sam skuplje proizvode koji nisu pomagali ali sada sam sretna da sam napokon pronašla nešto da pomaže, a jos nije ni skupo :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)