NEDJELJNA ZABAVA: Može li se podužiti trajnost laka za nokte? - MAKEUP ARENA

7/06/2014

NEDJELJNA ZABAVA: Može li se podužiti trajnost laka za nokte?







Često naletim tu i tamo gdje se cure žale da im se lak guli s noktiju i da traje jedan dan. Do nedavno sam i sama bila u toj skupini i onda sam se odlučila malo pozabaviti noktima i izvela sam ih na pravi put. Nakon dugo vremena skoro svaki lak traje minimalno tri dana.

Prije svega da bi lak trajao nokat mora biti zdrav i kraj priče. Ako nije zdrav nema tog laka koji će potrajati duže od jednog dana jer izlistan nokat vuče listanje laka na tom dijelu. Osim uravnotežene prehrane poželjno je uzimati i dodatne vitamine pogotovo one namijenjene za kožu, nokte i kosu. Ja sam zadovoljna sa ovim Solgar jer mi ne otvaraju apetit a ojačali su mi nokte djelovanjem iznutra.


Izvana sam se borila uz pomoć Eveline 8 u 1, koji je od mojih kratkih i lomljivih noktiju napravio snažne i duge.


Dalje veoma je bitno da ploha nokta nije masna te u tu svrhu ih prije lakiranja našpricam ovim ibd sredstvom za dehidrataciju čiji sastav je posve jednostavan (alkohol, aceton i sredstvo protiv gljivica) a moguće je nokat odmastiti i alkoholom, ja koristim onaj 70%.


Na kraju je preporučljivo nanijeti top coat, za koji ćete se odlučiti ovisi o vašim prohtjevima, ovdje na fotografiji ispod su neki koje sam skupila ali naravno da ih ne stižem sve koristiti jer ipak najčešće koristim Seche Vite koji osim što čini da moji nokti izgledaju gelirano pomaže da se lak brže osuši.


Sve ovo mi je pomoglo, a nadam se da će pomoći i vama ukoliko se odlučite da isprobate nešto od ovoga.

Koliko dugo vama traje lak?

Broj komentara: 26:

  1. Ja uvek koristim Seche Vite ali ne da produžim trajnost manikira, već da mi se brže osuši lak. A manikir zna da traje od 2 do 5 dana ali mi to zavisi i od kvaliteta laka koji mažem i od poslova koje u tom periodu obavljam (pranje kose, sudova, ribanje kuće itd)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da on je i za to odličan, ali nisam to ni spominjala jer sam se fokusirala na dio kako da se produži trajnost laka…. istina kućanski poslovi znatno skrate trajnost manikira :/

      Izbriši
  2. Ovo je super, stvarno, ja prije svakog lakiranja stavim Eveline 8 u 1 i top coat na kraju, ali mnogo toga je i do laka. Recimo turski lakovi Gabrini, Golden rose, Moda stoje na noktima 5 dana sigurno, nekad i više a a recimo Catrice i Essence tri dana maksimalno, ako i toliko jer se počnu kruniti pri vrhu..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Jelena… istina je i da ne odgovaraju svima isti lakovi…

      Izbriši
  3. Sve si sjajno objasnila!Ja sam se donedavno mučila jer sam dugo nosila gel i kada sam ga skinula užas.Dva dana da mi traje lak bio mi je pojam =D.Sve dok nisam počela odmašćivati nokte,ustvari više ni ne koristim uljane skidače i to mi je dovoljno.Plus na kraju Seshe Vita top coat .Do sedam dana mi taje lak u uz uredne kućne poslove =D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mnoge to cure ne znaju i nadam se da će isprobati trik sa odmašćivanjem noktiju :)

      Izbriši
  4. Meni lak traje po sedam dana na noktima, ostecenja nakon sedam dana su stvarno minimalna i stavljam novu boju jer mi se vidi izrast nokta vec, inace bi moglo potrajati koji dan sigurno i to sve uz kucanske poslove :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sretnice, ali meni i da traje toliko dosadio bi mi…. ne mogu isti lak gledati kad me toliko novih nijansi zove na novo lakiranje :)

      Izbriši
  5. Tri do pet dana...zavisli sta radim(pranje sudova i sl.) i zavisi kakav je kvalitet laka. I naravno uz bazu i top coat :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Oko pet dana.Koristim Golden Rose bazu protiv zutila,njihove lakove i njihov top coat -quick dry,sa sirokom cetkicom.Seche Vite mi je naj naj najvece razocaranje;oguli se u komadu posle jednog dana bukvalno :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam probala GR lakove za njegu, ali ne mogu da vjerujem da ti se SV oguli… nikad mi se to nije desilo…. :/

      Izbriši
  7. Eveline 8 u 1 sam koristili prošli tjedan, nakon 3 dana na jednom ruci su se 4 nokta razlistala. UŽAS JEDAN.... Nikad više

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. naletim tu i tamo da se cure žale na Eveline 8 u 1… moja iskustva s njim su fenomenalna i ne mogu ga dovoljno nahvaliti a jako mi je žao što i ti nemaš isto iskustvo :/

      Izbriši
  8. Neki ljudi jednostavno imaju losije nokte :( Licno nemam problem sa tim, lakovi mi super traju, ali zato mami ne mogu da sastave ni dva dana. Definitivno cu joj uzeti ovaj Eveline, mozda popravi stvar. Uvek citam o njemu, oblecem, a nikako da uzmem da probamo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma probaj… kako sam i u komentaru iznad napisala naletim s vremena na vrijeme da nekom ne odgovara, šteta zaista… meni je totalno dobro otkriće i obožavam ga….

      Izbriši
  9. ja sam oduvijek imala slabe lomljive nokte i neki lakovi bi mi trajali dan a neki duže. No kako si sama rekla odlučila sam se malo pozabaviti sa noktima da budu zdravi. Eveline 8 u 1 ih je spasio, trenutno se ne mogu nadivit kako su čvrsti, a tek ga kratko koristim :D i nabavih si kalcij šumeće i tabletice sa selenom. Uglavnom koristim eveline kao bazni lak. Volim flormar lakove jer su i na mojim lošim noktima uvijek duže trajali od ostalih koje sam probala. Nekada koristim top coat, nekada ne, ovisi o raspoloženju i šta radim s noktima (samo lak ili nešto crtam) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si pronašla lakove koji ti odgovaraju i da si jednako zadovoljna Eveline 8u1 bazom….

      Izbriši
  10. Odličan post! Moram priznati da sam tek nedavno shvatila vrednost dobrog nadlaka i zahvaljujući njemu došla do toga da mi je Aurin lak trajao 8 dana!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ne znam koji aurin si stavila ali njihov proffesional meni i bez baze na noktima izdrži 5 dana, nisam ga više mogla gledati… jako dobri su aurini lakovi….

      Izbriši
  11. Ma nista bez zdravih noktiju! Kod mene cak postoje nokti koji mi redovno prave problem, kaziprst i srednji :D samo radi njih trebam eveline kupiti pa javi kad stigne ;)

    OdgovoriIzbriši
  12. kod mene dosta dugo i tjedana dana bez tc-a s tim da već ima manja oštećenja pa ga još uvijek mogu nosit

    OdgovoriIzbriši
  13. Gdje si nabavila Seche Vite? Pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. SV imaš svugdje gdje se prodaju CG lakovi… Uvoznik je Lilo Cosmetics pa provjeri s njima gdje u tvojoj najbližoj okolini možeš kupiti lak….

      Izbriši

Hvala na komentaru :)