NEDJELJNA ZABAVA: Skidanje šminke u 3 koraka - MAKEUP ARENA

7/20/2014

NEDJELJNA ZABAVA: Skidanje šminke u 3 koraka




U današnjoj nedjeljnoj zabavi sam vam odlučila pokazati moje 3 faze skidanja šminke. Znamo da je skidanje šminke veoma važno, ja sam toga svjesna još od početka svojih doticaja sa šminkom. Vjerujem da i pored toga što je danas svijest o skidanju šminke rasprostranjenija nego ranije da još uvijek mnoge cure vrlo često preskaču taj korak. Ja se iskreno ne mogu sjetiti da li mi se ikad desilo da zaspim sa šminkom, ako i jeste to bi se moglo nabrojati na prste jedne ruke pa i ne čudi što mi se nije urezalo u pamćenje. To je posebno bitan korak za cure sa masnom te sa osjetljivom kožom, a kako je moja i jedno i drugo ja tom koraku pridajem veliku važnost.

Proizvodi koje koristim su dio moje trenutne rutine, vrlo često se mijenjaju, ono što je bitno je vrsta proizvoda koju koristim a ne brand jer ovaj režim trenutno ne bih mijenjala ni za što na svijetu. Iako vam se možda čini kao puno proizvoda sve završim za nekoliko minuta.

1. KORAK


  • umijem se mlakom vodom i uljem za čišćenje lica 2x;
  • kako ulje ostavlja mastan trag na koži koji želim skinuti nakon što sam odstranila šminku koristim umivalicu u obliku pjene;
  • nakon toga na red dolazi dvofazni odstranjivač i blaznica kojom pokupim ostatke šminke oko očiju jer s obzirom da jako šminkam oči toga uvijek ostane.


2. KORAK


  • umivalica koja radi gustu pjenu i Clarisonic skinu ako je šta ostalo, a uvijek bude malo ostataka nakon prvog koraka bez obzira što koristim odlične proizvode i budem uvjerena da je koža potpuno čista :)


3. KORAK



  • tonikom još jednom pređem preko cijelog lica da pripremim kožu za završni korak a to je noćna njega.

Sve u svemu meni je ova rutina postala baš uobičajena. Naravno ima i dana kada koristim maramice za skidanje šminke ali to je ako sam nosila neku laganiju šminku ili sam toliko umorna da želim šminku skinuti ležeći a bude takvih dana, bude :) koliko god da se trudim da ih svedem na minimum.


Koliko pažnje pridajete skidanju šminke?



Broj komentara: 13:

  1. Vlazne maramice :p

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. još ako su neke dobre :-) nije problem… ja sam nailazila na neke koje su suhe pa nema puno pomoći od njih...

      Izbriši
  2. Marijana Šimić20. srp 2014. 15:15:00

    Obavezno skidanje šminke pa makar bila i pijana ja je skinuti moram :) Sa očiju skinem mlijekom ili micelarnom .,ostatak lica umijem pjenom, gelom ili blagim sapunom ili sapunom bez sapuna .Ako se neumijem konkretno sa nečim od ovo troje kao da se nisam ni umila.Piling uradim dva puta sedmično.Ali đžaba da se umivam zlatnom vodom kad imam veliku manu ,čopam se po licu., ludača.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sviđa mi se kako razmišljaš :) osim ovog dijela gdje kažeš da kopaš po licu… probaj se suzdržati….

      Izbriši
  3. Gdje si kupila tonik?
    Sana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. na www.iherb.com imaš tople preporuke za ovaj tonik, povoljan je a odličan….

      Izbriši
  4. Skidanje šminke je obavezno, jednom mi se samo desilo da sam zaspala sa maskarom, ali je samo maskara bila u pitanju, šminku skidam čim dođem kući, recimo ako sam u dva popodne došla kući a u sedam uveče trebam opet ići negdje, šminkaću se dvaput, ali dok sam kod kuće neću biti našminkana.

    OdgovoriIzbriši
  5. Nikada,ali nikada mi se nije desilo da sam legla sa sminkom u krevet.Sminkam se o 16-te sada imam 39.Rutina nam je slicna:voda i baby ulje(baby love,iz DM-a obavezno)zatim umivalica nekad sa cetkom za lice,nekada bez,i na kraju nocna krema.Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Dvofazni skidač za oči, a mlijeko za ostatak lica, a nakon toga gel za čišćenje i umivanje :) Bitno da svatko sebi nađe neki sistem koji mu odgovara i da ga provodi!

    OdgovoriIzbriši
  7. Mislim da sam samo jednom zaspala sa šminkom (posle svadbe). Isto tako, samo jednom sam skidala šminku sa maramicama, nekako mi se čini da se ne skine lepo sve.
    Prvo skidam šminku sa očiju dvofaznim Lorealovim skidačem, ostatak lica Lorealovim mlekom za čišćenje, a nakon toga Lorealovim tonikom. Mada u poslednje vreme samo Biodermu koristim, sve se lepo skine.

    OdgovoriIzbriši
  8. Jeli tebi kao masnokoscu bolji ovaj tonik ili thayer? :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Vrlo slična je i moja rutina samo je moja bez ulja za skidanje.

    OdgovoriIzbriši
  10. slično, samo nemam aparat za čišćenje lica a ovisi i u kakvom je stanju koza, nekad nesmijem vise od 2 proizvoda koristit jer me tada zateže da imam osjećaj da ce puknit

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)