NYX Round Lipstick Pure Nude + olovka za usne Natural - MAKEUP ARENA

7/04/2014

NYX Round Lipstick Pure Nude + olovka za usne Natural






Najavila sam pisati samo o ružu no na kraju sam se odlučila ubaciti i olovku te jednom recenzijom ubiti dvije muhe.

Na početku da kažem da round ruževi nisi moji omiljeni kad je riječ o NYX proizvodima, jer oni mat formule i tekući i obični su mi dosta zanimljiviji. Ali ova nijansa je prekrasna i ona mi je bila poklon od drage osobe i moram reći da je ubola jer mi je upravo jedna ovakva nijansa trebala. Od iste osobe sam dobila i olovku i to je bio dodatni razlog da pišem o oboje.

Ruževi iz round linije spadaju u grupu kremastih, čija postojanost nije posebno trajna, ali toga smo sve mi svjesne i s tim na umu se i odlučujemo na kupovinu. Nekad nam je na prvom mjestu osjećaj na usnama koji daju kremasti ruževi i nekako sam uvjerena da u kolekciji svake od nas postoje ruževi raznih završnica baš iz razloga što imamo i različite želje u različitim periodima.

Pure Nude nije čisto nude boja kako ime govori, u sebi nosi breskvaste nijanse, što je i bolje jer čista nude nijansa često zna umrtviti lice.

Miris je dosta neutralan te i najosjetljivijim nosićima nema šta smetati.

Uglavnom nijansa poput ove idealno ide uz jače našminkane oči, te sam sigurna da vam jedna ovakva, ako je već nemate, svakako treba.

Ambalaža je klasična, od sjajne crne plastike, s jedne strane ruža se vidi nijansa, a sa druge je napisana. Lijepo se zatvaraju i nikad mi se nije otvorio u neseseru.

Količinu nisam upjela pronaći na ambalaži ali pretpostavljam da je neka uobičajena 3g, cijena mu je 8-9 KM.


Olovka u nijansi 810 Natural je prirodna, ali malo hladnija nijansa koja se ne slaže idealno sa ružem, ali je dobra jer mu može promijeniti boju, naravno ako se nanese preko cijelih usana.

NYX olovke su meni jako dobre. Volim ih je su idealne tvrdoće, niti previše kremaste a ni tvrde i ostavljaju lijep trag na usnama. Izbor olovaka je dosta velik pa svaka za sebe može pronaći ono što želi. 

Količina im je 1g a cijena oko 7-8 KM.



 samo ruž

 ruž i olovka preko cijelih usana
imajte na umu da mi je podlaktica tamnija nego inače, St. Tropez je odradio svoje :) 

Kako ruž izgleda na meni (bez olovke) ste mogle vidjeti OVDJE.

Dopadaju li vam se ovakve nijanse? Jeste li probale ruževe iz ove linije i kakvi su vam?


Broj komentara: 20:

  1. Ruz je divan, ali se meni na tebi vise svidjaju jace i drecavije boje :) Mada, uz jače nasminkane oci i ovaj je pun pogodak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iskreno i meni, ali eto nemogu stalno neke iste ruževe nositi, moram napraviti odmor od nekih nijansi :)

      Izbriši
  2. lijep je, ali sam tamnija od tebe i djelovao bi kao korektor

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlična je boja ruža, imam ruž pod brojem 621 MILAN iz ove kolekcije, mada mi se mnogo vise sviđaju mat i tečni mat NYX-ovi karmini :D Olovku nemam a želim da kupim i to će biti jedna od narednih investicija i naravno još neki mat karmin, mislim da za karmine treba odvojiti više para ali da budu kvalitetniji :) Lep je post. Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pozz Danijela…nyx mat ruževi su i meni puuuuuno draži… a vezano za tvoju tvrdnju da za ruževe treva dati više novaca da bi bili kvalitetniji neću se složiti, a uskoro ćeš moći čitati i zašto ;)

      Izbriši
  4. Džaba što je i breskvasta ja sa takvim nijansama izgledam kao da sam bolesna, ali tebi lijepo stoji. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Olovka bi mogla biti približna nijansa onoj koju u posljednje vrijeme nosi Kylie Jenner na usnama, a za kojom tragam već mjesec dana, definitivno ću probati :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Probala sam te ruževe i meni se ne dopada baš miris :(
    Ali ta olovka u nijansi Natural je savršena! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma da, trebala sam razmišljati da je teško preporučiti miris jer normalno da se ne može svima dopasti, sljedeći put ću paziti kad napišem ;) vodila sam se da je dosta slav i da ne smeta ali eto sad vidim da može smetati… žao mi je :/

      Izbriši
  7. boja ruza mi se jako sviđa

    OdgovoriIzbriši
  8. nije mi jasno zasto prodajete NYX proizvode po duplo vecoj cijeni nego sto se mogu naruciti sa njihove stranice? Uredu da treba zarada,,al duplo veca? :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Anonimna, oprosti što ti se ovako obraćam ali s obzirom da se nisi potpisala ne ostaje mi drugačije :)

      Prvo da bi ti razumjela formiranje cijena trebala si se informirati da mi NYX ne nabavljamo iz USA, što znači da nismo uvoznici pa ne diktiramo cijenu. Postoji NYX uvoznik za Srbiju, Crnu Goru i BiH od kojeg mi kupujemo, te njihove cijene formiraju našu cijenu. Dakle, ako oni nama prodaju ruž koji je u USA npr. 6 dol, za 8 dol, onda će se kod nas prodavati za 10 dol, naravno ekvivalentno KM vrijednosti :) To je sasvim jednostavna računica, jer ako se imalo razumiješ u vođenje jedne radnje, znala bi da nešto što ti zoveš dupla zarada je imaginaran pojam, jer postoje troškovi zakupa, postoje troškovi doprinosa i plaća radnicima, pa tek ako nešto ostane onda se to zove zarada. A s obzirom koliko smo mi uložili u NYX proizvode, moram ti reći da smo kupili stalak, svaku policu gdje je izložen NYX, pa na kraju smo kupili i testere po ne baš niskim cijenama, a prodaja NYX nije baš sjajna, onda trebaš imati na umu da je NYX u našoj radnji sve drugo samo ne rentabilan i vjerovatno zauzima mjesto nekom brandu od kojeg bi mogli imati veću korist.

      I na kraju za ovakve komentare ne vidim mjesto na blogu :P

      Izbriši
  9. Ima li kakve sanse da pocnete nabavljati Milani kozmetiku i ima li to upste gdje kod nas ako znate? hvala

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Milani kozmetike nema ne samo kod nas u BiH nego niti u regionu. S obzirom da se radi o dobroj kozmetici možda nekad u budućnosti i budemo mogli da je nabavimo, ali za sada smo orijentirani prema nekim drugim ciljevima i samo ti mogu reći da će u neko skorije vrijeme (vjerovatno početkom naredne godine) u radnju da stigne novi brand koji se ne prodaje nigdje u BiH :)

      Izbriši
    2. Hvala puno na brzom odgovoru! Inace imaju divne nijanse koje ne pronalazim u drugim produktima (a i Wet'n'Wild nisu losi)! :)
      Ne znam, nekako me ovi drogerijski proizvodi uvijek manje razocaraju od skupih osim jednog savrsenog produkta kojeg MORAM izreklamirati (a vidjela sam da i ti imas masnu kozu sa prosirenim porama kao i ja ) a to je od Collistara puder (cream powder foundation)! Savrsenstvo! a inace sva im je linija super! eto,dosta mene :)

      Izbriši
  10. Koristm ovaj Pure Nude vec jedno godinu i po sigurno, omiljen ruz, obozavam ga.:)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)