Hourglass Ambient rumenilo u nijansi Radiant Magenta - MAKEUP ARENA

8/28/2014

Hourglass Ambient rumenilo u nijansi Radiant Magenta




Vjerujem da otkako mi je stiglo ovo rumenilo, bacilo je u sjenu sva moja voljena. Sva su zanemarena, sva. Jer ovo rumenilo ne samo da me izgledom oduševilo nego mi se veoma dopada kako izgleda na koži. I krajnje vrijeme je da vam ga pokažem i natipkam poneku riječ o njemu, jer sam još davno to obećala. Pripremite se za hvalospjeve, već u prvoj rečenici ste naslutile smjer recenzije :)

Prvo da istaknem jednu i jedinu manu. Nedostupnost. Može se kupiti ako imate nekoga u USA da je voljan da vam ga donese, kao meni moj prijatelj kojem sam zahvalna do neba ili možete naručiti preko NET-A-PORTER i platiti poštarinu 25 funti, čini mi se. Uvijek imte opciju naručiti s nekim zajedno no ne zaboravite na carinu, mi u BiH smo daleko od toga da budemo EU pa da nema carine, a cure iz Hrvatske mogu iskoristiti mogućnost zajedničke narudžbe i podjele troškova.

Cijenu neću spominjati kao manu jer 35$ plus porez od nekh uobičajenih 6-8%, što ovisi od države do države u USA, vrijedi i potpuno opravdava. Uzmite izgled samog pakiranja, zlatno, jednostavno a efektno, pa pređimo na izgled samog rumenila, o čemu neću pisati puno nego ću pustiti da fotke ispričaju veći dio priče.




Rumenilo se ne trusi ni malo, nanosi se kao san, srednje je pigmentacije koju je moguće dozitati pa da na koži izgleda slabije srednje do jače srednje naneseno. Sa nanosom je gotovo nemoguće pretjerati. U sebi ima neki sjaj (sitni shimmer) pa bih ga nazvala rumenilo sa primjesama hajlajtera u sebi jer nema potrebe da se isti dodatno nanosi kada ga imam na licu. Ono što mi se posebno dopalo je da ne ističe pore dodatno kako to jako često znaju uraditi rumenila koja su slične formule.

Na licu traje i traje i nemam potrebu da ga popravljam. Jer i kad pokupim višak sebuma papirićima za blotanje ono ostaje na svom mjestu.


Dolazi u količini od 4.2 grama i jako sporo se troši. Preporučljivo ga je potrošiti unutar 12 mjeseci no po meni su mu stavili prekratak rok, poznato je da proizvodi u prahu, kao i kameni, imaju znatno duži vijek trajanja.


Kako izgleda na licu vidite na dvije fotke dolje. To što sam se pofotkala bez kose je zbog toga što mi je kosa bila u očajnom stanju, pa i nije za pokazivanja, a to što nemam ruž na usnama je zato što sam ga zaboravila staviti. No svejedno ionako je tema rumenilo :)



Jednostavno obožavam nijansu ove ljepote na svojim obrazima. Da vam probam opisati boju bila bi to neka prirodna ružičasta boja, kao kad se zarumenimo poslije napornog posla.

Jesam li već napisala da obožavam ovo rumenilo? :)

Broj komentara: 38:

  1. Baš je divna nijansa, daje nekako "zdrav" izgled, prelijepo!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma samo riječi hvale i sama imam, a tebi hvala :)

      Izbriši
  2. jao jasmina, sve ti već rekoh na fejsbuku, ali i ovde da kažem da izgleda savrseno! Imam jedno pitanje, koliko si ga dugo samo gledala tako i suzdrzavala se da ga koristis jer znam da bih ga ja jedno mesec dana kao blesa samo gledala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam ga dugo gledala, kako to inače imam običaj, jer sam žurila da ga isprobam :) Interesantno je da i sada izgleda identično, nema neravnu površinu, tako da i dalje uživam u njegovom izgledu :)

      Izbriši
  3. Divno rumenilo, odlicno ti pristaje, bas je san svih snova :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Predobro je rumenilo <3 Nisam cula za ovaj brend do sad *__*
    Meni su za oko pale tvoje obrve <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala.. obrve sam napokon dovela u stanje u kojem sam i sama zadovoljna, nadam se da opet neću nešto zeznuti kako mi se često omakne :)

      Izbriši
  5. Joooj divota!! Patim za Hourglassom i Sephorom .... :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Predivno je i predivno ti stoij, potpuno razumijem oduševljenje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) mislim da oduševljenje zaista nije teško razumjeti :)

      Izbriši
  7. jao ove ljepote od rumenila...stat i divit se.... prekrasno je

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e baš tako, još uvijek mu se divim, čak i nakon 2+ mjeseca korištenja… prelijepo je...

      Izbriši
  8. Lijepo ti stoji :) Ali nedostupnost je stvarno mana :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ali gdje ima volje ima i mogućnosti, ja nisam stala dok ga se nisam dokopala :) imam još jedno, samo mi je ova nijansa mnoooogo bolja...

      Izbriši
  9. Divno je i stvarno ti lijepo stoji :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Gledam i slinim :) Jako ti lijepo stoji, baš prirodna, osvježavajuća boja...mislim da su ova Hourglass rumenila jako opasna, kad kupiš jedno mogla bih odmah sve poželjet skupit sve :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mikkaaaa nedostajala si mi :)
      Ja imam dva, ali mislim da je jasno kao dan da želim i ostala četiri :)

      Izbriši
  11. Prekrasno je rumenilo i odlično izgleda na tvom licu! Meni se ova linija rumenila strašno sviđa, voljela bih da ih mogu sve vidjeti uživo i odabrati nekoliko nijansi za sebe... ali čini mi se da ću jednu dobiti za rođendan za mjesec dana, nadam se da sam u pravu! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja bih to voljela i nadam se da ću ih vidjeti uživo kada odem uskoro u UK a onda ću da ih sve kupim :) ma šalim se, neću ali ću makar da slinim :) joj nadam se da stiže za rođendan, držim fige ;)

      Izbriši
  12. Nije ni cudo sto ga obozavas :D prelijepa boja a i tebi lijepo stoji :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Predivno rumenilo i jako mi ježao što ga ne mogu kupiti!

    OdgovoriIzbriši
  14. Prekrasno!
    Takodjer bih zamolila da posjetite moj blog, nova sam u ovome, i dobro bi mi dosla bilo kakva podrska:) (postovi su na engleskom)
    luxxveritatis.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Prekrasna su Hourglass rumenila, ne bih se mogla odlučiti za samo jedno :). Jako ti lijepo stoji Radiant Magenta, nijansa je odlična.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da nisam izguglala swatcheve odlučila bih se za jedno drugo, sreća pa sam na kraju njega uzela… ma ne mogu dovoljno dobro da se izrazim koliko sa oduševljena… ma vidi se to i u postu :)

      Izbriši
  16. Ne mogu ti opisati koliko sam ljubomorna ;))))

    OdgovoriIzbriši
  17. Prekrasno me, uopšte ne čudi što je zasenilo ostala!

    OdgovoriIzbriši
  18. Hourglas rumenila su stvarno prekrasna, ovo ti odlično stoji!

    OdgovoriIzbriši
  19. Imam Diffused Heat i zadovoljna sam, nije mi baš WOW i mislim da sam možda jedina ali jednostavno sam ja možda imala prevelikih očekivanja :/. Uglavnom, kako sam napisala, zadovoljna sam ali da sam platila puni iznos shippinga bila bih razočarana. Njihovi puderi u kamenu su sasvim druga priča, to je nešto posebno.

    OdgovoriIzbriši
  20. moram prvo da prokomentarišem oči jer si ih mnogo dobro našminkala :))
    što se tiče rumenila, ambalaža izgleda originalno, ceo brend mi je jako privlačan,
    no kad vidim rumenila koja ovako difuzno izgledaju u ambalaži, nekako se uplašim kako će to
    izgledati na licu :DDD ali, činjenica je da ti jako dobro stoji i da boja jeste lepa i osvežava ten
    baš kako treba, tako da skratim priču - ja ovo želim da probam :DDD

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)