L'Occitane Frisson de Verveine grupna recenzija - MAKEUP ARENA

8/25/2014

L'Occitane Frisson de Verveine grupna recenzija




Odmah ne prvu ne mogu se oteti utisku koji na mene, opet, ostavlja ambalaža L'Occitane proizvoda. Sigurna sam da su toga svjesni u LOccitane-u i da ambalaži svojih proizvoda pridaju veliku pažnju, što onda ne možemo nego primijetiti te naravno i komplimentirati. Zaslužuju priznanje :) Iako na prvu jednostavno, kad se zagledamo primjetićemo detalje, npr. neobični izgled bočica, pa onda također malo neobičniji poklopac od onih kod standardnih gelova, liskica sa strane… meni to sve plijeni pažnju i moram istaknuti da mi sve to skupa dopada. Da ne zaboravim i mjehuriće u gelu :) Krenimo mi ipak redom.

Ono što je zajednično ovoj grupi proizvoda, osim da su istog branda :) je miris, pa da ponovimo gradivo iz posta u kojem sam vam ih predstavila.

Gornje note: limun, bergamot 
Srce mirisa: verbena, krastavac 
Donje note: mošus, cedar

Kako se temperatura diže na skali ja obavezno potežem za osvježavajućim notama, što ne znači nužno da ih nosim samo ljeti.



Frisson de Verveine gel za tuširanje

250 ml – 28,00 KM


Za ambalažu smo već zaključili da mi se jako dopada, već i sam njen izgled obećava rashlađenje i osjećaj svježine.


Vidimo da je gel zelene boje, srednje je gustine i poprilično lako izlazi kroz poklopac čiji je otvor dovoljno širok i zatvara se na preklop. Prilikom tuširanja miris koji dominira je "zelen", na trenutke osjetim miris limuna. Gel jako lijepo "pjeni" i kupaonom se širi svjež miris koji ostaje prisutan i nakon završetka tuširanja. Da ne zaboravim spomenuti, ne isušuje kožu, nego upravo suprotno, koža bude glatka i mekana.








Frisson de Verveine gel za tijelo

75 ml – 15,00 KM


Gel je savršena dopuna za intenziviranje osjetila mirisa. Zanimljive mint je boje, jako rijedak, savršeno se aplicira i tako brzo upija i kožu ostavlja prekrasno mirisnom i mekanom, satima. Kad kažem satima, zaista to mislim jer i kroz nekoliko sati bih pomirisala kožu i osjetila zelenilo mirisa koje je, opet, i kod gela dominantan. Šteta da gel nije izašao dok sam bila na moru jer osjećam da bi se odlično slagao sa kožom koja je pomalo dehidrirana od sunca. Nije da ovako ne odgovara, jako lijepo omekša kožu, ali nekako ne mogu a da ne mislim o tome da bi krasno "legao" na kožu koja je tek osunčana opasnim zrakama sunca.


Ambalaža gela za tijelo je identična onoj od gela za tuširanje, isti poklopac i ista lakoća izlaska poizvoda kroz široki otvor.






Frisson de Verveine krema za ruke

 30 ml – 14,00 KM


Tubica je uobičajenog izgleda, kao i ostale LOccitane kreme za ruke, iste zapremine. Slatka, zgodna za nositi u torbi.
Krema je laganija, rjeđe konzistencije, te se jako brzo upija i ostavlja ruke, kako drugačije nego mirisnima. Na samom početku osjeti se miris citrusa, razvijanjem se opet dolazi do zelenog mirisa, koji je, opet ponavljam, meni i najdraži. Krema je bijele boje.







Sve u svemu odlična mirisna kolekcija, kako za ljetne tako i za preostale dane u godini. Ako se mene pita zeleni miris, koji je dominantan, je potpuno nosiv tokom cijele godine. Ja već imam jedan sličan parfem i kremu za tijelo i meni meni ovaj tip mirisa fenomenalno odgovara kroz cijelu godinu.

Ne zaboravite da je do kraja mjeseca rasprodaja u L'Occitane prodajnim mjestima, a par stvari koje sam ja ugabila prilikom nedavne posjete Sarajevu ćete vidjeti u skorašnjem postu sa novitetima…



PR proizodi


4 komentara:

  1. Da li u Tuzli ima negdje da se kupi L'Occitane? Hvala unaprijed.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na žalost nema :/ ALI kada sam nedavno bila u Sarajevu u razgovoru sa curama koje rade u L'Occitane-u sam saznala da imamo mogućnost naručiti ako nešto želimo, na način da se javimo u inbox FB-a ili na njihov email. Problem je jedino što ne možemo ništa isprobati pa sam i ja eto iskoristila priliku i pregledala sve i napravila sebi spisak proizvoda koje imam namjeru naručiti na spomenuti način :)

      Izbriši
  2. Što se mene tiče miris vrbene iz njihove kolekcije je jedan od najlepših ikada, neverovatno kako smiruje!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)