AURA, nove četikice/kistovi - MAKEUP ARENA

9/30/2014

AURA, nove četikice/kistovi





Na red je došla recenzija ili radije da napišem dojmovi o novitetima u vidu kistova/četkica od Aure.

Do sada sam vam više puta pisala o Auri, sve postove možete naći pod kategorijom Brandovi, podkategorija Aura, ali evo vam i direktan link OVDJE.

Ali nikad vam nisam spomenula kako sam saznala za Auru. Priča kreće ovako. Ako već kojim slučajem niste naišli na blog Šminka je ljubav, onda je vrijeme da ispravite tu grešku. Sonja je divna žena, zaljubljenica u šminku, čije receznije su kvalitetne i mogu reći da iako sam vizualista po prirodi i volim vidjeti svaki proizvod u akciji, a kod nje taj momenat nećete vidjeti na licu preko cijelog ekrana, nego samo djelimično prikazuje svoje simpatično lice, s pravom mogu reći da obožavam njen blog. Upoznala sam je na druženju povodom predstavljanja Aura gel linera o čemu sam vam pisala OVDJE i zaista je jedna jako fina žena. Ali da skratim priču. Prvi put sam počela čitati recenzije na njenom blogu i upoznavala se sa brandom i pratila novitete. Kroz jednu našu prepisku u komentarima, u Auri su saznali i za mene, kontaktirali me i ponudili suradnju zbog čega sam bila veoma sretna. To je značilo pristizanje noviteta i recenziranje proizvoda branda koji je relativno nov na tržištu BiH. Kroz tu našu, sada već jednogodišnju suradnju, otkrila sam mnoge odlične proizvode, zavoljela Auru i dala joj posebno mjesto u svom kozmetičkom kutku.

Nedavno mi je ponuđeno da recenziram čitavu gomilu novih proizvoda iz Aure, i kao neka opsjednuta luđakinja (a ne znam što će mi ova riječ "kao", kad jesam :-)) čekala sam pristizanje noviteta za recenziju. Od prvog dana ih već koristim i recenzije će pristizati redom kako o kojoj steknem mišljenje.

Iako ste, kada sam vas na Facebook stranici pitala koja recenzija vas najviše zanima, u najvećem broju izrazile želju da to budu novi Absolute Matte ruževi, recenziju ćete sačekati dok se vratim sa puta, jer pravljenje recenzije ruževa kakvu ste navikli vidjeti na mom blogu, oduzima mnogo vremena a trenutno ga nemam puno a i lice mi je u stanju zvanom katastrofa, pms ga je uništio. Također su vas zanimali   i kistovi/četkice, zovite ih kako želite, bitno je da se razumijemo o čemu pričamo :) te vam danas donosim svoje prve dojmove o njima. Eh nakon ovom malo dužeg uvoda red je da napokon i krenemo sa pričom o njima.

Već ste i primijetile koliko volim kistove. U stvari riječ volim je mala za osjećaje koji oni u meni bude. Uvijek želim isprobati neke nove, želim ih isprobati na različite načine, dati im različite namjene, ne držati se striktno one njima određene namjene. Interesantno je da barem pola kistova koje imam završi sa namjenom potpuno drugačijom od one koju su im proizvođači namijenili. Zato im i ne volim davati imena tipa "kist/četka za puder" nego samo reći veliki fluffy, pa vi onda kontajte za što bi ga koristili. No da ne bi previše zakomplicirala sve će vam biti jasno u daljnjem tekstu.

Mala napomena prije nego krene priča o svakom. Još uvijek nisu dostupni u BiH, stižu tek za mjesec dana, te ću navoditi cijene u Srbiji s tim da će vrlo slične cijene biti i u BiH.

Kao i ostali pojedinačni, dolaze u prozirnoj plastici a iza je karton na kojem je ispisano ime branda kao i namjena.



Već standardno svi imaju crnu dršku na kojoj je bijelim slovima ispisano ime branda. Po pranju je nekoliko dlačica otpalo sa bockalice i sa ove za puder. U narednim pranjima otpala je još jedna sa ove za puder i dvije sa bockalice, što je sasvim ok. Uobičajeno je da pokoja dlaka otpadne na samom početku. S obzirom da ih imam jako kratko, ne znam kako će se kasnije ponašati, ali ako bude negativnih promjena uredno ću vam ih prijaviti.



POWDER BRUSH



Napravljen je od prirodne kozje dlake, crne boje. Kozja dlaka je malo grublja i kao takva vrlo je dobrodošla među kistovima koje rado koristim jer ponekad su upravo grublji kistovi odlični za neke proizvode. Zato sam se ja najbolje s njim snašla u tome da nanosim bronzer. Jednostavno mi je ovakva "tvrđa" vrsta kista odlična za taj posao. Naravno posve se lijepo nanosi i puder u prahu, te ako vam treba u tu svrhu, vrlo je moguće da ćete se s njim zavoljeti. Srednje je veličine te bi čak mogao proći i kao onaj za rumenilo za nekoga ko ima malo krupnije crte lica.

Cijena: 737 din (oko 7.5e)



RETRACTABLE BRUSH



Ovo je kist koji je napravljen od kozje dlake, opet ponavljam, radi se o grubljem tipu dlake. Može se koristiti za puder, rumenilo i brozner. U principu veoma je zgodna za nositi u neseseru jer ima poklopac koji je čuva od oštećenja.

Cijena: 419 don (oko 4e)


STIPPLING BRUSH


Bockalica ili tvor, namjenjena je za nanošenje tekućeg pudera. Napravljena je od umjetne dlake. Puder se nanosi na taj način da se "bocka" i to je proces koji baš traje da bi to sve na kraju izgledalo kako treba. S obzirom na moje nestrpljenje oko nanošenja na taj način, ja obično bocnem koji put i onda razmažem. Znam da to nije najispravniji način i zato obično koristim drugi tip četke, no i ovu sam probala i radi. Dobro bi bilo da daje malo veći otpor pri bockanju, da je malo čvršća, meni bi se kao takva više dopala. Isprobala sam ju za nanošenje rumenila, jer ako niste znale ova vrsta je odlična na nanošenje pigmentiranijih rumenila jer pokupi jako malo proizvoda i sasvim lijepo ga izblenda na licu.

Cijena: 577 din (oko 6e)


SMUDGING BRUSH


Ovo je zvijezda, ovo je must have. Tako krasan smadžer koji vam od srca preporučujem. Od prirodne mekane dlake ponija. Zbog svoje mekoće potpuno je primjerena za korištenje na očima. Divno razmazuje olovku, sjenila. Može se čak koristiti i za nanošenje sjenila. Lijepo sjeda u ruku i svaka daljnja pohvala biće suvišna. A ne mogu da ne dodam da je cijena presmiješna za ovako odličan kist.

Cijena: 209 din (oko 2e)



Ovdje se vidi kako izgleda u odnosu na jednu stranu dvostranog kista koji je Aura ranije izbacila i koji je veoma popularan.

 Lijevo novi, desno jedna strana dvostranog


LASH & BROW BRUSH


O ovoj alatki (ne znam jel se može zvati četkom ili kistom) vam nemam puno toga reći. Izgleda kao i ostale ovog tipa, od umjetnih vlakana. Koristi se za rasčešljavanje trepavica ili obrva, mada je meni zgodnija za obrve. Ja ih imam nekoliko od različitih proizvođača i one su meni sve iste :) Svakoj od nas je potrebna jedna.

Cijena: 173 din (1,5-2e)


Evo ih svi na okupu, onih ranijih pet o kojima sam pisala OVDJE, i ovih novih pet.



Sve u svemu veoma pohvalno za Auru da konstantno širi svoj asortiman, da uvodi novitete na svim poljima. Čitaćete i o ostalim novitetima, sve jedno po jedno.


Kako vam se čine? Jel ima neki na koji ste bacile oko?


PR proizvodi

Broj komentara: 26:

  1. Gde si kupila ovo gde drzis cetkice?

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim da tih posudica ima u Ikei :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Za ne poverovati ali nemam ni jednu Aura četkicu. Taman sad imam razloga da kupim nekoliko odjednom: dvostranu koja mi se jako svidela kada sam šminkala drugaricu,smadžer i bockalicu :) Super recenzija! Lidija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dvostrana je zaista odlična, ja volim i kosu od starih, a od novih obavezno smudger jer ona uvijek treba a za ostale ne znam da li ti trebaju ili ne, ti to bolje znaš :)

      Izbriši
    2. U suštini mi ne treba ni jedna ali znaš i sama, četkica nikad dosta :D Hvala za preporuku!

      Izbriši
    3. Mislim da već dugo ni jedna od nas ne kupuje kad nam treba :)

      Izbriši
  4. Ah, kako je lepo što si podelila ovu priču :) Hvala, draga, osećanja su uzajamna :)
    Od četkica mi smudge deluje najzanimljivije, takvih zaista nikad dosta.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Morala sam, nekako Auru uvijek vezujem uz tebe, nema mi pomoći :) Da baš, smudgera nikad dosta, ja još jedan uzimam, treba mi, reče ona ljenčuga iz mene kojoj sve teže pada pranje pa zato gomila :)

      Izbriši
  5. Ovaj smudger mi je najinteresantniji i obavezno ga kupujem,imam 4 cetkice iz stare Aurine postave i sve su odlicne:) Jedva cekam ostale novitete:) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nju obavezno :) u narednom periodu će biti dosta Aura recenzija ali da ne pretjeram sve ću ja to lijepo razgoditi :)

      Izbriši
  6. Zanima me gdje mogu nabaviti Auru? :D Još se nisam susrela sa ovim brendom ali smudge kist izgleda zanimljivo, kao i tekući ruževi čiju recenziju čekam. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo ovdje se mogu vidjeti sva prodajna mjesta u BiH

      http://www.aura.co.rs/index.php/prodajna-mesta-u-bih-i-cg/

      Izbriši
  7. Nije da mi fali, al mogla bi jedna za puder ili ova bockalica :)
    Moram da kažem - ja Sonju nekako za Sephoru vezujem :)) mada sam opet počela da obraćam pažnju na Auru, jer je o dosta stvari pisala na blogu...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne piše ona u zadnje vrijeme baš puno o Auri, na žalost, ja sam se ovdje osvrnula na dio kako sam ja saznala za Auru, a to je bilo preko nje :) i to sjećam se da sam ostavila komentar ispod divine sjenila, eto zato ja nju automatki vežem za Auru :)

      Izbriši
  8. Takodjer, Sonju za Sephoru, Snow za Auru, i tebe za Golden Rose ruzeve i Dior. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako sam već i gore u komentaru odgovorila, ja sam Auru preko Sonje otrkila, i da ne ponavljam isto, kako i kad, već je sve napisano :)

      Izbriši
    2. A ako gledamo koji je brand najviše zastupljen kod mene niti je Dior niti GR nego MAC sa čak 70 tag-ova :)
      mada je post sa GR ruževima definitivno doveo puno novih čitateljki na moj blog :) i time u širem krugu postao prepoznatljiv po tom postu :) i drago mi je zbog toga :)

      Izbriši
  9. Ove cetkice nisu skupe.Cena je sasvim dobra

    OdgovoriIzbriši
  10. Jedva čekam da ih isprobam, naročito ovu bockalicu ♥

    OdgovoriIzbriši
  11. smudge ću uzeti u obzir dok se meni lično jako dopada powder brush :))

    OdgovoriIzbriši
  12. Četkice su me posebno obradovala, jedva čekam da stignu i kod nas :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Bas su mi nove cetkice privukle paznju i u potrazi za informacijama o njima naleteh na tvoj sajt.Koristilo je ono sto sam procitala,obavezno moram nabaviti jednu za bronzer. :)

    OdgovoriIzbriši
  14. Meni se ova četkica za nanošenje kozmetičkih prahova toliko "linja" da je to nepodnošljivo. Da li si ti imala taj problem? U principu mi odgovara efekat koji stvara na licu i njome nanosim kameni puder i jako sam zadovoljna završnicom, ali ne i dlakama koje nakon nanošenja ostanu na mom licu zajedno s puderom. :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)