NEDJELJNA ZABAVA: Isti proizvod različite namjene? - MAKEUP ARENA

9/21/2014

NEDJELJNA ZABAVA: Isti proizvod različite namjene?



Sve češće i češće se rađaju proizvodi za posebne namjene… Tipa maskara za donje trepavice? Ok, razumijem da su one dosta kraće, rjeđe i to, ali postoji li zaista potreba da kupimo posebnu maskaru za donje trepavice ili nam može poslužiti neka koju već imamo? Ili recimo lak za nokte sa gel efektom, pa zašto bi nam trebao jedan takav kada možemo kupiti "gel look" top coat koji po nanošenju na bilo koji lak ostavlja izgled geliranih noktiju. Ista stvar je i sa matte top coat-om gdje dobijemo mat lak premazom preko bilo kojeg standardnog laka. Olovka za usne nam može poslužiti kao ruž ako ju nanesemo na cijele usne, to već i znamo. Ovo su samo neki od primjera, morala bih se prisjetiti još ponekog, ali mislim da vam je svima jasno o čemu pričam. 

Danas sam vam odlučila pokazati jedan proizvod čija namjena je jedno a ja sam ga koristila na dva načina. Ne otkrivam toplu vodu, ali dok dječica odmaraju ja imam svoju uobičajenu nedjelju zabavu, a to je igra sa šminkom :)

Danas sam sjenilo za obrve, osim na obrvama, koristila i na kapcima… Također mat sjenilo za kapke može da bude sjenilo za obrve. Podsjetimo se genijalnog MAC Omega sjenila koje je masovno korišteno kao sjenilo za obrve a u biti je klasično sjenilo za kapke



Nemam maskaru, nju sam tek naknadno stavila, nekako mi se bolje sve vidi bez dodatne šminke. Ovdje sam koristila Golden Rose sjenila za obrve, na obrvama kombinaciju sjenila 102 i 105, a na kapcima u pregibu 101, na pokretnom dijelu kapka 102, te 104 uz rub donjih trepavica.

Također vrlo često koristim neki od mat bronzera kao sjenilo koje stavljam u pregib, to sam jednom vidjela kod jedne youtube-rice i probala i mnogo mi se dopalo jer mi je zaista teško naći neko sjenilo koje mi se dopada u pregibu. Imate presvijetao kameni puder, znate li da ga možte koristiti kao svijetlo mat sjenilo za naglašavanje dijela ispod obrva?

Primjera za višestruko korištenje istog proizvoda je još mnogo ali mi trenutno ne padaju svi na pamet. ali slušam i vas, imate li vi neki proizvod koji koristite za više namjena?

Broj komentara: 28:

  1. Ja također bronzer koristim kao prijelazno sjenilo, a npr. MAC Fix + ( kako kod mene ne funkcionira kao fiksator šminke) koristim prije šminkanja ako ću staviti neki teži puder, npr EL double wear, onda mi puder puno bolje sjedne, i koristim ga za sjene/pigmente tko što prije kist nasprejam sa njim...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fix + ima to zbunjujuće fix u nazivu koje nas dovodi do toga da mislimo da je fixator, no na više mjesta ne netu sam nailazila da je njegova primarna zadaća upravo to što si spomenula, da "namjesti" da puder ljepše izgleda na licu, a ne da produži njegovu trajnost… preporučuje ga se staviti kada nam se omakne pa pretjeramo sa puderom...

      Izbriši
  2. I ja redovno koristim mat bronzer na pregib oka, u tu svrhu mi je najbolji Flormarov duo: bronzer i rumenilo. Isto tako, crnu olovku za oči (trenutno je to Max Factor) koristim i na usnama, na primjer, kada želim da potamnim nijansu ruža za usne. Recimo, da crvenu pretvorim u bordo nijansu i sl. :)
    Mislim da su super stvar i sjene za oči, jer crvene karmine redovno pretvaram u neke tamniej nijanse, pomoću ljubičaste sjene, koju nakon karmina, lagano utapkam na usne i tako kontrolišem koliko tamniju nijansu želim. :)
    I kada mi rumenilo nije pri ruci, kada spavam kod priajteljice i sl, a ne da mi se nositi šminku sa sobom, osim osnove, ruž koji ponesem često koristim i kao rumenilo, i stvarno je super,: dobije se ista nijansa ruža i rumenila: :)
    Ja sam se previše raspisala, ali kod mene ima dosta primjera jer sestra i ja koristimo dosta šminke zajedno i kupujemo je tako, tako da sam navikla da se snalazim i koristim jedan proizvod u više svrha ukoliko ne spavam kući ili idem na kraći put. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma da jako puno je primjera kako koristiti određeni proizvod na više načina :) hvala što si podijelila svoje :)

      Izbriši
  3. sjenila se mogu koristiti i za kontur i highlight, koliko mi je puta neko sjenilo upravo za te stvari posluzilo. mat sjenilo, gr nijansa 209 cini mi se mnogim curama odgovara za kontur.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mogu, nije mi u momentu palo na pamet, ali zato je jako bitno da me vi drage moje, nadopunite :)

      Izbriši
  4. Kad putujem obično mi je paleta za obrve MUA i paleta sjenila ( u paletici su tri mat smeđe boje), kremasto rumenilo može odlično poslužiti kao ruž, bronzer kao sjenilo, sjenilo kao highlighter... Inače tako koristim šminku samo kad putujem, da ne vučem sve od doma na put. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Posebna važnost korištenja šminke na ovaj način je upravo kada negdje putujemo :) parola snađi se :)

      Izbriši
  5. Volim koristiti proizvode na taj nacin puno je jednostavnije, isplativije. Sjenilom za oci bez problema popunim i obrve. Takoder bronzer kao sjenilo... Ruz kao rumenilo (Baby lips cherry me je super u te svrhe haha)...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično, drago mi je da ima puno snalažljivih cura :)

      Izbriši
  6. Osim vec svih spomenutih, ja sam trenutno u potrazi za neljepljivim prozirnim sjajilom za usne koji bi mi sluzio kao wet look highlighter :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vazelin je dobar trik za postizanje wet look-a, koji mi je otkrila jedna odlična vizažistica :) probaj

      Izbriši
  7. Sjajan post ;) ... ima toga dosta osim navedenog - ruž kao rumenilo ili pak kremasto rumenilo kao ruž, sjenilo kao highlighter. pretamni puder kao bronzer, korektor kao baza na kapcima itd .... da ne pretjeram :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. daaa dosta toga ima, svjesna sam da sam nabrojala samo mali dio, hvala što si nadopunila sa svojim prijedlozima :)

      Izbriši
  8. isto tako sjenilo/sjenilo za obrve i bronzer.
    ili YSL baby blush na usne i obraze :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da i to :) u ysl-u znaju da to može i treba da ide tako :) višenamjenski proizvod :)

      Izbriši
  9. ja koristim catrcice camouflage creme kao bazu za sjenu :P slucajno sam jednom uzela umj avon baze,obje kutijice crne a u zurbi nisam gledala...i skontala da mi ekstra pase.nista se ne mice cijeli dan :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekad sasvim slučajno otkrijemo da neki proizvodi bolje rade u drugoj namjeni :)

      Izbriši
  10. O da, i ja kombinujem na razne načine, senke umesto hajlajtera, rumenilo kao senka, bronzer kao senka, senka kao senka za obrve itd.

    OdgovoriIzbriši
  11. Sviđa mi se :) ja koristim senku za oči i za obrve :)
    Drago mi je da si se vratila bloganju <3

    OdgovoriIzbriši
  12. I ja koristim sjenila za obrve u pregibu, najčešće kad pogriješim nijansu :D Takođe i bronzer :D

    OdgovoriIzbriši
  13. smeđa mat sjenila bez narančastog tona također mogu posluziti u svrhu konturiranja i popunjavanja obrva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Toliko toga, samo treba pustiti mašti na volju :)

      Izbriši
  14. Sve je u tome da čovjek bude inovativan i da se snađe.. :D Ja sam često znala koristiti rumenilo kao sjenilo, a sjenilo kao highlighter. Čak sam dobila na poklon puder u puno pretamnoj nijansi pa sam ga koristila za konturiranje, kao bronzer ili za pregib :) Ista je stvar s kistovima, nađemo im sto i jednu svrhu iako originalno nisu za to namijenjeni ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh upravo je caka u snalažljivosti. Ja na šminku gledam kao na igru. Čovjek u tome ne treba da bude rigidan, sve je dopušteno, dokle god u tome uživamo i unesemo ljubav u to. Baš volim šminku :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)