London, kako sam provela pet dana u ovom veličanstvenom gradu - MAKEUP ARENA

10/19/2014

London, kako sam provela pet dana u ovom veličanstvenom gradu






Vjerujem da je malo onih koji na listi gradova koje žele posjetiti nemaju London, pa čak i ako su već bili u njemu, nikad nisam čula da nisu imali želju da se u njega vrate. Ja se, iskrena da budem, nadam u skorašnju posjetu ponovo, jer za 5 dana koliko smo bili gore koliko god toga smo uspjeli vidjeti, vjerujem da smo samo zagrebali po površini i ostalo je jako puno mjesta koja nismo vidjeli. jer trebalo je u tih pet dana smjestiti i obilazak znamenitosti i kupovinu šminke i odjeće a još i provesti vremena sa rođakom i ženom. To i jeste razlog da su mi dani proletili i da imam osjećaj da smo se već spremali za nazad a tek stigli. 

London je osim što je poznat po tome da je prekrasan grad, poznat i po tome da je veoma skup kada je u pitanju smještaj i hrana. Sreća naša u cijeloj ovoj priči je da nismo morali plaćati smještaj jer u Londonu rođak tu živi već 9 godina, u veoma lijepom dijelu Londona, 500 metara od Tower Of London i Tower Bridge, a svi koji su bili u Londonu znaju da je to relativno blizu centra i krasan dio grada.

Prije nego pođem pisati o tome kako smo se proveli spomenuću i kako smo ulovili jako povoljno karte. Putovali smo sa Wizzair-om iz Beograda i ne mogu se sjetiti cijene jer smo karte kupili krajem 7. mjeseca ali znam da nisu bile više od 150 eura za oboje što je priznaćemo jako povoljna cijena.

S obzirom da rođak radi samo prvi dan je proveo sa nama i uputio nas koje linije da koristimo, dao nam na korištenje Oyster karte koje se dopunjuju i s njima je dosta jeftinije koristiti javni prevoz koji vam je u Londonu neophodan jer taksi je užasno skup i malo nam dao orijentaciju gdje je šta. Kupili smo mapu i to je najbolji način da upoznajete grad. Mi smo se odlično snalazili, već na kraju sam prepoznavala i ulice i mjesta :)

Prvi dan po pristizanju dočekalo nas je oblačno vrijeme a kasnije i kiša no to nas nije spriječilo da već odmah krenemo u obilazak i fotkamo se dok nije pala kiša, a poslije kad je počela padati išli smo u shopping. Dakle da pogledamo šta smo to obišli dok još nije zapadala.


Na slici iznad i ispod vidimo Trafalgar square, biće još boljih fotki jedan od narednih dana kada je bilo sunčano :)



Mnogo su mi se dopali ovi cvijetni aranžmani. Mislim da je ovo odlično ukrašavanje ulične rasvjete i mnogo gradovi bi se mogli ugledati na London po ovom pitanju.


Telefonske govornice su po cijelom Londonu, mnoge su crvene, naleti se tu i tamo na neku crnu. Mislim da nisu u funkciji ali ne držite me za riječ.



Nevrijeme je brzo pristizalo a mi smo krenuli ka Piccadilly Circus.


Malo smo se i fotkali jer smo koristili što je taj prvi dan rođak bio sa nama, pa smo mogli uhvatiti par zajedničkih fotki :)


Dalje kroz popularnu Regent street krećemo prema mega popularnoj Oxford Street. U Regent Street nas je uhvatila kiša te smo jedva stigli do Oxford Street. Sreća je što već u Regent Street počinju shopping destinacije :)


Naredni dan je bio prekrasan i sunčan te smo opet krenuli u red obilaska, red shoppinga :) Fotka ispod je ispred Covent Garden-a.


A u blizini je smještena prodaja moja dva veoma draga branda, Michael Kors i MAC u kojem se mogu kupiti i pro proizvodi. Tu smo se zadržali relativno dugo :) Poslije smo još malo obilazili uličice u blizini ali se nismo fotkali, na kraju je naša destinacija opet bila Oxford Street.


Kako sam vam već i pisala na početku u blizini zgrade gdje živi moj rođak nalazi se Tower of London gdje je nekad živjela kraljevska obitelj. Biće još fotki što smo fotkali drugi dan, ovo je bila jedna usputna kad smo krenuli u obilazak dvorca u kojem trenutno živi kraljevska obitelj :)


I tako stigli smo do dvorca, pratila nas je kiša, pa poslije kišica ali to nas nije smelo u našoj namjeri da za taj dan obiđemo željena mjesta.



Imali smo sreće da smo ulovili i gardu kada je izlazila u obilazak. Bili smo u prvim redovima pa sam uhvatila jednu fotku izbliza.


Kiša pada, ja se smijem a do smijeha mi nije, nego samo da mi je da me dragi fotka i da stanem pod kišobran :)


Još jedna fotka iz daljine a iza viri vrećica iz Superdrug koju sam teglila cijelo vrijeme jer nisam htjela da ostavim za naredni dan kupovinu odličnih ulova :) Bojala se nestaće :)






Šetali smo i kroz šetalište u čast princeze Dijane. A također šetali smo i kroz Hyde park, fotka ispod.


St Pauls crkva je veličanstvenog izgleda.



Na žalost linija 15 nije bila naša a voljela bih da sam se provozala u ovom prastarom autobusu.


Stigosmo mi i do Big Ben-a, jedne od najpopularnijih destinacija u Londonu. Zaista je veličanstven.


Tu je i zgrada parlamenta.


Još jednom Big Ben.



Vraćamo se na Trafalgar po još fotki jer nas je prvi dan pratilo loše vrijeme. Tu već vidite da sam na sebe navukla svoju voljenu MK jaknu koju sam vam pokazala u postu o novitetima :)



Jedina marina u Londonu i to upravo ispred zgrade gdje rođak živi.


Opet malo Tower of London. Ovo crveno je umjetno cvijeće koje će se nakon izložbe prodavati u humanitarne svrhe.







Tower Bridge koji ide preko prljave Temze, zaista je jako zagađena.



Tu sam se fotkala kraj London Bridge koje je odmah do Tower Bridge i koji je također veoma popularan.


Nismo se fotkali na svakom koraku a i probrala sam samo one fotke koje su mi najinteresntnije jer bih vas u suprotnom zatrpala. Bila sam i u Primark-u, nadam se da će mi oprostiti sve obožavateljice te robne kuće ali ni malo nisam oduševljena. Meni je npr. H&M veličanstven u usporedbi sa robom koja se može kupiti u Primark-u. A malo je reći da je gužva i krkljanac i da se grabi prejeftina roba.

Već sam pisala o tome šta sam u Londonu kupila a ako ste taj post propustile klik klik.

Da li ste bile u Londonu i ako da, je li i na vas ostavio dojam i imate želju da se vratiti? Ako ne, vjerujem da vam je na listi gradova koje želite posjetiti ili možda ne?

54 komentara:

  1. Izgleda da si se bas lijepo provela! :D Mene bas London i ne privlaci. Mislim, naravno bih voljela otici jednom ali nije mi medju top 10 destinacija koje zelim posjetiti. Asocira me na kisu i depresivu prije nego na bilo sta drugo. Slike su fenomenalne, pogotovo ove gdje je nebo plavo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da znaš da jesam, jedva sam hodala koliko su me noge boljele, ali nisam odustajala jer sam htjela iskoristiti svaki momenat. Da, London je poznat po kiši, ali vidiš kako je lijep kad sija sunce :)
      Hvala :)

      Izbriši
  2. Odusevljena sam Londonom iako nisam nikad bila, volela bih da ga posetim u neko skorijoj budućnosti.. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da hoćeš, jer po meni London je grad koji vrijedi posjetiti :)

      Izbriši
  3. Bila sam 2005. godine i sada me je tvoj post podsetio da pregledam svoje slike i zamislim da sam opet tamo :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da sam te podsjetila na vjerovatno veičanstveno provedeno vrijeme u Londonu :)

      Izbriši
  4. Prekrasan London, čak je bilo i sunca! :D haha
    Što se tiče MAC-a, gdje se sve nalaze ti PRO shopovi uz onaj "običan" ako znaš? I tko sve može kupovati u PRO storeu, meni nije baš jasno zašto se tamo nalaze različiti proizvodi.. Jel su oni glitteri pro? :D sorry na sto pitanja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daaaa bilo je i sunca :) Ovako, u pro shopovima možemo kupujemo svi :) nije potrebna pro kartica niti bilo šta slično. Razlika je samo što u njima drže proizvode koji se ne mogu kupiti u onim standardnim shopovima. Glitteri su jedan od pro proizvoda.
      Listu proizvoda kao i mjesta gdje se nalaze pro shopovi imaš kod Temptalie, ovdje http://www.temptalia.com/mac-pro-product-price-list-mac-pro-store-location-list

      Izbriši
  5. Definitivno na listi :-) Divne su fotke i vidi se da si uzivala. London tačno ima neku posebnu dušu :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Ema, uživala sam punim plućima i zaista se nadam da ću ponovo da odem gore, da posjetim mjesta koja nisam stigla :)

      Izbriši
  6. Predivne fotkice!!
    Nisam bila u Londonu ali je na mojoj WL destinacija za posjetiti.
    Hvala što si s nama podijelila ove divote Londona!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Đurđice. Držim fige da odeš i uživaš barem ovoliko koliko sam i ja, ako ne i više :)

      Izbriši
  7. U planu mi je da posetim London, ali ne želim tamo bez neke veće ušteđevine :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako nemaš smještaj onda je definitivno potrebna veća ušteđevina. Sve ostalo je relativno ok cijene, prevoz je razumne cijene, ne moraš se hraniti u skupim restoranima, nismo ni mi, a shopping kao shopping je povoljniji nego u drugim europskim destinacijama.

      Izbriši
  8. Bila sam već 5x..nadam se i dogodine! Volim London ali živjeti tamo ne bi mogla. Prebrzi način života. Drago mi je da si se lijepo provela :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh čak 5x :) meni brz način života ne smeta ali ono zbog čega ja ne bih voljela živjeti gore je skup način života, kad sam čula koliko košta iznajmljivanje stana, režije i sl. malo sam se ohladila od želje da ikad gore živim :/ a da ne spominjem i druge luksuznije svari poput večere u restoranu i sl. :/

      Izbriši
    2. hahaha..da,da :) Ali imaj na umu da ljudi koji žive u Londonu imaju veći prosjek plaće do 25%!
      Od dečka brat živi gore i tjedni,pazi,TJEDNI najam stana je 600funti...živi u centru.
      Mi o nekim stvarima možemo samo sanjat i s vremena na vrijeme posjetit :))

      Izbriši
    3. Vjeruj mi da moj rođak plaća još i više, 3600 funti mjesec plus samo odvoz smeća plaća 180 funti, nismo o ostalom pričali. Kad se nisam onesvjestila od tih cifri. :/ A još on eto nije u centru ali je stan prekrasan, velik i lijepo uređen.

      Izbriši
  9. Prekrasne fotke!!! Ona sa crvenim cvijećem mi je najdraža!

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja sam dvaput bila u Londonu i opet mislim da nisam dovoljno stvari vidjela, a vidjela sam svašta :D tako da mogu zamisliti kako je tebi na samo 5 dana :) London je divan i uvijek možeš nešto novo vidjeti :) Možda i ja nekad napravim post o Londonu, njega nikad dosta, grad je baš predivan
    drago mi je da ti je bilo lijepo i da si lijepo shopingirala :D a u superdrugu se baš nađe povoljnih kvalitetnih stvari :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma definitivno je grad prevelik da bi bilo dovoljno ovih 5 dana, no valjda ulovimo opet neke jeftine karte pa da opet odemo :) Napravi post obavezno, to bih voljela vidjeti, taman da se pripremim za naredno putovanje :)
      Superdrug je bolji od Boots-a, žao mi je što to nisam na vrijeme otkrila no i oni su lopuže, jedan u blizini rođakovog stana ima baš dobre popuste i svašta na sniženju dok onaj u Oxford street-u nema ni s od tih sniženja.

      Izbriši
  11. divno, kao iz bajke :) super su slike, vidi se da ste uzivali.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga, jesmo baš baš i još uvijek sam pod dojmom, nadam se da će dojam potrajati :)

      Izbriši
  12. bila i obozavam taj grad,nadam se povratku nekad u buducnosti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se i ja i za tebe i za sebe, predivan grad :)

      Izbriši
  13. Bila jednom poslovno i nadam se da ću ga opet posjetit, ovaj put s dragim :) mene su oduševili ljudi, svatko fura svoj stil, svi su sređeni na neki svoj način i koliko god čudan bio, nitko ne bleji u nikoga kao kod nas...osjećaš se nekako slobodno, a opet nije da te proguta...ne znam kako bih to opisala, jednostavno mi se jako sviđa vibra u tom gradu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ljudi su definitivno u svom fazonu, lijepo je upravo to što smo potpuno neprimjećeni, nema pogleda ispod oka i svi su prihvaćeni ma kakav god modni ili makeup izričaj imali :)

      Izbriši
  14. Bila i ići ću sigurno opet! Tvoje fotke su stvarno lijepe, a izgledala si fenomenalno!!! Drago mi je da si malo napunila baterije <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga. Uživala sam i to se vidi na meni, a i zrak je nekako čišći pa mi je koža istinski izgledala puno bolje :)

      Izbriši
  15. Prekul su mi ove kišne fotke, oko tebe sve rašireni kišobrani, a ti mrtva-hladna poziraš :D
    Šalu na strabu, sve je divno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tada je već prestala kiša i počela kišica samo to ovi okolo još nisu skužili heheh… ma ni kiša u Londonu ne smeta :)

      Izbriši
  16. Samo da ti kažem da izgledaš ko cura, ne fali ti ništa :p i preslatka mi je ova slika gdje se ti i Igor držite za ruke :D

    OdgovoriIzbriši
  17. Fotke su fenomenalne, pregledala sam ih nekoliko puta otkad si objavila post hahaha :D Volim sve vezano uz London i nadam se da ću ga jednom i posjetiti <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga :) sam ti mogu reći da ti od srca želim da ga posjetiš što prije :)

      Izbriši
  18. obožavam London,, nikada nisam bila u njemu, ali jaka želja mi ga je posjetiti,,, mana mu je što je toliko skup,,ali je veličanstven
    odličan mi je ovaj post,, uspjela si stvoriti atmosferu da se osjećam kao da sam tamo :)
    prekrasno mi je cvijeće koje ukrašava ulične lampe,,tako jednostavan, a lijep detalj :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se post dopao… cvijeće je vrh, taj detalj sam morala zabilježiti :)

      Izbriši
  19. Meni si predivna kad se smijes bas mi izgledas srecno i koliko primjetim sa minimalno sminke kao neka druga ti Super!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, činjenica je da sam nosila vrlo malo šminke jer nisam željela gubiti vrijeme kojeg smo ionako imali jako malo, puder obrve, maskara, malo rumenila i balzam na usne :)

      Izbriši
  20. Super slike, prelijep London... Ja bih rado jednog dana otisla, s nadom da necu uloviti kisni London :D ali komplikovana i skupa je procedura za dobivanje vize :/ mozda nekad bude lakse ili da ganjam i ja tu putovnicu :p

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I kišni London je lijep pa čak i ako te kiša uhvati neće biti strašno, vjeruj, meni nije smetalo ni što smo pokisli s vremena na vrijeme :) nadam se da će uskoro ukinuti vize za BiH jer sigurno ni mi ne bi išli da smo se oko toga morali peglati :/ ganjaj putovnicu ako ima šanse da je dobiješ, ali ako se uzdaš da ćeš je dobiti preko dragog zaboravi na to, moja mama je nikad nije dobila iako i otac i brat i ja imamo :/

      Izbriši
  21. Divne fotografije divnog grada, a i vas dvoje ste skroz slatki :) Baš mi je drago što si napisala i ovakav post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga, imala sam želju napisati ga jer i sama volim pročitati ovaj tip posta, malo napravim bijeg od uobičajenih postova. Nadam se da ćemo u budućnosti češće putovati jer su sad djeca malo veća pa će, nadam se, biti više ovakvih postova :)

      Izbriši
  22. Bas lijep post! Kao i mnogi htjela bih otici jednom u London, najvise radi Harry Pottera i tih stvari, ali i radi shoppinga kozmetike :D vjerujem da je skup nama koji ovako dodjemo :/ to mi je i prijateljica prije govorila...ali bilo bi lijepo naci tamo i posao pa ostati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, nama koji dolazimo u posjet je preskup dok su se oni već navikli na sve te troškove. Ne bih imala ništa protiv živjeti u Londonu, ja se jednostavnopreporodim kada odem u neki tako veliki grad i koliko god voljela grad gdje sam rođena osjećam da ovdje ne pripadam :/

      Izbriši
  23. Jako lepe fotke, stvarno sam uživala.
    Volela bih posetiti London.

    OdgovoriIzbriši
  24. Divne slike i vidi se da si se prekrasno provela. Iskreno ja nikad nisam imala želju za otić u London i onda je moja sestra odlučila organizirati put za nas dvije i mamu i onda kad smo stigle tamo mojoj sreći nije bilo kraja..Predivan grad i sad bi opet išla :) Nedavno sam na blogu pisala o Maldivima i kako se čitateljima svidio post baš sam mislila kako ću im pisati i o Londonu :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da, čak i oni koji nemaju veliku želju posjetiti ga oduševe se kada odu :) Svakako piši i o Londonu, žašto ne? Lijepo je nekad izaći iz okvira postova kakve inače pišemo :)

      Izbriši
  25. Krasne su ti slikeee.. Ja sam imala jednom priliku da odem u London i glupača je nisam iskoristila i to tri nedjelje po nekoj cijeni od oko 2500 KM sa svim uključenim u cijenu. Sad mi je strašno žao... :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Jelena, trebala si iskoristiti tu priiku ali ne žali ako nisi jer sigurno će biti još prilika, mlada si i život je pred tobom :)

      Izbriši
  26. Grad mojih snova!! Slike su prekrasne, London je prekrasan i vidi se da vam je bilo nezaboravno! Nisam bila u Londonu, ali otići ću pa makar mi to bila zadnja stvar u životu :D Inače, dva frenda su jedan dan kao iz paštete objavila da idu u London, sjeli u auto i za 3 dana su bili tamo. Luđaci, znam! Imaju u planu opet to ponoviti pa im se namjeravam ubaciti ako budem imala viška love hehe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, baš mi je drago da se vidi da smo uživali, to je bio baš lijep odmor s kojeg smo se vratili umorni ali puni pozitivne energije i zaista nam je oboma bilo neophodno da malo obnovino zalihe pozitivne energije :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)