Max Factor Masterpiece Transform maskara, Colour X-pert eyeliner i mono sjenilo - MAKEUP ARENA

10/30/2014

Max Factor Masterpiece Transform maskara, Colour X-pert eyeliner i mono sjenilo



Danas je tema posta Max Factor. S obzirom da su sva tri proizvoda namijenjena za oči, odlučila sam da ih stavim u jednu zajedničku recenziju, gdje ću naravno pisati o svakom proizvodu zasebno.


MASTERPIECE TRANSFORM MASKARA
12ml/21.95 KM


Ambalaža maskare je vrlo jednostavna od crne plastike sa zlatnim printom. Četkica je također plastična,  i širi se prema vrhu, ima veoma kratke zubce koji su gusto zbijeni. Maskara je "puna", to je riječ koju koristim kada četkicom prolazim kroz donji dio ambalaže te osjetim da tu nešto ima. Sigurna sam da znate na šta mislim i da ste vjerovatno i same imale maskare koje nisu pune nego imate osjećaj da ste kupile sasušenu maskaru. Dakle ova je napunjena.

Na početku je bila vodenastija i trebalo je malo vremena da se osuši prvi sloj da bih mogla nanijeti drugi, no već kroz sedam dana period sušenja prvog sloja se znatno skratio.

Napominjem ovo sušenje između slojeva jer je ono jako bitno ako ne želite dobiti efekat slijepljenih trepavica. Desilo mi se nekoliko puta da sam bila u žurbi i da nisam imala kad čekati i onda bi one izgledale neuredno, doduše samo izbliza, nije se vidjelo iz pristojne udaljenosti.

Nije se krunila ni nakon cjelodnevnog nošenja, nisam nalazila njene dijelove ispod očiju. Što se tiče samog skidanja posve lagano se skidala sa mojim uobičajenim sredstvima za skidanje šminke te nije tražila dodatne napore oko skidanja.

Volim maskare koje ostaju na očima onoliko dugo koliko ja to želim a onda kada poželim da ih skinem da mi ne prave problem :)

Koristim ju već mjesec dana i moram reći da još uvijek ne nailazim da se osušila.




COLOUR X-PERT VODOOTPORNI TUŠ
13.50 KM


Tuš je proizvod koji je skoro pa nezaobilazan u mojim šminkanjima. Koristim razne vrste tuševa, one u gel formi, klasične sa tanjom četkicom pa i ove sa zašiljenim mekšim ili tvrđim aplikatorom. Ali iskrena da budem nisam nikad koristila ovaj sa zašiljenim aplikatoroma a da je u vodootpornoj formuli.

Iako sam očekivala nepreciznost i da će se teže nanijeti jer mi je izgledalo da nije dovoljno zašiljen, iskrena da budem posve je jednostavna aplikacija. Vrijeme sušenja je sasvim dobro, nije prebrzo pa imam vremena da ispravljam krive Drine ako kojim slučajem izvlačenje linije krene po zlu. Ne suši se ni sporo nego baš ima optimalno vrijeme sušenja. Ali kada se osuši ne pomjera se.

Trajnost na kapku je potpuno zagarantovana sve do momenta do kad vam više nije potreban na kapku. Najlakše se skida sa uljnim odstranjivačima šminke. Još nešto što mi se dopada je da nije pucao na kapku.

Nisam pronašla količinu koja je smještena u klasičnoj crnoj ambalaži .


MONO SJENILO
65 Defant White/11.85 KM


Sjenilo je bijelo-srebrne boje, shimmerasto je i na početku sam se pitala kako ću ga koristiti jer je bilo previše sjajno za moj ukus, a onda sam se sjetila da bih ga mogla koristiti da naglasim dio ispod obrve. U principu je njegova pigmentacija jako dobra i jednostavno se nanosi i blenda, no ja jednostavno nisam fan ovakvog sjenila, a i mono sjenila nisu nešto što inače volim i koristim. Sjenilo je smješteno u crnu plastičnu posudicu sa prozirnim poklopcem za zavrtanje. Preporučljivo ga je potrošiti unutar 36 mjeseci od dana otvaranja. Nigdje nije navedena količina no pretpostavljam da je u ambalaži smješteno 2 do max 3g.


A sada malo prikaza na očima. Računajte da su fotke napravljene macro opcijom na aparatu pa se vidi i ono što se uživo ne vidi.





Sve u svemu bez sjenila bih mogla, ali ovo dvoje mi se istinski dopalo. Trajnost tuša je zaista izvanredna a maskara mi pruža volumen i dodaje dužinu a oboje mojim trepavicama nedostaje :)

Koji je vaš omiljeni Max Factor proizvod i da li ste probale nešto od recenziranog?




PR proizvodi

Broj komentara: 10:

  1. Jako volim njihove maskare, i vec dugogodisnja HG maskara mi je Masterpiece Max, druge proizvode nisam puno isprobavala, a i ne privlace me. Svidja mi se efekt koji daje ova maskara.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja godinama nisam koristila MF maskare pa je bilo interesantno da ju ponovo probam :)

      Izbriši
  2. maskara fino izgleda, a ne bih nikad rekla da hoce, cetkica mi se ne svidja.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da znaš da je četkica tako fina za korištenje, nekad nas odbije izgled od jako dobrog proizvoda.

      Izbriši
  3. Kod mene bi prošao samo tuš, sa ostatkom Max Factor asortimana sam u ratu :D Ništa mi ne odgovara. Maskare su mi najveći neprijatelji :) Eto. Ali tebi lepo stoji sve.

    OdgovoriIzbriši
  4. Wow, tuš je stvarno pigmentovan. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Obozavam njihovu 2000 calorie maskaru moj hg <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nekad sam ju koristila ali zaboravila sam kakva mi je :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)