FLORMAR Pore Minimizer iz Pin Up kolekcije (2 verzije) - MAKEUP ARENA

12/11/2014

FLORMAR Pore Minimizer iz Pin Up kolekcije (2 verzije)





Kada proizvod u svom nazivu ima Invisible Pores, Pore minimizer ili bilo koji sličan naziv koji obećava da će moje pore izgledati manje, moje je samo da kažem "kupljeno". Razlike nije bilo ni ovaj put te sam si ova dva proizvoda zgrabila čim je kolekcija pristigla.

Kolekcija izgledom ambalaže i šarenilom definitivno privlači pažnju. Unutar retro kartonske ambalaže smještena je relativno jednostavna crna tubica sa poklopcem koji je na navoj a moram priznati da bi mi bilo zgodnije da je na klik-klak ali nisam od onih koji cjepidlače :) Oba brisača pora imaju istu ambalažu, ako zanemarimo da je na jednoj tubici print tirkizno zelene boje, a na drugoj smećkaste. Otvor kroz koji proizvod izlazi je dosta uzak te omogućava precizno doziranje. Kada sam već istakla razliku u boji tubice red je da istaknem i da jedan proizvod obećava instant rezultat a kod drugog nema istaknutog instantnog rezultata. No da li je to baš tako?

INVISIBLE PORES pore minimizer INSTANT


U tubicu je smješteno 18 ml proizvoda koji ćete platiti oko 10 KM, ovisno o mjestu kupovine. 

Sama baza je silikonska, te ako imate problema sa tim sastojkom znate što vam je činiti :) Meni na sreću silikonski proizvodi ne izazivaju nikakve nerede po licu pa ne obraćam puno pažnju na to. Baza je gusta i prozirna, glatka pod prstima, kako to i jesu sve silikonske baze. Lijepo se nanosi na lice i ono što i se kod nje dopada je da je nakon nje zaista ljepše nanijeti puder na kožu.

Produži trajnost šminke no zaista izostaje neki značajniji pomak u popunjavanju pora.

Dosta me podsjeća na NYX Shine Killer.





INVISIBLE PORES pore minimizer



Za razliku od bezbojne prethodnice, ovaj brisač bora, upsss pora (šteta što ne smisle neki brisač bora, trebao bi mi :)) je boje kože, tako da ujedno osim efekta popunjavanja pora, lagano i ujednači boju kože, pa se nekad može i samostalno nositi, pogotovo sretnice sa čistom kožom (ja nisam ta, čisto da razumijemo :)) Pogled na sastav nam govori da imaju istih sastojaka, ali da ova druga verzija ima znatno dužu listu sastojaka. Jako se lijepo nanosi, ostavlja kožu svilenkasto glatkom, te zaista istog momenta primijetim da su pore popunjenije i koža zaglađenija. Koža postaje odmah matiranija i tekući puder jako lijepo sjeda na kožu.

Ako bih ga htjela usporediti sa nekim proizvodom iste namjene koji koristim od prije, bilo bi to NYX Pore Filler, te Dr. Brandt Pores No More i Benefit Poreffesional.



Na kraju bolje da pustim slike da govore više od bilo koje riječi :)

"golo" lice

Invisible Pores Instant

Invisible Pores


Ili su oni ipak ovaj dio Instant trebali staviti na drugu tubicu? :) No svejedno piše li Instant ili ne, ja sam instantno zadovoljna sa ovim bez tog natpisa :)

Dakle znate za koji od ova dva dižem palac gore a koji je onako prosječan, ne mogu reći da je loš jer ništa loše nije napravio, produžio mi je trajnost šminke, ali nije napravio ono što obećava a to je popunjavanje pora.

Jeste li probale neki od ova dva?





Broj komentara: 14:

  1. smeđi ću uzeti u obzir, on mi se odmah svidio i kad sam testere pipala :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Smedji mi se cini kao prvi dupe za POREfessional bas jer je u boji a i izgleda kao da je super odradio posao :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da, to sam i napisala, baš poput Porefessionala i Pores no more od dr. Brandt, te i NYX Pore Filler…. Svi su skoro isti, a što se tiče cijene znaš kome ide zlato :)

      Izbriši
  3. Smedji odlicno izgleda,drago mi je sto se flomar popravlja jer ima stvarno odlicnih stvari,a cijena im je sitnica

    Nikolina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je drago, Flormar baš širi ponudu i mnogo mi je drago da jedan cjenovno prihvatljiv brand ima mnoge proizvode koje su do sada imali samo oni znatno skuplji. Ovdje najviše mislim na razne primere za lice, usne, oči i sl.

      Izbriši
  4. Nisam probala, ali po napisanome, čini mi se da bih mogla dati priliku. Ovaj smeđi izgleda stvarno kao Poreffesional. :)
    Jako volim inače Flormar lakove za nokte. <3

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam probala ali mi se taj "obojani" čini bolje :) Inače flormar baš ima dobrih stvari :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Da li je ova kolekcija stigla u Srbiju?

    OdgovoriIzbriši
  7. Stvarno sam zapanjena razlikom prije i poslije,uvijek je teško zamisliti kako uistinu popuni pore ali s ovom slikom ne treba puno riječi :)
    Nemam velikih problema s porama,ali za mamu dušu dao :D

    OdgovoriIzbriši
  8. Kakva je nijansa kod tog smeckastog? Kao da vuce na roze?

    OdgovoriIzbriši
  9. Smeđi izgleda super. :D Sutra idem po njega. :P

    OdgovoriIzbriši
  10. Neverovatno koja je razlika između ova dva prajmera, a rekao bi čovek da je svejedno koji ćemo uzeti!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)