NAJAVA: Novi L'Occitane proizvodi sa dodatkom karite maslaca - MAKEUP ARENA

1/17/2015

NAJAVA: Novi L'Occitane proizvodi sa dodatkom karite maslaca








Nedavno sam vam pisala o L'Occitane kremama za ruke sa 20% dodatkom karite maslaca te navela sva dobra svojstva spomenutog maslaca i kakvu djelotvornost ima na kožu mojih ruku. Danas vam sa zadovoljstvom predstavljam nove proizvode koji u sebi sadrže dodatak karite maslaca, koji su dopuna već postojećim proizvodima iz ove linije.

KARITE MASLAC ZA LJEPOTU I ZAŠTITU KOŽE

Godine 1980.Olivier Baussan je otkrio Karite na svom putovanju u Burkinu Faso. Žene u Burkini Faso proizvode karite maslac ručno, te iako se očekivalo da bi zbog ručne proizvodnje mogle stradati ruke, manafakturna proizvodnja nije uzrokovala oštećenja na njihovoj koži, već ih je činila izuzetno mekanim. U okviru istraživanja branda L'Occitane otkriveno je da je karite maslac proizveden u Burkini Faso uz pomoć tradicionalnih metoda iznimno bogat omega-6 masnim kiselinama i karitenom. Te iznimno blagotvorne molekule pomažu hidrizirati, nahraniti i dodatno zaštititi kožu.

L'OCCITANE-ov laboratorij je razvio nekoliko formula za njegu lica s pravom količinom karite maslaca koja odgovara potrebama različitih tipova kože te osigurava potpunu njegu i zaštitu u svim uvjetima. U kolekciji su se našli proizvodi koji nisu namijenjeni striktno suhoj koži, za koju karite maslac obećava potpuni oporavak. Po L'Occitane recepturi osmišljena je i krema koja ima pomno odabrane sastojke, uz dodatak karite maslaca, koji su primjereni za normalnu i mještovitu kožu.




Karite maslac je univerzalni balzam za ljepotu, kojeg žene u podsaharskoj Africi upotrebljavaju za njegu i zaštitu kože i kose. Od davne 1980. godine L'Occitane u svojim proizvodima upotrebljava karite maslac iz Burkine Faso na temelju dugotrajne suradnje sa ondašnjim proizvođačima, od kojih otkupljuje taj dragocjeni sastojak po principima pravedne trgovine. Danas, više od 600 tona ovog sastojka sa mnogim vrlinama, putuje svake godine između Burkina Faso i tvornice L'Occitane u Manosque-u. U Burkini Faso postoji više od 15000 žena koje su zaposlene u ovoj industriji.




Kao što je maslina važan dio Mediteranskog krajolika tako je karite stablo u Zapadnoj Africi, gdje ime  stabla na lokalnom jeziku znači život.



NOVI PROIZVODI U KOLEKCIJI



ULJE ZA ČIŠĆENJE LICA

Otkriva novi način čišćenja kože sa kariteom. Nježna, svilenkasta tekstura, obogaćena sa uljem karitea, ostavlja kožu savršeno čistom i svježom, bez masnih tragova. Bez narušavanja balansa hidratacije kože, pomaže u otklanjanju svih nečistoća i šminke, pa čak i one vodootporne.



MLIJEKO ZA ČIŠĆENJE LICA

Potrebna je samo mala količina mlijeka da bi savršeno i nježno očistili kožu. Jednostavno se nanese na lice vrhovima prstiju ili sa pamučnom blaznicom. Nježna tekstura, obogaćena sa kariteom, stvara osjećaj ugode na koži, a koža je nakon korištenja nježna i mekana.



NJEŽNI TONIK

Čisti i tonira. Obogaćen kariteom. Nježni tonik za lice nakon jako kratkog vremena postaje nezamjenjivi dio njege kože lica. Slobodna od nečistoća, koža je čista, nježna i svježa.



ULTRANJEŽNA KREMA ZA LICE


Nova krema za njegu kože lica je mala sestra Ultra bogate kreme za lice. Lagane teksture, idealna je za normalnu do kombiniranu kožu, pruža koži osnovu hidrataciju i zaštitu. A kada koža čezne za nježnijom teksturom i ugodom, Ultranježna krema za lice može zauzeti mjesto svoje velike sestre. Sad čak i normalna i kombinirana koža može uživati u djelotvornostima karite maslaca. 



ULTRA BOGATA UGODNA KREMA


Sa novim imenom, ultra zaštitna hranjiva krema pruža odgovor za sve probleme koji su povezani sa suhom i veoma suhom kožom - pogotovo u slučajevima kada je potrebna posebna njega zbog klimatskih uvjeta. Tajna o velikom uspjehu ove kreme leži u njenom apsolutnom bogatstvu. Neodoljivo nježna i poznata kao nikad prije, sadrži izuzetno visoku koncentraciju karite maslaca (25%), a opet se sa nevjerovatnom lakoćom upija u kožu.



BALZAM ZA USNE




Formuliran sa 10% karite maslaca, ovaj njegujući balzam hrani, obnavlja i štiti usne, ostavljajući ih mekanim, nježnim i ugodnim.



KARITE PJENA ZA TUŠIRANJE



Neodoljivo kremasta hranjiva pjena za tuširanje ima jedinstvenu teksturu, koja nježno čisti kožu i obavija tijelo baršunastom mekoćom. Formula je obogaćena ekstraktom karite maslaca, koja ostavlja kožu mekom i podatnom.



KARITE PJENASTA KREMA ZA TIJELO


Krema za tijelo združuje hranjivu formulu balzama i prozračnu teksturu pjene, te pomaže nahraniti i zaštititi kožu. Jedinstvena njegujuća formula sa 10% karite maslaca se nježno upija u kožu te je ostavlja mekom i podatnom.



Sve u svemu meni se čini da su ovo odlični dodaci već postojećoj kolekciji.


Da li ste isprobale nešto od proizvoda koji su se ranije pojavili na tržištu ili tek želite da se upustite u avanturu zvanu karite maslac?


Proizvodi će biti dostupn tek za 7-10 dana pa još uvijek ne znam cijene, ali ću ih naknadno napisati.


PR objava



Broj komentara: 12:

  1. Draga nominovana si na mom blogu
    http://javolimkozmetiku.blogspot.com/2015/01/liebster-blog-award.html

    OdgovoriIzbriši
  2. ohooo, imam kremu a ovome se bas radujem

    OdgovoriIzbriši
  3. Volim Loccitane i probala sam sve iz te kolekcije,osim kreme za lice za jako suhu kozu.Jedino me balzam za usne nije nesto odusevio.Ultrabogatu kremu za tijelo koristim vec godinama svake zime i svakom rado preporucujem.Ovi proizvodi su vec neko vrijeme kod nas,ja sam kupila ovu pjenastu kremu za tijelo u 11.mjesecu.Jedina mana im je sto su skupi:-(Meni su rekli da je bas ta pjenasta krema LE,zato sam je i kupila,i uzela sam i pjenastu kremu za ruke,samo je nazalost bila samo u mini pakiranju,htjela sam veliku,ali su rekli da je izdana samo ta mala tubica.Karite kolekcija mi je savrsena za zimu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam baš pomislila da bi balzam trebao biti vrhunski. Istina je da L'Occitane imaju malo višu cijenu, ali barem opravdaju ono što nude za novce :) sad sa još većim veseljem iščekujem isprobavanje proizvoda kad pročitam ovako pozitivne riječi :)

      Izbriši
  4. Hmmmmmm.... Liiike. Nisam još isporbala, ali sam več dobila mailove o njima. Very nice!

    OdgovoriIzbriši
  5. Bas mi se svidja LOccitane! Ima odlican proizvode :)
    Odlican post!

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  6. Imam labelo i divno je, meni najdraze.Voljela bih i druge proizvode probati pogotovo ulje za ciscenje lica i pjenastu kremu za tijelo.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)