S-he sjenila za obrve u nijansi 001 - MAKEUP ARENA

2/19/2015

S-he sjenila za obrve u nijansi 001




Uređivanje obrva je segment kojem posvećujem dosta pažnje jer smatram da lijepo oblikovane obrve dodatno ističu oči. Kad kažem uređene obrve pri tome ne mislim na laserski sređene obrve jer mi se ni takve baš ne dopadaju na meni, mada nemam ništa protiv njih, nego na sebi volim umjereno uređene obrve.

Iako koristim različite proizvode za uređivanje obrva, od gela preko olovaka, pa do sjenila, priznajem da su mi u zadnje vrijeme sjenila omiljena jer nekako najprirodnije izgledaju. Kod sjenila mi je najvažnije da ima dobru pigmentaciju i da mi nijansa odgovara.

Ovaj duo sjenila je jedan dio noviteta iz kozmetičke kuće S-he pod krovom DM-a, koji je nedavno stigao na naše tržište. Dolazi u dvije nijanse: 001 i 002. Obje sam gledala u DM-u i čine mi se jako sličnim, barem pod umjetnim svjetlima, no ipak mislim da je nijansa 002 tamnija, no ne držite me za riječ jer nije bilo testera pa nisam mogla provjeriti. Cijena seta je 8.20 KM, količina nije navedena na ambalaži no vjerujem da u ovom setu ima 3-4 grama. Na poleđini je naveden i rok upotrebe, također su naveli da je preporučljivo vrijeme da se proizvod potroši, nakon prvog korištenja, unutar 24 mjeseca. Realno mogu potrajati i više od tog roka.



Ambalaža je plastična, bijele boje, sa prozirnim poklopcem. Dijagonalno je smješten i pribor za popunjavanje obrva koji može poslužiti za prvu pomoć ako ne možemo naći svoj pribor koji koristimo ili eventualno kad idemo na putovanje pa želimo ponijeti što manje stvari. Ali za svakodnevnu upotrebu mislim da je bolje imati praktičniji pribor za aplikaciju. 

Oba sjenila su vrlo dobre pigmentacije i hladnog podtona, što po mojoj procjeni većini žena odgovara. Prednost je što u setu imamo dvije nijanse koje se lako mogu kombinirati. Sjenila se truse, kao i većina mat proizvoda koji imaju tendenciju da budu praškasti, pa stoga generalno ne gledam na to kao na nešto što je velika zamjerka, jer uvijek se to lako riješi tako što otresemo višak prije nego kist prislonimo uz obrve. Postojanost je zbilja dobra, tek kroz 6-7 sati primjećujem da blijedi sa dijelova gdje nemam obrva, gdje sam ih napravila uz pomoć ovog proizvoda.

Ova sjenila se, kao i svaka druga sjenila za obrve, mogu koristiti i na kapcima.


Ja sam svoje obrve uredila tako što sam cijele obrve popunila svijetlom nijansom a onda sam tamniju nijansu dodala na dio gdje mi nedostaju obrve kao i na donju liniju obrva.




Sve u svemu, ako ste u potrazi za dobrim sjenilom za popunjavanje obrva ovo bi mogao biti proizvod na koji želite obratiti pažnju.

Jeste li već primijetile ovaj proizvod?



PR proizvod

Broj komentara: 27:

  1. Nisam nikada koristila sjajila ili olovke za obrve. Prije neki dan sam kupila paletu oc Cattrice....nisam je još isprobala.
    Ove nijanse mi se čine baš dobre

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nijanse su zaista zahvalne i kombiniranjem se mogu prilagoditi različitim obrvama.

      Izbriši
  2. Imam anastasiji i illamasqu a uskoro ću imati i nyx. Nešto nemam želju da probam she, ja ipak sebi pravim insta brows ali za prirodni look se čine odlične

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tebi insta obrve i pristaju, stoga, samo ih furaj :) sjenila su za mene :) mada ja pribjegavam različitim proizvodim, uvijek se vratim sjenilima :)

      Izbriši
  3. I ja vise volim sjenila nego li olovke bas zbog prirodnijeg izgleda, a i nekako je lakse za koristenje.. inace koristim essence ali mislim da cu slijedeci put kupiti ovo, cito da promjenim malo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zašto ne, ako ikad potrošiš essence sjenila, jer je ovo generalno tip proizvoda koji se mnogo sporo troši :)

      Izbriši
  4. meni je uvijek problem naći nijansu za obrve, jer sam crvena, tako da kod mene uglavnom rade olovke za usne :D flormar mi se sviđaju,nisu jako kremaste a i ne razliju mi se. Malo ih fiksiram, čak i ljeto prežive :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Baš mi se sviđa ovaj set za obrve, posebno zato što su nijanse hladnom podtona jer mi toplog nikako ne odgovara. Jako dobra post (kao i svaki tvoj post) hehe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Candy :) i meni je baš sjelo što su nijanse hladnog podtona :)

      Izbriši
    2. Danas sam bila u mo DM-u tek toliko da vidim jer dostupan ta sjenila za obrve i kod nas i pogledala sam oboje nijanse i meni je 001 bila nešto malo svijetlija od 002. Po mom mišljenu mi je tamnija nijansa baš 001, ali tko zna :P

      Izbriši
    3. Sad vidim da sam krivo napisala, hahah mislila sam reći da je meni 002 nešto malo svijetlija od 001 i da je 001 baš tamnija nego 002.

      Izbriši
    4. Moguće, zato se i jesam ogradila, pod umjetnim svjetlom, a bez testera, ipak sam ograničena u procjeni :)

      Izbriši
  6. Nisam koristila nista od S-he, obrve popunjavam Essence setom za obrve, i ovo se cini zanimljivo, mozda ga kupim sledeci put, svidjaju mi se i nijanse :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Isprobaj ako bude testera pa se skontaj :) nisam Essence probala pa da bih mogla usporediti :)

      Izbriši
  7. Nisam koristila She, razmisljam da li da kupim Essence duo ili She. Verovatno je kvalitet na pribliznom nivou, hmm.. :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je što ti ne mogu pomoći u odluci jer nisam nikad probala Essence sjenila :/ isprobaj oba i vidi koja ti nijansa više odgovara :)

      Izbriši
  8. Najviše volim da popunjavam obrve senkama, ali moram da priznam da She nisam primetila...

    OdgovoriIzbriši
  9. I ja sam veliki fan sjenila, iako ih u zadnje vrijeme ne stižem koristiti, pa sam postala opsjednuta toniranim i prozirnim gelovima za obrve. Škicala sam ovo sjenilo jer nijanse izgledaju dosta neutralno (često ta sjenila budu jako topla), ali sam na kraju ipak uzela prozirni gel, koji je pak očajan, i ne služi svrsi nimalo :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh žao mi je da si na kraju završila sa lošim proizvodom :/ Ja sjenila volim zato što mi naprijed nedostaje malo obrva da bi imale oblik kakav želim, a tu mi gel ne može pomoći :)

      Izbriši
  10. I ja mislim da sjenila puno prirodnije izgledaju :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Evo konacno da te pohvalim i ovu recenziju, stvarno si posvecena nezavisno od brenda koji predstavljas :-)
    Moram da napisem da mi je zapao za oko, bas su lepe i prirodne boje.
    Ja koristim okruglu GR mono senku br. 208 iz mat kolekcije, bolja za mene ne postoji, a u pravu si jako se sporo trosi, moja traje vec dobre tri godine i jos nece skoro do kraja :-)
    Zelim da pohvalim tvoj blog, i tebe kao jednu stvarnu, nesikompleksiranu i normalnu zenu koja podjednako voli i koristi i skuplje i jeftinije brendove i koja to tako radi godinama, nemas pojma koliko ti se divim zbog toga, mislim da si cak i jedina koja je tu 100% autenticna.
    Za to od mene iskreni, duboki naklon. :-)
    Prosto tvoja ljubav prema svemu ovome dominira i svidja mi se sto nisi jedna od onih koja fotosopira slike do besvesti vec zaista pomaze devojkama i zenama da sto bolje nadju svoj savrseni proizvod prikazujuci i sopstvene nedostatke, to govori da si skroz iskrena i dobronamerna, a to je odlika velikih ljudi. Mali ljudi to ne mogu da shvate.
    Sve u svemu, poduze pratim tvoj blog, a nikako da se oglasim, mnogo mi se svidja i samo tako nastavi. Dosta puta mi je znacila tvoja Avon recenzija novih kolekcija, jer katalog, znas i sama, nikako nije merodavan za boje i stvarno si mi ustedela prazan prostor za neke bolje stvarcice , hvala ti :-)
    Zelim ti da budes jos uspesnija i zadovoljnija, a bices, jer zaista, po meni, radis to bas kako bi trebalo. Dakle iskrenost i doslednost, nezavisno od brenda, gde ces bolje :-)
    Puno pozdrava, pratim te i dalje, naravno :-)
    P.S.Izvini za poduzi komentar, prvi put se javljam, pa htedoh da obuhvatim sve sustinsko :-)
    Alekta*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Alekta, evo već u par navrata pokušavam da smislim prave riječi da ti se adekvatno zahvalim na ovako krasnim komplimentima, ali mi ne ide :) Mislim da je na kraju jedno veliko, iskreno HVALA dovoljno :)
      Ono što mi je bilo izuzetno veliko zadovoljstvo pročitati je to, da si prepoznala da kod mene brand ni njegova veličina ne igraju najznačajniju ulogu, te koliko god voljela luksuz, kvalitet i lijepu ambalažu nekih skupih brandova, toliko često mi se desi da me oduševi najjeftiniji proizvod. Photoshop nemam ni instaliran na laptopu, niti bih se s njim služila, jer onda bi ovo mjesto izgubilo svoj smisao a to je da vidimo kako proizvod radi na stvarnim ženama. Vjerujem da postoje cure kojima se ne dopada da gledaju moje mane, ali to sam ja i sebe se ne stidim. Glupo bi i bilo da se lažno predstavljam, imam veliki broj čitateljki iz svog grada koje me redovno viđaju i brzo bi me provalile :)
      Nadam se da ćeš mi se u budućnosti češće javljati sa svojim komentarima, sugestijama pa i kritikama, jer mi je od velikog značaja dvostrana komunikacija :) Dužina komentara je najmanje bitna :)
      Šaljem ti jedan najveći pozdrav :*

      Izbriši
  12. Moram priznati da She kao brand uopće ne doživljavam, ali ove nijanse su krasne, sviđa mi se to što su hladne i svakako ću ih pogledati uživo!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)