Noviteti pristigli iz USA (Tarte, Hourglass, Too Faced…) - MAKEUP ARENA

3/26/2015

Noviteti pristigli iz USA (Tarte, Hourglass, Too Faced…)




Ako se koja od vas pita gdje sam, što ne pišem, što me nema, samo da javim da sam bila na punjenu istrošenih baterija i da sam spremna za nove postove, puna energije :) a ako se niste pitale, nema veze, preskočite ovaj uvod :)

Danas sam odlučila da vam pokažem sadržaj paketa koji mi je nedavno stigao iz USA. Moja draga Adisa koja je makeup artist u Sarajevu, je boravila 3 mjeseca u USA i bila tako draga da mi je donijela odmjerenu gomilu noviteta koje sam htjela probati, a nisam imala mogućnosti da ih nabavim, osim da naručim preko ebay-a i čekam hoće li ikad stići ili ne. Nekad ranije sam bila naručila Hourglass proizvode (ovu paletu sa slike i tekući puder), koji nikad nisu stigli. Dakle, prvo sam ju molila za 2-3 palete, da bi se vremenom spisak željenih stvari povećavao :) :) ali Adisa je bila draga i sve željeno kupila :) Sreća pa nije ostala u USA duže od 3 mjeseca jer bih ju sigurno zagnjavila za još koju stvar :) 

Prvo što sam htjela je Tartelette paleta, koju sam poželjela onog momenta kad sam ju prvi put ugledala na internetu. Sastavljena je od 12 nijansi koje su sve redom moje boje, plus sva su sjenila mat i iznimno pigmentirana. Meni je to bilo dovoljno uz prihvatljivu cijenu za cijelu paletu od nekih 45$.



Sljedeća na redu je bila Kat Von D paleta za konturiranje. Danima sam se dvoumila da li da uzmem Anastasiu ili Kat von D, jer mi definitivno nisu trebale obje, i ovo mi je bila ubjedljivo najteža odluka i razlog zašto sam se odlučila za Kat je bio taj što je tek izašla, dok je Anastasia već dugo na tržištu, plus Anastasia paleta se uvijek može poručiti jer dostavljaju širom svijeta. Iako pouzdano znam da je i Anastasia krasna, ni jednog momenta se nisam pokajala što sam ipak kupila Kat jer je i ova paleta prelijepa i odlično pigmentirana te sastavljena od krasnih nijansi. Zbunjujuće su mi bile i neke fotografije palete na netu gdje mi je izgledala kao da su nijanse tople, ali zaista nisu.


Zatim je tu i Hourglass Ambient Lighting paleta koju sam već spomenula na početku posta, koju sam bila naručila krajem prošle godine, uz tekući puder, i čekala ju i čekala i nikad nije stigla. Proklinjala sam onog ko je maznuo moj paketić više puta i nije mi žao :) Ovaj put nisam kupila puder jer trenutno imam masu pudera i to sam ostavila za neki drugi put i za maltretiranje nekog drugog koji bude dolazio iz USA :)



Za ove kistove je kriva The Brush Stash sa postom o svojim kistovima za blendanje. Toliko je nahvalila jedan Paula Dorf kist da sam istog momenta Adisi poslala poruku i rekla da ih moram imati. I tako dok sam se ja odlučivala koji da uzmem drugi jer je jedan kist 30$ a sve narudžbe iznad 50$ se šalju besplatno, a ja sam racionalna žena (khm khm :)) i nisam htjela plaćati shipping te sam se odlučila da kupim dva kista i dobijem besplatan shipping, desilo se da je taj dan objavljeno da su svi kistovi 24h na sniženju od 30% i odluka je brzinski pala na tri kista (zobg onog besplatnog shippinga iznad 50$), ovaj donji mi je dupli :) Usput rečeno The Brush Stash ih je malo nahvalila koliko ću to ja napraviti, kistovi su najmekši ikad, savršeno blendaju i vrijede više nego što sam ih platila. Savršeni. Nema dalje.


Rekoh nema dalje, ali ima dalje i bolje. Samo što se ovdje radi o kistu za nanošenje prvenstveno rumenila, mada može poslužiti i za bronzer, puder, highlighter… Opet isti krivac kao i za prethodne kistove. Ubijedila me da želim imati ovaj kist u svojoj kolekciji u OVOM postu, te uz još par rečenica dok sam je maltretirala sa svojim pitanjima i podpitanjima :) Njegova redovna cijena je 73$ i to je definitivno jako visoka cijena za kist, ali tješim se da sam ga platila 10$ manje zbog prve kupovine na tom web shopu :) Ovo je najmekši kist ikad, koji fenomenalno nanosi i blenda rumenilo. Znači toliko je mekan da kistom klizim po licu i kad se ne šminkam, ali osjećaj dok mi miluje lice je krasan, i često ga se uhvatim u neznanju :)



Jedina poluprofulana kupovina su ovi Morphe kistovi. Neki mi se dopadaju, neki ne, ali detaljnije o njima će biti u recenziji. Uglavnom ni jednim nisam impresionirana :/



Nisam puno MAC-a kupovala jer mi je on sada dostupan u Bg-u, koji mi je realtivno blizu, a kako često ili ja ili neka od mojih prijateljica odemo do Bg-a, onda mi nije neophodan pa sam uzela samo prazne palete koje su dobro jeftinije nego u ostatku svijeta, te je jedna paleta, bila ona single ili double samo 8$, a inserti se prodaju po 2$. Kupila sam jednu duplu i dvije single, te ih već popunila prije nego sam ih pofotkala prazne :)
Kupila sam i Soft Brown sjenilo koje je dostupno jedino u USA (u donjoj paleti u srednjem redu četvrto s lijeve strane), predivna nijansa za pregib kapka i šteta što ga nema nigdje nego u USA jer sam sigurna da bi se super prodavala i u ostatku svijeta. 



Odlučila sam se i za kupovinu ruža Brave jer je uglavnom rasprodan u Beogradu, a s obzirom da se ja ne mogu ganjati s njim kad ga ima, kad nema, uzela sam ga u USA.


Tu su i moje voljeni Maybelline korektori, zbog kojih mi je mnogo žao što ih više ne uvoze kod nas :/ Ima ih na Feelunique, ali samo oni "obični" korektori kao što je ovaj lijevi, dok nijanse u sredini koja se prodaje pod nazivom Neutralizer i nijanse desno koja se zove Illuminator, nema nigdje drugo, osim opet, samo u USA. Uzela sam i EOS balzam od borovnice koji miriše savršeno!


Too Faced Natural Matte paletu mi je Adisa kupila bukvalno dan pred povratak kući. U biti pokazala mi je svoju paletu dva dana pred svoj povratak i rekla da je taj dan izašla i da ju je ona kupila sebi. Samo sam odvalila vilicu do poda jer opet paleta sa neutralnim mat sjenilima je nešto što ja totalno ne želim propustiti. Istina je da mi ne treba, ali nadam se da me razumijete sada kada je vidite, meni je potpuno drugačija od Tartelette palete, potpuno toplije boje :)



To je bio moj težak odabir proizvoda koji su poprilično nedostupni. Mislim da bih odlaskom u USA definitivno mogla potpisati bankrot jer toliko krasnih stvari je u ponudi, a ja ne znam reći ne kada me zovu svojim izazovnim izgledom sa polica :)

Kako vam se dopadaju moji noviteti i o kojem bi željeli da prvo pišem?

p.s. Adisa hvala još jednom, učinila si ogromnu uslugu jednoj zaljubljenici u šminku :)



63 komentara:

  1. Sve što mogu reći je prelijepoooo. :D Sve mi se dopada najviše Tartelette i Too Faced paleta. Nijanse su prelijepe i ne znam koja je ljepša. Čekam recenzijuu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Ni ja se ne mogu odlučiti koja je ljepša :)

      Izbriši
    2. Slažem se u potpunosti i čekam neki look ;)

      Izbriši
  2. Ovo je definitivno to die for! Prelepo, sve, jedva čekam recenzije! <3
    Sandra

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se dopada moj odabir :) Hvala :)

      Izbriši
  3. Ostala sam bez riječi :D
    Zavidim!!

    OdgovoriIzbriši
  4. Bože sačuvaj mojih reakcija na ovaj post :) Wow!
    Jedva čekam recenziju...ma svega! :D
    Ne znam odakle fkt da naručim anastasia contour paletu, jedino sam ju vidjela na beautybayu ali samo medium tan,nigdje lighta nema :/ Pa ako ko zna,let mi nou pliiz :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa sa njihove stranice http://anastasiabeverlyhills.com
      šalju WW :)

      Izbriši
    2. Možda je ima na net-a-porteru a oni znaju imati free shipping akcije pa se isplati pratiti malo...

      Izbriši
  5. Nema na cemu draga i drugi put :) samo mislim da ces ti do USA prije mene stic sljedeci put :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nisam sigurna da želim ići jer bojim se da to moje finansije ne bi podnijele ;)

      Izbriši
  6. Jaaao blago tebi u zivotu haha. Sve je savrseno! Nadam se da ću i ja jednog dana uspjeti nabaviti ovakve stvarcice :)
    Eh sad, imam jednu zelju a to je da (ako ikako mozes i ako ti se svidja ideja) posvetis jedan post o sminkanju za maturantice, koje proizvode koristiti, koje izbjegavati za matursko vece i tako to :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da znaš da jedan sličan post pripremam, ali neću puno da otkrivam jer je u suradnji sa jednim portalom :)

      Izbriši
  7. Nista ne objasnjavaj...sve te razumemo :D
    sve mi se dopada :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Sve je predivno,Too Faced paleta je ljubav na prvi pogled.A sta reci za Brave osim PREDIVAN.

    OdgovoriIzbriši
  9. Sta je ovo?? Jaoo zavidim ti :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Prelepe stvarčice, pošla mi je voda na usta! :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ;) hvala, i meni je voda išla dok sam birala šta uzeti :) izbor je jedva sužen, USA razvaljuje sa ponudom :)

      Izbriši
  11. Jao prelepe stvari! Obozavam Tarte paletu, a i Too Faced je odlicna! :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Odkud ti oviliko novca za sminku, kako ti nije zao?? :O

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako si zaista očekivala da ti polažem račune i odgovorim ti otkud mi novac i kako mi nije žao, moraću te razočarati.

      Izbriši
  13. Ja ovo trenutno gledam i citam sa vilicom do poda :O nez sto mi je ljepse...parim oci *___*

    OdgovoriIzbriši
  14. Tačno Jasmina, kako ti nije žao i ko ti je dao pare za ovo? :p Tarlette mi je na wl već dugo, a dobro si me podsjetila na Maybelline erasere, da ubacim na spisak, obzirom da i moj paketić stiže relativno brzo, s drugaricom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvi dio neću komentirati ;) :D Maybelline obavezno, komada više :) u Ulti bude često akcija 2+1 pa bi bilo dobro da to uloviš, i ja sam :)

      Izbriši
  15. Ne znam kako neko moze pratiti beauty blogove i jos pitati "kako ti nije zao"...
    Nego, jako me interesuje tvoje misljenje o Too Faced paleti. Meni je nedavno kupljena Boudoir Eyes i potpuno sam razocarana nekvalitetom iste. Uspijem je iskoristiti samo preko Maybelline color tattoo sjenke...a i tad nije nesto.
    I imas li Tarte rumenila? Ponovo su mi na wish listi. I ne, nece mi biti zao ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ni meni nije jasno, ali nećemo o tome ni misliti :)
      Ja već od ranije imam jednu paletu Too Faced sjenila koja su odlično pigmentirana i zadovoljna sam njima. Jesu li ti suhi kapci i da li koristiš neku bazu?
      Imam paletu Tarte rumenila koju ooooobožavam, Tarte mi je brand koji polako ali sigurno zauzima posebno mjesto među šminkom koju mnogo volim…. ništa me njihovo do sada nije razočaralo, puderi su naredni koje ću isprobati, kad mi se ukaže prilika naravno, i ne, neće ni meni biti žao :)

      Izbriši
    2. :)
      A imam suhe kapke, mada obavezno koristim bazu :-( a nista, nismo se uklopili.
      Tarte paleta rumenila! Pa odlicna ideja!
      Hvala na podrzavanju ljubavi :-)

      Izbriši
    3. P.S. Tarte Pin up paleta rumenila, za totalno blijedolike i plavokose, moze li proci?

      Izbriši
  16. Meni je ovo tvoj najbolji new in do sada, eto, samo da znaš :) e da nam je ta jamerika malo dostpnija, gdje bi nam bio kraj :)) zanimaju me kistovi i Tartelette, od nje ni sama još nisam odustala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bankrotirale bi moja draga Mikka, bankrotirale bi tamo :) Tartelette ide asap :) a i o kistovima bih već mogla uskoro :)

      Izbriši
  17. Wow :D Kat von D i Hourglass recenzije molicu lijepo!! Ali sa naglaskom na Kat von D, jer sam cula da je bolja od Anastasie za svjetliju put.
    Inace... zavidnost na nivou i da... otkud ti pare xD (sala mala)
    Pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. KVD je izvrsna za svjetlopute, u biti ova skroz desno nijansa je tamna ali se ona može koristiti kao npr sjenilo tako da se sve nijanse mogu iskoristiti :)
      Para je bilo, sad ih više nema, otišlo sve na šminku, a otkud mi ostaće zauvijek obavijeno velom tajne hahah ;) Veliki pozdrav

      Izbriši
  18. Ijao, ženo, ti kad kupiš onda baš kupiš! Prekrasne si proizvode izabrala, nema doslovce nijedan koji ne bih poželela i za sebe, ali izdvojiću Kat Von D paletu i Hourglass, žeeeeelim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa kad mi se ukaže prilika moram da je iskoristim :) Nisam od Londona imala veliki shopping a to je već bilo prije 6 mjeseci (vrijeme leti), baš sam se suzdržavala i kupovala vrlo rijetko… Drago mi je da ti se dopadaju proizvodi koje sam si odabrala :)

      Izbriši
  19. Sve palete su odlicne, posebno mi se dopada Tartelette paleta i kombinacija nijansi koje ima. :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Ne znam kakva je to reakcija ali ja sam ogladnila gledajuci sve ovo :D Izbor ti je pre predobar, ne znam sta mi se vise svidja. Hourglass paleta savrseno izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahahah ja to razumijem jer su sve nijanse čokoladno-keksne :) Hvala, izbor je bio težak ali smatram da je odličan i drago mi je da se i tebi dopada :)

      Izbriši
  21. Blago tebi, samo to cu reci! :))) Jedva cekam recenzije svega.

    OdgovoriIzbriši
  22. Ja za početak moram priznati da sam se stvarno već počela pitati gdje si? Nisam naviknuta doživjeti od tebe da nestaneš?! To je više u mom stilu ;)
    A što se noviteta tiče, moram li ih uopće komentirati??? Pure heaven <3 <3 <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjerujem da mi je ovo najduža pauza, ili ako nije najduža, onda je definitivno jedna od dužih :)
      Lijepo je pročitati da ti se dopadaju :) hvala :)

      Izbriši
  23. Predivna kupovina.
    Najvise mi se dopada Tarte paleta. <3

    Mene interesuje cime se bavis, osim sto ti je kozmetika hobi? Nije zlonameran komentar (vidim da ih je iznad bilo), samo bih zelela da i ja jednog dana mogu sebi da priustim takav soping. Pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne bih rekla da je to bio zlonamjeran komentar, barem ga ne želim vidjeti kao takvog, nego možda djevojka nije mogla da ne izrazi svoje čuđenje oko toga koliko sam spremna potrošiti na šminku, jednako kao što meni nije jasno da osoba može bacati pare na cigarete, alkohol i šesnaestu haljinu u crnoj boji, samo je razlika što se ja ne čudim na to na što druge osobe troše svoj novac, niti bih nekoga pitala kako mu nije žao trošiti na ovo ili ono :) a pogotovo ne bih nekoga pitala otkud mu/joj pare...
      A što se tiče toga šta ja trenutno radim, to je da držim dva makeup shop-a i studio za šminkanje :) no školovana sam u skroz drugom smjeru, dipl. ing. sam prehrambene tehnologije i ni dana staža u toj struci, a 15 godina radnog staža :) znači radim jako dugo i ništa mi nije palo s neba :) želim i tebi, od srca, da što prije sebi uspiješ priuštiti sve što želiš… i vjerujem da hoćeš, ako budeš radila na tome :)

      Izbriši
  24. Sve je apsolutno predivno, a naravno da sam najviše ponosna na kistiće i na svoje kumovanje kupovini. <3 :D Idući put kad ćeš biti raspoložena za ovakav šoping, preostaje ti još samo Suqqu, i onda možeš biti sigurna da si probala najbolje od najboljih što se tiče kistova (oni su još nježniji nego Chikuhodo) :D

    OdgovoriIzbriši
  25. Tarte paletu želim otkad je izašla, ali ne mogu ju nabaviti nažalost :( Za konturiranje ipak želim Anastasiu, a sve drugo da ne komentiram, prekrasan haul <3

    OdgovoriIzbriši
  26. Ja evo treci put otvaram post i gledam slike :D Sve je prelijepo, ali mi je Kat Von D paleta trenutno najveca makeup zelja :D

    OdgovoriIzbriši
  27. Ja bih u Ameriku otisla samo da kupujem sminku,majke mi. Blago tebi ,nadam se da uzivas u svim novitetima,cekamo recenzije :-))

    OdgovoriIzbriši
  28. Ja bih u Ameriku otisla samo da kupujem sminku,majke mi. Blago tebi ,nadam se da uzivas u svim novitetima,cekamo recenzije :-))

    OdgovoriIzbriši
  29. Naručio sam set kistova 504 te paletu od 35 sjenila, cijena je bila oko 800 kn, carina me ispala 250 kn, čekao sam mjesec dana jer sam naručivao na Black Friday pa je bila gužva, a i Božić se bližio. Kupovao sam na njihovom sajtu morphe.com.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)