PAC paleta rumenila i maskara - MAKEUP ARENA

6/17/2015

PAC paleta rumenila i maskara



Vjerujem da mnoge među vama, baš poput mene same, prvi put nailaze na ovaj brand PAC. To je brand koji je iznjedrio pod okriljem Marthe Tilaar, koju sam već spominjala pri najavi mnogih novih brandova koji su stigli iz daleke Indonezije u našu malenu BiH, a koje su nam opet doveli isti "krivci", a to je Beauty Studio Prestige.

Svaki od brandova Marte Tilaar su osmišljeni sa različitom pričom, pa je brand PAC zamišljen (i ostvaren) kao profesionalni brand za sve one koji se bave šminkanjem. Naravno kako je to i sa ostalim brandovima pro kozmetike, nije pravilo da ovu šminku mogu koristiti samo profesionalci, amateri koji vole raznolikost će se također obradovati nekim komadima šminke koju im brand nudi.

Meni su na recenziju stigla dva proizvoda, paleta rumenila (jeeee, povika ona rumeniloovisnica iz mene), te maskara. Prvo ću vam pisati o maskari jer sam nju prvu i isprobala, dok sam par dana čekala da uhvatim dobre fotke palete.



Kad posmatram izgled ambalaže, ne primijećujem da se izdvaja iz mase drugih maskara. Iako sam luda za lijepim i zanimljivim ambalažama, moram da priznam da mi je kod maskare poprilično nebitno kako izgleda. Valjda zato što je to najbrže potrošna roba, pa ću rijetko koju maskaru koristiti duže od 3 mjeseca pa čak i preferiram da je ambalaža obična, da mi je lakše baciti u smeće kada postane neupotrebljiva. Teško bih se odvojila od nje ako bi ambalaža bila prekrasna :) Sudite mi, ali tako je :)



Iako sam spomenula da je brand iz Indonezije, maskara je pravljena u zemlji majci mnoge poznate i priznate kozmetike, a to je Francuska. 



Dolazim i do same četkice koja je klasična, od čekinja, koje se blago sužava prema vrhu. Iako volim i plastične i ove četkice od čekinja, ne pravim značajnu razliku među njima, razlika koju pravim među četkicama je u obliku nje same, pa sam primijetila da mi najbolje odgovaraju upravo ove što se lagano sužavaju pri vrhu, dok mi one zakrivljene u raznim smjerovima nikako ne leže i ne izvlače baš ništa iz mojih trepavica. Dobro, maskare imaju jako težak zadatak kada su u pitanju moje trepavice, pa napraviti nešto od njih znači da je maskara ne dobra, nego fenomenalna.



Iako na samoj maskari nije navedeno da li je za dužinu, volumen ili definiciju, ja sam zaključila da je prvenstveno namijenjena za volumen, jer sa dva sloja moje trepavice dobiju zaista odličan volumen. Ono što nam je svima bitno kod maskare je da li pada ispod očiju kada se osuši i odmah da znate da u ova dva mjeseca koliko je imam nisam nailazila na taj problem. Kad već spominjem koliko je koristim (ne svaki dan jer sam u međuvremenu koristila još jednu maskaru), još uvijek nije počela da se suši i zadnjih dana je baš intenzivnije koristim da bih ju potrošila. S obzirom da maskare za volumen imaju tendenciju da slijepe trepavice, jer kako drugačije da postignu taj volumen, i ova ih lagano slijepi, ali primijetićemo da nisam dobila izraženi "pauk efekat" pa joj stoga dajem odličnu ocjenu. Držala ih je razdvojenim onoliko koliko je sasvim dobro za jednu "volumenašicu". U slučaju da ste tip osobe koja preferira definiciju kod maskare, onda predlažem korištenje jednog sloja maskare i definicija je tu.





Kada sam ugledala paletu, prva asocijacija na ambalažu je bila na stare MAC palete. Isti matirani izgled palete, isti način otvaranja, sve baš isto. No pustimo se mi ambalaže, krenimo sa predstavljanjem nijansi. Nijanse su označene brojevima i znam da mnoge od vas vole nazive, no ja preferiram brojeve jer ih mnogo bolje pamtim. Naziv proizvoda ću zaboraviti ako ima ime, no ako je broj, zauvijek ostaje urezan u sjećanju. Vidimo da je otisnuto da proizvod nije testiran na životinjama i da se unutar palete nalazi 8 nijansi sa po 3.5 grama. Količina nešto manja od standardne količine rumenila koja je otprilike 5 grama, no ako mene pitate ova količina mi daje nadu da ću neko rumenilo i potrošiti jer je to proizvod koji se ne troši baš brzo, osim ako preferiramo klaun izgled :)


Zamisao palete je bila da se naprave raznolike nijanse prilagođene raznim tonovima i podtonovima kože pa uočavamo npr. svijetlu nijansu hladnog i toplog podtona, pa zatim je tu i hot pink boja, pa jedna crvenkasta, no da stanem tu, jer ću vam ih sve redom podrobnije opisati dole kod swatcheva.



Sve nijanse su satenskog finiša, trušenje je na kontroliranom nivou pa nećemo uranjanjem u rumenilo zaprašiti sva okolna. Pigmentacija je na skali od 1-5 negdje na broju 4. Možda znate da ja preferiram umjereniju pigmentaciju i nijanse koje se mogu nadograđivati pa zbilja moram biti oprezna kada ova rumenila nanosim jer malo jači zamah i neotresanje viška mi napravi fleku, koju je na kraju ipak moguće izblendati, no treba malo vremena. Ako se nešto može nazvati kao zamjerka, onda bi to bila malo jača pigmentacija, što opet ne znači da je to uopćena zamjerka za sve vas, jer ako imate tamniji ten od mog, onda će vam ovo biti odlično. Moje nevoljenje pigmentiranijih rumenila je povezano sa jako svijetlim tenom koji imam, a znamo da svijetli ten nije u ljubavi sa mnogo jarkim rumenilima. Sreća je što se ipak lako može izblendati pa se neće desiti da ostanem sa mrljama po licu. Još jedna stvar koja mi se mnogo dopada je postojanje smeđeg rumenila koje se može koristiti za konturiranje, pa time ovu paletu čini univerzalnijom i pogodnom za nošenje na putovanja, jer osim što je kompaktna, tu su sve potrebne nijanse. Ta spomenuta smeđa nijansa je upotrebljiva i kao sjenilo, isprobano :)

Kad pričamo o trajnosti, veoma je trajno, stalno ističem da kad kažem trajno onda mislim da ostaje na licu onoliko koliko će mu dopustiti moja podloga. Dakle, ako nosim neki longlasting puder, potpuno se mogu pouzdati da će i rumenilo na licu trajati jednako koliko i taj trajni puder.


Sada da malo podrobnije pogledamo same nijanse, koje su swatchane kako su redom označene u paleti, pa idemo sa lijeve strane gornji red:

B01: Jača pink boja, nazvala bih ju boja žvakaće gume Bazooka :) Ne znam koliko vas zna za tu žvaku, ali eto upravo ovako je izgledala;
B02: svjetlo ružičasta nijansa, primjerena za jako svijetle cure, pogotovo one hladnijeg podtona;
B03: svjetlija breskvasta nijansa;
B04: tamnija breskvasta nijansa koja pomalo vuče i na boju cigle;
B05: neutralna smeđa nijansa, koja iako nije hladna niti taupe, može poslužiti za konturiranje a i kao sjenilo, to sam već pisala;
B06: jača narančasta nijansa;
B07: najjače pigmentirana nijansa, prljavo crvenkaste boje, vjerujem da savršeno pristaje tamnijim curama;
B08: nijansa koja je dosta slična nijansi B03, dakle neka breskvasta nijansa, razlika je što je ova malo svjetlija i time primjerenija dosta svijetlim curama.



Na donjoj slici vidite kako sam uspjela lagano nanijeti "bazooka" nijansu, bez da izgleda musavo ili prenaglašeno.


Na kraju mi ostaje da zaključim da mi se oba proizvoda dopadaju. Maskara je ispunila očekivanja koja imam od tog proizvoda, rumenila su i pored navedene manje zamjerke zaista u grupi proizvoda koji mi se dopao i super mi je što je mogu koristiti i za šminkanje drugih, čiji ten podnosi malo više boje od mog bljedolikog :)

Proizvodi se za sada jedino mogu kupiti u Beauty Studio Prestige ili na njihovom web shop-u.

Kako vam se čine ovi proizvodi?


PR proizvodi

4 komentara:

  1. Nisam luda za rumenilima ali ova paleta izgleda pre-div-no! Vjerujem da je odličan saveznik u šminkanju drugih a na posljednjoj fotografiji odlično izgleda primjer suptilnosti ove jarke nijanse (mislim da je i kod nas bilo tih Bazuka žvaka :) Super izgledaš! :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Ova paleta rumenila izgleda fantasticno. Sve potrebne nijanse u jednoj paleti, odlicno. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ne znam dali komentarisete cene, ali me interesuje dali je pristupacna, s obzirom da je pro paleta

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)