Avon SuperSHOCK Eye Liners - MAKEUP ARENA

11/28/2015

Avon SuperSHOCK Eye Liners




Proizvodi iz Avon-a kojima sam se nedavno mnogo obradovala su ovi gel lineri. Pri razlog je taj što ja bez tuša, olovke ili bilo čega sličnog ne funkcioniram najbolje. Kud su mi oči okrugle, kud nemam trepavica, pa mi oko dođe kao golo ako ga ne popravim nekim linijama i time istaknem. Probala sam ja i da nosim samo maskaru ali to se desi vrlo rijetko jer to nisam ja :) Dakle linija je pod must have. Drugi razlog moje radosti oko izlaska ovih proizvoda je što sam isprobala olovke iz SuperSHOCK linije i nisam ja bila oduševljena, ja sam bila preoduševljena njima i nisam jedina, te olovke su jedan od njihovih najpopularnijih proizvoda. Mana tih olovaka je što ih nisu imali u stalnoj postavi u više nijansi. Nego oni izbace nove nijanse, ja kupim, poslije ih više nema :/ 

Dakle očekivanja od ovih gelova su bila da je to isto kao i olovka, samo u drugom obliku. Ah da, odmah na početku da se zapitam i da to istaknem kao najveći nedostatak je činjenica da ne postoji u potpuno crnoj boji, pa zašto?? 90% žena nosi crni eyeliner, zar je moguće da njega nisu napravili? Ja se nadam da će se sprekat boja ovog proizvoda proširiti i da se neće desiti da se samo povuče iz prodaje.



Smešteni su u staklene teglice i u kojima dođe 3 grama proizvoda i mogu se kupiti po redovnoj cijeni od 12.50 KM ali kako znamo da u Avon-u često imaju akcije onda ih je moguće kupiti i po 8.50 KM, kolika je cijena u trenutnom katalogu.

Tekstura mu je srednje gustine, malo ću vam je pokušati usporediti sa drugim gel linerima koje sam koristila i koristim, da bih vam je bolje dočarala. Više je kremast  od MAC i Inglot gel linera, ova dva su dosta "tvrđa", no sa druge strane je dosta tvrđi od nekih Essence i Catrice gel linera koje sam isprobala. Najsličniji mi je Maybelline gel lineru, mada i u usporedbi sa njim je nekako drugačije formule, ne znam da li bi ispravno bilo da ga opišem kao da je laganiji, ali meni je to prva asocijacija uz opis ove formule.



Dakle formula je kao krema, baš nekako klizi preko kapka i vrlo lako ga je nanijeti upravo zbog toga. Još jedna prednost ove formule je što se može koristiti i kao bazno kremasto sjenilo koje će pojačati intenzitet klasičnih sjenila, ako težimo takvom makeup look-u.

Postojan je tokom dana i ni malo se ne razmazuje niti blijedi.


Nijansa koja je tamno siva sa srebrnkastim gliterom. S obzirom na gliter malo sam imala problema oko nanošenja jer bi on skidao gel, ali sam na tim djelovima samo pritisla kosu četkicu i intenzivirala boju. Na kraju vidimo da ga se može jako lijepo nanijeti uz vrlo malo truda.


Prekrasna bakrena nijansa pune pigmentacije i prekrasne tople jesenske boje.


Kraljevsko plava nijansa koja, iako sam to očekivala, nije drečava na očima. Vidi se da je plava ali je ok i potpuno nosiva za preko dana. Boja je puna i intenzivna i mnogo mi se dopada.



Kosi kist (redovna cijena 8 KM, u trenutnom katalogu 4.5 KM) je savršen dodatak ovoj kolekciji. Od sintetičkih je vlakana, izuzetno mekanih. Gel liner sam nosila isključivo sa njim i super su se slagali. Iako je kist malo deblji u odnosu na druge kistove koje sam koristila to mu nije bila mana, te sam gel linere bez problema nanijela. Također se može koristiti za nanošenje sjenila na donji dio kapka, te razmazivanje olovke tzv. smudge-anje, kao i za popunjavanje obrva, mada u tu svrhu preferiram tanje kistove.

Sve u svemu proizvodi su opravdali zvanje koje imaju i olovke, meni se dopadaju, ponavljam najveću manu a to je što ne postoji u potpuno crnoj boji, ali svakako se nadam da će kolekciju upotpuniti.

Jeste li možda isprobale proizvode i kako vam se dopadaju?




PR proizvodi

Broj komentara: 5:

  1. Meni su super na tebi... ali ja ih ne bih koristila iz prostog razloga jer mi je koristenje olovke sasvim dovoljno, i/ili sjene.
    Ali za one cure/zene koje koriste lajnere rekla bih da je ovo prava stvar :).
    Pozz ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. Svi mi biramo proizvode prema vlastitim prohtjevima i željama, tako da ako ti olovke odgovaraju i treba da ostaneš pri korištenju istih :) Meni su gel lajneri jedan od gotovo nezamjenjivih proizvoda :)

      Izbriši
  2. Prije jedno 2 ili 3 godine su izbacili ovaj tus prvi put i bila je crna nijansa (odlicna) i ovaj kist...kist jos imam i kao i prvog dana je odlican :) Sad cu si pribavit i ovu bakrenu nijansu i opet ovaj kistic jer je stvarno povoljan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kist je baš odličan. Žao mi je da više nemaju crnog, znači da je priča ista kao i sa olovkama, ponavljaju proizvode u drugim nijansama, šteta :/ sigurna sam da bi crni gel lajner, posebno ako kažeš da je bio odličan, bio jedan od popularnijih proizvoda. Nadam se da će ispraviti tu grešku i vratiti nam crni :)

      Izbriši
  3. Meni je nalepsa ova siva nijansa! Bas mi se dopada i cetkica! :) <3

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)