Catrice Cosmetics Multi Matt Blush, Sun Glow Mineral Brozning Powder i Golden Powder - MAKEUP ARENA

11/20/2015

Catrice Cosmetics Multi Matt Blush, Sun Glow Mineral Brozning Powder i Golden Powder




U današnjoj recenziji sam odlučila pisati o tri Catrice proizvoda za obraze koja su mi se jako svidjela, a radi se o: bronzeru, rumenilu i hajlajteru. S obzirom da osim što mi se sva tri dopadaju, oni se uglavnom nose zajedno, onda sam odlučila da ih smjestim u zajedničku recenziju.


Čim sam ugledala ovaj bronzer uočila sam sličnost sa jednim mnogo skupljim proizvodom, a pokazaću vam i o kojem se proizvodu radi, nešto niže u postu.

Ambalaža je uobičajena za Catrice, minimalistička, prozirna, ali što je najvažnije čvrsta i ne otvara se u neseseru. Cijena bronzera je 10.35 KM, a za tu cijenu imamo 8 grama.


Radi se o pečenoj formuli koja je kod svih proizvoda tog tipa ispupčena i zaobljena. Iako je pečen, nije tvrd, te se lagano kupi i još lakše nanosi. Ne ostavlja mrlje nego se jako lijepo blenda sa različitim kistovima. Može se nositi i umjesto rumenila, a i sa njim, ja sam ga nosila na oba načina i na oba načina funkcionira. 

Kad je riječ o trajnosti, ono što ja uvijek volim spomenuti je da je trajnost uvijek vezana uz podlogu koju nosim. Ako nosim svoju super trajnu ekipu (krema+baza+puderi), onda i bronzer ostaje jednako dugo na licu koliko mu to dozvoli podloga. Pitanje koje se nameće je sigurno zašto onda stalno ne nosim super provjerenu ekipu :) eh pa zato što volim isprobavati različite proizvode i tražiti i povoljnija rješenja :) 

Ne trusi se ni malo, ali to je i bilo za očekivati od pečenih proizvoda.


Završnica mu je satenska, gdje vidimo decentni zlaćani sjaj koji se nazire kroz toplu svijetlo smećkastu boju bronzera. S obzirom da je nijansa topla, nije najsretnije rješenje za konturiranje, za koje se često bronzeri mogu iskoristiti, ako su hladnog podtona. Ovaj je baš pravi bronzer koji služi da licu da osunčani izgled. Iako je najsvjetlija nijansa, ipak je dovoljno pigmentiran i treba biti oprezan na jako svijetloj koži pa ga nanositi sa mekšim kistovima koji daju laganiju aplikaciju.

Na donjoj slici je laganiji nanos, čime stičete uvid u izvrsnu pigmentaciju. Jaka pigmentacija može biti problematična ako se radi o potpuno mat proizvodu, no s obzirom da je ovaj satenski jača pigmentacija mu ni u kom slučaju nije zamjerka jer se posve jednostavno dozira.


Na donjoj slici su malo jači nanosi sve tri nijanse proizvoda čiji su nazivi ispisani na slici. Kako sam na samom početku posta spomenula Catrice bronzer me zbog svog satenskog završetka podsjetio na MAC Msf (koji nije bronzer ali sam ja tu tamniju nijansu kupila da je koristim kao bronzer), pa čak iako nijanse nisu iste, ako me pitate Catrice je čak i ljepša jer je manje narančasta, sama tekstura proizvoda je jako slična. Usput sam se sjetila da mi liči i na Hourglass bronzer, ali ipak Hourglass u sebi ima dosta zlaćanih čestica pa je to razlika između ta dva, mada su nijansama sličniji.




Eh sada da udahnem duboko i da smislim riječi s kojima ću izraziti svoje oduševljenje. Prvo da kažem da je naći drogerijski hajlajter koji je kvalitetan i koji u sebi nema mnoštvo glitera i koji je u isto vrijeme toliko decentan da ga se može nositi i preko dana je zaista gotovo nemoguća misija. I obično i ako postoji takav proizvod, onda je on dio limitirane kolekcije, što je slučaj i sa ovim hajlajterom, pa kako sam vam neki dan na Facebook stranici i napisala i da ponovim, ako naiđete na njega, nemojte ga zaobići, a da ga barem ne isprobate i vidite da li vam se dopada ovoliko koliko se dopada meni. Da čujemo onda zašto?

Prvo kad krenem od ambalaže ona je opet minimalistička i prozirna i ništa posebno, ali zato kad otvorimo poklopac ugledamo jednu pravu ljepotu, koju krase zvjezdice, neke ugravirane, neke ispupčene, prekrasno raspoređene i pravi raj za oči. Sreća pa se ljepota nije zadržala samo na izgledu ovog hajlajtera, pa me jednako oduševio i kada sam ga prvi put swatchala i nanijela na lice.

Osim što se može koristiti kao hajlajter, moguće ga je nanijeti i preko rumenila i tako npr od nekog mat rumenila stvoriti lijepo svjetlucavo rumenilo. To nije moguće napraviti sa svakim hajlajterom jer neki su baš mnogo intenzivni pa bi se moglo desiti da završimo kao disko kugla, ali sa ovim apsolutno i potpuno jeste. Spomenula sam da se može nositi i preko dana, a s obzirom da sam ja tokom večeri uglavnom u stanu i da je moje šminkanje uglavnom dnevno, onda to znači da će ovaj hajlajter moći da se koristi za ta moja dnevna šminkanja, pa ga upravo zbog toga još više volim.


Formula je mekana pod prstima, no nije previše mekana pa da se trusi. Aplikacija je potpuno jednostavna sa nekim mekanim kistom. Ja sad imam novog ljubimca za nanošenje hajlajtera i jedva čekam da vam ga pokažem u nekom narednom postu, divno nanosi hajlajter. 

Boja hajlajtera je zlaćano-bronzana, ali hladna. Znam da se i zlatna i bronzana vezuju uz riječ toplo, ali očito su u ovaj hajlajter smjestili još nekih nijansi koje su mu dale hladnjikav podton.



Ne posjeduje shimmer ni u kom obliku. Shimmer u hajlajteru hoće i voli naglasiti pore i zato ga ja izbjegavam u širokom luku, ali kako spomenuh ovaj ga nema nikako, iako su na poleđini napisali da ga ima, ali ako ga ima onda je tako fino i sitno mljeven da ga ja nisam primijetila. Primijetila sam samo reflektirajuće čestice koje daju taj fini sjaj.

Da se ne ponavljam više, samo kratko da rezimiram, mnogo mi se dopada. Cijena mu je oko 10 KM za 9.18 g.


Jako je teško aparatom uglaviti highlighter u akciji i da bih to napravila moram okretati ruku i hvatati gdje se svjetlost lomi. To je još i lako kad se pravi swatch jednog highlightera, ali kada ih treba uhvatiti puno više onda ako uhvatim sjaj jednog ne vidi se drugi i tako :) Ali ipak sam vam odlučila pokazati i usporedbu ovog highlightera sa nekim drugim, uglavnom puuuuno skupljim. Na lijevoj slici je po sredini cijelom dužinom Catrice, a ovi ostali su swatchani kako su i napisani, na tim mjestima, pa vidimo da mi se KA Candlelight, gotovo i ne vidi, mada mu je on najsličniji, ako pričamo o intenzitetu proizvoda. Boje nisu iste, ali je isti tip sjaja koji ostavlja, decentan, reflektirajući, slično kao i CT Filmstar Bronze & Glow, koji također ima potpuno drugačiju nijansu, ali na isti način radi. U redu iznad Catrice su dva jača higlightera, gdje mislim na to da dosta više sjaja ostavljaju, ne možemo ih nazvati decentnim, njihov efekat je dosta svjetlucaviji.
Catrice higlighter je bojom najsličniji MAC Soft& Gentle, s tim da MAC dosta više sija, ima glitter koji Catrice nema. Nikakvu sličnost mu nisam našla sa popularnim Mary-Lou Manizer, koji je dosta intenzivniji i svjetliji.



Na red je stiglo i rumenilo. Opet krećem sa ambalažom koja je na isti fazon kao i kod prethodna dva, jednostavna, minimalistička, čvrsta. Nije navedena količina proizvoda no pretpostavka je da ima nekih 8-10 grama i cijena mu je oko 10 KM.

Višebojna rumenila su dobra zamisao, posebno dobra ako se fino rasporede pa se od jednog može napraviti više boja, kako je to ovdje slučaj. Daleko od toga da se može nositi svaka nijansa zasebno jer su linije previše uske da bi se kist mogao nesmetano dotaći samo jedne boje, ali recimo mogu se miksati po dvije susjedne nijanse i naravno mogu i tri i četiri, ovisno o potrebi i želji.



Završnica mu je potpuno mat, kod svih nijansi, pa logično i kad se nanesu skupa.

Prve dvije nijanse su jako svijetle i vjerujem da bi mogle odgovarati jedino jako svijetlim curama, na ostalim ne bi bile primijetne ili bi izazvale kontraefekat ako bi se nosile samostalno, treća nijansa je breskvasto-roskasta, dok je četvrta prljavo crvenkasto-bordo. Kada se sve zajedno izmiješaju dobije se nijansa koja je najsličnija ovoj trećoj, ali bude malo hladnija, pa bih je umjesto breskvasto-roskaste, kakvom sam opisala treću nijansu, nazvala obrnuto roskasto-breskvastom, gdje je jasno da je prva boja ona koja preovladava.

Ni rumenilo se ne trusi, što je bitno nije ni kredasto kako to znaju i hoće biti mat rumenila. Dosta je trajno i ravnomjerno blijedi sa obraza, poslije nekih 5-6 sati nošenja, što opet, ponavljam, ovisi o samoj podlozi.


Kad je riječ o highlighteru bilo ga je jako teško uhvatiti na licu, baš kao i na ruci, jer nije napadan ili je to zato što ja nikad ne nosim puno hajlajtera, pa sam morala ovako da ga skroz približim da se vidi taj lijepi sjaj jer se na slikama iz daljine ne vidi baš najbolje. Prešla sam samo jednom. Na obrazima nosim i bronzer i rumenilo i vidimo kako se sve lijepo stopilo.



Sva tri proizvoda su zadovoljila moje kriterije koje treba da ima proizvod koji je kvalitetan i svakako ih preporučujem i vama.

Da li ste već možda isprobale neki od proizvoda ili neki od njih stavile na svoju wish listu?


PR proizvodi

Broj komentara: 15:

  1. Prelijepo:))) da li jos uvijek postoji ta limitirana kolekcija?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam sigurna ni da li je još uvijek stigla :) zato sam požurila da ga pokažem da ga možete na vrijeme osmotriti i eventualno kupiti :)

      Izbriši
  2. Već dugo mjerkam ovo rumenilo i sve si mislim treba li mi još jedno (imam ih već 4) ali mat je mat, mislim da će ipak biti moj :)
    Highlighter mi je krasan, ali mislim da ga ja neću uspjeti uloviti...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha ti kao i ja na riječ mat ucakliš okicama :) highlighter je proizvod koji će sigurno biti brzo razgrabljen.

      Izbriši
  3. Zainteresirala si me za highlighter i rumenilo, divni su! Iako znam da će biti teško uloviti highlighter...

    OdgovoriIzbriši
  4. Posebno mi se dopada hajlajter :) Odlicno :*

    OdgovoriIzbriši
  5. Highlighter i rumenilo su fenomenalni. Rumenilo imam, a HL ide na wl :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HL je divan, samo da ga ugrabiš, nekako sam sigurna da će se brzo rasprodati. Ne volim kad stave krasne proizvode u limitirane kolekcije :/

      Izbriši
  6. Predivno izgleda kombinacija na tvojim obrazima. Bronzer i rumenilo imam, fali mi još hajlajter. :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Za bronzer se slazem sa svim napisanim.Rumenilo se super moze iskoristiti kao sjena,najcesce sam svaku nijansu koristila u pregibu.Jedina stvar s kojom se ne bi slozila je da se rumenilo ne trusi,moje se trusi nenormalno i sa najmeksim kistom koji imam,rasipa se na sveee strane....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da se slažemo za većinu, što se tiče rumenila kao sjenilo, naravno da može, samo meni ove nijanse nisu baš nešto što bih nosila na očima, ali zašto ne :)
      Vezano za bronzer ne bih rekla da postoji mogućnost da su različiti, prije bih rekla da sam ja naučila sa ovim tipom proizvoda i da nikad ne ubadam kist jako, pa zbog toga nisam ni primijetila da se nešto posebno trusi :)

      Izbriši
  8. Hajlajter odličnoo izgleda, hvala na recenziji, Ana

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)