Golden Rose noviteti - jesen 2015 - MAKEUP ARENA

11/15/2015

Golden Rose noviteti - jesen 2015



Već sam u jednom ranijem postu pisala o tome kako su u Golden Rose odlučili da ugase svoj sestrinski brend Classics i da svu pažnju usmjere na nove proizvode. Koliko vidim po gomili noviteta koje su nedavno izbacili, oni su zaista mislili to što su izjavili i ne prestaju da nas iznenađuju sa divnim novitetima. Što dodavanjem novih nijansi već postojećim linijama, što potpuno novim proizvodima - noviteta nikako ne manjka i meni je jako drago.

S obzirom na količinu bukvalno nisam znala od kojeg proizvoda da krenem sa isprobavanjem, pa sam skontala najbolje da ih sve zajedno predstavim i da čujem vaše mišljenje o tome o kojem proizvodu bi prvo željele čitati.

BB krema je jedan od potpuno novih proizvoda, izbacili su je u 6 nijansi, što je pohvalno, s obzirom da većina drogerijskh BB krema dolazi u 2, eventualno 3 nijanse.


Primer - proizvod kojem sam se mnogo obradovala, naravno matirajućoj verziji. Isprobala sam ga već 2x i ne bih htjela donositi ishitrene zaključke, ali na prvu mi se čini da je jako dobar, ali sačekaću sa konačnim mišljenjem do recenzije. Odmah sam uočila da je poklopac kod matirajuće verzije - mat, a kod iluminirajuće - sjajan. Meni je to super ideja, posebno će dobro doći onima koje će imati oba, a eventualno ih drže u ladici, pa za brži pronalazak.


Individualne trepavice, nešto što rado koristim na drugima, samoj sebi mi ih je teško staviti.


Klasične trepavice, različiti modeli za različite efekte. Ljepilo  u crnoj boji.


Sjenila sam već isprobala, ovo srednje u donjem redu i prvo što ću reći je da mi se oblik sjenila ne dopada, mislim da bi bilo bolje da su napravili klasičan četvrtast ili okrugli oblik jer ovako nisam sigurna kako potrošiti ove dijelove koji imaju oštri ugao. To je za sada najveća zamjerka. Vjerujem da su išli na to da naprave sjenila koja lijepo izgledaju, ali meni je funkcionalnost jako bitna stavka. Pigmentacija je jako dobra, puterasta su i lijepo se nanose. Malo se truse, ali ništa pretjerano. 


Što se tiče rumenila sva tri rumenila imaju po 3 boje unutra, s tim da kod ove srednje sve tri boje su gotovo identične. Čini mi se da je ovo potpuno lijevo najiskoristivije jer su sve tri nijanse različite i sve tri se mogu nositi zasebno. Rumenilo skroz desno na slici će biti super za izuzetno svijetle cure. Pigmentacija im je super, ostali detalji kada proizvode isprobam.


Ovi gel lakovi su me mnogo obradovali. Stižu u 23 nijanse, nisam ih sve slikala jer bi zauzeli mnogo prostora, ali ovo su tri nijanse koje sam sebi uzela i koje jedva čekam da isprobam.


Nove nijanse Color Expert lakova, zaljubila sam se u 4. nijansu s lijeva. Presavršen!


Nove nijanse wow lakova, 5 nijansi nude :) i jedan crveni da razbije monotoniju :)


Rich Color uz Color Expert su moji najdraži lakovi. Uh pa zaboravljam i WOW koji su mi u posljednje vrijeme super :) Dosta novih nijansi. Od ovih ću barem 5 sebi uzeti i to ove sivkaste i sivkasto mauve jer sam u fazi da mi se ta nijansa dopada.


Nove maskare na kojima vidimo da na svakoj piše da je za volumen i još nešto. S obzirom da sam davno zaključila da je volumen jedino što meni maskare mogu dati na jako kratke trepavice, onda me svakako raduje isprobavanje. Za početak sam si uzela ovu Lift Up & Great Volume jer je djelovala obećavajuće i nije izostalo oduševljenje na prvu. Mnogo diže trepavice i daje baš jako dobar volumen. Uvjerićete se kada budem pokazala slike prije/poslije.


Nove nijanse Velvet Mat ruževa. Njih ću vam pokazati kroz koji dan, nijansu u sredini ne skidam sa usana. U fazonu je nijansi 02, 12 i 14, koje su najpopularnije nijanse, pa je ova stigla kao savršen dodatak. Slika mi je malo tamna i ovo je najviše što sam je uspjela posvijetliti ali dok sam to skontala već je pao mrak a nije mi se čekalo sa objavom do sutra kada bi ih ponovo slikala, pa se nadam da mi ne zamjerite. Kada ih budem predstavljala, ionako ću napraviti nove slike :)


Olovke su opet duplikati za već postojeće ruževe i to mi je ok jer na olovke gledaju kao na dodatak postojećoj liniji Velvet Matte ruževa. Ja i dalje stojim pri tome da su olovke malo mekše i mazivije od ruževa, pa su možda imali ideju da stvore malo ugodniju verziju ruževa i napravili su ih u nijansama koje su najpopularnije. No ja bih zaista bila sretna da su, osim nijanse 01 koja je jedina nova, napravili i neke nove nijanse, koje do sada nisu viđene.


Nove nijanse klasične linije ruževa. Osim dvije sedefaste koje mi se ne dopadaju jer ne volim taj finiš kod ruževa, većina ovih nijansi djeluje prekrasno. Naravno neće mi sve dobro stojati, pa ih sigurno neću sve uzeti, ali vidim nekoliko boja koje ću baš htjeti. Mislim da uočavate ovu krasnu tamnu ljubičastu, #147? :) Poredane su u donjem redu 133-136, red iznad 140-149, i tako dalje do nijanse 164.



Šta vi kažete, da li je pametno što su ugasili Classics i energiju usmjerili ka novim proizvodima? Kako vam se čine ovi noviteti? Pojedine lakove ću pokazati u nekom narednom periodu ali me zanima za ovo ostalo, šta vam je interesantno i o čemu biste željele da pišem?


Broj komentara: 36:

  1. Skoro sam kupila nekoliko express dry lakića, toliko su mi se dopali da kako sam svaki isprobala na drugom noktu - tako sam ih i ostavila. Nisam mogla nikako da ubedim sebe da ih nosim jedan po jedan :D
    Classics je daleeka prošlost, drago mi je što su ugasili :D
    Super post, a ovi wow mališani su preslatki! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, i oni su novitet, ali stigli su prije mjesec dana pa sam na njih i zaboravila. Sad se sjetih i nude i svijetlo sive olovke za oči :) Ima ima noviteta :) I meni su se dopali ti Express lakići, imaju super izbor nijansi. I meni je drago za Classics da su ga ugasili, nikad mi se nisu nešto posebno dopali, iako sam svjesna da je to bila ista šminka kao i GR :)

      Izbriši
  2. Najvise me interesiraju nove velvet mat nijanse i maskare, a od lakova mi je iz svake kolekcije zapelo nekoliko nijansi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lakovi su divni baš, dugo nisu izbacili ljepše nijanse :) Ova jedna maskara me baš prijatno iznenadila. Isprobala sam od ranije samo dvije, zlatnu koja je predobra i žutu koja mojim trepavicama nije odgovarala.

      Izbriši
  3. Wow koje nove nijanse ruzevaa :OO ali svakako me najvise zanimaju ova tri velvet matića

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mnogo novih nijansi :) nadam se da će jednom izbaciti ovako puno nijansi i za velvet matte liniju :)

      Izbriši
  4. Oj ja se razbolih :D, nisam neko ko pada toliko na drogerijsku sminku, al oni se stvarno trude da budu sve bolji i bolji. Sto se mene tice pisi o Bazama i sjenilima, i BB kremi, jer su im to bas nekako noviteti o ovome ostalome i znamo po neku rijec, ovo me bas znima :* <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. GR raste i baš je očito da se trude. Asortiman im raste, cijene ostaju niske, poboljšava se kvalitet proizvoda, ma šta čovjek da više poželi? :) A što se tiče toga HE vs drogerijska šminka, i meni je HE šminka mnogo draga, valjda taj luksuz koji imaju njihova pakiranja na sve nas ostavlja neki dojam, ali često se uvjerim da drogerijski proizvod ne samo da zna biti istog kvaliteta, nego nekad i bolji. Naravno to se ne odnosi na sve proizvode :) i naravno to što sam se uvjerila u to ne znači da neću i dalje kupovati HE :)

      Izbriši
  5. Skoro sam pala na guzicu kada sam vidjela koliko lijepih noviteta. :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Koliko predivnoce majko mila! :) Znam da ces ti nama u dogledno vrijeme pokazati sve ove ljepote, ali mene zanimaju nive nijanse velvetica :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Biće biće Majda, to je bar lako, 3 ruža, ništa strašno, navikla sam sa mnogo više raditi :)

      Izbriši
  7. Imam trecu nijansu s leva color expert laka, nezna zenstvena nijansa izmedju bele i bebi roze. Okej je, ali mi nije bas za jesen. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lijep je, ali istina da nije baš za jesen :) ali zato drugar na njegovoj desnoj strani mami uzdahe i nosiv je upravo sada, zar ne?

      Izbriši
  8. Oduševljena sam GR novitetima, zaista su se probili u poslednje vreme i unapredili svoj proizvodnju. Jako mi se dopadaju lakovi, spektar boja je fenomenalan, a takodje ove mat olovke mi privlače pažnju i verujem da ih vredi probati :)
    https://spersonally.wordpress.com/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesu, svaki trud se isplati, pa u ovom slučaju i od GR. Ja jedva čekam da isprobam sve i sad me jako zanima šta nam to još spremaju od noviteta? :)

      Izbriši
  9. Najradije bih da čujem šta misliš o BB kremi :D :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jučer sam je nanijela i za početak mi se dopala nijansa. Pregledala sam i ostale i čine mi se fine. Znam da je sa starim puderima GR znao napraviti neke čudne nijanse pa se dešava da imaju narančaste pudere. Lijepo se maže a ostalo ćemo vidjeti jer sam je nosila možda sat vremena pa nisam mogla provjeriti trajnosti. :)

      Izbriši
  10. Kakav post, bas sam uzivala citajuci ga :) Mene zanimaju tvoji utisci o matirajucem prajmeru (zasad nisam impresionirana prajmerima ali mozda je ovaj drugaciji), senke su divnih boja, rumenila su takodje prelepa :). Taj novi VM u sredini mi izgleda fino (imam nijansu12 iz stare linije), a tek ovi novi klasicni, auh, onaj zadnji u donjem redu mi je najlepsi.. Jedva cekam da citam o ovim divotama. Kristina :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Kristina, veseli me što jesi jer sam ga ja sa radošću pripremila :) Kao prava makeup-ovisnica noviteti me vesele pa uživam u tome i da ih predstavljam :)
      Što se tiče prajmera mora da si našla neke koji ti ne odgovaraju, ja sam isprobala mnooogo prajmera i meni je dugotrajnost šminke znatno produžena uz odgovarajući prajmer i naravno da nam svima ne odgovaraju isti, pa ti ne bih ni smjela 100%-tno predložiti neki koji će ti odgovarati. No većini cura kojima sam predložila Balea prajmer - on odgovara, pa ako ti se ne da čekati dok ja ovaj testiram a želiš ovaj Balea isprobati, pogledaj u DM-u, ako imaju tester, možeš ga i testirati prije kupovine.
      Ovaj VM u sredini je baš u fazonu 12, ali i 02 i 14. Jesu ova tri različita, ali to su te nijanse koje su pravi kameleoni, pa na svima nama izgledaju različito, pa od boje usana i tena ovisi kako će povući. Znala sam vidjeti tri cure sa istim ružem (02) i na sve tri je izgledao baš različit :) i ja na to gledam kao na prednost ovih nijansi :)
      Eto raspisa se ja, ali navela si me na to :D Htjela sam ti samo reći da osim 12, pogledaš i ove 02, 14, pa sada i 32 :D

      Izbriši
  11. Jako, jako me zanima kakav je mat prajmer, kao i bb kreme :) nijanse ruževa ostavljaju bez reči :) a žao mi je što ugasiše classics, možda nije bio tako popularna linija ali svakako je imala super ruževe.. mislim da gr takve nemaju,nisu im bili ni hidratantni ni mat, recimo neki satin finiš... ne mogu da dočekam nove postove :) pozdrav, Jelena

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelena već sam se bacila na isprobavanje :)
      Znam da Classics nije imao sve iste proizvode kao GR, ali ne znam na koje ruževe misliš, u biti oni su imali samo dvije vrste, a Gr sada ima 5, tj. 6 ako računam i ove mat olovke, pa možda nađeš nešto slično :) Ja nekako nikad nisam voljela Classics, nemam pojma zašto, možda me ona njihova bijela ambalaža odbijala :) pa mi prije svega nisu bili prihvatljivi oku :) što naravno nije pohvalno.
      Očekujem da ću u zimskom periodu imati više vremena pa će recenzije da budu češće :)

      Izbriši
    2. Nisam sigurna kako se zvala linija, ali jeste bila neka sedefasto bela ambalaza, mislim da je to klasican classics ruz :) ali da, ne manjka im ruzeva to sigurno.. ipak sam najsrecnija sto su posvetili proizvod bas masnoj kozi :) hvala na odg :*

      Izbriši
  12. Ijaaaaao, koliko noviteta! Najviše me je zainteresovao prajmer i to onaj iluminirajući, više ni nije potrebno matiranje. A nisam imala pojma da ugasiše Classics, nekako mi je to promaklo :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh blago tebi draga. Ja nikako da prestanem tražiti proizvode za matiranje. Sve mislim manje ću se mastiti sa godinama, ali ništa. Sad je još i gore jer se ne smijem previše isušivati :/ Classics je prošlost :)

      Izbriši
  13. Uh, koliko noviteta, samo mi oči igraju :D
    Baš me zanimaju bb kreme, prajmeri i maskare a od noviteta sam probala mat karmine u olovci (imamo isto mišljenje) i gel lakove koji me nisu oduševili koliko sam očekivala pa bih volela da čujem šta ti kažeš :) L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj mi da par dana hodam nenalakiranih noktiju, nikako da isprobam a sve jedva čekam :) Zašto ti se nisu dopali?

      Izbriši
  14. Iako mnogo proizvoda deluju privlacno, najbolje mi zvuce velvet mat ruzevi. Ova najtamnija nijansa izgleda odlicno za hladnije dane

    Sparklygoddess.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  15. Ima toliko divnih stvai! Bas bih volela da isprobam ove karmine u olovcii! Ovaj brend ne prestaje da me iznenadjuje u poslednje vreme :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš mnogo napreduju i mislim da je jedini razlog što ne plaćamo skupe cijene taj što oni nemaju reklame, a reklame koštaju :)

      Izbriši
  16. Jako mi se svidjaju ovi prajmeri, oba mogu posluziti u raznim prilikama :) Ovaj luminous je dobar za glowy izgled :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se :) za različite prigode i makeup look-ove postoje i različiti primeri :)

      Izbriši
  17. U istoj smo fazi kada su lakovi u pitanju. A koliko je sve predivno, nemam reči! :) Prvenstveno mislim na lakove.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma mislim da je nemoguće odabrati samo jedan lak kad su napravili tako krasnih nijansi :)

      Izbriši
  18. Da li si probala trepavice? Razmisljam se ovih dana koje da uzmem, probala sam depend pojedinacne, dobro su se pokazale ali su nezgodne za namestanje, pa bih probala ove iz jednog dela. Dvoumim se izmedju aure, dependa i sad sam uzela i GR u razmatranje :)
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)