Svi Aura Absulute Matte tekući ruževi, 601-626, slike i swatchevi - MAKEUP ARENA

11/01/2015

Svi Aura Absulute Matte tekući ruževi, 601-626, slike i swatchevi




Kako sam i najavila u zadnjem postu o Aura Absolute Matte ruževima, donosim vam pregled svih nijansi, onako po grupama, kako ih ja doživljavam. Neke nijanse su pravi kameleoni pa sam imala problem gdje da ih svrstam jer su po meni pripadale u više grupa.

Na prvoj slici su slikani sa blicem, a sve ostalo je na prirodnoj svjetlosti. 


NUDE-ISH NIJANSE






Nude i sve one svijetle nijanse koje sam smatrala da trebaju biti u skupini. #609 Candy Pick bi komotno mogla ići i u pink skupinu, ali s obzirom da je dosta svijetla, radije sam se odlučila da je ovdje smjestim. Također nijansa #618 Dream Team je nijansa koja je možda mogla biti i uz neke tamnije nijanse, ali opet mi nije dovoljno tamna. Primijetimo da je razlika između #614 Emergency Call i #602 Ring a Bell mala, s tim da je #614 Emergency Call malo hladnija nijansa, pa vam to može biti od pomoći pri odabiru. #624 Emergency Call ima malo više smeđe u sebi, a #601 My Beloved je breskvasto-nude nijansa. Opažanja boja mogu (a ne moraju) varirati od onoga kako sam ih opisivala u ranijim postovima, iz razloga što sada kad ih sve zajedno gledam, jedne kraj drugih, bolje primijetim razliku u nijansama. #609 Candy Pick je prava hladna baby pink, dok je #618 Dream Team tamnija nude-crvenkasta nijansa.




LJUBIČASTE NIJANSE



Ljubičaste sam podijelila u podgrupe, pa tako tri sa lijeve strane spadaju u neke toplije ljubičaste, dok dva desna imaju više hladnoće u sebi. Primijetila sam da su #612 Matte Mess i #617 Stop Staring dosta slične, kako u bočici, tako i na swatchevima, #617 Stop Staring je tek mrvicu tamnija. #615 Stay Foolish je nijansa koja je negdje između baby pink i ljubičaste, s tim da više naginje na ljubičastu stranu pa sam je smjestila u tu grupu. #616 Out of Box je hladnija od tri lijeve nijanse, a opet toplija od 615.



BRESKVASTO-NARANČASTO-CRVENE NIJANSE





Kako stižemo do narančasto-crvenih nijansi, uočavamo da je tu najizraženija pigmentacija među svim nijansama, razlika među crvenim ima, ali i nekih sličnosti. #619 Lets Get Started je najsvjetlija i jedina breskvasta, malo drečava. Njoj dosta slična je i #620 Seven Sins, koja je malo tamnija ali u istoj grupi boja, dok je #621 Tangerine također drečava ali više narančasta od dvije prethodno spomenute. Nijansa #603 Sooner or Later je jedna od onih nedefiniranih nijansi, kakvih je dosta bilo u prvoj skupini ruževa (601-613), gdje se kreće od prljavo crvene, ponekad mi se učini da u sebi ima i malo malinaste, a najčešće ne mogu da je ispravno definiram jer imam osjećaj da je u njoj izmiksano dosta različitih boja. #622 Thats Amore je prava tamnija crvena nijansa, puna crvena, dok je #604 Boy Oh Boy, iako crvena, ipak malo svjetlija. I #604 Boy Oh Boy i #622 Thats Amore po meni spadaju u netralne crvene, s tim da je #604 Boy Oh Boy na granici da bih je mogla svrstati i u one malo hladnije, ali ipak nisam. Evo dok sad ponovo pregledam tekst prije objave ipak ostajem pri tome da je neutralna crvena. Vjerujem da sveukupan dojam kako će povući ovisi o boji usana i kože. #605 Checkmatte je hladna, malinasta crvena nijansa.



PINK-ISH NIJANSE




Ovdje su trebale biti pink nijanse no kad ih sada gledam vidim da je jedino #608 prava pink, hladna nijansa, dok su preostale 4 nijanse dosta slične, ali sve redom u grupi nedefiniranih boja. Ne znam kako se vama čine no meni ali meni za svaku treba vremena da bih je mogla opisati. #607 Mind of Vacation je i pink i crvena i malina, sve zajedno, a nikako kao jedna boja. Slična je i #606 Pink a Color samo što u sebi ima više crvene a manje pink, no jednako maline :) #610 Vivid Feel i #611 Time for Selfie su slične, obje neke berry nijanse, koje opet nisu potpuno čiste, imaju primjese, #610 Vivid Feel primjese roskasto-malinaste, a u #611 Time for Selfie nazirem i malo ljubičaste. Možda će vas moji opisi malo zbuniti, ali ako se zagledate u nijanse shvatićete da ih teško opisati samo jednom bojom.



TAMNE NIJANSE



Tamne nijanse - vidimo da u bočici djeluju sve tamno i slično, na swatchu na ruci je stvar nešto drugačija, naviše bordo i berry je nijansa #623 Take the Crown, dok je #625 Break the Rules mješavina smeđe i ljubičaste koja je više plava a #626 Mistress je mješavina ljubičaste koja u sebi ima više crvene i manje smeđe. #625 Break the Rules je ubjedljivo najtamnija nijansa.





Eto iako je moja prva namjera bila samo da pokažem slike i swatcheve ipak sam na kraju još jednom prošla kroz sve nijanse. Ako smatrate da sam trebala swatchati neke koje nisam swatchala jedne kraj drugih, slobodno mi pišite, najlakše je post dopuniti.

I šta sada na kraju, kad ih vidite sve zajedno, kažete? Koji vam je najljepši? Koji imate a koji želite? Nadate li se i nastavku serijala Absolute Matte ruževa i ako da, šta mislite koje bi nijanse trebali ubaciti?



Broj komentara: 18:

  1. Divni su, ja bi ih rado sve :D Ovakav tip proizvoda za usne mi je najdrazi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj tip proizvoda nam je mnogima jako drag :) posebno u dane kada nam je trajnost iznimno važna :)

      Izbriši
  2. Odlična recenzija. Nisam čitala tekst, samo letimično, ali fotografije su dovoljne da ispraznim novčanik. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hehež, slike kod ovog tipa proizvoda govore puno više od riječi :) Sretno u odabiru nijansi :)

      Izbriši
  3. Ko bi rekao da je ružičasta slabo zastupljena :)

    Imam Pink a color (na meni je čista crvena), Good vibes i Stay foolish, a ovako gledajući fali mi Vivid feel, Mistress i neka iz njud grupe, Emergency call npr.

    Inače ovaj post...fantazija!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ivona dobro si primijetila :) I ja mislim da bi mogli ubaciti još pokoji pink ruž :) Hvala :)

      Izbriši
  4. Prepreprekrasno i hvala ti na ovim swatchevima na okupu :D Imam 607 (zahvalna sam ti do groba!) :) I 620 A imam ih jos nekoliko na WL :D Formula ovih ruzeva je po mom ceifu tako da ih definitivno moram jos nabaviti...I navijam da bude jos nijansi, zasto ne? :) I kamo srece da ih Aure ima na vise prodajnih mjesta :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh Majda, ne zezaj, to je bila sitnica :)
      Nadam se da će Aura biti uskoro dostupna i u tvom gradu. Zaista bi bilo dobro da je malo dostupnija svima, ali nadam se da će se to uskoro promijeniti.

      Izbriši
  5. Nemam ni jedan, jer naravno, u Hrvatskoj nisu dostupni...
    No rado bi isprobala #613 Good Vibes, #616 Out of Box, #607 Mind of Vacation, #610 Vivid Feel, #626 Mistress i #623 Take the Crown!
    Skromno, kaj ne? :) :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa to jeste skromno s obzirom da ih je 26 ukupno :) Dolaze vam uskoro, ne brini se, sklapaj wish list :)

      Izbriši
  6. Hvala puno na ovome! Da li je neka od ovih nijansi slična Bourjois Nude-ist-u? Zaista želim da ga kupim ali mi je žao da ga platim kao 2 ova. Imam GR 12, ali ne znam koliko se mogu porediti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nnč, drago mi je da sam od pomoći :) Pogledaću sutra u toku dana da li ima neki koji bi bio dupe za traženi Bourjois. GR i ovi Aura ruževi mi nisu ni slični. GRVM i Final Matte su u istoj kategoriji :)

      Izbriši
  7. Odličan, odličan post ! Oduševljava me tvoja posvećenost i studioznost :) !

    OdgovoriIzbriši
  8. Sve sto mogu reci nakon ovog je:Aura,dodji u Hrvatsku!!!Nadam se da ovo cita i netko iz njihovog zastupnistva:-)A tebi jos jednom skidam kapu,svaka cast na ovako detaljnom postu,trudu i posvecenosti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oni dolaze uskoro :) hvala ti puno, drago mi je kad se moj trud prepozna :)

      Izbriši
  9. Ti si, stara moja, kraljica ovakvih recenzija! Svaka čast.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)