Upoznajte moju novu suradnicu - MAKEUP ARENA

11/08/2015

Upoznajte moju novu suradnicu




Vjerovatno ste navikli da se na mom blogu promjene nešto što se dešava s vremena na vrijeme i ja ih radim impulsivno. Nekad zažive, nekada ne. Desi se da dodam ili oduzmem neku kategoriju, promijenim izgled bloga, napravim pauzu u bloganju ili vas zaspem postovima pa postanem dosadna i samoj sebi. Sve je to dio ove male zajednice, gdje na sreću ne postoje pravila, tj. sama ih krojim, osluškujući i vaše želje. Već duže vrijeme razmišljam da uvedem "svježu krv" na blog, ali to nije ni malo lak zadatak. Pronaći nekoga čija će mi se strast prema kozmetici dopasti, gdje ću osjetiti da je post pisan upravo zbog te ljubavi i koja će iskreno iznositi svoje mišljenje i uz sve to biti voljna svoje slobodno vrijeme posvetiti pisanju postova - nije baš tako jednostavno kako vam se može učiniti.

Ja sam našla ono što sam tražila, no provešću vas kratko kroz to, kako sam do nje došla.

Kroz blog sam "upoznala" dosta svojih čitateljki, povezala nas je ta strast i iskreno, ja uživam da komuniciram sa svakom od vas koja se javi. Nije mi mrsko odgovoriti na bilo koje pitanje, to će potvrditi sve cure koje su se javile, čak više volim da mi se postavi pitanje ili traži savjet tako preko poruka, nego u komentaru nekog prastarog posta, gdje dobijem pitanje na e-mail, i ako u tom momentu nisam kraj laptopa da odgovorim, vrlo lako se može desiti da ostanete uskraćene odgovora. Čak preferiram inbox FB jer tu uvijek odgovorim dok i na email znam zaboraviti. Znači ovim putem apelujem da ne postavljate pitanja u starim postovima jer su velike šanse da vam ne odgovorim :/ ne zato što ne želim, nego zato što - zaboravim.

Sa nekim čitateljicama sam ostvarila površniji odnos, sa nekima i dublji, no ima jedna curka koja mi je na prvu sjela jer smo mnogo slične. Naša komunikacija je na početku bila jako rijetka, ona kaže da je blog počela čitati od početka 2013., ali koliko me sjećanje služi komentar je ostavila možda 2x, neka me ona ispravi ako griješim :). Sjećam se njenih komentara jer su bili dugi i topli, znam da bih se svaki put rastopila (šta da radim, ne mogu lagati da mi ne godi lijepa riječ). Onda mi se jednom javila u inbox FB, da mi nešto predloži, te smo od samog momenta kliknule, dešavalo se da iste stvari pišemo u isto vrijeme, kad dva kozmetička manijaka nismo mogle prestati pričati o svemu i svačemu. U samom početku naše dublje komunikacije sam pomislila da bi ona trebalo da piše blog, iz nje je izbijala ljubav prema kozmetici, što sam joj brzo i predložila, no osjetila sam strah sa njene strane, koji mi je jasno pokazala. Odustala sam od nagovaranja, ali mi je kroz par dana sinula druga ideja, da bi ona mogla biti moja suradnica o kojoj već neko vrijeme razmišljam. Predložila sam joj i to, na što mi je rekla da je zahvalna, no izgledalo mi je kao da sam je zbunila i opet prestrašila, te se jedno vrijeme nismo vraćale na tu temu, koja je opet kroz kratko vrijeme izašla na površinu i uvidjela sam da ona to želi, ali da ju je zbilja strah. Sjećam se i svog straha koji sam imala godinu dana prije nego ću početi pisati blog i koji je prolongirao nastajanje bloga i sjetim se moje Azre koja me je nagovarala i odlučim da napravim isto, da nagovorim svoju virtualnu prijateljicu. Kad mi je još i poslala post koji je bila napisala za jedan portal, kada se htjela prijaviti da im bude suradnica, ali nikad nije skupila hrabrosti za to, znala sam da neme druge nego da ona mora da se okuša u tom svijetu. Mnogo mi se dopao njen stil pisanja, izviralo je ono nešto što bi mene kao čitateljku zainteresiralo i bila sam sigurna da je upravo ona osoba kakvu sam tražila.

Naravno rekla sam joj da to što će probati ne mora značiti da će joj se dopasti i naravno uvijek je slobodna da sa bloga ode, bez da će to narušiti naš odnos. Ako se u međuvemenu odluči na svoj vlastiti blog, ja ću joj sigurno biti velika podrška.

Ja ću vam reći da mi je mnogo drago što sam je uspjela nagovoriti, a vas molim da joj date podršku jer će joj to dati vjetar u leđa, da izbaci iz sebe sve najbolje, a vjerujte mi da je cura mnogo kvalitetna plus i jako draga (ja sam ju i uživo upoznala, iako ne živimo u istom gradu, nekad ni u državi :)).

Dakle upoznajte Ivanu kroz njena napisana slova, a koju možete vidjeti na početnoj slici. Nije li krasna? I oprostite na slici lošije kvalitete, Ivana je trenutno na putu pa mi je poslala sliku sa mobitela, a ja ću naknadno postaviti sliku bolje rezolucije, jer mi se više nije dalo čekati da je predstavim.


Iako ljubav prema kozmetici gajim još od malih nogu, tek po završetku fakulteta, kada sam počela raspolagati sa nešto više slobodnog vremena, ali i postala financijski neovisna, počela sam se ozbiljnije „baviti“ proučavanjem kozmetike, tj. čitanjem blogova, gledanjem beauty gurua po youtube-u i sl. Tada su polako počeli nicati i prvi beauty blogovi na brdovitom nam Balkanu, što me samo dodatno povuklo na ionako već „sklizak teren“ :)
S vremenom je moja ljubav (ili opsesija? :)) počela biti uočljiva i ljudima u mojoj okolini (iako ju se ja trudim što je više moguće sakriti), prijateljice su me počele pitati za raznorazne savjete i preporuke, a povremeno bi palo i poneko (amatersko) šminkanje i/li friziranje za kakvu važniju prigodu. Pisanje o tim temama koje me toliko ispunjavaju i o kojima tako rado čitam i diskutiram se nekako nametalo kao logičan slijed, čisto kako bih i ja mogla podijeliti svoju ljubav te razmijeniti iskustva, preporuke i savjete sa istomišljenicama. Pokretanje vlastitog bloga mi se već neko vrijeme motalo po glavi, ali kako ne volim ništa raditi polovično, tu ideju/želju sam potiskivala jer znam da ne bih imala vremena pisati svakodnevno. Pisanje za Makeup Arenu ne samo da mi je velika čast i izazov, nego i ispunjenje mojih trenutnih aspiracija, s obzirom da bih se tomu mogla zaista posvetiti i pisati neopterećena bilo kakvim brojkama i statistikama.
Ovom bih se prigodom željela i zahvaliti dragoj Jasmini na pruženoj prilici i ukazanom povjerenju te se, baš kao i ona, nadam da ću svojim malenim doprinosom pridonijeti rastu i razvoju ovog svima nama tako dragog i srcu priraslog kutka :).


Uskoro očekujte Ivanin prvi post :)

Kako vam se dopada ova ideja o novoj suradnici na Areni?

31 komentar:

  1. Sretno Ivana, čekam s veseljem tvoj prvi post :)
    Jasmina, izvrsna ideja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, nije da je nešto revolucionarno napravljeno, ali ja sam zbilja sretna i nadam se da će njeni postovi ovdje zaživjeti :)

      Izbriši
    2. Hvala Nives na lijepim riječima :)

      Izbriši
  2. Sretno!!!! Bravo za podrsku Jasmina!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) podršku je zaslužila, biće ti jasno zašto, kada pročitaš njena prva slova :)

      Izbriši
  3. Sretno Ivana, ocekujemo tvoje postove! Samo naprijed :)
    Jasmina, ideja je genijalna, ali od tebe se nista manje i ne ocekuje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Majda zbog podrške :* i drago mi je da ti se ideja dopada, jednako kao i meni :)

      Izbriši
    2. I od mene hvala na podršci, nadam se da neću nikoga razočarati :)

      Izbriši
  4. Sretno i od mene! Baš mi je super ova novost :))))

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlična ideja, čestitke i čekamo postove. Ja sam imala pokušaj suradnica ali nije baš prošao kod mene :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) znam i žao mi je da nije zaživjelo, nadam se da kod mene hoće, ali i ako ne zaživi, idemo dalje :)

      Izbriši
    2. I ja se zahvaljujem i nadam se da će ovdje ovaj vid suradnje zaživjeti :)

      Izbriši
  6. Sretno, Ivana, jedva čekam da te upoznam kroz postove! :) Priča je zapravo slična mojoj (i još puno njih) - slatka opsesija koja je kad-tad jednostavno morala biti podijeljena i dobiti svoj virtualni kutak! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da, svi bjuti zaluđenici kad tad nađu način da usmjere svoju ljubav prema širem auditoriju :)

      Izbriši
    2. Hvala Saša i od mene, ti i Jasmina ste mi divan primjer kako djevojke poput nas, velike zaljubljenice u šminku, kad-tad našu način da svoju ljubav i hobi pretvore u posao/zanimanje i kao takve ste mi velika inspiracija :)

      Izbriši
  7. Divno, divno, jedva čekam postove :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Komentirala sam ja puno više od 2x ovdje, samo što si ti Jasmina zapamtila samo one slučajeve kad bih ispisala litanije :) :D
    Hvala još jednom svima na lijepim riječima i podršci, zaista sam iznenađena i uzbuđena, nadam se da neću nikoga iznevjeriti i/li razočarati, a pogotovo ne moju dragu Šeficu (kako ju od milja nazivam) :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajd još jednom reci šefica pa ćemo zakuhati odmah :p

      Izbriši
  9. bravo,ocekujem sa nestrpljenjem prve postove...sa srecom saradnja ;))

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)