Maybelline New York Master Sclupt set za konturiranje - MAKEUP ARENA

12/01/2015

Maybelline New York Master Sclupt set za konturiranje





Dugo vam nisam pisala o Maybelline proizvodima, a jedno vrijeme su bili čest gost stranica ovog bloga, što u recenzijama, što u favoritima. Nedavno je Ivana pisala o njihovoj novoj maskari OVDJE, a da nije ona pisala ja bih sigurno to napravila jer me maskara jednako oduševila kao i nju.

Nije tajna da mnogo volim Maybelline i nije tajna da mi se ovaj setu za konturiranje mnogo dopao. Ako me pratite preko Facebooka, onda znate da sam ga još ljetos spominjala sa oduševljenjem, samo mi nikako nije stizao na red za recenziju. S obzirom da sam se sada zalaufala sa pisanjem davno obećanih i najavljenih recenzija, jedan od proizvoda koji je među prvima o kojim želim što prije pisati je ovaj slatki set za postizanje i dalje popularnih kontura. Ja nisam osoba koja se svakodnevno konturira, ali dođe i meni nekad da malo poradim na tom polju.

Kada pričamo o ambalaži, jednostavna, elegantna, meni dosta. Naljepnicom je zaštićena od prijevremenog otvaranja po drogerijama. Jednostavno se otvara/zatvara i ispod samog proizvoda je odjeljak u kojem je četkica, o kojoj vam neću posebno pisati jer ona časno leži nekorištena u tom odjeljku od dana otkako sam proizvod kupila. Možda bi se i mogla koristiti ali ja nisam pobornik takvih četkica pa sam se poslužila nekim, po mom mišljenju, boljim.

Dolazi u dvije nijanse 01 Light Medium i 02 Medium Dark. Ja kad sam kupovala ovaj duo, nije bilo svjetlije nijanse, ali mi se ovaj dopao pa nisam ni išla za svjetlijom nijansom. Poslije sam ju gledala i čini mi se da je ova tamnija mnogo ljepša za konture jer je smeđe-sivkasta, dok je svjetlija više kao boja pravog bronzera. Ali nemojte me držati za riječ jer tu svjetliju nijansu nisam koristila na licu, kao što sam ovu.

U proizvodu ima 9 grama koji koštaju 17-18 KM, no znate da tu i tamo bude neka akcija pa je moguće uloviti ga i za nešto nižu cijenu, ali ako mene pitate on vrijedi i po ovoj cijeni po kojoj sam ga ja kupila.



Zašto mi se toliko dopao? Zato što se apsolutno ne trusi, formula je krasna i razmaziva, što znači da ne ostavlja fleke po licu, što se često zna desiti sa mat proizvodim, kakav je i ovaj tamniji dio. Kako sam spomenula boja mu je sivkasto smeđa, mislim naravno na dio za konture, dok je dio za posvjetljavanje lica zlaćasto-bež boje i u sebi ima neke sitne glitere, koji su toliko sitni da se na licu potpuno izgube i naprave samo suptilan sjaj.

Trajnost je također nešto gdje ovaj proizvod nije podbacio te traje i traje i kad se kroz neko vrijeme pogledam u ogledalo i dalje je tu i traje :)







Na licu sam samo koristila ovaj set za konture lica i konture oka. Prosto obožavam nanijeti malo ovog tamnijeg dijela proizvoda u pregib, a svjetlijeg na pokretni dio oka i ispod obrva i dodati tuš i time časkom završiti šminkanje očiju.




Mislim da nema potrebe za nekim posebnim zaključkom jer je potpuno jasno da sam oduševljena ovim proizvodom i nisam mu našla zamjerku oooosim eventualno činjenice da je prilikom korištenja highlighter-a potrebno oprezno uzeti proizvod da ne bi pokupili i tamniji dio za konture, ali tu sitnicu rješava neki precizniji kist :)

Eto, jeste li ga već probale, ako da kakav vam je?

p.s. trenutno je u DM-u na sniženju po 13.30 KM

Broj komentara: 18:

  1. Koju cetkicu koristite za konturiranje? A sto se tice master sculpta,odlican je! ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Trenutno rotiram dvije, jedna je Zoeva 105, a druga Golden Rose Baby Kabuki :)

      Izbriši
  2. Bas volim tvoje recenzije i uzivam u svakoj :) mene zanima davno obecana, Golden rose kistovi :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Bas volim tvoje recenzije i uzivam u svakoj :) mene zanima davno obecana, Golden rose kistovi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti Selvedina puno, drago mi je da ti se dopadaju. Neki dan sam si napravila spisak "hitnih" recenzija, gdje su sve one koje sam najavila i obećala i tu su i GR kistovi, što znači da je pitanje dana kada će taj post osvanuti na blogu :)

      Izbriši
  4. Ja sam probala sestrin u svjetlijoj nijansi, i bas kao sto si i i sama rekla, taj je topliji, pravi bronzer, nije bas za konturiranja....ali da se fino nanosi i blenda - to sve potpisujem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači nisam pogriješila u procjeni :) drago mi je a se slažemo :)

      Izbriši
  5. Nisam ga probala, gledam ga već neko vrijeme, tko zna, možda ga i kupim. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako ga pogledaj i vidi da li bi ti mogao odgovarati :)

      Izbriši
  6. Ja bih voljela da je nijansa za konturiranje malo hladnija, ali ljeti mi je okej :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je taman kako treba. Vjerujem da ima i do boje kože, kod mene je već malo sama od sebe hladna pa joj taman ova nijansa godi :)

      Izbriši
  7. Fotografije su savrene! Ali savrsene!! Nisam probala ali vrlo verovatno da cu ga kupiti! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Tamara. Obavezno ga pogledaj, mislim da je jedan od onih proizvoda koji zaslužuju više pažnje :)

      Izbriši
  8. Kupila sam ga danas jer si ga nahvalila i jedva cekam da ga probam :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I, jel se sada mišljenje izbistrilo? Voliš li ga jednako kao ja? :)

      Izbriši
  9. E zdravo,redovno te citam i zaista tvoje recenzije mi mnogo pomognu.Sada sam u dilemi pa bih voljela cuti tvoje misljenje.Planiram kupiti bazu za lice,koju mi preporucujes? Razmisljam o NYX-ovoj,ali opet sam u dilemi,ako vec dajem novac ,zelim da je dobar proizvod koji radi svoj posao.Pa sta mislis?
    I puder za kozu...Koza mi je mjesovita,masna T zona,ostalo normalno do suho...Cisto mi je lice,dakle bez nekih nepravilnosti koje treba prekriti..Loreal True Match ili Bourjois HM,ili neki bolji po tvom izboru? :) hvala ti puno na strpljenju i izvini na opsirnom komentaru i pitanjima.Lijep pozdraav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, drago mi je da su od pomoći:) Od srca ti preporučujem Balea bazu koja je meni najbolja od svih drogerisjkih koje sam probala. Što se tiče pudera Bourjois koji spominješ nije najbolje rješenje za masniju t-zonu, pa ti radije preporučujem Loreal True Match. Nadam se da sam od pomoći :)

      Izbriši
  10. Svaka cast za recenziju. Imam ovaj set za konturisanje od skoro i malo je reci da sam prezadovoljna

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)